מחזור 15 בליגת העל: שלושת הראשונות מנצחות

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Dec 26, 2014.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מליקסון הייתם לוקחים בגלל השם. מתחילת העונה הוא נראה נוראי, לא הייתי מכניס אותו להרכב של הפועל חיפה. חייב להשתפר בהול.

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני דיי בטוח שהגדרתי את המשחק מולכם כגרוע ביותר העונה. ואומר לך את זה ככה - בבאר שבע זה היה נכנס כמשחק טוב יחסית.
    באר שבע קבוצה שכמעט ולא מסוגלת לשלוט במשחק. במרבית המשחקים היא מסתמכת על מתפרצות ובדרך כלל היא מתחלקת עם היריבות בהחזקת הכדור. יריבות מרשות לעצמן לשחק פתוח מול באר שבע. לעומת זאת לא היה משחק העונה שמכבי לא שלטה בו ללא עוררין והיריבה לא התבנקרה (אולי חיפה).
    אפילו קריית שמונה הסופר הגנתית בעונת האליפות שלטה ויזמה.
    הבעיה בשיפוט והדירוג של הקבוצות נעוצה בציפיות. ממכבי מצפים להיות מינימום קבוצת בתים בצ'מפיונס ועל באר שבע מסתכלים כמו על מרעננת רשמית ומפתיעה, ואז חושבים שאין פערים. מכבי תל אביב קבוצה הרבה יותר טובה מהפועל באר שבע - זה מתבטא בהרכב הראשון, בספסל וביציע. לבאר שבע יש הרכב נחמד מאוד, דומה ברמתו לזה של מכבי אם כי פחות טוב, ובזה זה מסתכם. את הבדלי הרמות רואים, אגב, במפגשים ישירים, בהם באר שבע פשוט נופלת ממכבי בכל פרמטר (כן, גם כשניצחה).
    העונה גם כשבאר שבע "הרגה יריבות" היא לא הייתה דומיננטית ו"דורסת". זה נבע מניצול מצבים והרבה מזל (גם אתמול, למרות שבאמת הגיעה ליותר מצבים מבדרך כלל, בוא נגיד שאם נותנים לפתח תקווה את הפנדל שהגיע להם המשחק היה נראה שונה.
    לפי נבדל, באר שבע מגיעים בממוצע ל-5.5 מצבים פחות ממכבי העונה. זה פער עצום.
    והפרש השערים ממש לא דומה. למכבי יש שני משחקים פחות כרגע (דרבי ומשחק שלא שוחק, אבל שלושה שערי זכות יותר והפרש עדיף.

ברור שהאליפות לא בכיס מראש. מעולם לא הייתה ולעולם לא תהיה. גם כשזכינו בפער של 16 נקודות. אבל אני רגוע.
    אתם לא שמים לב איך הכל חוזר על עצמו? גם בשנה שעברה המצב היה דומה, דיברו על מכבי לא הכי מרשימה (למרות נתונים פנטסטיים שבקושי נראו בהיסטוריה. גם העונה, מכבי עם מאזן כיבושים אדיר. בחמישייה הראשונה בהיסטוריה מבחינת קצב כיבוש), על באר שבע שמאיימת, בדצמבר-ינואר הפער בצמרת לא היה גדול, ובסוף במאי כבר שיחקנו בגארבג' טיים של קבוצה אלופה. וזה היה גם לפני שנתיים.
    הפערים הצטמצמו? בסדר. כל עוד מכבי שומרת על הרמה הנוכחית אני לא דואג.

3. עידן444 Member

אני די בטוח שנתת את המשחק נגדנו כתשובה לזה שאומרים שמכבי ת"א תלויה בזהבי. אמרת שנגדנו בלי זהבי זה היה דווקא אחד המשחקים הטובים שלכם ורק מזל הפריד ביניכם לבין ניצחון רב שערים, כשלמעשה היה לכם במשחק הזה יותר מזל משכל ותוצאות תיקו היתה משקפת את המשחק הזה הרבה יותר... השחקנים שלנו החמיצו כמו טירונים ואתם מכל הגבהה טפשית עשיתם גול, כמו שכל קבוצה שניה בערך עשתה מולנו העונה... והגול שהרג את המשחק נבע מאוד החזרה טיפשית של שחקן אחורה ככה שזה שער שאפילו לא נבע מהתקפה...

4. עידן444 Member

למכבי ת"א יש יתרון במסורת, בכך שהיא עדין מועדון יותר מסודר ומקצועני לעומת ב"ש שעדיין קיימים בה חוליים של קבוצה קטנה, ובכך שיש לה סגל רחב יותר. הרכב מול הרכב ביום נתון ובכל מגרש- הכל יכול להיות.

Love Is Red likes this.
  5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גם מול הפועל רעננה הכל יכול להיות ביום נתון. זו קלישאה וזה לא אומר כלום.
    באופן כללי גם הרכב מול הרכב מכבי טובה יותר.

6. עידן444 Member

נגד רעננה ב 9 מתוך 10 תנצחו. מול ב"ש לא. עכשיו זה יותר ברור? איך שרעננה נראים בזמן האחרון לא צופה להם גדולות היום...

7. Igi Member

איזה מהלך גדול עשה גדיר אתמול בשער ה2 של סכנין...

8. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

גדיר בשנתיים האחרונות ביסס את עצמו כחלוץ מצוין, אני חושב שהוא היה ככה מתחילת דרכו אבל לא באמת היה מי שיכוון אותו.
    מצד שני, נראה אותו מביא תוצאות כאלה גם בקבוצה גדולה.
    חיפה טעתה כששיחררה אותו.

