מחזור 14 בליגת העל: חיפה ניצחה, נתניה והפועל אכזבו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Dec 12, 2008.

  1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,107
    Likes Received:
    8,467
    הפועל ת"א שוב פעם לא מנצלת תוצאות אחרות שבאות לטובתה, כמו שאבירם אומר, הפועל ת"א בנויה לא פחות טוב ממכבי חיפה ושחקניה לא נופלים ממכבי חיפה ובטח לא ממכבי נתניה, אבל דווקא הפועל ת"א מראה אופי מאוד לוזרי, דבר שדווקא לא מאפיין אותה בשנים עברו. אלי גוטמן ואבוקסיס עוד יבכו על ה-2 נקודות האלו.

    השאלה היא מה מכבי חיפה תעשה עם זה, עד כה היא לא ניצלה מעידות של נתניה כדי לברוח, השבוע גם נתניה וגם הפועל ת"א נפלו ומכבי חיפה לא יכולה להרשות לעצמה להיות לוזרית ולא לנצל זאת שוב.

    מכבי ת"א... חבל על המילים.
     
  2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    11,925
    Likes Received:
    3,577
    בשידור אמרו שהיה יד השריקה, לא יודע מה הלך שם.

    ד"א, רק אני שמתי לב שבדקה הראשונה אחד השדרים(לא זוכר בדיוק מי) אמר:"הנה תומר, אה עומר גולן.."
     
  3. מקסים לנגו Member

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Messages:
    437
    Likes Received:
    0
    באדיר ואבוקסיס צפויים לעמוד לדין משמעתי לאחר שהתפרצו
    בסוף המשחק אל תוך חדר השופטים בצעקות על הקוון דביר שמעון.
     
  4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    10,026
    Likes Received:
    1,389
    בראבו, "מהלך גאוני" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    ההחלטה כבר בוצעה ואין דרך לשנותה, המשחק הסתיים, מה הטעם? מה? טמטום יתר.
     
  5. henry1 Member

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Messages:
    1,449
    Likes Received:
    420
    היה פנדל, לכן אני לא מבין על מה הטענות. שחקן הפועל ת"א תפס בחולצה לשחקן קרייית שמונה, ועל-פי החוק זה פנדל. מה שיותר מעניין, זה למה השופט שהיה קרוב יותר פחד לשרוק, והסתמך על החלטת הקוון...(והוא כן ראה).

    כפי שבאתי בטענות לשחקני נתניה ולא לשופט תבריזי, כך גם אוהדי הפועל צריכים לבוא בטענות רק לקבוצתם. בניגוד מתיאוס, לגוטמן יש שחקנים שיודעים להחזיק בכדור, לסכן את השער, להניע כדור, אבל גוטמן כמו גוטמן, יורה לעצמו ברגליים. עם סגל כמו שלו, הם היו צריכים להיות מקום אחד יותר, לפחות.

    לגבי קריית שמונה, אז אם היו יותר מרוכזים ומנוסים, הם היו יכולים לנצח את המשחק כבר במחצית הראשונה.
     
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,595
    Likes Received:
    6,330
    למה אף אחד בהפועל ת"א לא כועס על העובדה שאולי עם שער נוסף מצידן הכל היה נמנע? אני מבין שהפנדל היה מוצדק (כך לפחות כותבים בערוץ הספורט), אז מה כל הקרקס הזה? מנסים לחקות את הצוות המקצועי של היריבה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
     
    Last edited: Dec 14, 2008
  7. הפועל_23 Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    מכבי חיפה צריכה לשלוח זר פרחים גדול מאוד לאיגוד השופטים על השיפוט עד כה בעונה הזאת.
     
  8. Igi Member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    9,708
    Likes Received:
    58
    ברור שלא לכל שופט יש אומץ לשרוק פנדל נגד הפועל בבלומפילד במשחק כ"כ חשוב עבורה, אבל מבחינה חוקית פנדל של 100% לק"ש, מה הויכוח בכלל?
     
  9. AVISEY Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    676
    Likes Received:
    0
    אחרי ששופט אחר או קוון אחר ראה את מה שקרה בבלומפילד , אני בטוח שהוא יפחד לשרוק פעם הבאה שריקה מכריעה , וכל הכבוד להפועל ת"א ,הרי זה פנדל ברור, אז למה לעשות רעש וצלצולים ?! .
     
