סליחה, אני אחדד, זה לא מתפרש כהתנשאות- זו התנשאות. וזה מתפרש כזלזול למרות שאני חושב שהמכביזם לא כולל בשום אופן זלזול ביריבה.
חיכיתי שמישהו יגיד את מה שאמרת. ופה בדיוק אתה טועה. גם בתקופות הפחות טובות המכביסטים האמיתיים הם בדיוק אותו דבר כפי שהם היום רק שבתקופות כאלה זה בא עם קבלות.
אגב, זה גם מה שדפק אותם כל כך הרבה שנים... שהם היו בינוניים אבל עדיין חשבו שהם טובים מאחרים וזה היה מתפוצץ להם בפנים פעם אחר פעם... די דומה למכבי חיפה של השנים האחרונות שגם פיתחה לעצמה סוג של מכביזם משלה... רק ששם אין לכך שורשים מספיק עמוקים. מכבי חיפה בעיני לא מועדון ווינר.
אתם לא מבינים כמה כבוד יש לי ליריבים. וכמוני גם לרבים מאוהדי מכבי. אני משקיע ובוחן המון מדדים, מחפש סטטיסטיקות ועובדות כדי לתאר משהו שהוא בסה"כ בולט. מנגד אני קורא כמה הקבוצה שלי, זו שפשוט הרבה יותר טובה משאר הליגה כבר שנתיים, לא מרשימה, כמה הרכש כושל, כמה אנחנו לא התקפיים (למרות קצב כיבוש של 91 שערים בעונה), כמה אייגיבור נגר והמאמן חסר מושג, כמה אנחנו ערן זהבי ועוד עשרה - חברים, זה חוסר כבוד וזלזול. @Love Is Red, אתה יודע מה הבעיה בגישה שלך? הפועל ב"ש מתחילה להיות מועדון כדורגל - פתאום מוכרים לכם מוצרי מועדון, פתאום אתם מתרגשים מהגרלות למשחק חוץ. זו לא סיבה לפרגן, כי זה אמור להיות טריוויאלי. אתה מצפה שאני אעוף על זה, אבל זה לא יותר ממגוחך. אתה גם לא אמור להתלהב, אלא לשאול למה זה לא קרה עד עכשיו וכמה מהר זה ישתדרג.
מי שכזה הוא לא מכביסט אמיתי. יש להם חצי מיליון אוהדים. אני לא עושה ניתוח אופי לכל אחד ואחד. אני מדבר על מכביזם כמכביזם, והמועדון הזה כמועדון. חינוך לניצחון. לצערי זה בלט לי בכל מכביסט שהגיע למכבי נתניה מעל לחומר המקומי. מאמיר שלח, דרך איציק זוהר, מלירן שטראובר ועד גיא צרפתי...
קודם כל, תלמד להתדיין ותשמור את ה'תלמד לקרוא' הזה לעצמך. אני יודע לקרוא יפה מאוד, ולא אמרתי בשום מקום שכתבת את זה בהודעה האחרונה שלך, אז תרגיע ותשים לב לפני שאתה כותב דברים כאלו, כי באמת שאני לא בא לריב פה עם אף אחד. דבר שני, הדיון הזה לא יוביל לשום מקום. אני לא מזלזל באף אחד ולא מתנשא מעל אף אחד (תגיד מה שאתה רוצה, אני חושב שאני מאוד ריאלי לגבי מצב הקבוצה שלי [ואני אגלה לך סוד, אני לא אוהב הרבה ממה שאני רואה מהם בעונה האחרונה], ובשום מקום לא כתבתי שאנחנו מטיילים לעבר התואר ושכל הליגה שטיח שלנו), אתה בטוח שאני מתנשא ומזלזל. בוא נסיים את זה כאן.
אין מועדון ווינר בישראל, צאו מהסרט. מכבי יכולים להתגאות במכביזם שלהם כמה שהם רוצים, בפועל לפניי שגולדהאר בא הם היו שק החבטות של חיפה והפועל, כשאפילו בית״ר החזיקה במאזן טוב נגדם, ומיותר לציין שמכבי לא נאבקה באמת על האליפות באף עונה. בואו נדבר גם מתי הייתה הפעם האחרונה שמכבי עברה את שמינית הגביע, לדעתי רודריגו גולדברג היה בחוד שלהם אז. מכבי חיפה? מועדון חזק, אבל לא הצליח להתמודד כמעט אף פעם עם תחרות אמיתית, ונדירות הפעמים שהיו כאלו. בכלל, רוב האלופות בישראל ב-10/15 שנה האחרונות הן אלופות ללא מאבק - לא בית״ר של גאידמק, לא חיפה של רוני לוי וגם לא חיפה של גרנט. הפעמים היחידות שהיה מאבק אמיתי על האליפות ממה שאני זוכר הן 2003 שמכבי זכתה, 2010 שהפועל זכתה ו-2011 שחיפה זכתה. 08/09 לדעתי לא נחשבת כי הפועל לא הייתה מועמדת אמיתית לאליפות עד השלב האחרון של העונה וגם אז לא היה לה הרבה סיכוי. והפועל? אפשר לתת לה את התואר המועדון הווינרי של העשור השני עד כה. ועדיין, מועדון שזוכה בשתי אליפויות ב-25 שנה לא ראוי להיקרא ווינרי.
מה שאני רואה בהודעה שלך זה רק קלישאות.. כולם רוצים לנצח. אין דבר כזה מכביזם, שלא היה כסף הם הביאו 1,500 ו-2,000 אוהדים לבלומפילד, בכו קיוו לא לחטוף תבוסות בדרבי והיו שקי חבטות, כמו כל קבוצה בלי כסף.
