מחזור 15 בליגת העל: שלושת הראשונות מנצחות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏26/12/14.

1. Don Joan Roman Member

מסכים שלא צריך לסמוך עליו לעונה שלמה אבל בתור חלוץ שעולה מהספסל ומשחק באמצע הוא די והותר עבור בית"ר.
    חנן ממן אפס, בשידור הראו את אבא שלו ואמרו "איזה שחקן נפלא הוא היה" ואני ישר עניתי "ואיזה פח הבן שלו", פשוט שחקן מעצבן שצריך ביחד עם לידור כהן לרדת לספסל ולא לעלות משם לפחות שבועיים.

2. alexshw Member

אם שחר היה יודע לאורך שנים להודות בטעויות מצבינו היה טוב בהרבה. בפעם האחרונה והלא אופיינית שהוא עשה זאת, העונה ניצלה.
    שוב סאלה היה צריך להיות מפוטר במחזור 6-7. לא השתנה כלום מאז חוץ מהעובדה שאירופה בורחת.

yros1 ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  3. oranfu Member

מה אני הייתי עושה? בטח שלא פותח בהרכבים האלה. יש איזה אוהד שלא היה ברור לו שזה הרכב לא טוב?
    בוקולי ואחריות? לא ראית אותו בשנים האחרונות?
    אם איציק כהן לא היה מנצל את המצבים זה לא היה הופך את סאלה למאמן גבר אלא למישהו שהיה לו הרבה יותר מזל משכל וניצח למרות פעולות לא טובות שלו. נקודתית, זה יכול לעבוד אבל לאורך זמן אני מעדיף מאמן שלוקח החלטות הגיוניות עם חשיבה מאחוריהן ולא אחד שרק מחפש לצאת "גבר" וכתוצאה מזה מפסיד הרבה יותר משמנצח.

הבעיה היא לא שהוא עושה שינויים בהרכב אלא מה השינויים. מיצ'ל ובוקולי פותחים פעם אחר פעם, צ'וצ'אליץ' גם, אבוחצירא ועמאשה גם הם ממשיכים אפילו שהם עלבון לאוהדים.

כשהוא עושה כל כך הרבה טעויות שהן בסיסיות בעיניי, אני לא רואה שום טעם לתת לו להמשיך. הוא באופן מודע עולה שבוע אחרי שבוע עם 2 שחקנים שלא מסוגלים לזוז באמצע המגרש ובנוסף אליהם בניון שממלא את התקן של השחקן עבר לאחר הפרישה של קטן.
    יש לנו חלוצים שלא פוגעים ממטר אז במקום לחזק את מרכז המגרש העלוב שלנו ולעלות רק עם חלוץ אחד, הוא עולה עם 2 (וגם אז, החלוץ הכי פחות גרוע שלנו הוא זה שנהנה מהכי פחות קרדיט ממנו) ומרכז קישור דליל.

חלאס.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יש בליגה שלושה מאמנים - פאקו (שאיכשהו הקטנת), ברק בכר ורן בן שמעון. השאר עציצים ומכונות של קלישאות.
    ההבדל מהעבר הוא שפעם היו ארבעה-חמישה כאלה שאפשר היה לכנות מאמנים, היום שלושה, לא כזה קריטי. אם מישהי תמנה פתאום את השריף זה יתקזז. גם קשטן בחוץ כרגע.

5. yros1 Member

אני הייתי מחפש מאמנים טובים בליגה לאומית, אחד כזה שיהיה רס"ר יותר ממאמן, יתזז
    את השחקנים באימונים, יסביר להם שהם לא קבוצת צמרת ויכין אותם למאבקי הפלייאוף התחתון,
    ובדרך יזהה ויכשיר כשרונות צעירים לעונה הבאה ויעבוד על שילוב של 1-2 במשחקים העונה.
    זה לדעתי המצב בו מכבי חיפה נמצאת כרגע.
    וגם אמרתי כבר כמה מחזורים הייתי לוקח לפצוע האנגלי המליונר את סרט הקפטן ומעביר הלאה.
    אם לא טוב לו, שיעזוב גם הוא בינואר לא יקרה כלום.

6. alexshw Member

ושניים מהם לא הוכיחו את עצמם בשום מקום עם יותר מ - 100-200 אוהדים. כלומר לא הוכיחו את עצמם תחת לחץ.
    אם כבר ציינת אותם אז גם אלישע צריך להיות במשוואה.
    בקיצור רמת האימון בארץ ברורה לכולם. התלונות של האוהדים פה טבעיות.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. עידן444 Member

אני מתרשם שפאקו מאמן מצויין. אולי אפילו טוב יותר מהשניים שהיו לפניו. אבל אני מתרשם שגם הוא סופג הרבה ביקורת.
    ואין לי כוח שוב להתווכח עם החבורה הבאר שבעית בעניין אלישע אבל כששומעים את הביקורת שלהם אפשר להתבלבל לגבי מה היה שם לפניו... מילא האוהדים של חיפה שרגילים באמת להרבה יותר ממה שהם רואים היום...

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אז עכשיו גם אי אפשר לבוא בטענות נקודתיות ולבקר מקצועית החלטות של אלישע? מה זה רלוונטי העבר? מצחיק.

