מחזור 14 ליגת העל: מכבי חיפה מנצחת גם את בני יהודה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏18/12/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה מעודד שמכבי חיפה מנצחת בהילוך שני קבוצה שיש לה יומרות בצמרת הגבוהה. בני יהודה היתה ותהיה קבוצה נחמדה, אבל אלופה היא גם מחר לא תהיה. אלירן עטר שיחק היום חלש ביותר ואני לא בטוח ששתי הגדולות בכלל צריכות אותו. לאדומים של הפועל ת"א יש גם מספיק כשרון בקישור/התקפה. כעיקרון אני בעד לחילוף בין מכבי חיפה לבני יהודה כשעטר יגיע לקרית אליעזר ורפאלוב עובר לבני יהודה.

מכבי חיפה לא צריכה בינואר להתחזק בשביל סתם לעשות קניות. הסגל הזה מספיק טוב בשביל לקחת אליפות נוספת. יש שני חלוצים שיודעים להבקיע, יש כעיקרון 3 קשרים התקפיים עם פוטנציאל (קטן, גולסה ורפאלוב) שני גרזנים ואם צריך יש עוד ברזילאי חביב על הספסל.

דווקא בההגנה הייתי עושה קנייה אחת או שתיים. האם מסיללה ישחק בינואר באליפות אפריקה? אם כן גם אנחנו וגם הפועל ת"א עם אניימה בבעיה...

מסקנה, העתיד יהיה ירוק או אדום, השאר כרגע לא מתקרב לשתי הקבוצות שמובילות את הטבלה. במחזור הבא יש דרבי בחיפה, אבל משום מה אני רואה את המשחק הזה כמשחק רגיל לגמרי. אני פחדתי יותר מהמשחק שנגמר עכשיו ועכשיו אני רגוע. אני רק מקווה ששתי מחנות האוהדים בחיפה קצת יתנהגו בשבוע הקרוב כמו במדינה נורמלית...

שכחתי להזכיר את ליאני.
    גארידו מטומטם, אבל ארבייטמן לא צריך ליפול כמו נקבה. החוק היבש אומר אדום לשחקן בני יהודה כי הוא בהחלט רצה לפגוע בחלוץ החיפאי, אבל ארבייטמן היה צריך פשוט להמשיך לשחק. במגרש בשכונה גם לא נופלים ככה...ליאני עשה טוב והיה לו משחק בהחלט טוב.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/09
  2. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק בינוני פלוס שלנו סך הכל, אבל היינו חייבים לגמור את זה ברבע השעה הראשונה המצויינת. היה לנו מזל שהנגיחה הראשונה נכנסה, ומנגד שני מצבים טובים של בני יהודה לא נכנסו, אחרת היינו עלולים לא לנצח משחק שהיינו יותר טובים בו לאורך 90 דקות בכל פרמטר.
    על יניב קטן צריך להגיד ששיחק טוב מאוד ביחס ליכולת שלו בזמן האחרון. מזמן לא ראיתי אותו נכנס לכל כך הרבה תיקולים ונלחם על כדורים.
    לגבי שלומי ארבייטמן, במקרה או שלא במקרה, חיפה לא הייתה תלויה כל כך מבחינה התקפית בחלוץ אחד מאז... המאמן האישי, אלון מזרחי.

ו... שורה נפרדת ואחרונה: בירם כיאל וג'ון קולמה פשוט שולטים בליגה ביד רמה וברגל רמה. חומה במרכז המגרש, רצים כל אחד כמו שלושה שחקנים. ג'ון שאחרי המשחק הראשון שלו בחיפה טבעתי את הביטוי שבחתימה שלי ואני עומד מאחוריו ב-100% עד היום- הקשר ההורס הכי טוב שהיה בישראל בשנים האחרונות, מזכיר את ריימונדס ז'אוטאוטאס, והיום נתן לנו דוגמית של מה היה קורה אם היה לו גם כישרון התקפי יציב עם בישול מעולה לשלומי הסקורר. ובירם - 50-50 אדיר, גם תחנה אחרונה בהגנה, גם מוציא מהר קדימה ומעביר משחק מצד לצד. אם ימשיך לשפר את הבעיטה שלו מרחוק הוא יילקח לקבוצה אירופאית חזקה ובמהרה.

