אם אין עניין לדוש בנושא, למה אתה דש בו? ואם כבר דשת - עכו אולי קבוצה נחמדה אבל ספק אם היתה מגיעה לאיזשהו הישג עם הסגל שלה בליגה של 12 קבוצות. אני אומר זאת רק כדי לחדד את דעתי האישית - הליגה השנה נחלשה לעומת העונות שעברו ולכן קבוצה חסרת משאבים כמו הפועל עכו יכולה לזרוח מדי פעם. זה לא אומר דבר על היכולת של הפועל עכו - זה אומר הרבה על היכולת הכללית בליגה.
הבעתי את דעתי, אסור? אמרתי בסיום שאין טעם לדוש בנושא מכיוון שאם יתפתח כאן דיון, הוא לא יסתיים בקרוב. הרי זה לא סוד שישנם חילוקי דעות בנדון, יש את אלה שבעד ויש את אלה שנגד. אני רק לא מבין את אלה שעונה שעברה התלוננו על כמות הכיבושים הדלה ועל לא מעט משחקים שהסתיימו ב0:0, ואילו העונה הם מתלוננים שיש שערים רבים, מאיזו סיבה? הגנות רעועות. בין אם הם צודקים או לא, זה לא רלוונטי, שלא יהיו דו פרצופיים לפחות, אבל כאלו הם הישראלים, יודעים הכי טוב להתלונן.
ראשית, מותר לך להביע את דעתך, לא אמרתי דבר נגד זה, רק תהיתי מדוע אתה עושה את מה שאתה בעצמך מתנגד לו. דו פרצופי במידת מה? שנית, זו לא חוכמה גדולה להכליל את כל הישראלים בקטגוריית ה"דו פרצופיים" ובכך להתעלם מדברים שנאמרים. שערים רבים אינם ערובה לכדורגל טוב. גם בליגה ג' יש שערים רבים ואיני רואה את מאסות הצופים זורמות למגרשים של נוה גולן ואורתודוכסים יפו. יש אנשים שמסתכלים על הדברים אחרת, לא בשחור ולבן בלבד. הגנות רעועות הן סיבות רלוונטיות בדיוק כמו כל סיבה אחרת. אפשר לדון בנושאים, גם אם אתה לא מסכים עם אחרים עליהם, גם בלי עקיצות מיותרות.
אם כל הכבוד לב"ש, הליגה העונה איבדה מהאיכות שלה. במיוחד בישראל, ששלושת רבע מהקבוצות מנוהלות באופן חבבני ומפוזר אסור היה להגדיל את הליגה. עכו, אחי נצרת ור"ג זה סוג של אפיזודה חולפת שעלו על המסלול בזכות המפיונר שיושב על הכסא הגבוה בהתאחדות. האמתי שזה אות קלון לליגה שלנו שהקבוצות הללו גם מצליחות לצבור נ"ק, לא בגלל שהם רעותו חלילה, אלא בגלל שהקבוצות האחרות פשוט מתאימות את עצמן לחולשה של הליגה ולא להיפך. פרט לחיפה והבועל באמת שכל השאר הצליחו להתאים את עצמן לרמה. עליה וקוץ בה אם תרצו
אנשים כאן מהללים את ב"ש ומזלזלים בעכו אבל שוכחים שבעונה שעברה עכו סיימה שנייה וב"ש שלישית, כך שאם מבנה הליגות היה נשאר עכו הייתה עולה וב"ש נשארת בלאומית. בכל מקרה ליגה של 16 קבוצות היא מינימום, 12 מתאים לליגות כדוריד, כדורעף ושאר השיעמומים האחרים, אז כמו בכל ליגה יש נמושות שמתפרקות לעיתים וזה היה לנו גם בשנות ה90' שכולם כאן משבחים, אני זוכר את בית"ר מבקיעה שביעיות לרשת של יפו וב"ש בתקופה שהליגה נחשבה איכותית. מעדיף את זה בהרבה על פני ליגה של 12 שחצי מהמשחקים מסתיימים ב0-1 או 1-1.