תרשה לי להיות מתנשא ויהיר בקטע אחר לרגע - זה עניין של מודעות עצמית. השנים הכי גרועות של מכבי היו כשהקהל סבל מהיעדר מודעות - אפשר לסכם את זה באבי נמני (שכל קשר בינו לבין קטן ובניון בחיפה למשל הוא תוצר של חוסר הבנה של מה היה נמני במכבי). כרגע הקהל השורשי יותר של מכבי (יש המון כאלה שהם באמת גועל נפש חסר כבוד) מאוד מודע לעצמו. התהליך שהמועדון עובר גם לימד אותנו כדורגל. כעת האוהד אמנם לא יהיה מספיק מבין כדי להתיימר לבקר בחריפות את המאמן, אבל הוא מודע לחוזקות והחולשות באופן יחסי ומסוגל לראות את המשחק בצורה יותר מעמיקה. בפורום השחקן יש דיונים מרתקים על טקטיקה וניתוח של שחקנים ומשחקים - מה שחסר פה. בקרב שאר הקהלים נראה שאין מודעות: אוהדי חיפה כאן היו בטוחים שההחתמה של סטנויביץ' היא בינגו מטורף למרות שלא נעשה כל שינוי מבני. כל שנה בשנים האחרונות הם בטוחים שהם בדרך למירוץ צמוד על האליפות. אוהדי הפועל בטוחים שהשמש זורחת להם מהתחת ורק הפועל זה מרגש וגילי ורמוט הוא נשמה טהורה ומסכנה. אוהדי באר שבע עדיין לא מפנימים שהם קבוצה גדולה ועשירה. ומה קורה כתוצאה מכך - עליי אוהדי חיפה יצאו וקראו לי שחצן כאשר לפני שנה אמרתי מה שהם מבינים היום. אוהדי הפועל סותרים את עצמם וראוליטו בוויכוחיו איתי מציג בעיקר קלישאות ודברים שלא קשורים למציאות, ואז כשאני מציג עובדות זה גולש לכל מיני שטויות. ואוהדי באר שבע מתלהבים מדברים שלא צריך להתלהב מהם ומפריזים (אם כי יש שיפור לעומת שנה שעברה). כרגע מכבי הכי טובה והכי חזקה בפער, אז אני לא מתבייש לומר את זה. כשנהיה חלשים אודה בכך, כשתהיה קבוצה ברמתנו לא אתכחש לכך. ואם אני טועה אני אשמח לראות הוכחות לכך, ואז אלמד לפקוח עיניים קצת יותר.
אני חושב שפספתם את הנקודה שלי, לא דיברתי מילה על הקבוצה שלי ובטח שלא דיברתי מתוך קנאה או פגיעה עצמית, דעתם של אוהדי מכבי חשובה לי כמו קליפת השום והיא לא יכלה לעניין אותי פחות ממה שהיא מעניינת אותי עכשיו, פשוט רציתי להראות בפעם המי יודע כמה מה זה המכביזם השחצני היהיר המתנשא והדוחה הזה. אני די בטוח שמכבי תסיים כאלופה, אבל מכאן ועד האמירות המגלומניות האלו שנאמרו כאן יש מרחק של שנות אור, וזה לא נגמר ביציע כבר שמענו את טל ״הבלוף עוד יתגלה״ בן חיים וערן פיו פיו שעליו היריעה באמת קצרה מלהכיל. קבוצות הרבה יותר טובות ממכבי של פאקו שייטו לאליפות ולא דיברו ככה, הבעיה שלי היא לא עם ההכרה בזה שמכבי היא כנראה הטובה בארץ כי גם אני חושב כך, הביטול של היריבים והזלזול בהם פשוט מקומם.
זכותך לחשוב ככה. אני רואה דברים אחרת ממך. אם אתה חושב שהגישה הבכיינית והלוזרית כמו של אוהדי הפועל ת"א למשל שתמיד אוהבים להתמסכן, וכמה דפקו אותם, וכמה "החולצה האדומה היא לא מציאה" היתה מביאה אותם לניסים שמכבי ת"א חוללה לא פעם בזכות האמונה, הדבקות במטרה, שזה לא נגמר עד שזה לא נגמר, לדעתי אתה טועה. ואני לא מדבר עכשיו דווקא על כדורגל. מכבי ת"א זה לא רק כדורגל. מכבי ת"א זה ספורט!
כי מכבי היא זו שניצחה דרבים 4 שנים רצוף, העפילה לרבע גמר גביע אופא, זכתה בחמישה גביעים בעשר השנים האחרונות וכמובן בדאבל בדקה ה-90. אה רגע...
ניסים? בכדורגל? לא זכור. מכבי תל אביב בכדורסל זה מותג. בכדורגל רחוק מכך. שמסתכלים על מועדונים כיום מכניסים את אירופה. ופה מכבי תל אביב רחוק מאחוריי הפועל ת"א ומכבי חיפה.
האמת שזה שיפוט דיי תמים ויפה של המציאות, אבל שמח שזה בא גם מאוד של קבוצה אחרת. מכבי תל אביב זה אכן ספורט - המועדון הכי פורץ דרך ומתקדם בישראל בכמעט כל ענף שהוא, החל מכדורגל וכדורסל ועד כדורעף, כדוריד ואתלטיקה. הבעיה היא שאין הכרה בכך.