מחזור 14: El Derbi Madrileño

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Iker Casillas, ‏30/11/12.

1. viValencia Member

עוד הפסד היום לולנסיה 5-2 מול סוסיאדד
    ואני שוב אומר, צריך לפטר את פלגרינו לפני שיקרה אסון
    זה לא נכון להגיד אם פאבלו היה(עם כמה שאני אוהב אותו)
    או ג?ורדי אלבה לא היינו נראים ככה וגם קנאלס לא תירוץ מספיק טוב

המאמן הזה אולי עשה קבוצה יותר מגובשת מאמרי, אבל מבחינה טקטית
    והשפעת יכולת הקבוצה על המגרש הוא כלום, אני עדיין לא ראיתי משחק
    שולנסיה ניצחה והרשימה העונה, כל הניצחונות היו על הקסקס עם יכולת בינונית מינוס

מזכיר לי קצת את המקרה עם ראובן עטר, מקווה שיורנטה ינהג כמו שחר
    לפחות את התמיכה מהמקהל יש(רוב הקהל).

2. Ovi_B Member

25 שנה אני אוהד את ריאל סוסיאדד והניצחון הערב 2-5 בחוץ מול ולנסיה
    היה אחד המשחקים הכי טובים שראיתי מאת הקבוצה הזאת.

אינני נוהג לכתוב הרבה בפורומים של אייסוקר, אם כי עלי לציין כי אני קורא לעומק ובדריכות את כל הכתבות המעולות
    שהאנשים כותבים פה בפורום הכדורגל הספרדי, הגרמני, וכו'.........

אולי באמת הגיע הזמן שאתחיל לכתוב אחרי נצחון כזה שנותן תיאבון להמשך?
    ימים יגידו.

היום אני מרגיש גאה על כך שאני אוהד את הבאסקים הלוחמים מסאן סבסטיאן!

נערך לאחרונה ב: ‏1/12/12
  3. Raulito Madridista

נכון שנראה שבעונה פח הזו גם רקורד פנומנלי כמו שיש לריאל מדריד במשחקי הדרבי עלול להיעלם*, אבל לא הייתי ממהר לשים בווינר על אתלטיקו ולא רק לאור העובדה שאני אוהד ריאל מדריד. הלו, אנחנו ריאל מדריד, המשחק בסנטיאגו ברנבאו, לאתלטיקו כן יש מחסום פסיכולוגי עצום נגדינו והפעם יש ממנה גם ציפיות. היא ממש לא פייבוריטית. מה שכן, אם בשנים עברו היינו מתחילים דרבי ביתרון מסוים, איזה מן 1:0 כזה עוד לפני שריקת הפתיחה - היום זה לא יקרה.
    מלחמה על כבוד ורוח המדרידיסמו חשובה יותר אולי ממאבק האליפות והיום המלחמה תהיה כזו. הגענו למצב שאסור לנו בכלל להסתכל על ברצלונה.

לא שזו משימה קלה, אבל אני באמת חושב שאם פלקאו יהיה מחוץ למשחק אז אתלטיקו תהיה בבעיה, בטח כשאדריאן לא משחק(דייגו קוסטה נופל ממנו בכל פרמטר). ראמוס ופפה צריכים לדעת לנצח שחקנים בקאליבר שלו ושל לבנדובסקי ודז'קו(התייחסתי כרגע לשחקנים הפיזים ופחות לטכניים כמו אגווארו, טבז וכן הלאה) - זה לא חוכמה לנצח את החלוצים של אוססונה. מדובר במבחן עצום עבורם.

מבחינתי הייתי מזעזע את ההרכב כמה שניתן ובועט את די-מאריה ואוזיל לספסל. עם קאייחון ומודריץ' אולי נשחק כדורגל פחות 'רומנטי', מהיר ויפה לעין - אבל נראה שחקנים שנלחמים ונעים לעומק. קאייחון יודע את העבודה מול השער והוא יוכל לבצע חילופי מקומות עם בנזמה ורונאלדו(חייב לקחת עליו את המשחק כמו בדרבי בעונה שעברה עם השלושער המדהים שלו, ולבעוט מרחוק) מה שישפר את משחק ההתקפה שלנו. אם די-מאריה היה פותח על הספסל נגד איזה קבוצה פח זה לא היה גורם לזעזוע, אבל במשחק חשוב כמו הדרבי - מהלך כזה יכול לשמש לו כמו תמרור אזהרה. אני גם חושב שקאייחון מבחינת הלחץ והעזרה להגנה יכול להיות לא רע.

