גם לרונאלדו יש גול ששוער הכשיל אותו אבל הכדור נשאר במגרש אז הוא קם מהר והבקיע. זה שהוא קם מהר הופך אותו פתאום ללא צוללן? המרפק של קראבליו "ליטף" את קצה האף של מסי במקרה הטוב. מסי הוא צוללן. נכון שהוא השחקן הטוב בעולם וכשבא לו הוא מתגבר כמעט על כל שומר אבל הוא גם צוללן. נראה לי שיקח קצת זמן עד שאני אראה שוב משחק כדורגל. מי שמכיר אותי טוב יודע שאני שונא צלילות ולצערי הכדורגל היום כבר מלא בהן. שוב, עצוב ששני השחקנים שהם כביכול "המייצגים" של הכדורגל הם גם צוללנים גדולים. איפה הימים בהם שחקן היה לוחץ יד אחרי שהפילו אותו (ראול) או אפילו מכסח במכות (היירו)- גם זה עדיף על צלילות. הצלילות האלה הפכו למגיפה, וזה עצוב. לצערי ברסה וריאל הן בין המובילות בתחום הזה.
נתן מרפק עם הכתף... אבל איך אפשר לבוא בטענות על הצלילות של מסי כשהמאמן שלו גם עושה הצגות. תראו את התגובה של גווארדיולה לדחיפונת של רונאלדו http://www.gifsoup.com/view4/1428111/rog-o.Xxx
אני לא אוהד אינטר או משהו ודי מחבב דווקא את בארסה, אבל יש להם בדיוק את אותו מספר אליפויות אירופה כמו שיש לכם (אולי אחת פחות) ואם אני זוכר נכון, אז הם לקחו יותר אליפויות בליגה קשה משלכם. גם אתם עד לפני כמה שנים הייתם הבדיחה הכי לוזרית של אירופה לכמה עונות טובות, אז בוא נרגע לשניה ונתאפס.
מנדייטה, צ'אבי או איך שלא קוראים לך בשלל הפורומים, תאמין לי שאוהדי יובה ומילאן (כן, אני יודע שאתה לא אוהד את הקבוצות הללו) אומרים שאינטר "תחזור למקומה הטבעי" כבר מאז שיובנטוס חזרה לסרייה A ומשום מה זה לא ממש קורה. לא תזיק לך מעט ענווה למרות שהקבוצה שלך פירקה את ריאל מדריד. מקומה הטבעי של קבוצה עם 18 אליפויות איטליה ו-3 גביע אירופה זה בטופ. והיא שם. אבל שכחתי, היא "פחות ממועדון".
דנידין, בוא תוכיח שאיטליה ליגה יותר קשה. זה דבר ראשון. עזוב, אני יעזור לך-אתה לא יכול להוכיח, אז די לפלוט שטויות. לך לפוליטיקה, שם אולי זה עובד לפלוט שטויות בלי ביסוס. לא פה. פה אתה צריך לגבות את הטענות שלך בהוכחות, ואין לך הוכחות. אני אפילו לא התחיל לדבר איתך על מה קורה בשנים האחרונות ומי מעל מי באירופה בשנים האחרונות. שלא נדבר על הדרך של שתי הקבוצות. זה באמת תהיה חפירה כירוגית. אז בוא נתאפס. כמו שאמרתי בהתחלה-אנחנו הכי צוללנים, הכי רמאים, הכי יפי נפש, מסי לומד לצלול מגורדיולה, אנחנו איכסה פיחסה. קפצו לנו. קצת ענווה? אני מכבד מועדונים גדולים באמת, כמו ולנסיה, כמו מנצ'סטר, כמו מילאן, כמו יובה, שיודעות גם לתת כבוד בחזרה ועובדה שלא נרשמו פסים מכוערים בין המועדון. לא קבוצות כמו אינטר שזכו בתואר וחצי והופכות את עצמן למינימום המועדון הכי מפואר בעולם. הם שכחו שלפני שבית המשפט עזר להן, הם לא ממש זכו בכלום. לך לויקיפדיה תציץ, התארים שלהם היו אי שם בסוף שנות ה-80. עם ליגה רצינית, הם אפילו לא היו לוקחים את ליגת האלופות. עם ליגה רצינית, הם לא היו לוקחים 5 אליפויות ברצף. אינטר מועדון דרג שני, כמו ולנסיה, כמו רומא, כמו ארסנל. זה לא דבר רע, גם ברצלונה הייתה שם לפני שנות ה-2000, אבל מין הראוי שידעו את מקומם ולא יקפצו מעל הפופיק.
