מחזור 14 בליגת העל: מ.חיפה מנצחת 0:1 בקריית שמונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏9/12/10.

1. Raulito Madridista

בסופו של דבר מזג-האוויר ששורר טוב מהמצופה ואני מקווה שהמשחק הערב יתעלה איכשהו לרמה גבוהה או לפחות לא יציג קרב חפירות. הייתי ממליץ לשתי הקבוצות לבעוט הרבה לשער מחוץ לרחבה ולהימנע מטריקים מיותרים עם הכדור. ק"ש עם יתרון הבתיות אך לא הייתי מזלזל בכלל במכבי חיפה שתשחק היום נגד קבוצה שבאה במטרה לתקוף. מעניין אם העניין הזה יחשוף הגנה בינונית של מכבי חיפה או יאפשר לחלק הקידמי לייצר יותר מצבי הבקעה. הספסול של קולמה נראה לי מעט תמוהה בעיקר בשל העובדה שבוקולי משחק רע מאוד. בצד של ק"ש, בהיעדרו של עמאשה, אלרואי כהן צריך לסחוב את כל משחק ההתקפה. מעניין אם הוא מסוגל.

2. שגיא Guest

בהחלט מפתיעה העובדה שקולמה פותח על הספסל. מצד שני, אני דווקא חושב שבמצב הנוכחי הוא עדיף על בוקולי.

חמד מקבל הזדמנות שכנאה לא תחזור אם לא ינצל אותה. ועדיין לא ברור למה ורד בחוץ.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שהדשא לא בדיוק במצב טוב, אבל אני לא רואה שליליות כך שטוב שלוי מתחיל את המשחק. סביר להניח שבסוף המשחק המגרש ייראה לא טוב, אבל אז אולי כדאי להבקיע כמה שיותר מהר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אלישע לוי פותח עם שני חלוצים??? הוא השתגע...? כמו ששגיא אומר, זו הזדמנות מצויינת בשביל חמד להוכיח את עצמו.

4. שגיא Guest

טוב, כרגיל מחצית ראשונה חלשה. כל משחק נתחיל אותו פשוט חלש ובמקרה הטוב נתעורר במחצית. למרות הדקות האחרונות שהיו קצת יותר טובות, עדיין משחק מאוד מאוד מפוזר והסטטיסטיקה של האיומים די מטעה.

בוקולי אבוד בקישור. קולמה עדיף עליו וככה גולסה אולי גם יוכל לצאת יותר קדימה. ועדיין אני מקווה לראות את ורד, אפילו על חשבון חלוץ כי חמד גם ככה לא ממש משחק בשפיץ ולרוב מקבל את הכדור באגף.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

0-0 בהפסקה (צפוי?)
    קרית שמונה מועמדת לאליפות בטח אם היא יכולה בהמשך להשתלט על העצבים כי ברור שבאביב הלחץ עולה. אם לקבוצה היתה חלוץ יותר רציני מבדש היא היתה כנראה יורדת עכשיו ליתרון. מכבי חיפה בהחלט לא חסרת אונים, אבל שני החלוצים שלה כבדים ומסורבלים. הקישור חלש וההגנה לא משכנעת. אני עדיין מפנטז על עותמאן ובלם יותר טוב מהצמד שמשחק עכשיו.

אין לי מושג איך המחצית השנייה תראה. ק"ש בהחלט יכולה למצח, אבל כמו שנוימן אמר, מכבי חיפה טובה בלעקוץ. אני רק יכול לקוות שהמאמן שלנו יעשה כמה שינויים כי אנחנו יכולים וצריכים לשחק יותר טוב.

נ.ב - מישהו יודע האם גולסה הגיע לצפון...?