3. מכביחיפהזהבדם Member

משחק התקפה של הקבוצה היה חלש רק בגלל שלומי ארבייטמן.
    השחקן הזה מתסכל אותי,הוא לא עושה שום תנועה,לא פותח את המשחק,לא נותן יותר חופש פעולה לשחקני הקישור. הקבוצה יוצאת להתקפה וארבייטמן נעמד ברחבה ולא זז.
    בני יהודה היתה גרועה היום,ואין לי ספק שעם דאבלשווילי היה פותח בהרכב,היינו מביסים את בני יהודה.
    חבל שארבייטמן האוברייטד ימשיך לשחק בהרכב.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה הבן אדם הכי קשקשן שנראה בתולדות הפורום...איזה קישקוש בלבוש. אני לא יכול לשמוע כבר את ערימת השטויות שיוצאת לך מהפה שקשורה למכבי חיפה כאילו מדובר במינימום AC Milan...אתה זורק דברים לאוויר בערך כמו כמות הקסאמים שהיו משוגרות בימי עופרת יצוקה.

בכל אופן, אם למישהו היה ספק, אז היום זה סופי בהחלט, באליפות תזכה או מכבי חיפה או הפועל ת"א. אומנם חיפה מובילה ב-12 אבל להפועל 2 משחקים חסרים, וזה שלמכבי חיפה יש דרבי על הראש שבוע הבא עם כל הכבוד לבני יהודה, לדרבי יש חוקים משלו ואם יש משהו שחיפה יכולה לאבד בו נקודות נגד קבוצה שהיא לא מהגדולות זה נגד הפועל חיפה, שיש לה הרבה מה להוכיח ואני בטוח שתרצה להוכיח לאוהדים שלה.

על המקום השלישי ואירופה דרך הליגה (ואולי רביעי בהנחה שחיפה והפועל יגיעו לגמר הגביע) תיאבקנה מכבי ת"א, בית"ר ירושלים ובני יהודה. כשהמשחק בשבוע הבא הוא קריטי הן עבור מכבי ת"א והן עבור בית"ר ירושלים ותיקו לא ישרת אף אחת מהן. בני יהודה עם משחק מול מכבי נתניה שתבוא עם 4 מ-5 האחרונים ויודעים מה? עם איך שבני יהודה שיחקו היום, אני לא יהיה יומרני אם אני יגיד ש-2 יכול בהחלט להיות פה, ונתניה תהיה עם 5 מ-6. מכבי ת"א שבעטה בדלי פעם שניה ברציפות יודעת שגם אם תנצח את בית"ר, היא מסוגלת לבעוט בדלי שוב בדוחא (בלי קשר לתוצאה מול בית"ר כמובן) ולכן ניצחון על בית"ר יהיה עוד רגע מתוק בעונת הבניה הזאת שוואלה אני עוד לא יודע איך לאכול אותה אבל מבחינתי אם נבנה שלד מספיק חזק שיצטרך חיזוקים פה ושם, נסיים 3 ונגיע כמה שיותר רחוק בגביע המדינה, יחסית לקבוצה שיש פה אני חושב שמכבי תעשה את המוטל עליה וזה ייתן ביטחון ודחיפה לקראת העונה הבאה.

בנוגע למאבקי הירידה, הפועל פ"ת, מכבי פ"ת, אחי נצרת, סכנין, רעננה - 2 מהחמש האלה ירדו, השלישית תהיה במבחנים. הפועל רמת גן מספיק חזקה בשביל להיות שם, הפועל ב"ש למרות הזרים הכושלים בהגנה לא תהיה שם, כמובן גם לא הפועל חיפה ומ.ס. אשדוד. עכו - כל קשר בינה ובין החבורה הזאת שרשומה למעלה הוא מקרי בהחלט בטח ובטח כשמדובר על צורת משחק.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ארבייטמן אוברייטד זאת הבדיחה ההכי גדולה ששמעתי בחודש האחרון.
    אתה בטוח שאתה מבין את משמעות המילה? אם כן אתה לא שפוי.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארבייטמן לא אוברייטד, הוא נותן עונה ענקית מבחינתו האישית אבל בשביל שהוא יוחשב כחלוץ מצוין בליגה שלנו, הוא יהיה חייב לתת עוד עונה כזאת בדיוק, ואני לא יודע אם הוא מסוגל לאור ההיסטוריה הלא מועטה שלו אם זה בבית"ר, הפועל פ"ת וגם במכבי חיפה.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארביטמן הוא חלוץ שהמטרה שלו לשים גולים,14 גולים ב-14 משחקים אומרים שהוא בטח לא אוברייטד,זה שהוא לא שולט ברחבה או לא עושה דריבלים זה בגלל שאין מה לעשות,הוא לא דרוגבה וגם לא לדה,בשביל זה יש את לדה.

