1) מכבי חיפה שוב מוכיחה בצורת משחקה שהיא נדונה לדשדוש בדרך הזו. אין לה שום משחק הגנה, היא נזונה בעיקר מהביטחון ומהתלהבות, קרי אם היא מבקיעה ראשונה או לא. היא ניזונה ממתפרצות. התאמצתי אבל גם היום לא ראיתי טביעת אצבע של המאמן. תוצאה מושלמת להנהלה לגנוב דעת ולפתוח שולחן במקסים. כמובן שזה כיף אדיר להביס יריבה בדרבי. 2) אני אולי לא פופולרי בקרב אוהדינו, אבל בעלים רציני בצד האדום של העיר, יתרום גם לצד הירוק של העיר כי זה יצור תחרות על העיר. 3) הפועל חיפה יורדת ליגה עם עטר ושלא יספרו סיפורים שהם קרובים למקום 6 או 7. זו אשליה 4) מאזן בליגה של ראובן עטר מאז שמונה למאמן מכבי חיפה: 28 משחקים - 6 ניצחונות, 8 תיקו, 14 הפסדים. הפרש שערים 20:45 לחובתו. 31% אחוזי הצלחה 5) זה היה ניצחון הליגה הגבוה ביותר של מכבי חיפה בדרבי מאז 17.4.2000 - אז גם כן בדרבי חוץ מכבי חיפה מנצחת 4:0 מצמד של מיכאלסקי וגם שערים של קלשצ'נקו ועטר. בניון כמובן נותר השריד היחיד מאותו משחק.
אצלכם זה היה הפוך... הפועל ב"ש בבית ומכבי חיפה בחוץ בגלל זה אני לא בטוח שבית"ר י-ם צריכה להיכנס לכוננות ספיגה...
בדיוק מה שעבר לי בראש. גם צ'וצ'אליץ' שבמשך חודש וחצי לא ראה דשא הוקפץ פתאום להרכב מול אשדוד ומאז הוא באנקר אצל סאלה אין במועדון הזה טיפת מחשבה קדימה, ובהתנהלות כזו אנחנו נמשיך להיות אלופי הקיץ ובאוקטובר נלך כבר לים. להביס בדרבי זה תמיד נחמד, אבל התוצאה לא צריכה לסנוור אף אחד כי אנחנו עדיין נראים רע.
כמו שהפועל חיפה משחקת גם קבוצת הנוער של מכבי חיפה הייתה יוצאת עם 3:0 וגם קבוצת ותיקי מכבי חיפה הייתה עושה 2:0. הקריירה של עטר כמאמן - הדבר הכי עצוב בליגת העל כרגע אחרי הקריירה של ברקוביץ' כמנג'ר.
זה בדיוק מה שמדאיג אותי. שער כזה עלול להעניק לו נקודות זכות אצל סאלה שאולי שווה לתת לו צ'אנס נוסף, ויש לנו דוגמא חיה עם צ'וצ'אליץ'. הוא סומן כבר כאחד שבוודאות לא ימשיך, עלה כבר על המטוס ופתאום מצא את עצמו שוב כשחקן הרכב לגיטימי.
אמרו בשידור ששחר הנחית שחקן שבדי למבחנים בלי ידיעת המאמן ששלח אותו בחזרה הביתה. אם הסיפור הזה נכון אז כבר אין לי מה להגיד על הניהול של הקבוצה.
אם להתמקד קצת בחיובי, למכבי חיפה יש פוטנציאל להרוג יריבות עם משחק אגפים כבר שנים וזה טוב שהם עובדים על זה טוב באימונים כי 3 מ4 השערים באו מהגבהות. גם במשחק הנוראי מול קרית שמונה ברגע שהפעילו קצת את משחק האגפים כל השליטה הייתה בצד הירוק והיו נראים מאד מסוכנים... כמו כן, די מפתיע לראות את ההתקדמות של ורד שימשיך לתת כאבי ראש לסטנוייביץ' בחלון ההעברות, אם כי אני עדיין לא חושב שהוא אי פעם יהיה מספיק טוב כדי לפתוח. גם עמאשה שהיה נראה גמור במועדון פתאום הרוויח לעצמו מעמד של באנקר בהרכב ועדיין, מול יריבות יותר טובות, אין לו כ"כ מה למכור
הבשורה הכי גדולה מהדרבי החיפאי היא שאין בשורה. מכבי חיפה עדיין קבוצה ששווה מקום רביעי והיא יכולה לדרוס כל קבוצה בהפרש שערים כזה כי הסגל שלה כמה שהוא בינוני - טוב פי כמה משל הקבוצות האחרות. מצד שני, מול קבוצות הצמרת בליגה היא נראית כמו כלום ושום דבר. כשפורסמו ההרכבים וראיתי את מיצ'ל בפנים די צחקתי, על מה ולמה? הגול של בניון היה מרגש, אין מילה אחרת, אני עדיין מקווה שיש לו את הקסם ושהוא לא יתרום למכבי חיפה בפן המנהיגותי בלבד. על הנייר למכבי חיפה יש בהחלט משחק אגפים טוב, אבל גם ורד וגם עזרא הם דריבליסטים טובים על שטח קטן ככה שהם יכולים להיות הרבה יותר מסוכנים מאשר אינסוף ההרמות האלה, ואני לא מתכוון ספציפית למשחק אתמול. חן עזרא יכול לחתוך לאמצע ואני זוכר כבר כמה גולים יפים שלו, או להוציא כדורי רוחב מסוכנים. האגף של חן עזרא וטוואטחה הוא עם פוטנציאל להיות הכי טוב בליגה. ומה נאמר על הפועל חיפה? הקבוצה הכי חלשה בליגה, איפה ההצהרות של ראובן עטר לפני פתיחת העונה ש'אין מצב שניאבק בתחתית'. תקראו לזה מנחוס האצטדיון החדש או אפילו בעלים(לא הגיע לדרבי?) ומאמן מנותקים. תקראו לזה איך שאתם רוצים.
אז עטר הצהיר. וזה מה שהוא הצהיר רגע לפני פתיחת העונה 2012/13 ynet עטר: "הגיע הזמן שיכירו אותי כמאמן" - ספורט כבר כתבתי שעטר לא ניצל את החופש שלו מאימון לצורך למידה, אלא כולם יודעים לאיזה צורך וגם אישתו שנפרדה ממנו, ידעה. אז הכישלון מאוד טבעי.