מחזור 14 בליגת העל: הפועל ב״ש מביסה את בית״ר בטדי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏19/12/14.

1. אלי מתחן Member

בית"ר מועדון מקולקל. הסיפור עם הצ'צ'נים והלה-פמילייה הוציא להרבה אוהדים נורמלים את החשק להגיע, ומי שנשאר אלה האנשים שי להם סבלנות, שכל והבנת משחק של סנאי. גורלנו הוא או קבוצה שנותנת עונות סתמיות ומוכרת כל שחקן ששם גול למכבי חיפה או קבוצה ששורפת כסף כמו מים ולוקחת אליפות עד שנמאס לעשיר התורן.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  2. Raulito Madridista

יכול להיות. השורה התחתונה היא שבית"ר יכולה להתעסק אך ורק בכדורגל בניגוד להפועל ת"א למשל שכל הזמן חיה סביב הבעיות הכלכליות ומאבקי האגו ב(אין)הנהלה שלה. כנ"ל לגבי מכבי נתניה שמה שקורה שם קטסטרופה. בית"ר יכולה לשים פתאום חצי מליון יורו על חיזוק מתוך הכיס של אלי טביב, היא יודעת למשל שהסגל שיש היום הוא לא הסגל הסופי. ולכן, זה מגדיל עוד יותר את הכישלון שלה על כר הדשא העונה - שלושה נצחונות בלבד.
    בית"ר שיאנית התיקו עד עכשיו - 7. היא בקושי הפסידה, אבל נעשה חשבון פשוט. תיקו = נקודה. אם בית"ר הייתה מנצחת עוד שני משחקים ומפסידה עוד שני משחקים - היו לה עוד שתי נקודות. זה לא שווה יותר מדי כרגע, אבל אם היפותטית הליגה הייתה נגמרת עכשיו - אז בית"ר מחוץ לפלייאוף. אני גם לא רואה שיפור אמיתי במשחק שלה. סכנין השתפרה מפתיחת העונה, גם הפועל פ"ת קצת פחות רכה, מכבי פ"ת מנצחת פה ושם קבוצות ברמה שלה, אפילו הפועל חיפה מוציאה נקודות בפוקס. בית"ר דורכת במקום. גם מבחינת היכולת וגם מבחינת הנקודות. אולי היא צריכה לשחק איכשהו עם שני חלוצים. כמו שהפועל ת"א צריכה לעשות.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

באר שבע אתמול לא נתנה משחק גדול ואף קבוצה לא ישבה על הקבוצה השנייה עד הגול הראשון כמובן. ראינו משחק מאוזן עם הזדמנויות לשני הצדדים, וחוסר היכולת של בית״ר לשחק בצורה שהיא לא מסוגרת גמר את המשחק לא פחות מהיכולת של הובאן ובוזגלו, כשגם אוגו היה מצוין.

שני הקהלים נתנו אווירה נהדרת למרות כמות אוהדים נמוכה, וגם למרות שהקהל של באר שבע די איכזב עד הגול. היה שם גוש עידוד באמצע של כמה מאות, אבל זהו. כל הכמות התעוררה רק אחרי הגול של בוזגלו. הקהל שלנו? עושה את המיטב ביחס למה שאנחנו רואים על הדשא.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא זוכר מתי הגעתי לטדי ויצאתי ראשון.
    תמיד נותנים לירושלמים לצאת, בכאילו להתרחק (שני מטר מהיציאה לאיצטדיון אני מוקף באוהדי בית"ר), ואז נותנים לקהל האורח לצאת.
    אגב, זה קורה גם בניצחונות שלהם. כשכביכול לקהל שלהם אין ממש סיבה להיות כעוס או עצבני.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יש לציין שזה עניין שנהוג בכל העולם. קצת חסר היגיון לטעמי.

6. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

צריכים קודם להוציא את הקהל האורח. וזה דבר שהייתי עושה גם בדוחא.

rivaldo ו-Nave אוהבים את זה.
  7. South Boy Member

אלפי אוהדי בית״ר יצאו כמה דקות לפני הסיום בעוד אנחנו חגגנו אחרי השריקה, איך המשטרה הייתה מוציאה אותנו קודם?
    נמאס כבר שכמה ערסים מסריחים עם כובע נייק וחם צוואר על הפנים יכתיבו סדרי עולם, אני ניצחתי אני רוצה לחגוג ואם ניתן דין וחשבון לכמה ילדים מסכנים המצב לא טוב, הכול הצגות ודיבורים הלכתי משער 13 עד לחניון מלחה ואותם גיבורים רצו לכיוון שלי צעקו באר שבע זונה ובאותה מהירות ברחו, ילדים מסכנים שמרכז החיים שלהם סובב סביב אלימות ונראים לי כמו נוער בסיכון, חבל שהמשטרה בכלל מתרגשת מהם, הם בטח לא באים בשביל כדורגל. העיקר להיות צדיק ולשיר ״אנחנו מאמינים בני מאמינים״ במהלך המשחק.

8. oranfu Member

הטימטום הגדול בטדי בקטע הזה שלא מעטים מאוהדי בית"ר לא מתפזרים לבתים אלא מתמקמים במארבים לאוהדי היריבות שצריכים לצאת משם. אז לא רק שאנחנו סתם מתייבשים ביציע, זה מונע מאיתנו לברוח משם לפני שהחארות שלהם יתארגנו על אבנים.

9. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אז פשוט שלא יתנו להם לצאת עד שהקהל האורח מתרחק מאזור האיצטדיון

10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בדיוק! לא מבין למה 5000 באר שבעיים צריכים להשאר כלואים ואחר כך בסופו של דבר כן להכנס לעימותים עם אוהדי בית"ר.

11. עידן444 Member

בדיוק מאותה סיבה שלא תרצה לראות 7,000 באר שבעים כלואים בוסרמיל כדי שאוהדים של הפועל פ״ת יצאו בשקט בשבת. זה שהאוהדים של בית״ר לא מתפנים זו כבר בעיה אחרת.

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

הבעיה היא לא היציאה המאוחרת אלא הפריסה של המשטרה והדאגה שלה לקהל האורח. במשחקים גדולים צריכים להיות שוטרים ברדיוס של קילומטרים מהאצטדיון כדי ליצור הרתעה, ולדעתי גם צריך לשריין חנייה שהיא לא בשטח האצטדיון וככה בעצם כל הקהל האורח יהיה גוש אחד ולא יתקרבו אליו הבעייתיים שהם די פחדנים. בטדי הייתי למשל משריין את חניון הרכבת לקהל האורח, יש שם לא מעט חניות.

13. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

איך אתה משווה? אוהדי הפועל פתח תקווה לא יגיעו בכמות כזו וזו לא תהיה אותה סיטואציה.

וכן הייתי מחכה בתוך האצטדיון 10-15 דקות כדי ש3000 אוהדי מכבי תל אביב יתפנו ושהכל יעבור בשלום ולא נצטרך לשמוע על מקרים אלימים כאלה במידה והמשחק היה מתפתח באותה צורה

העניין הוא שמלכתחילה היה ידוע שהמשחק הזה יהיה נפיץ, אבל שהתוצאה הייתה 0-0 עוד החליקו את זה. במצב שאוהדי בית"ר "התעצבנו" שחטפו 3 בראש ב10 שחקנים והתחילו התגרויות בין היציעים ואני מניח שגם ראו הרבה אוהדי בית"ר יוצאים החוצה וכנראה גם שוטרים קיבלו מידע/ראו שהתחילו התארגוניות כאלה ואחרות החליטו לעשות את הצעד הזה. אבל הצעד הנכון הוא לתת לקהל הבאר שבעי שהגיע מרחוק לצאת קודםם כל ולנסוע בבטחה הביתה ולא לכלוא אותם 30 דקות באצטדיון בשעה מאוחרת גם ככה, כדי שבסוף אוהדי בית"ר יעשו להם מארבים 90 מטר מטדי ..

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  14. Love Is Red Member

לי אין בעיה להשאר "כלוא" במשחק נפיץ.
    אגב הבאת דוגמא גרועה כי אין ולא היה ולא יהיה קטטות בין הקהל שלנו לשל הפועל פתח תקווה אבל אם לצורך העניין נהיה במשחק מול מכבי תל אביב ולא משנה איזו קבוצה תנצח צריך לתת לאוהדי הקבוצה האורחת לצאת מה גם שלרוב מדובר במעט אוהדים מאשר היריבה.

15. עידן444 Member

א. הפועל פ״ת היתה סתם דוגמה כי זה המשחק הקרוב.
    ב. לא מבין את הקשר לגבי הכמות שבאה. מה אתה בעצם אומר,שאם היו בטדי 500 מב״ש זה בסדר לתת להם לחכות ובגלל שזה 5000 אז לא?
    ג. לא יודע מה איתכם, כשאני נוסע למשחק חוץ, בטח בטדי, אני יוצא מנקודת הנחה שאני הולך לשרוף הרבה זמן גם מסביב למשחק- דרך,פקקים, אולי לשבת לאכול משהו. במשחק בית כשאני גר 5 דקות נסיעה מהאצטדיון,או בקופסא כשגרתי 5 דקות הליכה מהמגרש ממש לא בא לי להתקע חצי שעה אחרי משחק. רוצה לסיים את המשחק ולהגיע הביתה הכי מהר שאפשר.
    ד. במשחקים נפיצים בדרך כלל יש פחות בעיה. הבעיה היא דווקא כשאתה לא מצפה לכלום. תאמין לי שלאוהדים שלנו שנסעו לנצרת לא היה מושג שהם יעמדו בסיטואציה שהם עמדו שם. ידידה שלי נסעה למשחק הזה עם תינוק!

בנצרת בכלל יש קטע כייפי כזה שאחרי המשחק האוהדים שלהם מתחלקים ל 2 קבוצות ועושים הגרלה (אם נצרת הפסידה כל קבוצה מונה 30 בערך, אם תיקו כל קבוצה מונה 10, אם נצרת ניצחה יש מצב לביטול ההגרלה)- מי שניצח הולך לאסוף אבנים ולהשתתף בתחרות מי זורק אבנים הכי גבוה לכיוון יציע האורחת והקבוצה שהפסידה הולכת לטפל במכוניות. לפחות בטדי הם מחכים בסבלנות שהקהל האורח יצא...