מחזור 13 בליגת העל - הפועל מאכזבת עם 1:1 מול עכו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏11/12/09.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי נתניה מנצחת 3-0 את בני סכנין. זו כבר השלישייה הרביעית שאנחנו נותנים השנה. בעונה שעברה נתנו רק 4 שלישיות במשך כל העונה וזה למרות שרצינו לקרוא תיגר על האליפות. מלבד מכבי אחי נצרת, שעלתה רק השנה, מכבי פתח תקווה, ביתר ירושלים ובני סכנין היו משחקות בליגה הזו גם בלי הגדלתה.

אני מחכה בהמון ציפיה לתקציר ומשתדל שלא לאכול את הלב על כך שלא היה לי איך להגיע לדוחא.
    ואגב, הימרתי על אלמוג כהן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

על הניסים ועל הנפלאות אשר חוללו המכבים... http://www.la-familia.co.il/forum/style_emoticons/default/78716463hv5.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/09
  2. kfiros Member

מאז שעטר לקח את הקבוצה הזאת היא נראית הרבה יותר טוב! בסך הכל יש לנתניה שחקנים מאוד איכותיים למרות הפירוק החלקי שעברה בקיץ. היה ברור שעם ההכוונה הנכונה יש לה סיכוי לשחזר את אותה קבוצה של ה3 עונות האחרונות ואם תתמיד גם תוכל להתברג בצמרת בקלות.
    אגב איך זוגבו שיחק היום? שוער שמעניין לעקוב אחריו..

3. אלי מתחן Member

2 הדברים לא סותרים, מכבי מועדון גדול וקבוצה בינונית, אלו 2 דברים שונים.

4. Raulito Madridista

מכבי חיפה תמיד ההציגה את התקציב הגבוה בליגה, פרט לעונת גאיידמאק, אבל להגיד שלמכבי היו גרושים זה פשוט מצחיק. בעונת הגלאקטיקוס מכבי החתימה הרבה שחקנים. רוסו וברקוביץ אולי הגיעו בחינם, אבל המשכורת שלהם הייתה גבוהה, למשל. אמבמה הונחת תמורת סכום עתק כשנה לפניכן, וגם דגו עלה הון תועפות. הבעייה של מכבי לא הייתה המחסור במזומנים, אלא ניצול לא נכון של הכספים, ובזה יש לה הרבה מה ללמוד ממכבי חיפה.

אני מאמין שבבלומפילד, לעיני הקהל, ומול אשדוד שהרי חייבת לחזור לעצמה ולעצור מומנטום בשיא, מכבי תשכיל לקחת את הנקודות. הפעם ההרכב של נמני צפוי להיות טוב בהרבה, הרי אילייב ומאיוקה חוזרים על חשבונם של שבחון ויבוריאן המאכזבים. אני בטוח שאשדוד תיתן הרבה כבוד למכבי בדקות הראשונות, והקבוצה של נמני צריכה לנצל את זה כדי לתקוף ולהשיג שער מהיר, למרות שהעונה זו לא משימה כזאת פשוטה להבקיע לאשדוד, בטח בהשוואה לשנים עברו, בין השאר בגלל הפחות הרפתקני ובטח בעזרת האיש שעומד בין הקורות. אשדוד תלויה בעיקר במשה אוחיון, אבל שריקי ומקרייב חלוצים טובים שיודעים גם מרבע מצב להבקיע, כך שהגנת מכבי צריכה לשחק טוב כמו מול חיפה. קפיליטו ממשיך בהרכב וכל הכבוד לנמני. שימו לב - ניצחון של אשדוד והיא רביעית בטבלה.

וכמה מילים על מכבי נתניה - עטר עושה עבודה יפה מאוד בקבוצה הזאת. משחק בדוחא הוא אף פעם לא טיול, ונתניה הפכה את המשחק מול סכנין לכזה. נתניה כבר שמינית והיא במרחק שלוש נקודות מהרביעית בטבלה - היא בתמונת האינטרטוטו. נתניה עם ניצחון שלישי ברציפות. המאזן של עטר הוא 16 נקודות מ-27 - לא רע בכלל. ואפשר בהחלט לא להחשיב את המשחק בקריית-אליעזר, זה היה הפסד וודאי. גם מול הפועל בקופסא לא היה לעטר כל-כך מה לעשות. הפועל קבוצה איכותית יותר ועטר בידיוק מונה כמה רגעים לפניכן, לא היה לו מספיק זמן להשפיע. בנוגע למשחק היום ספציפית, לפי מה שקראתי, השער השני של נתניה הגיע מייד אחרי שלסכנין נפסל שער בטענה לנבדל. נתניה לא חיכתה לאף אחד וחידשה מהר את המשחק - ככה צריך להיות. הקשרים של נתניה עושים את העבודה שבוע אחרי שבוע, שימו לב מי כבש - אלמוג כהן, שלו מנשה(מצויין) ושניר גואטה.