אני רואה שכבר החמיאו לכיאל וקולמה,אבל מה אכפת להחמיא עוד,מגיע להם,נתנו משחק נדיר,הרגו את בני יהודה ברוב המשחק וסביר להניח שהניצחון לא היה מושג בלעדיהם,מגיע לא רק לכיאל איזה מסך טלויזיה אלא גם לקולמה.

8. alexshw Member

עומר, יחסית לארץ? זו גלקסיה אחרת. להמ איך מתנהל כאן הכדורגל? איך?? איזה תנאים יש?
    אני משווה נטו לקבוצות אחרות בארץ. אפילו הפועל ת"א ה"אירופאית" כביכול נוהגת להתרסק אחרי קמפיין מוצלח באירופה וסגנות נוספת בליגה.
    מכבי חיפה לא ירדה מתחת למקום 5 מאז 1988, אותה עונה שבאה אחרי מותו הטרגי של אבי רן ז"ל, שהקבוצה הייתה בהלם מוחלט.
    זה גם מראה על משהו.

לגבי בני יהודה, למה אי פעם חשבתם שהם יכולים להתמודד על אליפות? באילו כלים בדיוק?
    דווקא בני יהודה הוא מועדון שהפך להיות בריא ויציב. נותן במה לשחקנים צעירים, אבל ברור שאין לו כלים להתמודד על אליפות. מקום שלוש יהיה הצלחה גדולה מאוד עבורם.
    את הנקודות צריכים לחפש במקומות אחרים. בקרייה הם ניצחו פעם אחת באיזה 17 שנים.

9. riquelme1 Member

מכבי חיפה והפועל ת''א אלה המועדנים המקצוענים והטובים בארץ כיום, מי שלא מודה בזה לא אוביקטיבי.

בקשר להודעה של ההוא על ארביטמן, חוסר שפיות, חלוץ לא צריך דריבל הוא צריך לכבוש, ואתזה ארביטמן עושה הכי טוב בליגה.

10. מכביחיפהזהבדם Member

לא מצפה ממנו שיעשה דריבלים,לא מצפה ממנו שיעשה גולים סטייל אלירן עטר.
    מצפה ממנו בסך הכל שישחק עם קצת חוכמה,שילמד לשחק גם מחוץ לרחבה.
    מה לעשות שאני לא מסתנוור מהגולים שלו,הוא אומנם כובש אבל על הדרך תוקע את כל משחק ההתקפה של הקבוצה. גם היום בדקות המעטות שדאבלשווילי שיחק הגענו ליותר מצבים והיה יותר חופש פעולה לשחקנים בחלק הקידמי.
    לא אוהב את ארבייטמן,גם אם הוא יבקיע 30 שערים בעונה,זה לא ישנה את דעתי. חלוץ בינוני פלוס.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, יחסית לארץ? זו גלקסיה אחרת. להמ איך מתנהל כאן הכדורגל? איך?? איזה תנאים יש?
    אני משווה נטו לקבוצות אחרות בארץ. אפילו הפועל ת"א ה"אירופאית" כביכול נוהגת להתרסק אחרי קמפיין מוצלח באירופה וסגנות נוספת בליגה.
    מכבי חיפה לא ירדה מתחת למקום 5 מאז 1988, אותה עונה שבאה אחרי מותו הטרגי של אבי רן ז"ל, שהקבוצה הייתה בהלם מוחלט.
    זה גם מראה על משהו.

גלקסיה? למה אתה מגזים למה אתה מזיין בשכל? הפועל מתנהלת בדיוק כמו מכבי חיפה, אחד לאחד, מתנהלת יפה מאוד, ומכבי ת"א לא רחוקה ממכבי חיפה, בהתחשב בעובדה שיש לה בעלים שנמצא מה חצי שנה? לעומת שחר שהשקיע במכבי חיפה מזה 17 שנה...קרית שלום לא נופל מקצף וגם לא מוולפסון, והאיצטדיון של הפועל ומכבי לא רואה את קרית אליעזר.

מה זה קשור שחיפה לא ירה מתחת למקום 5 מאז 88?! ליברפול לא היתה במאבק אליפות מאז שנות ה-80, ואנחנו היום ב-2009, אז מה זה אומר שהמועדון הזה לא מנוהל טוב? זה אומר שאין לו תנאים? שאין לו מתקנים? שאין כלום? למה אתה סתם זורק דברים לאוויר!