העונה מוריניו אלוף בעיקר בדיבורים, אני לא אוהב חלק מההתנהגויות שלו, ואני לא זוכר כבר הרבה זמן הברקה טקטית שלו באיזה משחק. הגיע הזמן לצאת מהקיבעון ומן הסתם יש לו חלק ולא קטן במה שקורה העונה בקבוצה.

מאמין שהברנבאו יהיה היום עם הקבוצה, במשחק דרבי דוחים את הבוז והמחאות(ובהחלט יש על מה להרים דגל לבן, לא ייתכן שאותם שחקנים הביאו אליפות גדולה רק לפני חצי שנה), אבל משחקנים בקאליבר הזה אני מצפה לשים את הכל בצד ולעלות למשחק כדי לקרוע את התחת.

אני כאוהד ריאל מדריד לא יודע מה זה להפסיד בדרבי, טפו טפו טפו, בעיקר בגלל האיש והספרה '7' על הגב, וכמה שהוא יהיה חסר. אין מה לעשות, במשחקים כאלה כמו דרבי, קלאסיקו וחצי גמר הצ'מפיונס זה האיש שאליו הכי מתגעגעים. 11 פעמים הוא תקע את הכדור ברשת של אתלטיקו וחלק מהגולים היו מהיפים בקריירה שלו. ראול בועט לו בקטאר(וגם מצאנו ברשת דריבל פנטסטי שלו, ממליץ בחום לכולם לבדוק) אבל אוי-ואבוי אם ה-11 על כר הדשא לא ימשיכו את המסורת שלו. הם מפחדים. האללה מדריד!

* ברור שהמאזן במשחקי הדרבי הוא משהו לא ברור גם אם ריאל מדריד כמעט כל השנים הייתה קבוצה טובה יותר(למעט עונת הדאבל של אתלטיקו ב-95/96), אבל לא הכל אפשר להסביר וגם לריאל מדריד, הקבוצה הטובה בהיסטוריה של המשחק, יש הרבה נק' תורפה לאורך ההיסטוריה: איך אפשר להסביר 20 שנה בלי ניצחון בקאמפ-נואו בליגה? איך אפשר להסביר רצף כמעט זהה מול דפורטיבו לה-קורוניה בריאזור? איך אפשר להסביר ניצחון אחד על אדמת גרמניה ב-25 משחקים? אי-אפשר.

4. viValencia Member

עוד לא אמרתי וכבר יורנטה מפטר את פלגרינו
    החלטה נכונה, מי שלא יביאו- עדיף שיהיה מאמן עם קבלות

5. riquelme1 Member

המצב באמת קטסטרופה בולנסיה, אבל לא בטוח כמה הפיטורים האלה נכונים ונחוצים, ולנסיה עדיין במרחק לא גדול מהצמרת, ובליגת האלופות היא הרשימה ועלתה כבר. אין ספק שפלגרינו לא מנוסה ועושה טעויות, אבל ולנסיה משלמת גם על בניית הסגל הלא נכון של הקבוצה, ולגבי המאמן אני בהתחלה רציתי את דג'וקיץ' שעושה עבודה גדולה בויאדוליד.

6. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

די מאריה מפגין יכולת קטסטרופלית, כהרגלו בקודש. בלתי נתפס שהוא נראה כמו השחקן השני בטיבו בקבוצה בסך הכל לפני שנה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/12/12
  7. AtleticoMadrid Member

ארדה סיים את המשחק עם הפעולה המטומטמת שלו שהוא דחף את היד לכדור, זה כל כך היה צפוי שרונאלדו שנגד כולם לא מכניס בחופשיות ומעיף את זה ליציעים דווקא מולנו הכדור יעלה וירד אל הרשת. נאחס.

8. JohnTerry26 Member

עוד לא הבנתי את מי אתה אוהד ריקלמה.