נמושות מסיימות את דרכן מהר מאוד. הפועל טייבה היתה כזו, בית"ר נתניה היתה כזו. לפעמים יש נמושות, אבל חמישיות ושישיות אפשר למצוא בכל ליגה. מכבי נתניה, בעונת 82/3, הביסה את מכבי ת"א 0-6 ואת בית"ר י-ם 1-6. מכבי ובית"ר בהחלט לא היו נמושות. מכבי ת"T לא היתה נמושה גם כשחטפה את העשיריה המפורסמת מחיפה. בסה"כ אדם אחד הזכיר את הפועל ב"ש באופן חיובי, ממש לא "אנשים". לא צריך לזלזל בעכו. אבל לעולות החדשות יש קשר לרמת הכדורגל הנמוכה. זו לא אשמתן שהגדילו את הליגה, הן את שלהן עשו ועלו. אבל כשיותר משלושים אחוז מהקבוצות בליגת העל שיחקו בעונה שעברה בליגה הלאומית הרמה לא יכולה להיות גבוהה. ושוב, שערים לא תמיד עושים את ההבדל. בתחילת שנות השמונים נערך משחק בין הפועל ת"א למכבי נתניה. המשחק הסתיים ללא שערים, אבל הכותרת ב"ידיעות אחרונות" היתה "אח, איזה אפס אפס!". מכבי חיפה שיחקה מצוין בעונה שעברה כשגברה על הפועל ת"א רק 0-1 וסגרה את סיפור האליפות. תחשבו על זה.
טוב, אז היום אנחנו משחקים נגד הפועל רעננה בבלומפילד ואסור לנו לעלות למשחק בלחץ על אף הניצחונות של מכבי חיפה. השחקנים צריכים לדעת להיות קרי-רוח. אני מקווה שהפועל תעלה היום כדי לשרוף שטחים מהרגע הראשון ואם נוריד הילוך אז רק אחרי הבקעת שני שערים(הנקודות הרבה יותר חשובות לי מאשר צורת המשחק, למרות שהייתי רוצה לראות את הפועל דורסת כבר). הפועל צריכה לפתוח את המשחק חזק במטרה לכבוש שער מהיר. סביר להניח שרעננה כן תיתן לנו כבוד לפחות בדקות הראשונות. בלי לזלזל ביריבה, המשחק לא ממש אטרקטיבי ומזג-האוויר לא חיובי במיוחד(צפויים גשמים חזקים), אבל אני מקווה שנראה בכל-זאת אוהדים רבים שידחפו את הקבוצה לניצחון. אביחי ידין חוזר להרכב וזה מצויין, אני מקווה שהוא יצמד לסטיבן כהן, המסוכן בשורות רעננה, ולא ייאפשר לו להראות את היכולת הטובה שלו. יבואה הי זה שכבש את שער הניצחון נגד המבורג, במפתיע, והלוואי וזו לא הייתה הברקה חד-פעמית - יבואה חייב לייצר לעצמו מומנטום ואם יגיע היום למצבים, וסביר להניח שזה יקרה - שיידע לסיים כמו שצריך. אבל כל דבר שנראה ממנו או זהבי זה בעיקר בונוס. הציפיות הן בעיקר מורמוט ושכטר. האחרון קצת פחות חד לאחרונה(אני ממש לא מצפה לשלושער בכל-משחק, אבל נגד המבורג הוא היה חלש למשל ונגד בני-יהודה והפועל חיפה היו לו עוד מצבים והוא פיספס) והיום אמורה להיות לו הזדמנות טובה לכבוש שערים ולהיצמד בכל-זאת לארבייטמן שכל פעם בורח לו, אבל חשוב שהצלחת הפועל תעמוד לנגד עיניו ולא הצלחתו האישית בלבד, וכרגע אין לי טענות. שיהיה לנו בהצלחה ורק שלא נעשה שטויות.
