מחזור 14 ליגת העל: מכבי חיפה מנצחת גם את בני יהודה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏18/12/09.

1. alexshw Member

וכאן אני מסכים איתך לחלוטין.

2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס,יש כפתור עריכה,אין צורך לעשות דאבל פוסט.

בקשר למה שעומר כתב,אני גם מסכים,לא שיחקנו טוב מלבד ה-20 דקות הראשונות,אם נגיע ככה לדרבי או למשחקים אחרים התוצאות לא יהיו טובות,מצד שני אפשר להגיד שפשוט נכנסנו למאין שאננות כזאת אחרי הגול וה-20 דקות הטובות,אני מקווה שזה לא יקרה עוד הרבה.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינה מקצועית הפועל חיפה נופלת מבני יהודה אלא אם כן אתם חושבים שערן לוי שחקן יותר טוב מאלירן עטר או פדרו גלבאן? ל'דרבי יש חוקים משלו'? יכול להיות, אבל מבחינתי הפועל חיפה קבוצה פחות טובה מהקבוצה ששיחקה היום נגדנו וגם ממכבי ת"א, בית"ר ירושלים וכמובן הפועל ת"א.

יש לי כבוד להפועל חיפה כמו שיש לי כבוד לכל קבוצה שמשחקת נגדנו, אבל אתם מגזימים פה. שחקני מכבי חיפה לבטח יגיעו מוכנים וסביר להניח שהאוהדים כבר ידרבנו את שחקני האלופה. במשחק כדורגל הכל יכול לקרות, אבל היום פחדתי יותר מאשר בעוד שבוע.

הדברי האחרון היה לפני 5 שנים ומבחינתי המשחקים נגד הקבוצות הבכירות מתל אביב ובית"ר ירושלים יותר טעונים וקשים מאשר הדרבי הנוכחי. יהיה משחק נחמד, אבל אנא בוא לא נגזים.

4. Raulito Madridista

נכון שלמכבי ת"א והפועל ת"א לא היו בעיות תקציב בשנים האחרונות(לטעמי הפועל הייתה צריכה למנף את ההצלחה האירופית המזהירה בעונת 02\2001, אבל הפועל לא הרוויחה כלום מהמסע הזה ואני קראתי כתבה בעבר על הנושא - שחקנים קיבלו מענקים שמנים, הפועל מימנה הסעות לאוהדים בספינות ובמטוסים וגם הרבה שחקנים טובים סיימו חוזה ועזבו בלי שהפועל תקבל שקל), אבל למכבי חיפה תמיד היו הכי הרבה מזומנים פרט לשנתיים של בית"ר תחת גאידמאק, וזו עובדה ולא דעה. כאשר חיפה לא הייתה הקבוצה עם התקציב הכי גבוה בליגה, היא נכנעה בקלות לגאידמאק ואולי נכשלה במבחן מסוים. ניהול נכון הוא מתכון לאליפות ואין ספק בכך. אבל גם צריך מזומנים. הרי בני-יהודה מתנהלת בצורה נבונה והיא לא תיהיה אלופה בעשור הקרוב.

המונח 'רמה מעל' קשור בהחלט למספר האליפיות הבלתי-נתפס של חיפה בעשור האחרון - שש במקרה 'הרע' ושבע במקרה הטוב. גם מתחם האימונים של חיפה הוא הטוב ביותר לדעת רבים. אבל, לקהל של חיפה בהחלט יש מה ללמוד מהפועל ת"א למשל, הקבוצה מתבססת על שחקנים צעירים רק בשנים האחרונות ועוד. ואני חושב שההבדל בין חיפה להפועל הוא ממש לא 'גלקסיה אחרת'. המונח הזה אולי משקף את הפערים בין לשחקן במכבי חיפה לבין לשחק בבני-יהודה או אשדוד שיותר מתאימה לקטגורייה.

אם אני אוהד מכבי חיפה, אני לא דואג במיוחד לקראת הדרבי בשבוע הבא. חיפה כבר הוכיחה בבלומפילד נגד הפועל ובמשחק נגד בית"ר, שהיא יודעת לעלות את רמת המשחק שלהם בהתאם ליריבה שדורשת זאת. חיפה הייתה זקוקה היום ל-50% יכולת כדי לנצח ולכן לא ביזבזה אנרגיות מיותרות. מעניין אם גאדיר יזכה לקרדיט בדרבי. הוא מפשל כבר הרבה זמן, לדעתי מאז המשחק הפנטסטי שלו נגד בית"ר ירושלים.

