מחזור 13 בליגת העל - הפועל מאכזבת עם 1:1 מול עכו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Maccabi Diamond, Dec 11, 2009.

1. alexshw Member

בקיצור הדרבי החיפאי יותר מעניין מאשר משחק אמצע הטבלה.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל י-ם הם המשת"פים של הפועל ת"א ומבחינתי זה אותו ה'חרא' שני קבוצות שמייצגות כמעט אותו הדבר, אחת בתל-אביב ועוד אחת בירושלים.
    עם השנים בגלל המשחק ההוא בימק"א ואליפות השרוכים ואבוקסיס וגרשון היריבות בין 2 הקבוצות התפתחה והפועל י-ם כבר 10 מתבזה לה בליגה השנייה/שלישית אז די מובן למה הפועל ת"א היא היריבה הגדולה כרגע.
    בית"ר ומכבי ת"א שני קבוצות גדולות ומשחק צמוד ביניהם עדיף על פני טיול של מכבי חיפה נגד ילדי הפועל חיפה, בכל מקרה ערוץ 1 יבחרו לדעתי במשחק שיתקיים בבלומפילד על פני הדרבי החיפאי.

Last edited: Dec 16, 2009
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה יריבות יש בין מכבי ת"א למכבי חיפה? עד היום אני מתקשה להבין את זה...מכבי חיפה לא רק שההצלחה שלה היא משנות ה-90 נטו ומעלה גם האוהדים שלה באו משם, מכבי חיפה היתה קבוצה אהודה באיזור הצפון וחיפה אבל מאז ההתעוררות פתאום כל זאטוט ששומע את השם חיפה בכלל אוהד אותה מבלי לדעת אפילו את ההיסטוריה שלה, ההיסטוריה שאין לה כמעט...אז על סמך מה אתם מחפשים יריבות עם אוהדי מכבי?

מצד שני אני יכול להבין אוהד מכבי חיפה שלא יודע מה זה יריבויות עם כל הכבוד הקבוצה שלו קמה לתחייה פתאום משום מקום באמצע שנות ה-80 ויש מצב שאחרי הליכתו של יעקב שחר (גם אם הבן שלו יחליף אותו לצורך העניין זו עזיבה, כמו שמוראטי החליף את אבא שלו שהיה גאון באינטר ועד הקאלצ'יופולי נחשב לבדיחה של עולם הכדורגל) מכבי חיפה גם תחזור לשום מקום ולבינוניות שלה...

אם אתה לא יודע מה זה היריבות בין מכבי ת"א לבית"ר ירושלים אז מה אתה עושה פה בכדורגל? מכבי ת"א נגד בית"ר זה יריבות של עדות, זה יריבות של עשירים נגד עניים, זה יריבות של ת"א הגדולה מול ירושלים המקופחת, זה יריבות באמת מקום המדינה...מכבי ת"א שהיתה השליטה של המדינה פה מול בית"ר שרצתה לעלות ולתת לה קונטרה מבחינת קהל ואהדה אני יכול להמשיך עם זה אבל אני חושב שאתה מבין למה אני חותר...

בניגוד למכבי חיפה שבאמת פרט לשנות ה-90 שהיא המציאה שהיא יריבה של מכבי ת"א (על סמך מה?) בכדורגל היו לא מעט יריבויות אם זה מכבי ת"א נגד הפועל ת"א כמובן שהכי גדולה והפועל נגד בית"ר ומכבי נגד בית"ר.

אני מציע לאוהדי חיפה לפני שהם רצים ליצור יריבות עם מכבי ת"א (יריבות שעד עצם היום הזה רק הם מכירים בה, אוהדי מכבי לצורך העניין, עד היום לא מכירים ביריבות עם מכבי חיפה, כי באמת בלי קשר שאלו שני המועדונים שלקחו הכי הרבה אליפויות, אין בינינו שום קשר, וגם האליפויות של חיפה כולן כמעט היו בעשור האחרון...ועדיין יש להם דרך לא קצרה בכלל עד שישתוו אלינו, 11, 12 בדרך ואנחנו עם 19...) קיצר אוהדי חיפה, לפני שאתם רצים ליריבויות אחרות, תפתחו את היריבות שלכם עם הפועל חיפה כי עד כמה שאני זוכר, פרט לעונות שהפועל חיפה נכנסה לקשיים ומות רובי שפירא, הפועל חיפה שלטה בחיפה ללא עוררין כמעט בטח בשנים האחרונות של סוף המילניום הקודם, במילניום הזה הפועל חיפה פשוט קרסה ולא היתה בליגה...

4. alexshw Member

עומר, אחרי פרישה של יענק'לה, נמשיך להיות אימפריה. בניגוד לכל מיני תיירים מקנדה או סוחרי נשק מאנגולה/צרפת, שחר ידע למי להעביר את המועדון.

בקשר ליריבות, לדעתי במכבי חיפה צמיד שנאו את מכבי ת"א. לא יודע לגבי אוהדים שלכם.