9. סדרו קייטע Member

זו חוכמה מאד קטנה לבקר את סימאונה דווקא אחרי הפסד חוץ בדרבי מול קבוצה עם תקציב של 500 מיליון יורו. אז לפני הכל אני אדגיש שסימאונה מאמן גדול ולא זכור לי מהפך כל כך דרמטי ביכולת של קבוצה בלי שינויים מהותיים בסגל, כפי שהוא עשה בשנה האחרונה. וברור שעם הנחאס הידוע של אתלטיקו בדרבי, פילפה לויס נפצע לפני המשחק וכדורים של רונאלדו שבימים כתיקונם אמורים להיות מיורטים על ידי כיפת ברזל, נכנסים בדיוק של שעון שוויצרי.

ובכל זאת קצת ביקורת (שכתבתי אותה עוד לפני המשחק): לטעמי סימאונה קצת הולך יותר מידי עם הלוחמים על חשבון כמה מהשחקנים היותר מוכשרים שיש לו.
    שאתה מעלה בהרכב חלוץ שאפילו אוהדי אתלטיקו חושבים שהמעלה העיקרית שלו זו היכולת לכסח את השחקנים של ריאל, אל תתפלא שככה משחק ההתקפה של הקבוצה שלך נראה. עכשיו, זה לא שעם אדריאן זה בהכרח היה נראה יותר טוב, אבל לפחות היה סיכוי כזה. עם דייגו קוסטה לא היה סיכוי מלכתחילה. זו פשוט לא הרמה שלו.

אני גם קצת מאוכזב שאוליבר טורס לא מקבל יותר הזדמנויות. נכון, הוא רק בן 18, אבל הוא אמור להיות אחד הכשרונות הגדולים בכדורגל העולמי בשכבת הגיל שלו, שלא ממש מתחרה עם צ'אבי ואינייסטה על מקום בסגל. למה לא לנסות להריץ אותו בליגה האירופית או במשחקים יותר נוחים בליגה כהכנה אפשרית לקראת שיתוף אפשרי גם במשחקים היותר גדולים? לדורטמונד זה עבד נפלא עם גצה. לארסנל עם ווילשר. למה לא לנסות? הרי זה לא שגאבי הוא אחד מנקודות הכוח של אתלטיקו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/12
  10. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגיל מפסידים בדרבי.. אי אפשר לתאר כמה מעצבן לקבל את הגול הקבוע של רונאלדו נגדנו, איך לעזאזל כל משחק בשנה הוא בועט לשמיים ונגדנו יוצאות לו בעיטות מושלמות

היה מדהים בברנבאו, לעודד משעה לפני המשחק ועד לסיום לא משנה מה קורה, זה מה יש ולפחות הקהל שלנו הוא כן הטופ העולמי... תודה לך אתלטי על עוד טיול קסום שבהם ראיתי שלוש ניצחונות והפסד (מלבד ראיו והגביע בברנבאו)... עד לדרבי הבא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. Civil Anti Madridista

בארסה שחטה אתמול את בילבאו 1:5, עוד קונצרט מדהים פשוט ללקק את האצבעות
    דיברנו על זה שבילבאו לא דומה לקבוצה של שנה שעברה, ואתמול היא נראתה אומללה במיוחד
    פברגאס ואינייסטה היו פנטסטיים, ליאו מסי השלים צמד נוסף והוא רחוק שער אחד בלבד משיאו של גרד מילר

ברצלונה קבעה אתמול שיא נוסף, פתיחה העונה הטובה ביותר בהיסטוריה של הליגה הספרדית
    http://www.thenewstribe.com/wp-content/uploads/2012/12/Barcelona-1.Xxx

ראיתי את התקציר של ולנסיה-סוסיאדד, ופשוט נדהמתי מהפשטות שהאורחים קרעו אותם. 2 שערים עם תרגיל על השוער, פשוט מביך
    ולנסיה חלשה מאוד השנה, נראה אם חילופי המאמנים שם יצילו לעטלפים את העונה.

