מחזור 15 בליגת העל: ב"ש גוברת 1-2 על מכבי ת"א בבלומפילד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏18/12/15.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין את כל בלבולי השכל כאן, אליניב ברדה הוא אחד הספורטאים הגדולים שהיו בישראל מאז ומעולם וכנראה הגדול בתולדות הפועל באר שבע.
    בבלגיה, במכבי חיפה, בהפועל תל אביב (אליה עבר ממכבי חיפה בזמן שהם יריבות לתואר ועדין ההערכה אליו בחיפה לא נפגעה), וכמובן בהפועל באר שבע רואים בברדה כספורטאי ענק וכאדם מוערך מאוד.
    בזמנו קריאף נכנס בחוזקה בברדה במשחק החזרה שלו לישראל, אחרי המשחק אותו קריאף בא במיוחד וביקש סליחה. בקמפיין האחרון גוטמן הזמין אותו רק בגלל שהוא ספורטאי ענק ומקרין על כל היתר. מול בלגיה שחקן כמו דה בריינה אמר כמה גדול ברדה ואיזה ספורטאי ענק הוא ועוד שחקנים שפעם שיחקו איתו בגנק והיו נמצאים ברמות הכי גבוהות.
    כל מי שפגש אותו מדבר על ספורטאי ענק ואדם ענק שאי אפשר להגיד עליו מילה רעה. בשנה שעברה בבלומפילד שחקן שחקן ממכבי בר לברדה בחימום וחיבק אותו.
    זאת הערכה ואהבה שרק ספורטאי גדול יכול לקבל.
    אז באייסוקר יכולים כמה אוהדים ממורמרים ומתוסכלים לנתח את האישיות שלו בגלל שהשתמש בניסיון שלו אתמול לטובת באר שבע כדי להאט את המשחק כשאפשר, אבל המציאות מראה שבכל קבוצה שברדה שיחק בה הוא השאיר רק זיכרונות טובים והערכה גם אצל הקהל וגם אצל השחקנים ואפילו שחקנים ששיחקו מולו מעריכים אותו בצורה בלתי רגילה (לכו להודעה שפירסם בזמנו שהוא חוזר לישראל ולכמות המברכים של שחקנים מכל הקבוצות בליגה).
    זה אליניב ברדה, ומי ששיחק מולו או ראה אותו משחק במדי הקבוצה שלו מבין עד כמה הוא ספורטאי ענק (בסוף המשחק אתמול זהבי לחץ לו תיד ודיבר איתו בצורה חברית ומלאת כבוד, מוזר שהוא לא התלונן בפני ברדה על חוסר ספורטיביות, אבל מה הוא מבין, הוא בסך הכל היה מולו בדשא במשחק אתמול).

לירן ו-Hapoel_Tel_Aviv אוהבים את זה.
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נערך לאחרונה ב: ‏22/12/15
  3. amn Member

לפחות לגבי מה שאמרתי - זה לא מוריד בעיניי מיכולותיו של ברדה כשחקן.

אני חושב שאתה צריך לעשות הבחנה בין שחקן ספורטיבי (לא ספורטאי) לבין מקצוען. ספורטאי זה יותר לכיוון של מקצוען. שחקן ספורטיבי, לפחות במה שאני חושב שהכוונה, זה שחקן ש"טוהר המשחק" תמיד לנגד עיניו, כאשר השחקן הספורטיבי המוחלט הוא זה שבפיגור 2-1 יילך לשופט ויגיד לו שהוא טועה ששרק לפנדל שנעשה עליו. או שהוא בעצם כבש עם היד, ולא עם הלב.

כל מה שאני אומר שברדה עושה - הוא מסוג הדברים שנחשבים בעיניי ל"מסריח, אבל כשר":
    צלילות הן חלק מהמשחק, ולכן זה כשר (זה נשק שצריך לדעת כמובן איך לעשות אותו). אתה יכול להגיד לי שברדה לא צולל?
    העמידה על הכדור הזה זה לא מסריח? הוויכוח על כל 20 ס"מ וכל שריקה של השופט, זה לא מסריח?

איך אפשר להגיד שזה ספורטיבי?
    הוא דוגמא למקצוענות. נשמע שהוא תמיד מוריד את הראש ואת האף ועובד קשה. גם על המגרש - הוא מוכן תמיד לשחק בכל עמדה, ובכל סיטואציה (להבדיל למשל מבניון, שעושה פרצופים שהוא לא 90 דקות באנקר כל שבוע). זה לא הופך אותו לשחקן ספורטיבי.

ספורטאי (מקצוען) גדול - כן. לגמרי. שחקן ספורטיבי? ממש לא (וזה לא בהכרח רע. כל קבוצה מצליחה צריכה גם שחקנים "רעים" לדעתי).

אני בטוח שאוהדי ברצלונה לא אוהבים את ראול, אבל הם לא יגידו עליו שהוא לא שחקן ספורטיבי.
    לא צריך להשליך מזה שמדובר באוהדים ממורמרים.

