מחזור 13 בליגת העל - הפועל מאכזבת עם 1:1 מול עכו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Maccabi Diamond, Dec 11, 2009.

1. alexshw Member

יוסי בניון התבגר והתקדם במכבי חיפה, אז איפה עוד? בב"ש כשהוא שיחק עם שחקנים ברמה של ליגה א' באותה עונת ירידה?

מכבי חיפה קידמה לאירופה את רוני רוזנטל, אייל ברקוביץ', חיים רביבו, סרגיי קנדאורוב, יוסי בניון, רוברטו קולאוטי, איגבני יעקובו, ריימונדס ז'וטאוטאס ועוד. אפילו קלימי סבן וחיים מגרשוילי יצאו לאירופה אחרי ששיחקו במכבי חיפה.

2. מכביחיפהזהבדם Member

Nigel de Jong, מכבי חיפה זכתה ב-3 אליפיות לפני יעקב שחר.
    עומר, אני נמצצא במגרשים הרבה יותר זמן ממך,אתה כולה ילד בן 20 שגדל על אבי נימני.
    צא מהסרט של ההיסטוריון.

Last edited: Dec 16, 2009
  3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל משנות ה80' הוא היה מעורב בדרך כזאת או אחרת כמו אגייאר בבית"ר כרגע, הכסף הגיע ממנו כי הוא לא היה סתם עוד ספונסר.
    בכל מקרה אני פורש מהדיון הזה לא מכבד אף אחד, כל קבוצה כבודה במקומה מונח ותארים זה לא הדבר המרכזי, רק בונוס יוקרתי.

4. ארסנל ונגר Member

אמנם החתמנו שחקנים על מפיות אבל אנחנו הקבוצה של העם והמדינה.
    יגידו מה שיגידו לנו יש הכי הרבה אוהדים בארץ, פעם אחד שלמה שרף נדמה לי שיבח את אוהדי בית"ר שנסעו בכמות גדולה למשחק חוץ, אז השדרן אמר "זה לא שהם באים מרחוק, הם נמצאים בכל מקום".
    וגם אם נלך סקר, ולא כזה של 500 איש באיזה מקומון... בטריבונה עם אבי רצון הייתה התוכנית שרצתה לראות למי יש הכי הרבה אוהדים? זכינו. בתוכנית של דידי הררי שמאזינים לה עשרות ומאות אלפים מדי יום מי זכתה? בית"ר.
    וגם בספר "אנציקלופדיה קטנה של כדורגל" שכתב אורי שרצקי אנחנחו מכונים "הקבוצה של המדינה". ובאמת שאני הכי אובייקטיבי שיש, לא משנה מה יגידו לי (מן הסתם אוהדים סובייקטיבים של קבוצות אחרות) אני רואה זאת כעובדה.

5. alexshw Member

מעורב, אבל לא נשיא והוא לא זה שהחליט.
    התקציב של מכבי חיפה לא היה שונה מאחרים(אז בכלל כל צורת הניהול בכדורגל הייתה שונה לחלוטין). הקבוצה התבססה על הרבה שחקני בית, כמו גם קבוצות אחרות.

כן רואים, עד כמה הקהל של בית"ר הכי טוב בארץ. בית"ר בנו על הכנסות העונה ונאלצו כבר לממש ערבויות.
    הקהל של בית"ר הוא הקהל הכי גרוע שיש.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, עדיף שלא תגיב כי אתה באמת, ואני אומר את זה בנימה מאוד חברית, מוציא את עצמך ליצן.

יוסי בניון גדל בהפועל דימונה/ב"ש (לא יודע איפה) ולמד את ערכי הכדורגל שלו במועדון קצת יותר גדול ממכבי חיפה שנקרא אייאקס אמסטרדם ואם לא שם אז בטח לא במכבי חיפה. אל מכבי חיפה הוא הגיע כשהוא היה כבר מחושל אחרי ששיחק בליגה שלנו משחק או שניים הוא לא עלה מהנוער של חיפה, חיפה לא השביחה אותו ולא נעליים ולא כלום. באותה הזדמנות הוא יכל לעבור להפועל ת"א, בית"ר או מכבי ת"א, זה לא אומר שהם גידלו אותו והשביחו אותו.

חיים רביבו יכל להתקדם לאירופה והיה מתקדם לאירופה בכל מועדון שבו היה משחק וזה לא קשור למכבי חיפה.

סרגיי קאנדאורוב לא ישראלי בכלל מה זה קשור? עוד שניה אני יבוא ויגיד לך שאני גידלתי את ג'ון פנסטיל והוצתי אותו לאירופה!. רוברטו קולאוטי? ממכבי חיפה. די תפסיק. הבן אדם כבש גול אליפות במדי בוקה ג'וניורס וגדל שם עד אמצע שנות ה-20 אז איפה בדיוק אתם השבחתם אותו? מה אתה חושב שהוא לא היה עובר לקבוצה אחרת מבוקה רק למכבי חיפה? ז'וטאוטאטס? הבן אדם בא לפה בגיל 30+ ועבר לעונה אחת עם שומי שלקח אותו (מכבי חיפה לא קידמה אותו) ופרש. קלימי סבן? שכחתי שהוא לא גדל במכבי חיפה. כנ"ל מגרשווילי שגדל ביריבה העירונית שלכם והיא זו שהשביחה אותו, הפועל חיפה! גם את יעקובו לא גידלתם אפילו למרות שוואלה אני ייתן לכם את הקרדיט עליו עליי..