5. מכביחיפהזהבדם Member

לא יודע,אני ממש לא שונא את מכבי ת''א.
    כבר 25 שנה שהמועדון הזה בינוני להחריד,למעט כמה הבלחות בשנות התשעים.
    מועדון שחיי על תארים מהתקופה של שמשון הגיבור.

אגב גם בשנות השמונים המועדון הזה שקע בבינוניות.

6. alexshw Member

למרות השנאה, היו רגעים שהייתי מרחם עליהם.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשנות ה-90 משנת 90-96 מכבי ת"א שלטה בכדורגל הישראלי ומי שלהזכירך היתה בינונית זו מכבי חיפה שלמעט העונה הגדולה שלה ב-93/4 רק הזדנבה מאחורי מכבי אז אם כבר, תדייק במה שאתה אומר, כי אתה כנראה גם הגעת אחרי ששמעת את השם מכבי חיפה בשנות ה-2000 לפי התגובות שלך...

אלכס, תיהיו אימפריה אחרי יעקוב שחר, פששש ואיך הגעת למסקנה הזאת? גם באינטר חשבו שהם יהיו אימפריה כשהבן של מוראטי לקח את המועדון, הבן אדם הזה הוא הבעלים שהשקיע הכי הרבה בכדורגל העולמי עד לשנה האחרונה!!!!! ועד לקאלצ'יופולי, הבן אדם היה כמעט 20 שנה באינטר, ומה היו ההישגים שלו? 0 אליפויות! 0 זכיות בצ'מפיונס! פה ושם גביע ועוד איזה גביע אופ"א זניח, אז על סמך מה אתה אומר שתיהיו אימפריה? אני אמרתי שיש סיכוי שאחרי שיעקב שחר יילך שגם אם הבן שלו יחליף אותו חיפה תחזור לאיפה שהיתה לפני אמצע שנות ה-2000...אז על סמך מה אתה קובע שתיהיו אימפריה? אתה לא יכול לקבוע את זה בשיט...מה זה ידע למי להעביר את המועדון, נראה לך שהכל זה תוכנית לבקשתך? למה אתה חושב שאם שחר יעביר את חיפה לבן שלו אז הוא ינהל אותה כמו שאבא שלו ניהל? רוב הסיכויים שהוא גם לא ינהל אותה כמו שאבא שלו מנהל...ושוב נתתי לך את הדוגמא של מוראטי כדי שתיכנס לפרופורציות וסתם שתדע עד שמוראטי ואינטר ראו אליפות (על הדרך פירוק של יובה ומילאן והשעיות כאלה ואחרות) הוא ביזבז קרוב למיליארד דולר על רכש!!! מיליארד!!! כך שאין ערובה לשום דבר ושום אינדיקציה שחיפה תמשיך להיות אימפריה אחרי שחר...(אין ערובה שלא אבל בטח שאתה לא יכול לקבוע נחרצות שכן).

מרחם על מכבי ת"א? אנחנו ממש לא זקוקים ל-"רחמים" שלכם, אחרי הכל אנחנו עדיין מועדון גדול יותר ממכם...זה שנכנסו לתקופת שפל מה לעשות, קורה, ראה ערך ליברפול, 20 שנה לא להיות במאבק על האליפות!!! מישהו מרחם עליהם? עדיין הם המועדון הכי מפואר באנגליה...

ועדיין מכבי חיפה עם כל הכבוד זה מועדון עם "היסטוריה" מאוד צעירה...כך שיש לה לא מעט עבודה למרות השליטה שלה בעשור הקודם...מכבי חיפה מזכירה לי את ליון...עד שנת 2000 מי שמע עליהם? אומנם חיפה היו לה יותר תארים מליון אבל בתאכלס עד שנת 2000 הם לא היו נחשבים ליותר מבית"ר שלא לדבר על הפועל ת"א...ובטח ובטח כמו מכבי ת"א...אם נדבר תאכלס עשור ה-2000 היה זה שבנה את מכבי חיפה לעומת מכבי ת"א שפרט לשנות ה-80 שהיו הכי גרועות בהיסטוריה של המועדון, מכבי נתנה את הטון בכל שאר העשורים כולל שנות ה-90. שנות ה-2000 היו המשך ישיר להריסה של לוני הרציקוביץ' את המועדון...אבל שוב מפה אפשר רק לעלות, ועל פי מה שנראה עכשיו, גולדהאר זה לא שניידר, הוא דווקא יותר מזכיר לי את שחר, בזה שהוא כל הזמן רוצה ללמוד ורוצה להיות מעורב...

8. מכביחיפהזהבדם Member

שלטה? לקחתם בשנות התשעים 3 אליפיות+2 גביעים,זה לא שליטה ולא נעליים.
    כמו שאמרתי כמה הבלחות ותו לא.
    מועדון בינוני אתם כבר מעל ל30 שנה.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם מבחינת התארים שלנו...משנת 90-96 תלמד לקרוא ראבאק. מהשנה הזאת החלה הקריסה ובית"ר שלטו עד שנות ה-2000.