להפך, כתבתי כאן שאני כן מעריך את ברדה, ולפני כן גם בירכתי את ב"ש על נצחון מבריק. זה שהוא היה טקטי לא מוריד מזה במאום, בדיוק כמו שהנצחון של מכבי בסיבוב הקודם היה כזה. ואפילו פחות משכנע.

EO11 אוהב/ת את זה.
  4. Civil Anti Madridista

זה פפה או יצחקי?

נערך לאחרונה ב: ‏22/12/15
  5. henry1 Member

אחד הספורטאים הגדולים שהיו פה? נסחפת, גם אם אתה לא אובייקטיבי.

אני מאוד מעריך את ברדה ואת ההישגים שהוא הגיע אליהם עם לא הרבה כישרון אבל עם הרבה עבודה קשה. בחלק הזה הוא יכול לשמש דוגמא להרבה מאוד שחקנים שיש להם כישרון, אבל אחרי גול אחד חשים את עצמם על גג העולם וחושבים שרק כישרון יספיק להם.
    הוא גם יכול לשמש דוג' לאלה שיש להם כישרון מוגבל, ובעזרת אופי חזק יוכלו להצליח.

אבל, קצת אחרי שהוא חזר הוא לא מפסיק להתעסק עם השופטים, עושה הצגות במטרה לקבל כדורים חופשיים (היה להיט אצלכם בשנה שעברה) או לסחוט צהובים.
    לא מדובר במקרים בודדים אלא במגמה מתמשכת. הבכי לשופטים גם הפך לבלתי נסבל.

הפעולות האלה מורידות מערכו ומכתימות את הקריירה היפה שעשה. ספורטאי גדול לא מתנהג כך בשום פנים ואופן.

אז יכול להיות שבשבילכם זה נראה תקין (גם אני הייתי שמח אם היה אחד כזה אצלי בקבוצה), אבל אי אפשר להחשיב אותו "כאחד הספורטאים הגדולים ביותר" כשהוא מתנהג כפי שמתנהג, גם אם הוא עושה פעולות יפות אחרות.

oFiRzZz, orimor2212, Turgi ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  6. סמואל אטו Member

לפי אורי קופר, דור פרץ לא ניסה אפילו פעם אחת להכניס כדור עומק לרחבה אתמול.
    זה קשר שהתכונות הטובות שלו הן בהתקפה?

7. amn Member

גם אם דור פרץ מתאים בסך הכל מבחינת רמת המשחק שלו לקבוצת צמרת בארץ, חשוב לזכור שהוא עדיין לא מנוסה (וגם עדיין די צעיר).
    הוא אמנם שיחק בליגת האלופות, אבל הוא ברצף משחקים רע כבר תקופה לא מבוטלת, ואני חושב שהוא מבחינתו (ואולי בצדק), מנסה להתמקד בפעולות פשוטות, כדי להחזיר לעצמו את הבטחון.

אני הייתי נותן לו לנוח על הספסל ולעלות בסיטואציות נוחות יותר, כדי שיצבור בטחון חזרה.

8. yakov_y YNWA

ככה זה כשאתה משחק עם קשר אחורי כקשר מרכזי.
    לא יודע איזה יכולת התקפיות רואים אצל דור פרץ אבל מבחינתי הוא קשר אחורי נטו ולא יותר, כשאתה עולה איתו ועם אלברמן ביחד בקישור ועם איגיבור שהוא לא שחקן טכני כל כך אל תתפלא שהקישור שלך כל כך אפור.
    לסיכום, דור פרץ צריך לשחק כשאלברמן לא משחק, לא איתו ביחד, לראות את מיטרוביץ׳ הנהדר ביציע, בנתניה הוא באנקר הרכב, אבל אנחנו נילך על סהר בנבנישתי :/

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  9. סמואל אטו Member

אין לי בעיה עם היכולת שלו(אתמול), אני פשוט לא חושב שהוא קשר שאמור לשחק קרוב לשליש ההתקפי כמו שטענו פה בדיון שקיימתי( לא זוכר כבר עם מי).
    לדעתי, הוא יהיה חייב ללמוד לשחק כקשר אחורי סטייל אלברמן שם הפוטנציאל שלו הכי גדול, אחרת הוא יהיה שחקן בינוני בליגת העל במקרה הטוב.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. $zinedine zidane$ Member

יוקאנוביץ' עלה למשחק עם ההרכב הכי חלש שעלה העונה. טיבי בספסל, פרץ על חשבון ריקן והכי גרוע - בן בסט בהרכב. אוקיי, נתקענו עם החוזה שלו, אבל למה לתת לו לשחק במפעל שלא עונה לשם גביע הטוטו?

