אשדוד שלטה 85 אחוז מהמשחק, שלטה בקצב, החזיקה בכדור, גם כשהיו בעשרה שחקנים, אבל כמו שהוא גם הוסיף ואמר, לא העזו ולא הצליחו להגיע למצבים ממשיים. למכבי חיפה לא הגיע לכבוש 3 שערים ולאשדוד לא הגיע לספוג 3 שערים, מה שכן, לאשדוד אין הגנה, לא סתם היא ספגה הכי הרבה שערים בליגה, 3 שערים ב4 מצבים.
התחת של אברם גרנט זה כסף קטן לעומת התחת של ראובן עטר. רק בורא עולם שבשמים יכול להבין איך אחרי מחזור מגעיל שכזה מכבי נתניה פותחת פער של נקודה מהמקום השני. אין קישור, אין חילופים, אין יצירתיות, אין שיטה. אין מאמן. עירוני קריית שמונה ובני סכנין הן שתי קבוצות נורא מסוגננות, אבל דומות מאוד. לא פלא שבפעם השנייה העונה שהן נפגשות, הן מייצרות שממה. לכחולים היה קשה בלי גיא צרפתי (שבניגוד לכל זיוני השכל על מאור בוזגלו, הוא באמת סוחב קבוצה על הגב). האדומים, כרגיל, נשענו על ג'ון קולמה ואיליה יבוריאן. הדבר הטוב היחידי שאני לוקח מהמשחק של הפועל כפר סבא מול בני יהודה הוא שסמואל יבואה הבקיע. רק בן 21 וכבר עונה שלישית ברציפות שהוא מפרפר את הליגה הזאת. המנצחות הגדולות של המחזור הן מכבי חיפה ומכבי תל אביב ולא משנה איך המחזור יסתיים היום בערב.
ממשחק למשחק אני ממשיכה להגיד תודה שנחת אצלנו מגן נפלא כמו מסיללה, התקווה הגדולה שלי היא שהוא לא ימהר לעזוב כבר לאירופה בסיום העונה. רנאטו ממשיך לספק את התרומה ההתקפית שלו על הצד הטוב ביותר, רק שימשיך ככה. לגבי המשחק עצמו, משחק פשוט זוועתי של חיפה, יש לנו מזל שמי ששחקה נגדנו זו קבוצה מפורקת שכמעט באופן וודאי תרד ליגה העונה (לפחות לפי המצב שלה עד כה). הקישור אצלנו לא היה קיים בכלל, בוקולי בקושי הורגש ואפילו רוסו שבד"כ בולט גם במשחקים פחות טובים שלנו, היה חלש אתמול. יש לנו מזל שיש לנו את השוער הטוב בליגה וגם הגנה יציבה. לפחות הצלחנו לסיים את המשחק בטעם מתוק יותר עם שני השערים שלנו בדקות הסיום (במיוחד של מסיללה, איזה שער פנטסטי) ואני מקווה מאוד שהיכולת הזו לא תחזור על עצמה בשבוע הבא באורווה, אוי לנו אם כן.
אני לא רוצה להיות בטוח, הפועל הולכת לבוא היופםם בשיא המוטיבציה וצריך להיזהר. תמיד אבל, תמיד, ביתר התקשתה מול הפועל תל אביב. עזבו את גביע הטוטו הוא לא מדד מבחינתי. בליגה, בסיבוב הקודם, ניצחנו את הפעול לאחר מהפך בשיניים, כמו שנה שעברה. אחרי שבוע אימונים עם המאמן החדש, אולי נראה הפועל אחרת, ומפלס המנטליות בקבוצה עלה. גוטמן מהרגע הראשו שבא, הגיע לעבוד בהפועל ומבין שחייב שינוי משמעותי. לשחקני ביתר אסור לבוא מפוחדים. וגם לא לזלזל, זה דבר ראשון. עידן טל בכושר טוב מאוד ואני מאושר מזה. זה משחק בית, חייבים לצאת מהר קדימה ולנטרל את הפועל. לא לתת לה לנהל את ההתקפות מקדימה ולא לתת לה לדחוק אותנו אחורנית ולהניע כדור.. להביע פיקוד על המשחק מהדקה הראשונה בעזרת הקלים ההתקפים שלנו. אני בונה הרבה על האמצע שמתחיל להיכנס לכושר. אלברמן, טל ובואטנג מראים שיפור ניקר בשבועות האחרונים וגם תיאום בינהם. אנחנו תלוים הרבה באמצע שישטלט על זה של הפועל. משחק העונה, של משחקי העונה. נקווד לכדורגל טוב וניצחון ביתרי!