9. alexshw Member

פאקו הגיע למערכת מוכנה שעובדת כמו מכונה. גם מנהל מקצועי עוזר לו וגם בעלים נותן כל דבר.
    תביא אותו למכבי חיפה ואולי היה מתרסק גם. ואולי לא. אי אפשר באמת לדעת.
    מה שכן אפשר לזהות תופעה שבמערב אירופה יש יותר מאמנים טובים מבמזרחה.

במכבי חיפה של היום באמת אפשר לראות מי מאמן טוב ומי לא. דווקא בגלל המשבר המערכתי, אז במקרים כאלה יכולות אימון יכולות לבוא לידי ביטוי הכי טוב לפה ולשם.
    במערכת מסודרת לעיתים מספיק מאמן שיתחזק ויתן לדברים להתגלגל.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא היה ולא יהיה בישראל מאמן ברמה של פאולו סוזה, אבל שיהיה, כי פאקו אכן מאמן מצוין (בהבנה תיאורטית הוא פנטסטי, קצת לוקה באופן יחסי במימוש מעשי. עניין של ניסיון). את הביקורת הוא סופג מטרמפיסטים שמצפים לשלישייה ב-10 דקות ראשונות בכל משחק ופרימואים, אין מה להתייחס.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

את בכר אי אפשר לשפוט כל עוד הוא לא יוצא מהחממה הזו. בן שמעון באמת תמיד נכשל שהגיע לקבוצה עם לחץ. ופאקו הגיע לקבוצה מוכנה שכבר רצה. גם אותו לא באמת אפשר לשפוט, שייבנה את הקבוצה וירוץ איתה עוד עונה ונשפוט אותו.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכם להערב ואגיד את זה בקצרה. בעיניי הכל מתחיל ומסתיים בניהול הקבוצה. שחר והחברים שלו צריכים לפרוש. נ-ק-ו-ד-ה.
    המועדון הזה מסריח מראש הדג וכולנו יודעים מי זה. זה שסאלה לא מאמן זה אנחנו רואים מדי משחק, אבל מי מינה אותו? מי מביא את השחקנים העגלות האלו לקבוצה? מי מחתים את בניון? רוצים שאמשיך?

נדמה לי שזה היה אלכס שאמר שקבוצות הצמרת מנסות עכשיו להחתים שחקנים, לפחות יש כבר שמועות. ואצלנו? שום דבר. ורמוט לא יגיע וכך גם טוטו תמוז, בן בסט או שחקן רציני אחר. אני מדגיש שאני לא חושב שאם השחקנים האלה פתאום נרוץ לאליפות, אנחנו נמצאים אוטוטו בינואר, אבל אפשר כבר להתחיל להתחמש לעונה הבאה. אם כסף זו הבעיה אז ששחר יתוודה ויגיד לאוהדים הרבים: "אני עושה את המקסימום, לצערי הכסף שאני משקיע לא מספיק בשביל להיות אלופים. יש עכשיו אנשים עם יותר כסף בליגה. עד כמה שזה כואב לי השאיפות שלנו כבר לא מה שהיו ואנחנו צריכים להיות הרבה יותר צנועים." באמת, שיהיה כנה ושיפסיק למכור לנו סיפורי אלף לילה ולילה על זה שאנחנו קבוצת צמרת. מצטער, אנחנו לא. אוהדי בית"ר גם יודעים שהמציאות הרחיקה אותם מתארי האליפות שהם הכירו מימי גאיידמק.

בעיניי עד ששחר לא ישנה את הניהול שלו או שיפרוש אני לא רואה שינוי לטובה. אני באמת, אבל באמת מקווה, אבל אני מספיק מציאותי בשביל להבין שאם המאמן רב עם מאמן השוערים והשוער שלו שאנחנו יותר מתקרבים לתחתית מאשר לצמרת...גם מספיק מציאותי להבין שעם רב השחקנים האלה לא נגיע לשום מקום.

13. Love Is Red Member

גם עידן בר-און מצליח לדעתי עם סגל ממש גרוע במיוחד לאור העובדה שאין לו חלוץ חוד וששני משחקים הוא משחק בלי כמה שחקנים חשובים שלו (מול מכבי ת"א ומול חיפה).

14. עידן444 Member

טענות??? אתה קורא לזה טענות? מאמן לוקח אתכם למקומות שלא הייתם בהם 40 שנה(ועבדו אצלכם כמעט כל המאמנים בארץ כולל מאמן הנבחרת) ואין לכם כמעט שום דבר טוב להגיד עליו. רק כמה אין לו מושג, וכמה הוא מפריע, וכמה מזל שיש לו כישרון בחלק הקדמי... תסתכלו על מכבי חיפה ותגלו שלא מספיק רק כסף... אלישע עושה עם הכסף של אלונה משהו טוב. וזה כסף קטן בהרבה משל חיפה ומכבי ת״א. קצת הערכה לא תזיק! באמת שלא!

15. yros1 Member

ההתרסקות בקריירה של בן שמעון זה חומר שעוד יהיה סרט קולנוע.
    אבל כנראה שלאור הידידות בין שחר לאיזי ואחרי שרן ואיזי הסתכסכו
    אז שחר הבטיח לאיזי שבן שמעון לא יגיע אליו. השערה שלי.