6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

במזל לא ירדנו להפסיקה בפיגור, לא היה חסר הרבה. לא ברור איך בוקולי ממשיך לקבל קרדיט בהרכב הפותח כאשר הוא ממשחק למשחק יורד ביכולת. פוזאלוב מכה, לא ארחיב עליו כדי לחסוך לעצמי עוגמת נפש. קולמה חייב להכנס על חשבון בוקולי, עם החילוף של ורד הייתי מחכה.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחצית קליל:

35 דקות ראשונות: קרית שמונה טובה מאוד, מכבי חיפה גרועה עם אולי הבלחה למצב פה ושם

10 דקות אחרונות: קרית שמונה מנסה להיאחז בתיקו עד למחצית, מכבי חיפה טובה ומגיעה למצבים ומחמיצה (קטן החמצה גדולה).

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פנדל מוצדק, יתרון מוצדק. קרית שמונה פשוט הפסיקה לשחק והיא שילמה על כך.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עודכנה הטבלה וכלל הנתונים בדיון הכללי
    עודכנו כלל הנתונים (פרט לקהל) בדיון המחזור ה-14

10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

פספוס של קריית שמונה, אבל הם צריכים לתלות את האשמה רק בעצמם. במחצית הראשונה רציתי לכתוב כאן הודעה שקריית שמונה משחקת כמו קבוצת צמרת לכל דבר והם לא נראים כתופעה חולפת. אבל אז במחצית השנייה, הם פשוט נעלמו. מכבי חיפה הייתה בינונית+- לאורך כל המשחק ולעומתה ק"ש הייתה גרועה ביותר במחצת השנייה, ובגלל זה גם 3 הנקודות נסעו יחד עם חיפה. בנוסף, ק"ש לא ממש סיכנה את השער ויש לה בעיה בהתקפה, לעומתה רפאלוב הגיע למצב של 100% בנוסף לפנדל.

שוב, הם לא משחקים כדורגל, אבל אף קבוצה לא עושה את זה כרגע, ובסך הכל חיפה משחקת יעיל וזה מביא לה את המקום הראשון ונכון קיזוז שמיזוז, ובכל זאת למי אכפת לצעוד במקום הראשון בליגה?

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניצחון טוב ולא מזיז לי מה שנוימן אומר. בכלל, ספרתם 8 הזדמנויות לק"ש? 8 כדורים שהלכו באמת לבין הקורות? אם נוימן חושב שמכבי חיפה מגיעה לק"ש וכובשת איזה חמישייה אז הוא צריך ללכת להסתכלות. במחצית השנייה מכבי חיפה לגמרי שלטה, החמיצה ולבסוף קיבלה פנדל מוצדק. אחרי היתרון ק"ש אפילו לא בעטה לכיוון השער של דווידוביץ' כך שלא מזיז מה אנשים אחרים יגידו.

ללא ספק שהקבוצה צריכה להשתפר בחלק הקדמי, הצמד דבאלישווילי את חמד לא סיפקו את הסחורה. ראיתי את הגאורגי יותר מדי למטה וחמד בכלל לא עשה דבר. החילופים של אלישע לוי היו היום מצויינים והיום אני גם אשבח את בנאדו. אני לא אאונן כמו שנוימן עשה במהלך השידור, אבל היום הבלם הותיק סחפק את הסחורה. שני החלשים היום היו גולסה ובוקולי. גם כשהקבוצה התחילה לשחק השניים באמת לא בלטו.

ק"ש, מחצית ראשונה טובה, אבל בשנייה פשוט הסתפקה בנקודה. למה אין לי מושג. מכבי חיפה השתלטה לגמרי על המשחק ולא ברור לי מה רן בן שמעון אמר בהפסקה. ממש לא ציפיתי שהמקומיים ייעלמו בצורה הזאת.

הניצחון הזה עושה לי טוב כי לא נראה לי שהרבה קבוצות ינצחו בצפון. כמו שאמרתי קודם, אני מצפה לקצת יותר מחץ התקפי (מצויין שרפאלוב הוחלף אחרי ההחמצה הענקית שלו) ונראה בינואר איזה חלוץ הקבוצה תביא. לדעתי האדומים מתל אביב עדיין הקבוצה הטובה בארץ, אבל מכבי חיפה השתלטה כרגע על המקום השני. מכבי ת"א כרגע רק טוב בלבזבז כסף...