במשחק עצמו מכבי שלטה באופן מוחלט, אבל חוסר המחץ היה בעוכרינו ומילה טובה מגיעה להגנה של ב"ש, כמובן, שעמדה יפה לאורך כל המשחק.
    ראיקוביץ' קצת אכזב עם הטעות בגול השני, אבל אחרי תקופה מצוינת של כחודש וחצי, אני מוכן לקבל גול של חוסר ניסיון.

סה"כ לא יצאתי מודאג מבלומפילד. כלומר כן, האליפות רחוקה מלהיות סגורה וב"ש קבוצה מאוד כשרונית, אבל ציפיתי שאצא מודאג יותר מהפסד בבלומפילד. זה לא קרה בגלל שבסופו של דבר, ב"ש הוכיחו שהם אולי קבוצה מוכשרת מבעונות קודמות, אבל עדיין עם אופי של קבוצה קטנה עם כל בזבוזי הזמן המוגזמים וחסרי הספורטיביות שהלכו במחצית השניה. אם הפועל או חיפה היו במצב דומה לזה של ב"ש בטבלה ובמשחק, הן בחיים לא היו מתקרבות לכמות בזבוזי הזמן של ב"ש אתמול, ולהערכתי זה עוד יפיל את ב"ש בהמשך כשהלחץ יגבר.

הליגה עוד ארוכה ועוד הרבה דברים הולכים להשתנות עד סוף העונה. מה שחשוב עכשיו מבחינת מכבי זה לעבור את סאגת יוקאנוביץ' כמה שיותר מהר ולחזור למסלול הניצחונות נגד ק"ש, ששוב מגיעה במצב רוח מרומם אחרי שלישייה על הפועל.

11. zivmay Member

אני פשוט לא יכול להתאפק, כי כמות הטרולים שנמצאים פה פשוט עולה על כל הציפיות.
    אתה רוצה שאני אמסגר לך לקט שלכם מה20 הדק האחרונות בטדי?
    אתה רוצה שוב להציץ במחצית השנייה? שבה לא הייתם אפילו פעם אחת ברחבה שלנו? ( לא כולל קרנות).
    רוצה להציץ בסטטיסטיקה? ( אותן מספר בעיטות לשער).

yakar אוהב/ת את זה.
  12. $zinedine zidane$ Member

אשמח אם תמסגר לי לקט. לא שאני טוען שזה לא טבעי שקבוצה שמובילה מורידה הילוך ולוקחת יותר זמן, אבל ברמה כזאת שכל דקה נופלים והשופט מוסיף 5 דקות שגם מהן מבזבזים 2 דקות והשופט מוסיף עליהן עוד דקה? לא ראיתי ממכבי, חיפה או הפועל בעונות שהן קוראות לעצמן קונטנדריות.

כמו כן, אתה מוזמן להציץ בעצמך במחצית השניה ולראות שלאמירה שלא היינו פעם אחת ברחבה, אין אחיזה במציאות.

13. alexshw Member

תוספת זמן הייתה נכונה.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנצחון של הפועל באר שבע הוא אמירה. יהיו שיגידו שזה רק הסיבוב השני, שאלה רק 3 נקודות, שהליגה העוד ארוכה, שיש פלייאוף, הכל נכון - אבל יש כאן אמירה.
    לפעמים אריה צעיר מגיע לשטח חדש וזומם להשתלט על להקה. כדי להשתלט עליה, הוא קורא תיגר על האריה השולט. יש מקרים שבהם האריה השולט שואג והאריה הצעיר מתקפל ויש מקרים שהאריה הצעיר נשאר נחוש בעמדתו להשתלט על הלהקה ואז מתפתח קרב קשה ואכזרי בין שני האריות.
    בשנים האחרונות הפועל באר שבע עשתה קולות של קבוצה שרוצה אליפות, אבל בכל פעם שמכבי תל אביב שאגה עליה, היא התקפלה. הפעם לא. הקבוצה האדומה נשארה איתנה והראתה שהיא לא מפחדת מקרב. יכול להיות שבסופו של דבר מכבי תל אביב תצליח לשמור על הלהקה, אבל הפועל באר שבע נראית נחושה מאי פעם לשנות סדרי עולם בג'ונגל הזה שנקרא 'הכדורגל הישראלי'.

אפשר להתייחס לזה לכאל עוד נצחון, אבל זה יותר מסתם עוד נצחון. זו אמירה. זה כאילו הפועל באר שבע אמרה למכבי תל אביב "אולי בסוף העונה נגלה שאתם עדיין טובים מאיתנו, אבל אנחנו כבר לא מפחדים מכם".

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  15. $zinedine zidane$ Member

לא התלוננתי על תוספת הזמן, ציינתי שהשופט הוסיף כמות גדולה יחסית ועליה הוסיף עוד דקה. אגב, גם במחצית הראשונה הייתה תוספת זמן ארוכה. לא זוכר מתי פעם אחרונה ראיתי 3 דקות תוספת זמן במחצית הראשונה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.