יש כעת פגרה של שבועיים, כך ששבוע הבא תצטרכי להסתפק במילאן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx בנוגע להמשך, פאנטיני שדובר עליו רבות, ישחק באליפות אפריקה, ולכן לא נראה ממנו הרבה. בניגוד למסיללה שדנין יכול להחליפו בצורה לא רעה (כשיחלים כמובן), לפאנטיני אנחנו זקוקים בדחיפות.
מסיללה אכן אחד המגנים הטובים ביותר שנחתו כאן בעשור האחרון, ואני לא אומר את זה בגלל השער, יש לו יכולות התקפיות מצויינות והוא פשוט מגן פנטסטי ואחד השחקנים הטובים ביותר בליגה שלנו. למסיללה אומנם יש ליקוי קטן ביכולת ההגנתית(לפעמים הוא נוטה לשכוח את עצמו בהתקפה) אך העבודה ההתקפית שהוא עושה פשוט מחפה על כול הטעויות , הוא מהיר , זריז, מרים כדורים טובים מאגפו ,אני לא יודע מה מגן כזה מחפש בארץ. _________________________________________________ טוב עכשיו בקשר למשחק המרכזי , והוא כמובן של בית"ר מול הפועל ת"א בטדי, משחק הקצוות של הליגה, מקום ראשון מול מקום אחרון. אנו נראה היום את הפועל ת"א שונה לחלוטין מהמשחקים הקודמים העונה, גוטמן אני בטוח שהכין מצוין את חניכיו במיוחד איך להגן על השער, אני חושב שהפועל תבוא היום קודם כל כדי לא להפסיד כמו שאנו מכירים את גוטמן אבל אני חושב שבמצבה היא תרצה גם לעקוץ את בית"ר. להפועל ת"א ככל הניראה יחסרו ארבעה- חמישה שחקנים בסגל, כשלושה כבר בוודאות לא יכללו בסגל שהם באדיר, טל חן ואבדי, השניים הנותרים הם ג'וניור וסרור שהם יהיו בספק. הפועל ת"א למרות החסרים הולכת לבוא במוטיבצית שיא למשחק, כאשר היא תרצה להוכיח גם לליגה שהיא לא תרד ליגה, וגם לטוטו שהם עשו טעות גדולה שהוציאו אותם מהטופס. בבית"ר אלברז יהיה כשיר למשחק נקודה שמאוד משמחת אותי, אומנם קוזו'קין שהחליפו במשחק האחרון היה נהדר , אך אני חושב שנהיה יותר בטוחים עם אלברז, במשחק כזה אנו צריכים את הלחימה שלו ,את המתפרצות שלו מאגף ימין. המשחקים בין הפועל לבית"ר תמיד היו מעניינים ,בכול השנים הייתה בין שני המועדונים שנאה , ואני חושב שהיום ניראה לחימה גדולה מצד שתי הקבוצות, ואנו ניראה משחק ואווירה שלא מביישים אפילו דרבי תל אביבי. יאללה בית"ר לניצחון הרביעי ברציפות !
בית"ר י-ם לא הייתה פייבוריטית נגד הפועל בצורה כזו כבר המון שנים. בדר"כ אומרים שקבוצה שמוציאים אותה מהטוטו היא מפתיע, מן חוק מרפי כזה, ואני גם תמיד חושב שיש גבול כמה קבוצה יכולה לחטוף בראש ושהיא צריכה להתאושש מתישהו ושהמקום הטוב ביותר לעשות זאת הוא בטדי ונגד קבוצה גדולה, אבל אני פשוט לא מאמין בשחקנים. הרי זה ברור שאם נספוג גול המשחק ייגמר, בית"ר מפרקת את הליגה בקלות ומספיקות לה עשר דקות בשביל להבקיע והשחקנים שלהם יעלו בקור-רוח, אין להם מה להפסיד בניגוד להפועל, שאומנם אנדרדוג מובהק, אך הקבוצות מלמעלה מתחילות לברוח לנו. ראובן עובד הוא השחקן שאני מצפה ממנו למשהו. דגו עקום, איטי ומסורבל כבר הרבה זמן. אסולין במשחק האחרון היה טוב, היה זמין לקבלת הכדור, בעט מכל מקום ובאמת השקיע, נראה שהגול הראשון קרב. אני מבקש מהשחקנים לשחק היום בכבוד, לשחק עבור הסמל, לא להתבזות, כי תבוסה אני בשום פנים ואופן לא אקבל. לפעמים נראה שההפסד הראשון של בית"ר מאוד קרוב, אבל הוא עדיין לא נראה באופק. אין לנו התקפה, אנחנו קבוצה שלא יודעת להתקיף, נותר לקוות לאיזו טובה מקאלה. אני מקבל היום את המסך LCD החדש לכבוד יום-הולדת 15, מקווה שיהיה מה לראותhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