9. Raulito Madridista

מוחמד גאדיר כבש העונה כבר 8 שערים - שניים יותר ממה שהיו לו בכל השנתיים האחרונות. וסכנין ההתקפה החמישית בטיבה - אחרי שלוש המוליכות ומכבי חיפה. והאמת שזה מה שהם שווים. זו לא קבוצה שאמורה להיאבק על החיים, אמרתי את זה מראש. אתמול היא מחקה פיגור במשחק חוץ וכל הכבוד לאלי כהן.
    גאדיר שיחק בחיפה כקשר קו בגלל המהירות, אבל לא הייתי מטיל על אלישע את האחריות. משהו באופי שלו מאוד מעצבן.

סטויאנוביץ' כבר לא מאמן מכבי חיפה, אז לא בטוח שיש טעם לדון על המשחק המביך אתמול. ובכל-זאת - חיפה נראית כמו שכונה. היא לא יודעת לסגור בהגנה, השחקנים חסרי אחריות כמו בוקולי שעם כל הניסיון שלו מקבל כרטיס צהוב שני מטופש, וכמה זמן חיפה כבר הייתה צריכה להחזיק מעמיד נגד בית"ר שיש לה שחקן התקפה וחצי? - לא הרבה, והיא כשלה במשימה. גם המאמן נתקע כרגיל, היה חייב להכניס שחקן הגנה אחרי הגול. מסכן חן עזרא שנראה מצוין.
    אם בית"ר לא תנצח במשחק הליגה הבא אז היא לא עשתה שום דבר ואצלה אי-אפשר לדעת. אפקט טדי צריך להיות לטובתה פעם אחת. טביב לא חייך ביציע כמו אתמול מאז שהפועל ניצחה בצ'מפיונס.
    אני רוצה לגעת גם בנקודה של יוסי בניון. לא הייתי מאלה שמיהרו לחרוץ את דינו כמו פרימו. הוא סבל מחוסר מזל בהתחלה בגלל פציעות ולא שופטים שחקן אחרי משחק וחצי. אבל הוא היה אתמול גרוע. שחקן אחד הוא לא מסוגל לעבור ועצוב לראות אותו ככה. רק מדרבן, רק מוסר את הפסים הרגילים ימינה ושמאלה - ומחמיץ שני מצבים של מאתיים אחוז, בעיקר העקב שסידר לו עמאשה.

10. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שטוב לסכנין לא מספיק טוב למכבי חיפה.
    קליאבת זה הדוגמא הכי טובה.

11. Raulito Madridista

איסמעיל ריאן לא שווה מקום בסגל של חיפה? אני חושב שאתה טועה. הוא שחקן יותר טוב מגאדיר וכאליבת והוא ממש צעיר, עדיין לא בן 21. האמת שמה שכתבתי - הכיוון היה יותר על ההתקפה הטובה של סכנין - מהירה, מלאת אנרגיות - ופחות על הקשר או האין קשר למכבי חיפה. אני חושב שסכנין קבוצה לא רעה בכלל והיא לא תיאבק על החיים שלה בליגה, זה הכל. יש לה גם קהל בניגוד להפועל עכו למשל.

אתמול במחזור היו כמה נצחונות חוץ של קבוצות התחתית מה שעוד מסבך את הליגה. העיקר שאמרו על קלינגר לא מזמן - 'מאמן הסיבוב' - ותודה לאלי אוחנה. אני סקרן לדעת מה אדון קלינגר אמר אתמול בתקשורת. הוא הפסיד בבית לקבוצה חלשה מאוד שהתקציב שלה בטח לא עולה על התקציב שלו. מהראן לאלא צריך להמשיך לפתוח בהרכב. לא הייתי מזלזל גם בניצחון של נתניה במשחק חוץ ללא ערן לוי. ומכבי פ"ת? חבר שאוהד בית"ר אמר לי אחרי שהם ניצחו את הפועל - 'זו קבוצה מגעילה, עוברים את החצי פעמיים וכובשים'. האמת שזה נכון. ומילה אחרונה על התחתית - אלון חרזי סומן ע"י התקשורת וגם הקהל, אין לו את הניסיון כמאמן וזה מריח לא טוב מבחינת עכו.

12. Civil Anti Madridista

מספיק עם הסיסמאות האלה. מכבי חיפה זו לא ברצלונה או ריאל מדריד, וביחס לשוק הישראלים אני לא רואה סיבה למה אין לגאדיר מקום במכבי חיפה. לגביי ריאן זה עדיין מוקדם, רואים שהפוטנציאל קיים אבל הוא זקוק לעוד זמן התחשלות כדי לא לגמור כמו כליבאת.

13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

שום ססימאות. במכבי חיפה יש לחץ גדול וזה לא החממה שלו בסכנין שהוא משחק בלי לחץ ובלי ציפיות.

oranfu and alexshw like this.
  14. alexshw Member

תענו על שאלה פשוטה? האם גאדיר הכניס מימדים נוספים למשחק שלו, חוץ ממהירות גבוהה?

15. Civil Anti Madridista

איתן טיבי לא יצא מהחממה בק"ש? מספיק כבר עם המנטרה הזו.
    וגם אם נתעלם מהמספרים שלו אפשר להשתמש בגאדיר כשחקן אגף וגם כחלוץ, משהו שאלון תורג'מן רחוק ממנו שנות אור.