עמי, הפועל ומכבי חיפה המועדונים שכיום נמצאים במספר 1 בטופ הישראלי לא אומר שלא, אבל זה לא אומר שמשאר המועדונים צריך לעשות חרא. מכבי מתנהלת מאז שגולדהאר נכנס כמו מועדון מקצועי ולא כמו קרקס שהיה בימי לוני או החוסר שליטה שהיה בשנתו של שניידר. בית"ר כרגע ממשיכה להיות בחוסר וודאות כי לגאידמק עדיין יש בעיות.

למה לבני יהודה אין מתקני אימונים? אין ניהול נכון בבני יהודה? בני יהודה סיימה את השנה שעברה ברווח וגם את זו שלפניה. בני יהודה כבר שלוש שנים עם חשיבה של קבוצת אמצע טבלה ומעלה וכבר מזמן לא נמצאת בחשיבה של קבוצת תחתית.

12. שגיא Guest

גל, אני לא מסכים איתך על קולמה. משום מה יש נטייה לשבח אותו על המאמץ הרב שהוא משקיע, ולזה אני מצטרף, אבל היום, חוץ מבישול השער בדקה הראשונה, כמעט כל הפעולות ההתקפיות שהוא ניסה לא העלו כלום. מסירות לא מדוייקות, ואיבודים סתמיים. שוב, הוא משקיע ורץ המון וגם מחלץ כדורים, אבל לראות אותו בחלק ההתקפי הופך לפעמים למביך וזה מאוד עיצבן אותי במהלך המשחק הזה.

כיאל באמת נתן משחק טוב מאוד כמעט נטול שטויות, משהו שלא אופייני לו בדרך כלל. גאדיר ממשיך ביכולת החלשה וכפי שטענתי לפני המשחק הוא כרגע לא ראוי להרכב הראשון בעוד גולסה חוזר לעניינים וממשיך להציג יכולת טובה. גם יניב קטן נתן משחק טוב ברובו.

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

בירם כיאל שחקן אירופאי, חוייה לראות אותו משחק על המגרשים המעופשים של ליגת העל ועושה בית ספר במרכז המגרש. עבודה טקטית אדירה, לוקח כל כדור פיפטי/פיפטי בנחישות, עושה עבירות חכמות וכמובן בחלק הקדמי פשוט לא מאבד כדור. כל מסירה לרגל ועם אחריות. שחקן ענק שאני מקווה שנוכל ליהנות ממנו עד סוף העונה הזו ולא נאבד אותו כבר בינואר. שמחתי לראות שהיום גם הפרשנים וגם הקהל בבית שבחר בו כמצטיין ידעו להעריך את העבודה שלו.

משחקים גדולים גם לג'ון קולמה ולצמד הבלמים, שהעלימו את אלירן עטר המהולל ומנעו מהכדור להתקרב לדוידוביץ' הבלתי-יציב.

העלייה של שלומי ארבייטמן לכדור והסיומת המושלמת גם כן לקוחות מיבשת רחוקה. דרוגבה היה מתגאה בשער כזה, הרבה זמן שלא ראיתי חלוץ ישראלי עם כזו שליטה במשחק האווירי, מאז אלי דריקס כמדומני.

אם אנחנו יכולים לנצח את בני יהודה עם 10 דקות גדולות ו-80 דקות של טיול בהילוך ראשון מצבנו טוב.

הלאה לדבר האמיתי בשבוע הבא.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם מכבי חיפה תשחק בדרבי את היכולת שהפגינה היום ומנגד הפועל חיפה תיתן את כל מה שיש לה, היא תפסיד. הפועל חיפה נופלת ממכבי חיפה בכל תפקיד על המגרש אבל דרבי כמו דרבי, הקבוצה הטובה ביותר לא תמיד מנצחת אלא מי שמשאירה הכל על הדשא, ודווקא פה הסיכויים הם 50/50 והכל יכול לקרות.

15. alexshw Member

אתה יכול להמשיך לחיות באשליות, אבל אם מכבי ת"א והפועל ת"א מנוהלות כל כך טוב, למה הם לא מדקדקות את מכבי חיפה בהשגים בשנים האחרונות? אתה חושב שחסר להם כסף?
    למכבי ת"א הרבה עונות לא היה חסר כסף. אם הפועל ת"א מנוהלת כל כך טוב, למה היא מבלה מדי כמה עונות בתחתית? ולמה היא עם אליפות אחת ב- 20 שנים?

ומה הקשר לליברפול? ליברפול זה אנגליה.
    אנחנו בארץ. שנות אור מאנגליה.