בנוגע לבירם כיאל - הוא בהחלט שחקן מצויין והבעייה היחידה שלו היא הבעיטה מרחוק. היום אומנם זה הצליח יחסית ואיינוגבה הדף בעיטה פנטסטית שלו, אבל לרוב כיאל מוריד ציפורים. הוא פייטר, נע לעומק בצורה חכמה ומחלק מסירות טובות והוא בלט לטובה גם בקמפיין האירופי, למרות האדום נגד בורדו.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/09
  5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם מכבי ת"א לא יותר טובה ממכבי חיפה, ומבני יהודה היא טובה בכמה עמדות לא בהכל, ועדיין היא נתנה את כל כולה וניצחה את מכבי חיפה.

אתה ואוהדי מכבי חיפה מרגישים ככה בגלל ההתרסקות שהיתה להפועל חיפה...אם הפועל חיפה תישאר פה ורק תגדל מבחינת היכולת והמיקום שלה, זה יתחלף מעצמו חזרה כמו שהיה בשנות ה-90, שם המשחקים האלה היו שווי ערך לדרבי.

------

עכשיו בליגה משלנו, ערן לוי אמר שכשהוא היה בן 18 היתה לו הצעה מאינטר בערך תמורת מיליון דולר. אם באמת היתה הצעה כזאת, אני שואל את עצמי כמה טיפש אפשר להיות בשביל לא להתעקש על מכבי לפאקינג אינטר?! הייתי עושה עריקות (בלי קשר שאני אוהד אינטר) בשביל לעבור למועדון כזה ועוד מקבוצה בארץ אז בכלל...

------

הדרבי בשבוע הבא יהיה דרבי חם לדעתי, ועצם העובדה שגם הפועל חיפה רגילה לקרית אליעזר יהיה לה יתרון ולא חיסרון (במיוחד כשיהיה לה משהו כמו חצי איצטדיון משלה ולא 200 איש בפינה) ולדעתי יכול מאוד להיות שמכבי חיפה לא תנצח, יכול להיות לא בטוח אבל יכול להיות.

-----

עוד דבר, בגלל השיטה המטומטמת של לוזון, להפועל ת"א יספיק להיות במרחק 6 נקודות ממכבי חיפה בשביל שבסופו של דבר הכל יוכרע במשחק אחד ביניהן...

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדרבי לדעתי חשוב יותר לאוהדי הפועל חיפה ולשחקני הפועל חיפה, אני בטוח שאוהדי מכבי חיפה הלא חיפאים לא ממש סופרים את הפועל חיפה ושונאים יותר את התל-אביביות ובית"ר.
    אבל עדיין למרות כל ההתלהבות מכבי חיפה עדיין קבוצה יותר חזקה מהפועל חיפה שהכוכב שלה רץ בממוצע 5 דקות במשחק.
    אולי אם הפועל חיפה תבקיע שער מוקדם ותיתן משחק לחימה חסר טעויות אז מכבי חיפה תפסיד אבל ההבדלים גדולים מאוד.

7. SkiMan Member

שמע בנאדם,
    לא יודע איפה אתה חי אבל אני גר בחיפה ואני שומע את ההתרחשויות בעיר והמשחק מאד חשוב לשני מחנות האוהדים. כל צד מגיע טעון מאד למשחק אחרי שלא היה דרבי הרבה מאד זמן והולכת להיות מלחמה, אני גם חושב שיהיה בלגאן מבחינת הקהל (יש אוהדי מכבי שקנו כרטיסים ליציעים של הפועל) אבל זה משהו אחר.

כי חיכינו 4 שנים לזיין ת'ירוקים!!!

8. eran levy Member

מכבי חיפה היא הקבוצה הטובה בארץ, עם שלושה עשר נצחונות מתוך ארבעה עשר משחקים. מכבי חיפה ניצחה את כל יריבותיה לצמרת והפסידה רק במשחק אחד למכבי ת"א. עם כל הכבוד להפועל חיפה, שניצחה פעמיים ברציפות, כולל נצחון מרשים בבאר שבע, זו לא הקבוצה שאמורה לאיים על מכבי חיפה. ההימור שלי - נצחון בהפרש של שני שערים לפחות למכבי חיפה.

9. קטלוני Member

אפילו האופטימים שבאוהדי הפועל חיפה לא מאמינים שאפשר לנצח את הדרבי אבל זה לא סתם עוד משחק.ומי שעוקב אחרי הדרבי החיפאי יודע שכל דבר יכול לקרות.

10. alexshw Member

אספניול גם לא הייתה אמורה לאיים על ברסה בעונה שעברה.
    כמה שזה קלישאה, דרבי זה דרבי.
    משחק קשה בכל מצב. לפחות לפני שהוא מתחיל.

11. ofiry15 Member

לא מאמין שהפועל חיפה יוכלו באמת לעשות כל כך הרבה נגד מכבי. גם עם הם יבואו עם 100% יכולת ומוטיבציה בשמיים ועוד אקסטרות, הם לא יכולים להתמודד מול יכולת טובה של מכבי חיפה.