אמרתי לך כבר תהנה מהניצחון. אתה ממשיך להיות שחצן (מעניין מה תעשה כשברצלונה תחזור לתקופה של נגיד סוף שנות ה-90 תחילת שנות האלפיים, גם אז תגיד לי בהצלחה בגביע אופ"א (בחיי שאתה שחצן מגעיל) ועל אינטר תגיד קבוצה שמקומה להתחרות על מקומות 3-4 כי ככה היא תמיד הייתה)....
אתה מכבד את יובנטוס יותר מאינטר רק בגלל שיש לה "כבוד"? זו קבוצה שהרסה ורמסה את הכדורגל האיטלקי במשך עשור בחסות לוצ'יאנו מוג'י ולקחה מאינטר שתי אליפויות בטוחות (98 ו-2002) שאם אינטר הייתה לוקחת אותן סביר להניח שפני המועדון היו שונות לחלוטין בשנים שלאחרי. אוהדי אינטר מעולם לא הצהירו שהיא הטובה בעולם, ואתה שונא אותה כי היא העזה להגן מול בארסה שלך ולא להיות מסננת כמו אלמריה. אתה מילאן גם אני מכבד למרות שזו היריבה העירונית של הקבוצה שאני אוהד, יש למילאן קלאסה למרות שההתנהלות המקצועית שלהם רעה בעיני. ליובנטוס אין כבוד ואין קלאס, זה מועדון מושחת שמראשית ימיו של הכדורגל האיטלקי היה כזה ורק הנהלת החנונים הנוכחית מראה שינוי כלשהו. אבל העיקר שאתה יודע הכל. בחייאת רבאק, קצת ענווה, כן, לא תזיק לך.
אל תפתח באש נגדי, בסך הכל מה שאמרתי הוא ידוע. הליגה באיטליה אומנם לאחרונה לא מהטובות יותר, אבל אם תסתכל על ההיסטוריה, תבין למה היא נחשבה תמיד לליגה הכי טובה וקשה בעולם. יודע מה, בשבילך כדי שלא תתחמק שוב מעיקר הדברים: בוא נגיד ששתי הליגות גדולות ומשקל האליפות בהן שוות ערך.. אז בהבט הזה, אינטר לא מועדון קטן יותר מבארסה - הישגית! הדברים שלך על אינטר היו שגויים. ומעבר לכך כמו שאמרו כאן, תשמור קצת על צניעות, כי כולנו זוכרים איזו בדיחה בארסה הייתה בתחילת העשור. תמיד תזכור מאיפה אתה בא, כי כדורגל הוא משחק דינאמי והירידה שלכם גם תגיע (שלכם... זה גם לא שאתה שחקן ברצלונה.. לך לא מגיע שום קרדיט, אך אתה מתנהג כמו אחד שניצח את ריאל מדריד בעצמו אתמול). רק תיהיה צנוע, זה כל מה שאומרים לך וזה טיפ טוב, תאמין לי.
הישגית? או.קי, הישגית יש לנו יותר תארים משמעותיים. 20 אליפויות, להם 18. 5 ברצף בזכות בית המשפט שלמעשה נתן להם 5 שנים ללא תחרות. ניחא. גביע איטליה יש להם 6, לנו יש 25. רוצה נעבור לאירופה? סבבה. לפני הזכיה הנוכחית שלהם, הם זכו אי שם בשנות ה-60, אנחנו זכינו ב-3 ב-20 שנה ולדעתי גם הגענו ליותר גמרים. אין לי כוח לבדוק. בשנים האחרונות אנחנו יותר טובים מהם בזירה האירופית לדעתי. אז איפה מבחינה הישגית הם עדיין פחות מאיתנו. וזה לא מה שעיצבן אותי, עיצבן אותי הקביעת "עובדה" שלך שאיטליה הייתה ליגה חזקה יותר. זה לא משהו שאפשר להוכיח. נקודה. שוב, אני צנוע ויש לי כבוד כלפי יריבים ששווים את זה. הולנד במונדיאל לדוגמא הגיע לה כבוד, מנצ'סטר של ליגת האלופות הגיע לה כבוד. לאינטר ולדרך שלה פשוט לא. לארסנל ולאוהדיה גם לא מגיע כבוד.