12. alexshw Member

ניצחון שללא ספק מרתיח את כל אוהדי היריבות שלנו לצמרת.
    ניצחן אלישי טיפוסי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    עבודה קשה, מגרש קשה, 1:0 קטן.
    בנאדו ממש הפתיע אותי.
    היה היום רמה מעל כולם.
    רפאלוב לא מפספס אף הזדמנות להוכיח עד כמה כל מקטרגיו צודקים.
    אתם לא יכולים להגיד שהוא לא עושה את זה בכישרון רב.

נוימן הזה תיאר כאילו ק"ש פגעה 5 פעמים בקורה ופספסה 4 פעמים מול שער ריק.
    2 הזדמנויות ממש טובות.
    אבל גם למכבי חיפה הייתה את ההזמדנות של רפאלבלוף וגם אותו מצב שקטן מסר לא טוב ברחבה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/10
  13. Raulito Madridista

רוב העונה מכבי חיפה הציגה כדורגל נטול השראה או כיוון אבל בכל-זאת הצליחה לנצח שבוע אחרי שבוע ולכן אמרתי שאני ממש לא פוסל אליפות שלהם. השאלה הייתה האם חיפה מסוגלת לשפר את רמת המשחק שלה או שכל הניצחונות הם בלוף שיתגלה. הניצחון היום הוא הצהרת כוונות ברורה כי המגרש בק"ש הוא אחד הקשים ביותר בליגה. את השואו חיפה צריכה לתת נגד הקטנות ובמשחק צמרת שכזה מה שחשוב זה להביא את הנקודות הביתה וחיפה עשתה את זה בצורה טובה וכרגע היא במרחק חמש נקודות מהפועל ת"א. אם יגיע חלוץ טוב בינואר היא תלך עד הסוף בקרב על האליפות. ק"ש איבדה מהמחץ בהתקפה לאחר שעמאשה נפצע ואלרואי כהן לא יכול לעשות הכל לבד. הפעם היו מהקבוצה ציפיות בניגוד למשחקים בבלומפילד נגד התל-אביביות והקבוצה של בן-שמעון קצת פיספסה בקטע הזה. היה ברור שהיא לא תפגין עליונות למשך כל המשחק ואת הדקות הטובות שלה היא לא ניצלה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/10
  14. מיכל3 Member

ועוד מסקנה ברורה מהמשחק היום-
    עלי עותמאן צריך לחזור להרכב, וכמה שיותר מהר.
    כבר משחק שני ברציפות שקבלנו כמעט שער בגלל איבוד כדור חסר אחריות של משומר. היום היו לו שניים. גם שבוע שעבר.
    ידעתי שהפציעה של עותמאן תהיה "ניצול הזדמנות" מצידו של אלישע להחזיר את הבאנקר שלו להרכב.
    אני מקווה שלשם שינוי הוא יפתיע לטובה בקבלת החלטות שלו וישכיל לפתוח שבוע הבא עם המגן הימני הכי טוב שיש לו בקבוצה ובארץ בכלל.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק שיכל ללכת לשני הכיוונים, הלך בסופו של דבר לירוקים. עירוני קריית שמונה לא השכילה לנצל את הדקות הטובות שהיו לה כדי להבקיע שער ושילמה על כך. מכבי חיפה, לעומת זאת, כן ניצלה את הדקות הטובות שלה והבקיעה מפנדל שדני עמוס היה יכול להימנע ממנו, אם כי קשה לבוא לשוער בטענות, שכן הוא לא יכול לנחש באותו הרגע שמוחמד גדיר נתן לעצמו מקדמה שלא היה מדביק בחיים.