ועם מפנטזים בהפועל על ניצחון, קודם כול הייתי מייעץ להם לוותר על משחק האגפים ולפתוח במערך 5-3-2 מכיוון שרוב הגולים של שלומי ארביטמן באים דרך כדור שחותך את ההגנה, ובשביל זה צריך בלם נוסף, ובכלל... ניהול המשחק של מכבי חיפה מתרכז באמצע המגרש ובכל פעם אנחנו רואים כמה שהקשרים שלהם מגיעים במהירות להתקפה ככה שלהציב 2 קשרים הגנתיים לא יפיק תועלת, עדיף לפתוח עם קשר הגנתי אחד ועוד בלם.

בקשר להתקפה, לדעתי הנקודה שחיפה פגיעה בה היא הדרך שלה עצמה להבקיע גולים ואלו כדורים שחותכים את הגנה.. ככה שעדיף לפתוח עם 2 חלוצים שלא מוסטים לצדדים ועוד 2 מאחורייהם. מישהו חושב אחרת ?

12. wings Member

אני אף פעם לא מזלזל בדרבי, אבל אני באמת לא רואה את הפועל חיפה מנצחת. אולי
    תיקו עם המון לחימה. הם פשוט קבוצה חלשה העונה.

13. קובי ברייאנט Member

משחק טוב של חיפה היום הגיע לה הניצחון שיחקה פשוט מעולה היום,אין מי שיכול לאאיים עלייה חוץ מהפועל תל אביב וגם היא לא תצליח לגבור עלייה וחיפה תזגכה באליפות!

14. riquelme1 Member

אני חייב לציין משהו שלא קשור, אבל הליגה השנה הרבה יותר טוב מעניינת מבשנים קודמות, זה לא רק בגלל שחיפה בליגת האלופות והפועל מצליחה מאוד בליגה האירופאית, העיניין חזר, ההגדלה של הליגה עשתה רק טוב, יש לנו דרבי בחיפה שהוא הדרבי השני בגודלו בארץ, יש לנו קבוצות כמו באר שבע שחזרה שמקומה בליגה הראשונה, קבוצות נחדות כמו עכו.

תודה לך אבי לוזון.

אלירן עטר הוא פנומן, שחקן מדהים, והוא כבר לא כל כך צעיר, ממליץ לו לעבור לקבוצה בח''ול כמה שיותר מהר, הוא מהיר, חזק, טכני, הוא יכול להצליח, ואם לא לקבוצה כמו מכבי חיפה לקבל חשיפה. פשוט חייב.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אי אפשר להאשים את אלירן עטר על כך שלא הציג משחק טוב אמש בקריית אליעזר, מכיוון שכל הקבוצה שלו היתה רחוקה מלהרשים, פרט לאיינוגבה כמובן.
    אני בטוח שהמחשבות על הטקס די השפיעו עליו וגרמו לו לא לתפקד כפי שהוא רגיל, התחרות של 'שער העונה' היתה כבדה לו על הכתפיים.
    זה לא פשוט לשחקן כדורגל, בטח לישראלי שלא רגיל להצלחות ותארים, להיות במשפט אחד עם כריסטיאנו רונאלדו, אינייסטה, דרוגבה ואסיין, אפשר להבין את ההתרגשות שלו.
    הוא שחקן טוב שעוד יתן לא מעט נקודות העונה לבני יהודה, פתח את העונה קצת בצליעה אך מאמין שהוא יחזור לעצמו, אולי לא ישחזר את יכולתו מהעונה שעברה, אך עדיין יש לו המון כדורגל.

ולגבי הליגה, לא נחזור שוב לדיון המאוס שכולל בתוכו חילוקי דעות רבים, אני אישית מעדיף את הליגה העונה מאשר עונה שעברה.
    בלי הגדלת הליגה לא היינו מקבלים את הפועל ב"ש, שאיך שלא תסתכלו על זה, מוסיפה המון צבע לליגה.
    עכו מתגלה כקבוצה מאוד נחמדה, הוכנבוים המאמן ראוי לשבח על עבודתו המקצועית, אם ימשיכו בדרך הזו הם עוד מסוגלים להבטיח את הישארותם כמה מחזורים לסוף, אך עוד מוקדם לקבוע.
    עונה הבאה קריית שמונה תעלה לליגת העל (אמנם הליגה הלאומית משוגעת ובלתי צפויה, אך קשה לי להאמין שהם ייפשלו במשימה) והכדורגל שלנו יהיה בפריפריה, זה דבר מאוד חשוב.
    ובסך הכל רואים שערים, רואים משחקים טובים שלטעמי לא נופלים מהמשחקים אשתקד ולדעתי יש מקום ל16 קבוצות בליגה, אך זה דיון נפרד בפני עצמו, אין טעם להמשיך ולדוש בזה.