5. Hapoel B"s Member

ואת כל זה הוא עושה בלי חלוץ.סבע פצוע,ואוקוצ'ה זה בדיוק ההפך מחלוץ.

אם נתניה יביאו חלוץ(אפילו שניים)+קשר במקום חן עזרא הפצוע הם יכולים להיכנס לפלייאוף העליון.

6. Don Joan Roman Member

היום עטר מוכיח שהוא מאמן מצויין ושההצלחות עם בית"ר ונתניה לפניי כן לא היו סתם הבלחות אלא בגלל שהוא באמת מאמן שגורם לשחקנים קודם כל לתת הכל למען המועדון, בשנה הבאה בירושלים הבנויה.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/3.Xxx מכבי תל אביב - מועדון ספורט אשדוד http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/9.Xxx

שני, ה-14/12/09. 20:00 בערב. אצטדיון בלומפילד.

מכבי תל אביב מגיעה למשחק כשהיא מדורגת במקום ה-4 ובמאזנה ישנן 21 נקודות. במחזור האחרון הפסידה הקבוצה 1-0 בחוץ למכבי נתניה של ראובן עטר.
    דווקא כשנדמה היה שהקבוצה של אבי נימני חוזרת למרכז העניינים, לוא דווקא למירוץ האליפות, אלא יותר למה שיחד אותה בשנותיה היפות, הגיע הפסד בקופסא, דווקא במשחק טוב של הקבוצה. למרות זאת, נכון לעכשיו מכבי תל אביב עומדת במטרות שהציבה לעצמה. היא לא ציפתה מעצמה מלכתחילה לקרוא תיגר על האליפות כבר השנה והיא לא נותנת לכרטיס שמוביל לאירופה לחמוק מפניה.
    נראה שאבי נימני יוריד את שרן ייני לספסל ואת מקומו צפוי למלא אנדריי קומץ' הסרבי. נראה כי יובל אבידור יפתח על הספסל גם במשחק הזהויתכן שישולב במהלכו. איביצה אילייב צפוי לחזור לקישור הקבוצה ועמנואל מאיוקה לחוד הקבוצה.

הרכב משוער: לירן שטראובר; ניסו קפילוטו, רונלד רלדס, דור מלול, רוני גפני; ליאור ז'אן, אנדריי קומץ', גיז'רמו ישראלביץ', איביצה אילייב, תמיר כחלון, עמנואל מאיוקה.

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/002/954.Xxx
    המושיע. עמנואל מאיוקה.

מועדון ספורט אשדוד מגיעה למשחק כשהיא מדורגת במקום ה-5 ובמאזנה ישנן 19 נקודות. במחזור האחרון ניצחה הקבוצה 2-1 את מכבי אחי נצרת של אלי מחפוד (כיום ג'ון גרגורי).
    הקבוצה המתחדשת של ג'קי בן זקן היא המפתיעה מכל קבוצות ליגת העל ולעיתים נדמה שגם יוסי מזרחי לא מאמין שזו אותה קבוצה אותה הוא אימן במשך שנים. מועדון ספורט אשדוד כבר לא מבקיעה הרבה, לא סופגת הרבה והיא מתחשבת פחות בצרכים של אוהד הכדורגל המצוי. היא הפכה להיות מעוד קבוצה סתמית בליגת העל לקבוצה שמנסה להגדיר עבור עצמה את המטרות שלה ובינתיים נראה שקורה שם משהו.
    שי רביבו החלים מהפציעה, אך נדמה כי יוסי מזרחי ילך בעקבות האמירה הקלישאתית ולא יחליף הרכב מנצח.

הרכב משוער: דרגן סטויקיץ'; כריסטיאן גונזלס, ישראל ראש, אדיר טובול, מתן אוחיון; סטיבן קינג, משה אוחיון, עידן שדה, רחמים צ'קול; עידן שריקי, דימיטר מקרייב.

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/035/159.Xxx
    אותו אנחנו כבר מכירים. דימיטר מקרייב.