  10. הפועל_23 Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    יש בעייתיות עם העניין הזה כי יש המון תפיסות ברחבה במהלך המשחק, אז למה רק פעם אחת אתה שורק?המיני תפיסה הזאת לא השפיעה בכלום על המשחק, ממש בכלום.
    אם לא היה נשרק פנדל אף אחד מקרית שמונה לא היה בא בטענות ולא היו מתייחסים לזה בכלל, אפילו הילוך חוזר בטלויזיה לא היו מראים כי אף שחקן קרית שמונה לא היה מתלונן.

    החלטה מאוד מאוד תמוהה של הקוון.
    הוא פשוט קבע את תוצאת המשחק. חבל .
     
  11. הרצליה Member

    Joined:
    Sep 10, 2003
    Messages:
    12,627
    Likes Received:
    2,442
    מבלי לראות את האירוע אני רק יוכל לרשום שהפועל תל אביב היא הקבוצה האחרונה בארץ שיכולה לבוא בטענות לשיפוט.
    קבוצה שנשארה בעונה שעברה בליגת העל רק בזכות ההצגות של ברוך דגו והשופטים שקנו את זה.
    איכס.
     
  12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,316
    Likes Received:
    10,479
    לא ראיתי את המשחק וגם את המקרה של בעיטת העונשין מ-11 מטר , אבל מה שאתה אומר זה פשוט שטויות במיץ , למה פעם אחת את שורק - כי רק פעם אחת הוא שרק , סוף פסוק.
    כמו שהרצליה אמר , בעונה שעברה הפועל נהנתה מאוד מהחלטות לא נכונות של שופטים ואוהדי הפועל צריכים להבין שהשריקות מתאזנות.
     
  13. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,618
    Likes Received:
    3,517
    Gender:
    Male
    השופט(יותר נכון הקוון) גנב לנו היום שתי נקודות חשובות מאוד במאבק על המקום השני, השריקה הייתה מאוד גבולית(עם על דבר כזה שורקים לפנדל אז בכל מצב נייח השופט ישרוק ואז משחקים ייגמרו בתוצאה של 5-5), והרי שק"ש בכל המשחק פשוט לא עשתה שום דבר, היא בקושי איימה על השער של אניימה ומיעטה אף לעבור את החצי. אפשר ללכת לקו של אלי גוטמן, להגיד שהפועל זוכה ליחס משפיל השנה מהשופטים, הרי גם בדוחא(שער חוקי של לאלא נפסל) ובקריית-אליעזר(שער מנבדל ברור של ארבייטמן)
    אבל אני מעדיף להאשים את אלי גוטמן, ולא באובדן הנקודות הספציפי הזה, אלא בצורת המשחק המגעילה שלנו, הפועל משחקת בצורה מזעזעת, כמו קבוצה קטנה. שוב מערך של שלושה קשרים אחוריים שהיה ברור שהוא לא נחוץ, גם היה מובן שמול קבוצה שלא יוצאת קדימה לא יהיה לנו מה למכור במערך הזה. אחרי שהפועל כבר הבקיעה שער(יבואה כרגיל נוגח נפלא), אז גוטמן שוב היה חייב ללכת על הגנה והכניס קשר אחורי במקום חלוץ. לאלא היה חלש מאוד והחמיץ שני מצבים טובים, אבל בטח שלא היה צריך להכניס במקומו קשר אחורי. דימיטאר טלקיסקי ששוב פתח על הספסל למרבה אכזבתי, הרים היום שני כדורים מצויינים: פעם אחת הוא בישל ליבואה ופעם אחת אנטבי ביזבז. טלקיסקי חייב לשחק(גם אם הוא נראה ישנון ואיטי יותר משנה שעברה, עדיין יש לו טאץ' ברגל בניגוד להרבה שחקנים בהפועל), ואם לא הוא אז בן-לוז שגם את המשחק שלו היום אהבתי פחות או יותר. גם ההחלטה להוציא דווקא את קנדה הייתה שערורייתית, למה לא את דה סילבה למשל?(לא שיש לי משהו נגדו, אבל קנדה היה פעיל מאוד וכמגן תוקף הוא יותר טוב מדה סילבה).
    ביבראס נאתכו היה היום המצטיין על כר הדשא. אהבתי מאוד את המשחק שלו. הוא איים על השער הרבה פעמים וגם לא היה רחוק מלכבוש, הוא חילק מסירות טובות בפעמים הבודדות שהשחקנים רצו לשטח מת(וכאן הביקורת עליהם - איך אחרי תוצאת התיקו של נתניה הם מגיעים למשחק כל-כך אדישים?) וגם הראה שליטה טובה בכדור עם דריבלים יפים, אחד מהם בהטעייה הפדלאדה. הייתי רוצה לראות את נאתכו פעלתן ככה בכל משחק.
    המחצית השנייה הטובה מאוד לא ניחמה אותי ואיבוד הנקודות היום הוא פשוט החמצה, הפועל פיספסה הזדמנות להקטין את הפער מנתניה. אני מקווה מראות לראות שינוי בגישה אצל גוטמן, אבל הוא חושב שהכל בסדר, הרי הפועל איבדה נקודות בגלל השופט. חבל שק"ש לא עשתה איזה מהלך כדורגל שבעזרתו היא הייתה גונבת נקודות, אולי זה היה מביא לגוטמן את הסטירה המצלצלת הדרושה. לא יצא לי ללכת למשחק היום ואולי בעצם זו הסיבה לאיבוד הנקודות בבית - בשלושת הפעמים שלא הגעתי לבלומפילד - חיפה(לא נחשב כל-כך זה היה רדיוס), פ"ת וק"ש, הפועל סיימה רק בתיקו.