רק צריך מעט להגדיל את הראש ולראות שיש באיטליה 3 מועדוני ענק שזכו בסכומי תארים דו ספרתיים בליגה ובעלי תקציב של קבוצות צמרת בליגת האלופות. אם אני לא טועה זאת גם המדינה שהוציאה הכי הרבה אליפויות אירופה וגביעי אירופה בכלל. אני לא אוהד אינטר ולא אשמש כסנגור שלהם, אך נחמד לך לטשטש את זה שיש להם מספרים תארים כמעט זהה לשלכם דרך מתי הם הושגו (ובחייך, באיטליה אין באמת מסלול גביע שמקבל יחס). אני בכלל לא ניסיתי לעשות השוואה אגב, אלא פשוט חשבתי לנכון להגיב להודעה המזלזלת שלך בהם. זה מועדון ענק באירופה שעומד בשורה אחת עם יונייטד, בארסה, באיירן, ליברפול ואייאקס. כמו כן הם עומדים מתחת למילאן וריאל מדריד, כמו כולם בעצם, אך בתוך רשימת הקבוצות שהעלתי אין מועדונים מכובדים יותר. הם בטופ, בדיוק כמוכם.
תסתכל שוב וקח בחשבון את זווית המצלמה. תיעזר בקו ששרטטתי - מיליטו עובר את פיקה עם כל הגוף. :aaatv: אם תשאל את רונאלדו, הוא בטח יגיד לך שגם לו יש סיבה טובה לצלול.
מי שלא אוהד את ברצלונה וריאל לא יכול להיות אובייקטיבי. השנאה לבארסה זה משהו שכבר שנתיים מתפתח, בכל ניצחון ענק של בארסה ידאגו לחפש את מה בארסה עשתה לא חוקי ואיך השאר בסדר ואף פעם לא יעשו את זה. נכון, קרבליו לא נגע במסי, גוארדיולה רצה להציק לרונאלדו, מסי התעופף באוויר אחרי שראמוס עשה עליו פו. תשבו פעם אחת בשקט, בארסה ניצחה 5-0 את מדריד. אחח הקנאה. תגידו לנו שאנחנו שחצנים כמה שבא לכם, אבל לנו מותר לשמוח מההשיגים שלנו, אחרי תקופות לא פשוטות, גם לנו מותר לשמוח. ועוד דבר. מאות שחקני כדורגל נופלים אחרי מכה בפנים. למה דווקא כשמסי נופל אתם מתנפלים עליו כאילו המציא את זה?זה ממש לחפש בנרות דברים רעים עליו. קרבאליו(שעדיין זוכרים לו את העבירה שנעלמה ב2005 על ואלדס) נתן מכה למסי, זה ברור. :aaa021:
אסור היה לריאל לספוג אתמול את הגול השני כל-כך מהר. וגם אם זה קרה, לשחקנים אסור להיראות ככה, הם צריכים להילחם על הכבוד של המועדון ועל הכבוד שלהם. היינו אפילו יותר גרועים מכל-מיני אלמריות או חטאפה שאנחנו נוהגים להשמיץ כאן ללא פעם. זה מוביל אותי לנקודה הבאה שרציתי לדון בה, וסליחה מראש על שיעור ההיסטוריה: גם אם לאורך ההיסטוריה יש לריאל מדריד יותר ניצחונות בקלאסיקו(בקצב הזה הפער שהצטמק גם ככה לאחרונה יהפוך לפיגור מבחינת ריאל מדריד) - מבחינתי ברצלונה היא המנצחת הגדולה לאורך השנים ואני אסביר - לא רק המניטה שתקעה לנו במבצר שלנו, בסנטיאגו ברנבאו, ב-74' עם קרוייף(פרט למשחק העצום של זאמורנו ב-95', ריאל השיגה