מכבי חיפה זה בדם:

חבל את גיל 20 עברתי לפני לא מעט שנים...מכביחיפהזהבדם, אם אני כולה ילד בן 20 (עדיין אני אשם שההורים שלי הביאו אותי מאוחר?) זה עדיין לא סותר את העובדה שאני עם גילי "הצעיר" ועדיין אני חושב שאני יותר מבוגר ממך והייתי במגרשים מגיל 0 עם החיתולים, עדיין אני חושב שהראיתי לכל אורך הדרך פה על פי ההיסטוריה לבד כמה אני צודק וכמה אתם טועים ומטעים...

אני גדלתי על אבי נמני. בוא ספר לי על מי אתה גדלת? סלקטר? או שאולי היית בשנות ה-60 עם החברה שהיו במכבי חיפה, בוא ספר לנו...

7. מכביחיפהזהבדם Member

שחר לא השקיע אגורה במכבי חיפה בשנות השמונים.
    את כל האליפיות לקחנו עם שחקני בית( עם חיזוק של ארמלי וציון מרילי שהגיע מהפועל ירושלים).
    שחר התחיל להזרים כספים בתחילת שנות התשעים.
    האליפיות של שנות השמונים לא רשומים על שמו.

8. alexshw Member

אתה יכול להשוות בין בניון של 1998 ל - 2002? בניון של 1998 ילד עם המון כישרון אבל ילד שגם עושה בעיות, לא מספיק חזק מנטלית ולא בשל. במכבי חיפה הוא קיבל את הבמה העיקרית בקריירה שלו ושם הצקדם כשחקן כדורגל מקצועני.
    מה זה משנה איזה שחקן קידמנו? קידמנו גם זרים וגם ישראלים.
    קנדאורוב הגיע למכבי חיפה מקבוצת תחתית באוקראינה ויצא ממנה למועדון פאר בפורטוגל.

אל תיתן קרדיט למכבי חיפה, לי זה לא משנה.
    מכבי חיפה היא האימפריה האמיתית כאן כבר הרבה שנים.

לרשימה שהבאתי, אתה נוכל להוסיף בעוד כמה שנים גם את גאדיר, כיאל וגולסה, אם לא יתקלקלו.
    את מי מכבי ת"א תוציא לאירופה? את שירן ייני?

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגיד לי מה אתה סתום? אתה מקשיב לעצמך? הגיע מקבוצה אוקראינית! זה אומר שהוא גדל מאוקראינה ובא משם והם אלו שגידלו אותו והוציאו אותו, לא מכבי חיפה! ועל הדרך שתדע, אוקראינה זה באירופה, כן תגלית.

מה זה אפשר להשוות בין בניון 98 ל-2002? בניון גם אם היה משחק בהפועל ב"ש כל חייו היה עובר לאירופה זה לא קשור, הוא יכל לקבל את הבמה בג'לג'וליה זה לא אומר שאתם גידלתם והעברתם אותו לאירופה...

תלמד: שחקנים מקדמים זה אומר שחקנים שגדלו מגיל 0 אצלך במועדון, כמו לדוגמא רוני רוזנטל, אייל ברקוביץ'.

מכבי חיפה היא האימפריה האמיתית כבר הרבה שנים....עזוב אני פורש מהדיון אני רואה שאני מדבר פה עם ילדים שאין להם מושג בכלל מה זה כדורגל ישראלי וחיים בסרט שחיפה משנת 80 עד היום לקחה 31 אליפויות...אני סיימתי את הדיון.

תוכל להוסיף את גאדיר וכיאל וכו'...קודם שיצאו לאירופה ולא יחזרו אחרי חודש...עוד שניה תוסיף לי את ארבייטמן.

תמשיכו לחיות בסרט, לילה טוב...זה עצוב שאתם מאמינים לשטויות של עצמכם, אתם אוהדים קבוצה בלי לדעת בכלל מי שיחק בה לאורך ההיסטוריה ומה היא היתה (או לא היתה), אני חי על אבי נמני? אתם חיים על שנת 2000 ומעלה...מה שהיה בין 1919 עד 2000 לא קיים (בחיפה כמובן). עצוב.

10. alexshw Member

לא נכון. שחקן מתקדם כשחקן בוגרים, כשהוא מתבגר מנטלית, נהיה יותר חזק פיזית ומשחק ברמות גבוהות עם שחקנים טובים.
    מה זה השטויות האלה, שחקן טוב בן 24 הוא באותה רמה כשהיה בן 19? ברור שהוא יותר טוב.
    ואני עוד ליצן.