    הגיע הזמן שבית"ר ירושלים תנצח בטדי, הכח הייתה הקבוצה המושלמת כדי לסדר לה שלוש נקודות, למרות שקראתי שקאלה הציל מספר פעמים את בית"ר מספיגה. השאלה הגדולה בקשר לבית"ר זה האם תיהיה לזה המשכיות, או שהיא פשוט ניצלה היום את המצב. בית"ר עולה למקום הרביעי עם 20 נקודות. עם איך שנתניה נראית, אז בית"ר הצטרפה למאבק על המקום השני.
    מכבי ת"א לא הראתה שיפור לפי מה שהבנתי, מה שכן, לפחות היא לא הפסידה למרות ששיחקה בעשרה שחקנים כשעה שלמה. זו תעודת עניות למכבי פ"ת שלא הצליחה להגיע לאף מצב של שער למרות היתרון המספרי. הקבוצה של עזורי מאבדת גובה ובלי אסולין היא לא שווה הרבה.
    אני שמח שאשדוד מטפסת בטבלה, אני מקווה שהיא תגמור את העונה בין שש הראשונות(היא יכולה להשתלב אחרי חיפה, נתניה, הפועל ובית"ר). במשחקי הבית היא בהחלט יודעת לעשות את העבודה. אחרי פתיחת עונה רעה, אפשר לומר בפירוש - ההתקפה של אשדוד חזרה לעצמה(גם שריקי מתחיל להבקיע). בקשר להגנה - אני לא בטוח.
     
  14. Mehmet Member

    Joined:
    Aug 23, 2006
    Messages:
    1,425
    Likes Received:
    0
    באמת שאני לא זוכר מתי אשדוד ניצחה בפעם האחרונה בהפרש של שלושה שערים.
    חבל שלא הייתי שם כדי לראות את זה קורה...

    ועוד דבר לציין לחיוב-לאשדוד, כשהיא סופגת בדקה קריטית, תמיד יש נטיה להתפרק. הפעם ספגנו שער והחזרנו תוך דקה... רק שימשיך כך...
     
  15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

    Joined:
    Mar 12, 2006
    Messages:
    3,737
    Likes Received:
    65
    Gender:
    Male
    חלק מהאנשים פה ראו פנדל על משיכה בחולצה, אך לפי מה שמאיר לוי אומר, הקוון דביר אמר לו שידין נגע ביד.

    נקודה למחשבה...