ניצחונות ברוטאליים על ברצלונה בעיקר עד ובמהלך שנות ה-50'), ההצגה של רומריו עשרים שנה אחר-כך או התבוסות מהשנתיים האחרונות. לריאל מדריד היה רצף בלתי-מתקבל על הדעת של 20 שנה ללא ניצחון בקאמפ-נואו - גם הקבוצה שזכתה בחמש אליפיות ברצף בין 85 ל-90 לא הצליחה לנצח בקאמפ-נואו. לעומת זאת, ברצלונה השיגה אחוזי הצלחה טובים הרבה יותר בברנבאו. ויש גם דוגמא מהעבר הלא-רחוק - נניח בעונת 01\2000 - ברצלונה משיגה את הכרטיס לצ'מפיונס רק במחזור האחרון בעוד ריאל זוכה באליפות מרשימה. בקאמפ-נואו הפסדנו במחזורים הראשונים של העונה ובברנבאו לא רק שלא הצלחנו לנצח וברצלונה עמדה יפה והשיגה תיקו 2:2 - בדקה האחרונה שער חוקי של ריבאלדו נפסל. הלאה לעונת 03\2002 - ברצלונה בקושי מגרדת מקום בגביע אופ"א בעוד ריאל מדריד משחקת את הכדורגל היפה באירופה וכשהיא מגיעה מפוקסת כל קבוצה חוזרת עם רשת מחוררת הביתה. תיקו מאופס בקאמפ-נואו ובברנבאו? ריאל שהייתה קבוצה טובה מברצלונה פי כמה וכמה רמות, הובילה משער של רונאלדו אבל אנריקה הארור הישווה. למי שאיבד את הכיוון - הרעיון המרכזי מודגש: גם בשנים בהן ברצלונה הייתה נחותה משמעותית מריאל מדריד, דבר זה לא בא לידי ביטוי במשחקים ביניהן. ברצלונה, בניגוד לריאל מדריד הנוכחית, נלחמה עד טיפת הדם האחרונה וידעה להשיג תוצאות טובות אפילו. אני בספק אם אני אזכה לחוות איי-פעם את מה שאוהדי ברצלונה חוו אתמול, את התחושה ההיא. (ושלא תבינו אותי לא נכון - במשך יום הסידורים שלי הבוקר הלכתי ברחוב עם החולצה הלבנה, כמו תמיד בגאווה). ובכל-זאת אני כל-כך מתגעגע לקבוצה ההיא, ריאל מדריד 'הגאלקטית' עם ראול, פיגו, זידאן, רוברטו קרלוס והשאר. קבוצה שאומנם הפסידה יותר מידי משחקים והייתה נעלמת לחלוטין במשחקי החוץ, אבל, וזה אבל משמעותי - הגענו לכל מגרש בלי פחד. אולי יהירות וביטחון עצמי מופרז עדיפים על פני פחד והתרפסות בפני היריב. הערה אחרת - אני לא מבין למה אנשים בכוח מעדיפים להתעסק בחרטה? גם אם מסי צלל אתמול, תעזבו אותו בשקט. אני לא הייתי ממהר להגדיר אותו בתור צוללן. התחזות אחת לא מספיקה כדי להגדיר שחקן כמתחזה, צריכה להיות מגמה כלשהי. אחרת כל שחקן כדורגל הוא 'צוללן'. וזה בכלל לא הנושא מהמשחק אתמול. בכאב גדול אני אומר - הייתה הצגה ענקית של הקבוצה הביתית שרמסה את היריבה השנואה. את מי זה מעניין מסי ומסי ומסי?
אפשר לחשוב כמה תחרות הייתה לברצלונה באליפויות שלה. מדריד היא שקר כבר שנים, ובליגה שאפשר לנצח כל קבוצה בעיניים עצומות לא התרשמתי יתר על המידה מהאליפויות שלה.