איזה ליגה מעניינת... זה שיש דרבי חיפאי, זהו קנה את עולמך? הליגה פשוט בושה... אל תתרכז במשחקים של הפועל נגד מכבי חיפה או הפועל נגד מכבי ת"א .. יש גם משחקים כמו הפועל עכו נגד אחי נצרת, באיזה איצטדיון מוזנח עם 320 אוהדים, משחק שממש מבייש ומבזה ליגה ראשונה במדינה כל שהיא. שהסקאוט הגרמני בא לעקוב אחרינו לקראת המבורג באיצטדיון של הפועל עכו, זה פשוט היה בושה איך שהמגרש הזה ניראה! תחשוב שבן אדם מכובד בא לבדוק את הכדורגל פה ומגלה מגרש מעפן וכל כך עלוב. עם רוצים להגדיל את הליגה, אז שייבנו מתקנים ראויים כבר. אני לא מדבר איתך על "תקימו פה שלושה אליאנס אראנה" גם איצטדיונים של 2000 צופים ( עם אופציה להרחבה ) ומגרש טוב שלא יתרקב אחרי גשם. לחזור לשיטה הישנה כמה שיותר מהר.
בכלל לא מסכים איתך. שנה כ"כ משעממת. חוץ מהפועל חיפה וב"ש שגם ככה היו עולות כל שאר הקבוצות שעלו כ"כ מיותרות. מגרשים עלובים ברמות, רוב הקבוצות האחרות שעלו קבוצות תחתית משעממות, קבוצות בלי אוהדים . אבי לוזון תתפטר! היו"ר הגרוע ביותר בתולדות הכדורגל הישראלי, מושחט. עושה את הכל כדי שפ"ת שלו תשאר בליגה.
וזה מה שעושים - ב ו נ י ם. האצטדיון בעכו צפוי להיות מוכן בתחילת העונה הבאה, כנ"ל גם לגבי פתח תקווה, אמנם בנתניה לפי מה שזכור לי הקפיאו את הבנייה, אך בסך הכל העניינים זזים. אל תצפו שיבנו בו זמנית עשרה אצטדיונים, זה לא דבר פשוט מהיום למחר, הבעיה היא שאתם מצפים להרים וגבהות. נועם, הפועל ב"ש ואני אחזור בפעם האלף, לא היתה עולה אילו היו עולות רק שתי קבוצות בעונה שעברה, אז מספיק לזיין את השכל, זה פשוט נמאס לשמוע את זה, כמו דיסק תקוע שחוזר על עצמו.
בשנה שעברה בטח התמוגגת מרמה ומהמתקנים כאן נכון? אולי גם ממבול ה - 0:0 או ה -1:0 ששטף את הליגה. מה רע שמשחק בין הפועל חיפה להפועל עכו נגמר 4:2? עדיף 0:0? עונה שעברה כולם התלוננו בצדק על מיעוט שערים, העונה מתוננים שכביכול בגלל הגנות חלשות יש הרבה שערים. אז תמיד יהיו אנשים שיחפשו את החסרונות. תראו גם יתרונות.