מסכן המסך, הולכים לשבור אותו שלא באשמתו...סתאאאממממ: תתחדש ! וגם מזל טוב למומולדת, לא רק ממני, גם מרומולו ובן שושן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
הסיכויים של הפועל היום לגמרי קטנים. בניגוד לדור, אני דווקא מחכה לאיזה תבוסה. לא מעניין אותי אשדוד, הרצליה או כפ"ס. את מכבי לא הבסנו כשיכלנו, את הפועל אנחנו חייבים, לא יהיו עוד הרבה צ'אנסים כאלה. אני אישית מחכה להגיע ב-11 הביתה, להדליק טלוויזיה ולראות את אבוקסיס בוכה. ניצחון גם יקרב אותם לעכו. אה, וזה עוד שלוש נקודות בשבילנו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
רנאטו נהדר, איפה שלמה שרף? אמנם בהתחלה ההתשתלבות שלו היתה איטית מאוד ולקח לו זמן להכנס לכושר, אבל כשהוא נכנס קשה היה לעצור אותו. 6 שערים יש לברזילאי, ולשחקן רכש שהגיע כמה ימים לפני פתיחת הליגה, בדרך-כלל לא קל להתאקלם, אבל רנאטו לא מפסיק להפציץ. אני מסכים שהיכולת שלו לא מדהימה, ואנחנו לא רואים אותו מעורב יותר מידי במשחק ההתקפה של חיפה, אבל עם זאת אני חושב שכאשר יגיע חלוץ לחיפה, רנאטו יהיה יותר מעורב, כרגע הוא משחק כחלוץ בלית ברירה. לגבי מכבי ת"א, אני תמיד אמרתי שיש לה סגל טוב. אי אפשר להגיד שרודי חדד, יוסי שבחון, קמאנן, עזרן, גזל וכ'ו הם לא שחקנים טובים. הסגל הזה של מכבי שווה לפחות מרכז טבלה, ולאט לאט מכבי מתחילה להפיק ממנו הרבה יותר, ומתחילה להווצר כימיה בן השחקנים. רודי חדד משתפר (בישול נהדר לשבחון), שבחון עם צמד מצוין מתחיל לתפוס פיקוד בקישור של מכבי (למרות שעם שבחון למדנו שזה יום כן, יום לא, יום למה לא), ולמרות הכל ההגנה עדיין רעה. קדוסי עם ניצול מצבים יותר טוב, ויותר ריכוז כובש לפחות צמד.
http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/2.Xxxבית"ר ירושלים - הפועל ת"א http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx יום ראשון, ה-16.12.07 איצטדיון טדי, ירושלים שופט: אלון יפת משחק קצוות הוא בד"כ משחק בו לכולם כבר ברור מראש מי תצא כשידה על העליונה. המוליכה מארחת את נועלת הטבלה, וגם לראשי הטוטו, החוששים להכנסותיהם, כבר ברור איך הסיפור הזה ייגמר. באנקר. האמנם? ... למרות פערי האיכות, המומנטום והמיקום, זה עדיין משחק בין בית"ר ירושלים להפועל ת"א, משחק שמעולם לא היה רק על כדורגל. טדי צפוי להיות מלא (גם באנשי ביטחון: מעל 600) ובסופו של דבר, זה עדיין משחק על יוקרה, כבוד ועקרונות. בית"ר ירושלים - הפועל תל אביב. באנקר?! בית"ר, כאמור, מגיעה למשחק ממרומי המקום הראשון. תוצאות השבת אף יאפשרו לקבוצה של שום לפתוח פער של 9 נק' בצמרת, במידה וישכילו לנצח את האדומים. במחנה הצהוב-שחור חוששים משאננות עקב מיקומה הנמוך של הפועל ת"א, וזו עשויה להיות המלחמה העיקרית של הקבוצה - נגד עצמה. למרות ההפסד באמצע השבוע למכבי חיפה, בבית"ר ירושלים בטוחים בעצמם וישאפו להכריע את המשחק מוקדם. עם זאת, משחק חצי גמר גביע הטוטו כן גבה את קורבנותיו: בנוסף ל120 הדקות ששיחקו רבים משחקני בית"ר, תומר בן יוסף יעדר מהסגל עקב האדום שספג. ברק יצחקי יעדר אף הוא, עקב פציעה בכף הרגל. ההרכב הקבוע של שום מהשבועות האחרונים צפוי להמשיך לרוץ, זאת לאחר שלושה ניצחונות ליגה רצופים, ו-6 משחקים ללא ספיגה. הרכב משוער: טברטקו