8. alexshw Member

כל הכבוד לרובן.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר,

בית"ר הושבתה מפעילות בשנים לפני קום המדינה שמכבי ת"א והפועל ת"א זכו בתארים, אין לי כוח עכשיו להעמיק למה ואיך אבל תוריד את בית"ר מהקבוצות ש"נאבקו" בליגה הקיקיונית שהייתה לפני קום המדינה.
    מכבי ת"א הוא המועדון המעותר בארץ והגדול ביותר אבל חוץ מאליפות ב03' שהגיעה בגלל יכולת שיא של לא מעט שחקנים מוכשרים כמו נימני, דגו, בנין, רייס, פרוחננקובס, תורג'מן, גולדברג וכו', מכבי מאז 99' לא נאבקת ברצינות על האליפות ולאוהדים נשאר רק להישען על העבר ועל המכביזם שכבר מזמן איננו.
    מכבי ת"א הפך לקבוצה די אפורה וצנועה שמסתפקת במועט, הכי לא ווינרי ומכיבזם שיש וזאת מכבי ת"א של נימני הסמל הגדול ולדעתי יש כאן כמה היפוכים שיכולים ליצור התפוצצות ברגעי משבר.

כואב לראות את עטר בנתניה כשיש בבית"ר את שום הגונב דעת, עטר אמנם לא התחיל טוב את הקדנציה שלו בבית"ר אבל אחרי הרבה מכות שהקבוצה ספגה בעונה שעברה הוא שיקם את הקבוצה והביא גביע לאחר ניצחון על האלופה.
    הגיע לעטר להמשיך ומי ייתן והוא יהיה המאמן הבא של בית"ר.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/09
  10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, לוני לקח את מכבי כמועדון מספר 1 בארץ אחרי האליפות של קשטן ב-96 וחירב כל חלקה טובה במועדון עד 2007. הרס את הקבוצה הבוגרת הרס את הנוער. זה נראה לך דבר שקל לשקם בשנה או שנתיים? לא נראה לי. מצד שני שניידר שבא בכלל לא התעניין, בא שם 60 מיליון שקל וחשב שיהיה הוקוס פוקוס. עזוב שהשופטים דפקו את מכבי מנטאלית בעונה שעברה עדיין, זה לא בעלים. גולדהאר, תקשיב אני לא יודע כמה הבן אדם יהיה מוכן להוציא מהכיס שלו ועד כמה הוא יתחזק את הנוער שזה הדבר החשוב ביותר, לראיה מכבי חיפה שהוציאה את טוואטחה (ילד בן 17 שמשחק בקבוצה הבוגרת), רפאלוב, קינן, כיאל...כמה שחקנים מכבי ת"א הוציאה מאז שנת 2001? אפס! למה? כי לוני הרס את מחלקת הנוער. אני לא אומר שמכבי המודעון מספר 1 בארץ, זה אפילו יצחיק אם אני יגיד את זה. מכבי כיום המועדון מספר 4-5 בארץ, אין מה לעשות. אבל העניין האו שיותר נמוך מזה אי אפשר לרדת. אם גולדהאר יבוא וישקיע את הסכומים ששחר משקיע במכבי חיפה אין לי ספק שבתוןך 3 שנים לערך אנחנו מדביקים את מכבי חיפה, נאבקים על האליפות ויודע מה, אם ניקח אותה, אני בטוח שנחזיר למכבי ת"א את ההגמוניה של מספר 1 במדינה. מבחינת פוטנציאל למכבי ת"א יש את הפוטנציאל הגדול ביותר בארץ ואין על זה עוררין, אבל מה לעשות, צריך לבנות את הכל מאפס, וכשאנחנו נתחרה באמת במכבי חיפה, אין לי ספק אפילו שננצח אותה וניקח את האליפות, כמו שהיה תמידף אם זה ב-94/5, ב-95/6 או ב-2002/3. גם ב-93/4 אילמלא ה-5:0 הגדול של מכבי חיפה, אני בטוח שמכבי ת"א היתה לוקחת אליפות אבל מה לעשות יום רע גמר עונה שלמה. מכבי ת"א אולי לא המועדון מספר 1 בארץ אבל בוא נגיד את זה ככה, הוא במצב יותר טוב ממה שהיה לפני 3 שנים לפני שנתיים וגם לפני שנה. אתה לא יכול לבוא ולקחת מועדון הרוס ולצפות שבשנה אחת הוא פתאום יבוא וייקח לך אליפות כשאין לך סגל, או יותר נכון כשיש לך חצי סגל, זה אבסורד. אני מבטיח לכם שמכבי עושה את הדרך הנכונה. אליפות זו מטרה גדולה כרגע, ומבחינתי מסיים במקום 3 ולהגיע לאירופה זה יהיה כמו אליפות, זה אומנם מצחיק אבל עצם העובדה שמכבי ה"חדשה" תסיים בצמרת ותגיע עם כרטיס לאירופה זה הישג. הרי בסופו של דבר המטרה היא להתחרות במכבי חיפה, אי אפשר לצפות שפתאום יום אחד זה יקרה, זה חייב להיות תהליך, זהחייב