אנחנו מועדון בינוני כבר 30 שנה? סבבה (למרות שהרגע הוכחתי לך שגם בשנות ה-90 היינו מעליכם מבחינת גם מבחינת תארים כך שזה לא מתיישב 30 שנה...אבל בסדר אני כבר הבנתי עם מה יש לי עסק פה, ילדים שבאו משנות ה-2000 וחוו רק הצלחות ולא יודעים להגיד לי אפילו 10 שחקנים של מכבי חיפה ששיחקו בשנות ה-60/70.). אז אני יכול להגיד על חיפה ובצדק שאתם מועדון גדול 10 שנים בלבד. וזה עדיין נכון. גם בשנות ה-90 שלטנו יותר ממכם כך שכן, אתם "אימפריה" משנת 2000 ולא לפני כן.

10. ארסנל ונגר Member

תגיד לי אתה רציני? מזכיר את הדרבי של רמת גן לדרבי הירושלמי באותו משפט?!
    אני מקווה מאוד בשבילך שכתבת את הדברים משעמום או כצורך להוסיף עוד הודעה למונה.
    לא היה ולא יהיה דרבי כמו זה הירושלמי, כן, כולל התל-אביבי.
    הדרבי הירושלמי זה לא עוד דרבי כי יש לנו שכנים באותה העיר מעבר לכביש, זה דרבי שהתבסס על אפליה, ועל דעות שונות בפוליטיקה.
    הפועל כמובן נטו שמאלה כאשר בית"ר הלכו ימינה. זה כל כך מדהים שבדיוק בזמן מהפכת הימין בשנות ה70 בראשותו של מנחם בגין ז"ל באה המהפכה של בית"ר ירושלים על פני הפועל שעד אז היא דווקא הייתה הבכירה מבין השתיים, וביתר זכתה בתואר ראשון. אם נלך טיפה אחורה, אז בשביל לקבל עבודה ממשלית/ממסדית אסור היה לך לומר שאתה אוהד בית"ר,
    אז תאר לך איזו שנאה העבירו הדור ההוא לדור שאחריהם וכן הלאה עד שנות ה-90. זו שנאה מהשורש, לא על גביעים ואליפויות.
    חיים ברעם, כתב על זה ספר שלם "אדום-צהוב-שחור" שבו מסופר על אותה יריבות שהתבטאה גם בדברים שלא קשורים לכדורגל.
    http://up198.siz.co.il/up1/zzljjmyyt3jd.Xxx

11. alexshw Member

שחר יעביר את המועדון לבן שלו. הבן שלו מכיר מצוין את המערכת. ברור שאי אפשר לדעת בודאות מה יהיה בעתיד.
    אני חושב שתהיה המשכיות.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, נתתי לך את הדוגמא המובהקת בשביל שתבין שזה שהבן או כל אחד אחר לצורך העניין מצדי תגיד לי סמי עופר או איתמר צ'יזיק, זה שהם מכירים את המועדון זה לא ערובה לכלום. מכבי חיפה, אוהדיה בעיקר, צריכים לבנות ליעקב שחר פסל בכניסה לאיצטדיון על כל מה שהוא נתן לכדורגל בעיר, לקבוצה וגם לכדורגל הישראלי, כי מה לעשות הוא הבעלים הטוב ביותר כיום, אבל האם זה ערובה שמי שייקח את המועדון ולא משנה עד כמה הוא מכיר, יצליח במועדון כמוהו? ממש לא. ולכן נתתי לך את הדוגמא של מוראטי שתבין, הבן אדם השקיע כמעט מיליארד דולר באינטר, השחקנים הכי טובים שיחקו שם ועדיין כמעט 20 שנה בלי תואר. מה לעשות המועדון הזה היה - איך אמרתם? בינוני.

13. alexshw Member

סבבה, אז יש את הדוגמא של מורטי, יופי.
    למה כל האנשים אותו דבר? לא. מה גם שאין מה להשוות בין הכדורגל האיטלקי לשלנו. שם יש הרבה יותר כסף להרבה יותר קבוצות.

בכדורגל שלנו במקומות אחרים ההתנהלות היא בדיחה עצובה.
    אולי רק בהפועל ת"א לעיתים יותר קרובות יש התנהלות סבירה, אבל גם לא תמיד. עובדה שהקבוצה הזו נופלת לתחתית כל כמה עונות.

14. מכביחיפהזהבדם Member

בשנות התשעים לא לקחתם יותר תארים מאיתנו.
    כמה תארים לקחתם בשנות התשעים?5.
    אנחנו יותר: 4 גביעים+2 אליפיות.

15. ארסנל ונגר Member

מבלי לזלזל חלילה בהישגים של מכבי ת"א או מכבי חיפה, למי שלא יודע, בית"ר זכתה בתואר קבוצת העשור (לא אני הכתרתי אותה) של שנות ה90,
    עם 3 אליפויות כשכל אחת טובה מהשניה, ושתיים מתוכן ברצף.