קאלה, כריסטיאן אלבארז, יואב זיו, שמעון גרשון, אריק בנאדו, דרק בואטנג, עידן טל, גל אלברמן, מיכאל זנדברג, עמית בן-שושן, רומולו. http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1186455/3809336_wa.Xxx קאלה. ימשיך לשמור על רשת נקייה במשחקי הליגה? יוסי אבוקסיס ואלי גוטמן, שתיים מהדמויות הפחות אהובות בבירה, חוזרים לביקור נוסף בטדי. הפעם ביקורם הוא לא הסיפור העיקרי, אלא מצבה העגום של קבוצתם: חמש נקודות מתחת לקו האדום, כשלפניה משחק חוץ מול האלופה ומוליכת הטבלה. ניצחונה של היריבה העירונית, מכבי ת"א, העמיק את הבור ממנו האדומים צריכים לצאת, וניצחון בטדי עשוי להיות בדיוק הדבר שהקבוצה הזו צריכה. המקום האחרון אינו הולם אותם, וניצחון היום הוא הדבר היחיד שיעלה אותם מעל בני יהודה. מעל הקו, כאמור, הם כבר לא יעלו השבוע. מאז הדרבי לא השיגו האדומים אף נקודה, ואף לא כבשו שער בודד. חמישה שערים, זהו ההספק של ההתקפה האדומה העונה, הגרוע ביותר בליגה בפער משמעותי. וכשמולם ההגנה הטובה ביותר בליגה, תידרש התעלות מיוחדת כדי להכריע את המשחק. גוטמן, כהרגלו, יצפה מכל 11 השחקנים לעשות היום עבודת הגנה חזקה, ואנו צפויים לראות משחק נסוג של 11 שחקנים מאחורי הכדור ויציאה למתפרצות מצד הפועל ת"א. רשימת הפצועים והנעדרים של האדומים ארוכה, וכוללת את טל חן, וואליד באדיר, אבדג'י ועידן סרור בוודאות, כשגם החלוץ הברזילאי פאביו ג'וניור עשוי להחמיץ את המשחק. הרכב משוער: וינסנט אניימה, יגאל אנטבי, דוס סנטוס, רמי דואני, דני בונדר, מזואה אנסומבו, שי אבוטבול, ברוך דגו, ראובן עובד, ליאור אסולין, פאביו ג'וניור. http://www.liga.co.il/leaguespic/1184938881.Xxx ליאור אסולין. גם הוא בחוזרים לטדי, יחזור גם לכבוש?
אמיל, קבל שני תיקונים: בן יוסף ממילא לא שחקן הרכב, וחוץ מהאדום הוא תמיד חולה או פצוע או טרוד ב"בעיות אישיות." http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ברק יצחקי פצוע - שבר בכף הרגל.
תודה, תוקן. ליצחקי לא נמאס להפצע ולשבור איברים? הוא נהנה מזה? בכל מקרה, כאוהד מכבי, אני מניח שדי ברור במי אני מצדד במשחק הזה. מעבר ליריבות העירונית, יש גם עניין של מאבק בתחתית, והיום אני כולי עם בית"ר ואקווה לניצחון שלהם, רצוי מוחץ, על הפועל. לא רואה איך ההתקפה האימפוטנטית והדי פאתטית של הפועל תצליח לחדור את ההגנה המצויינת של בית"ר. וגם אם כבר תצליח בטעות פעם או פעמיים, ההתקפה של בית"ר קטלנית מספיק כדי לעבור את המערך ההגנתי החלש של האדומים. לדעתי אכן יש לנו כאן מקרה של באנקר, אבל במשחק נתון הכל יכול לקרות. נקווה שבטוטו לא יצטערו על הוצאת המשחק מהטופס.
ניצחון חשוב מאוד למכבי,זה באמת משחק שאפשר להיות מרוצה ממנו. אמנם לא יכולת הכי גדולה אבל היה ניתן לראות את ההקרבה הגדולה של השחקנים. רודי חדד השחקן המצטיין של המשחק,פשוט נמצא בכל מקום במגרש,נלחם,מוסר בצורה נהדרת,שחקן ענק שעוד נראה ממנו הרבה. אני מתקשה להאמין איך שחקן כמוהו הגיע אלינו. שבחון עם הברקה בשער הראשון בהחלט שער יפייפה. שער שני עם מסירה נהדרת של חדד,תענוג. גזל עם משחק גדול,מחלץ דוחף קדימה פשוט רכש חכם מאוד של מכבי. ראמליו מאכזב,ההגנה על הפנים בחצי הראשון.. קדוסי יותר חד ומכבי הייתה סופגת עוד שני גולים. בפגרה צריך לשפר דחוף דחוף אבל את ההגנה. עזרן גם מאכזב וחבל למה הוא היה נהדר בכמה משחקים העונה.