מילה על הדרבי של מדריד, הכל היה מוכן על מגש לכריסטיאנו רונאלדו. אלה המשחקים שהוא מתעורר בהם, הכדור החופשי שלו מטורף לגמרי
    אתלטיקו לא הצליח לאיים על קסיאס ממשית, חבל מאוד ששוב היא מפסידה דרבי בלי קרב של ממש

12. hai80 Member

איזה גול מיותר הראשון, פשוט טעות מעצבנת של ארדה. מדהים איך רונאלדו כל העונה לא כובש ודווקא נגדנו נזכר איך בועטים בעיטה חופשית. והפצעה של פליפה באמת נאחס אחד המגנים הטובים בעולם דווקא במשחק כזה נפצע, מאמין שאיתנו היינו נראים אחרת לגמרי.

אני ממש לא מסכים עם הפסקה השניה, דייגו קוסטה לא נופל מאדריאן והוא נמצא בכושר יותר טוב תוסיף לזה את המלחמה שזה בדיוק מה שצריך בדרבי. דייגו קוסטה או אדריאן הינו נראים אותו דבר לפחות קוסטה ניסה נלחם אני מסכים שהגזים ושיחק מלוכלך אבל לא יודע עד כמה הצבתו של אדריאן היתה משנה משהו ואני אחד שמחזיק ממנו.

אני מקווה גם לראות את אוליבר טורס מקבל הזדמנויות במשך העונה, בליגה האירופית הוא לא רשום וזו הסיבה שהוא לא מקבל הזדמנויות שם.

13. Civil Anti Madridista

http://cadfael.tv/image/src/1354399907489.Xxx

14. AtleticoMadrid Member

קוסטה הגזים, עשה הכל חוץ מלשחק כדורגל. :\ חבל חבל..
    למרות שהGIF מעליי מצחיק רצח חחחחח

15. סדרו קייטע Member

- העובדה שאוליבר טורס לא רשום היא לא תוצאה של צו אלוהי. זו החלטה שקיבל סימאונה.

- שאני מנתח את ההרכב של אתלטיקו במונחים ריאליים (הרי בתיאוריה בכל עמדה אתה יכול להביא שחקן יותר טוב) יש לקבוצה שתי נקודות תורפה: החלוץ ליד פלקאו וקשר עושה משחק באמצע.

ההגנה טובה (עם כל הרעש ולמרות ההרכב החסר, ריאל הגיעו אתמול רק שניים-שלושה מצבים ממשחק פתוח. הרי אתה לא יכול להאשים את ההגנה בכדורים החופשיים של רונאלדו), קישור התקפי (קוקה וארדה טוראן) טוב ופלקאו למעלה. גם ממאריו סוארז (קישור אחורי) אני מחזיק כשחקן מצוין, אם כי מוגבל בצד ההתקפי, מה שמגביר עוד את התלות בגאבי.

גאבי שחקן לא רע. הוא נלחם, עובד קשה, מנהיג, טכניקה די טובה. אבל מה לעשות שמול שחקן כמו אלונסו המגבלות שלו נחשפות. וזה כל כך בולט דווקא כי מרכז השדה זו העמדה הכי חזקה של הכדורגל הספרדי. עזבו "לשלוט באמצע" במשחק בברנבאו, ראיתם שכאשר ריאל לקחו מאתלטיקו את הכדור הארוך לפלקאו, גאבי לא היה מסוגל לתת כדור אחד מתוחכם במשחק שלם (פלקאו הרי לא צריך יותר מכדור אחד).

לאתלטיקו אין כסף להביא את בנייאט (לפחות בלי למכור שחקן משמעותי), אבל יש לה את אחד הכשרונות הגדולים בעולם בדיוק בתפקיד הזה. תן לו הזדמנות, תריץ אותו. שוב, לדורטמונד זה עבד מצוין.

עמדת החלוץ השני? נכון שדייגו קוסטה נותן עונה יותר טובה, אבל הוא לא מתקרב לאדריאן מבחינת הכישרון האישי והיכולת לייצר מהלכים בכוחות עצמו. כמו במקרה של גאבי, מול קבוצה כמו ריאל המגבלות שלו נחשפות. עם כל הכבוד ללחימה שלו, הוא שחקן חסר אחריות שהיה צריך להיות מורחק ומעבר לזה, אצל חלוץ אתה מחפש עוד דברים חוץ מלחימה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/12