להיות תהליך שנמשר שנתיים שלוש, אין לי ספק שביום שזה יקרה, פער האליפויות שמצטמק בין חיפה למכבי יגדול חזרה בכמה מידות, למה? כי ככה זה הכדורגל, פעם מנצחים ופעם לא. מכבי חיפה היתה כלום ושום דבר עד שנות ה-80. מאז היא חווה רק עליה, אתם חושבים שהיא לא תיפול? למה ליברפול לא נפלה? אינטר לא היתה המיץ של הזבל באיטליה בין שנת 89 עד 2006!!!! מארסיי לא לקחה אליפות מאז אותה פרשייה בשנת 93 עד היום, ואנחנו ב-2009. ארסנל ממשיכה להיראות למרות הניצחון היום באנפילד כמו חבורת ילדים שרצה על הדשא. אתם חושבים שמכבי חיפה לא תיפול מתישהו? אני מאמין שזה יהיה כשיעקב שחר יעזוב (גם אם הבן שלו יחליף אותו). מנצ'סטר יונייטד היום היא בטופ של אנגליה אבל אם אתם זוכרים אסון מינכן למרות שכמה שנים לאחר מכן המועדון זכה שוב באליפות אירופה, איפה הוא היה עד היווסדות הפריימר ליג? הוא היה כלום ושום דבר 20 ומשהו שנה לא לקח אליפות. בסדר אז מכבי ת"א נראית היום הרבה פחות טוב ממה שהיא היתה בעבר. אתם זכורים איך היא היתה בסוף שנות ה-90? איך היא היתה בתקופת לוני? אתם רוצים להגיד לי שהיום המועדון הזה לא מתנהל יותר טוב? אין סיבה לקפוץ מעל לפופיק אין סיבה לרוץ לאליפות גם אם לא ננצח מחר את אשדוד, זה תהליך בניה, זה דבר שלוקח זמן. מה תגיד ליברפול ש-20 שנה בערך לא היתה במאבק אליפות, לא אומר לקחת, אפילו לא היתה במאבק על האליפות! ואני מזכיר לכם, עד לפני שנה מדובר בקבוצה עם הכי הרבה אליפויות באנגליה, ועדיין למרות הכל היא הקבוצה הכי אהודה באנגליה והכי אהובה...הרבה יותר מממצ'סטר יונייטד.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחצית בבלומפילד, 0-0. מבחינתי לאשדוד יש דילמה, אם היא הולכת קדימה מכבי ת"א כנראה תכבוש, אם היא הולכת על נקודה ההגנה אולי לא תחזיק מעמד. מכבי ת"א יותר טובה למרות שגם היא צריכה להזהר. אני מניח שבמחצית השנייה הצהובים יכבשו וינצחו. מה שכן, חוץ מהרבע השעה האחרונה היכולת של מכבי ת"א לא ממש משכנעת. היא לוחצת מצויין בחלק המגרש של אשדוד, אבל לדעתי היא יכולה וצריכה להגיע ליותר הזדמנויות ליד הרחבה של סטויקיץ'. עצירה אחת מסוכנת של השוער האורח לא מספיק בשביל לקחת את כל הקופה.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מחצית ברובה משעממת, אין סדר על כר הדשא וכל התקפה של אחת מהקבוצות היא מיקרית לחלוטין.
    שום דבר יצירתי, הרחקות כדור מהגנה להתקפה בתקווה שהחלוצים ינצלו זאת להבקעת שער, ציפיתי למשחק הרבה יותר טוב והתבדיתי, נראה מה יקרה במחצית השניה.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי ת"א מנצחת 0-2 את אשדוד משערים של מאיוקה ואבידור(שער בכורה במדי מכבי בליגה), מכבי מתקרבת לבני יהודה והפועל ת"א ומתרחקת מעט מהקבוצות שאחריה בטבלה.
    עוד שבועיים הדרבי של חיפה וכמובן מכבי ת"א-בית"ר(בלומפילד) מעניין במה ערוץ 11 יבחרו לשדר.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי מכבי נמצאת בצדק במקום שלה. היא פחות טובה משתי המובילות, אבל יותר טובה מהקבוצות שמאחוריה. את השער הראשון עוד ראיתי והוא הגיע כמתוכנן, מה שקרה אחרי זה כבר לא ראיתי. בסה"כ מכבי שיחקה יותר טוב, הגיעה ליותר הזדמנויות וניצחה בצדק.

לגבי המשחק שצריך להיות משודר? הדרבי החיפני יותר חשוב כי מכבי חיפה במקום הראשון...אני רוצה להאמין ששני המשחקים לא ישוחקו באותה השעה כך שלא מזיז לי מי משחק מתי ובאיזה ערוץ זה משודר. בסה"כ הצעקות של איינשטיין לא יותר טובים מהטמטום של ניומן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. alexshw Member

יבחרו בבית"ר, בגלל נוימן.