16 קבוצות זה מוגזם לדעתי ואין מקום לזה...היו צריכים לעשות 14 קבוצות, 3 סיבובים, 39 משחקים או 2 סיבובים ואז לחלק את הליגה ל-2 (7 ראשונות ו-7 אחרונות) ולשחק עוד 6 משחקים...באמת שאין סיבה ל-16 קבוצות עם כל הכבוד, הפועל רעננה מקומה לא פה, הפועל פ"ת, מקומה לא פה, אחי נצרת מקומה לא פה, מכבי פ"ת עם איך שהיא נראית העונה, מקומה לא פה, כמובן גם שבני סכנין לא שייכת לליגה. תורידו אותן ונשארו עם 11 קבוצות, תאמינו לי גם זה עדיף 11 קבוצות 3 סיבובים וזהו, הליגה היתה ברמה יותר גבוהה, כמובן שצריכים לעשות במקרה כזה יורדת אחת ככה הכדורגל גם יותר משוחרר ופחות מפחדים. הפועל חיפה והפועל ב"ש שייכות לליגה הזאת עובדה שהן במקומות 8-9 שזה סביר לגמרי לקבוצות שרק עולות ליגה. הפועל רמת גן והפועל עכו לא יודע איך לאכול אותן, אבל מה שבטוח הן נראות הרבה יותר טוב משאר הקבוצות שציינתי שבאמת מקומן לא פה. מצד שני יש להן בעיה שאין להן מגרש אבל אני בטוח שאם המכתש היה הפועל רמת גן היתה עם עוד 5-6 נקודות ואז היתה הרבה יותר גבוה וגם הממוצע שלה היה במקום 500 אוהדים במשחק אולי 1,500-2000. בנוגע לעכו, כל השנים אמרו שאין שם קהל בגלל שהאיצטדיון לא בעיר, ועובדה זה נכון באים אולי 200 איש אבל בלי קשר הקבוצה משחקת באמת יפה והתקפי כמו שירון הוכנבוים אמר ואני חושב שמגיע לה שנה שיהיה לה מגרש ביתי בליגה ולראות איך היא משחקת את העונה השניה שם ואז לראות אם היא באמת שייכת.
אתה יודע עם זה הופך להרבה שערים שבמשחק אחד מתפוצצים על קבוצה חסרת אונים בחמישיה אז לא תודה, מה זה תורם לליגה?? בעבר הליגה הייתה חלשה והשנה היא עוד יותר חלשה. שמשהו גרוע מנסים לשפר אותו ולא להרוס אותו. הרבה זמן הליגה שלנו לא הייתה חלשה ברמות כמו השנה, יוצא שלפחות 4 משחקים במחזור לא מעניינים ומספר צופים של פחות מ500 בכמה משחקים.
איזה פערים יש בין הפועל חיפה לעכו? ואם יש אז בטוח לא לכיוון של עכו. אפילו אחי נצרת העלובה, הצליחה לתת משחק מאוד מעניין ורב שערים מול מכבי ת"א. אתה רואה תוצאות של 2:2, 3:2 במשחקים שבשנה שעברה זה היה נגמר 0:0, 1:0. למה? כי בעונה שעברה מקום 6 ומטה פחד לרדת.
אני לא ארחיב אבל בכל זאת רק בכמה ימים. תנו צ'אנס לקבוצות החדשות בליגת העל. הסיבה שהפועל חיפה ובאר שבע מצליחות באופן יחסי בליגה הזו היא בגלל ניסיון העבר וההבנה לקראת מה הם באות. מהי ליגת העל. תנו זמן לעכו, רעננה וכו', אולי גם הן בתהליך של מספר עונות יתחילו להביא כמות גבוהה יותר של צופים, תסתיים הבנייה של האיצטיונים שלהם ואז ניראה קבוצות טובות יותר. דבר נוסף, משהו כאן התייחס לכך שהרמה לא יכולה להיות גבוהה כש6 קבוצות עולות בפעם אחת מהלאומית לליגת העל. לא בכל עונה יהיה מצב כזה, זאת הייתה קפיצה חד פעמית, שאגב לדעתי היה צריך לעשות אותה בשלבים אבל המעשה כבר נעשה. בכל מקרה בסיום העונה שתי הקבוצות היותר חלשות מבין אלו שעלו ינשרו ויוחלפו בלפחות קבוצה אחת שיותר מתאימה מהן לליגת העל-קרית שמונה. אגב, אני לא מסכים עם עומר לגבי הפועל פתח תקווה ובני סכנין. פתח תקווה הוכיחה שבמשחקים חשובים או בדרבי היא מביאה גם כמות של 5000 צופים, דבר שאי אפשר לבטל. גם סכנין במשחקים מול בית"ר, חיפה, הפועל ומכבי תל אביב ממלא את דוחא.