שחקן כמו יארי ליטמנן הגיע לאיאקס בגיל 19. אז מה זה אומר, שלאיאקס אין שום קשר בהתקדמותו לכוכב אירופי?

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגיד לי אתה קואצ'ר, פסיכיאטר? מה זה מתבגר מנטאלית, מה זה קשור למועדון? למה מכבי חיפה מעסיקה פסיכיאטר במשרה מלאה? שמעת אי פעם את השחקן אומר שחיפה נתנה לו פסיכולוגית ומנטאלית את הקידום שהוא היה צריך?

נכון, זה אומר שאין להם שום קשר כי הם כמועדון כמחלקת נוער לא גידלו אותו. גם אני יכול לקנות את מסי בגיל 19 אחרי שעבר את כל המחלקות של ברצלונה והם אלו שבנו אותו ואז ממני הוא יעבור לריאל, זה אומר שאני עשיתי אותו? לא. אגב איזה כוכב היה ליטמאנן? בהשוואה לשחקן כמו ברגקאמפ או אברמארס או האחים דבור הוא כלום ןלמרות שהוא שיחק בברצלונה וליברפול ברגקאמפ בנה את ארסנל מכמעט כלום .זה אומר שאני השתמשתי בכסף שלי בשביל לשים את השם שלי לידו, לא יותר מזה. אבל לעומת זאת אני יכול לתת לך שחקנים שכן גדלו באייאקס מגיל 0 והם באמת גידלו אותם...מה שלא קרה במכבי חיפה למעט מקרים נדירים, האחים דה בור, מארק אוברמארס, דניס ברגקאמפ...עכשיו באמת לילה טוב, אני באמת ממליץ לך לפני שאתה חוזר להגיב פה, תקרא ספר אחד או שניים על כדורגל ישראלי, על הדרך תקרא גם על מכבי חיפה...

עריכה: אהה אל תשכח, מכבי הוציאה את הבלם הכי טוב בארץ, לא קנתה אותו כמו את בניון, הוציאה. ילדים א ב ג נערים א ב ג נוער א ב ג בוגרים ואז לבולטון, צ'לסי וכו' וקוראים לו טל בן חיים...

12. alexshw Member

לקבוצה שמגדלת יש חלק בהתפתחות השחקן, אבל בטח שלקבוצה בוגרת שבמדיה שיחק כמה וכמה עונות.
    ברור שבניון התקדם בזכות מכבי חיפה. שם הוא שיחק ברמות הכי גבוהות שיש בישראל, שם חוה קמפיין אירופי מוצלח(לפחות במימדים של אותם שנים), לקח תארים והיה חלק חשוב בהם, למד משחקנים המצוינים שהיו סביבו.
    אי אפשר להתעלם מזה. כנ"ל עוד שחקנים שעברו לאירופה דרך מכבי חיפה.

גם בחו"ל אפשר למצוא לא מעט דוגמאות כאלה. אז למה השחקנים שואפים להגיע למועדוני צמרת? סתם בשביל כסף? מי שבא סתם בשביל כסף לא מצליח לאורך זמן.

כריסטיאנו רונאלדו הפך למשהו, ביונייטד, למרות שאת את מחלקות הנוער עבר בספורטינג ליסבון(ועוד עונה בבוגרים).

13. ארסנל ונגר Member

אין קבוצה בארץ שלא עברה תקופה שבה אוהדים לא הביעו יותר מדי עניין בקבוצתם, קל וחומר אם השחקנים מזלזלים במועדון!
    הייתי מוכיח לך למה הוא דווקא הטוב בארץ עם אלפי דוגמאות אבל גם ככה מה שכתבת לא שווה התייחסות, אז אשתמש באחת בשביל אחרים.
    "באתי מבית חם לבית רותח". הציטוט שייך לאבי נמני לאחר שעבר ממכבי לבית"ר.

לגבי הויכוח שלכם מי האימפריה האמיתית במדינה, אני מחלק את זה ל2 תקופות. עד שנות ה80 מכבי, משנות ה80 והלאה מכבי חיפה.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיון מעניין התפתח כאן, אבל כזה שחרג לגמרי מהנושא. שמחתי לקרוא הודעות מכמה אנשים ולראות שיש כאלה שבקיאים בהסטוריה של המועדונים (למרות שיש לא מעט טעויות) ואני מבטיח שבזמן הקרוב או הרחוק אני אעלה את הדיון הזה במתכונת שונה, עם שאלות מנוסחות וממוקדות. עד אז, חבל סתם להתנצח.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מחר יערך משחק השלמה מהמחזור ה-13 כאשר הפועל עכו תארח את הפועל ת"א, כזכור המשחק נדחה בגלל הצפה במגרש בנצרת עילית.
    הפועל ת"א בכושר נפלא תחפש להחזיר את ההפרש מחיפה ל-6 נקודות, להפועל עכו אף אחד לא נותן יותר מדי סיכוי, בטח לא אחרי איך שנראו בשבת נגד הפועל ב"ש, תיקו במשחק הזה יחשב להפתעה גדולה.