מחזור 12: ויאריאל גוברת בשיניים על סביליה.

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Nov 9, 2007.

1. BenBatia Member

חטאפה הציגה היום יכולת טובה,בלי קשר לברצלונה.יש גם הפתעות בחיים.

שאלה שמטרידה אותי:המגרשים בגדלים שונים?אני לא מבין את ההגיון בזה,איך זה שלא כול המגרשים באותו הגודל?ויש הבדלים משמעותיים?

2. Bensh Member

לפני שנתיים גודל המגרש לא הפריע לנו לדרוס בבית ובחוץ

3. SkiMan Member

משחק מחורבן, ותחושה מחורבנת שאחרי. לאודרופ וקבוצתו Tactically Outclassed Us והיכולת שלנו הייתה פשוט מבישה.

רק ואלדס, אינייסטה וקצת פויול ראויים לציון כמו שכבר אמרתם. כל השאר - חרטא ברטא. המשחק האיטי להחריד שלנו מטריף אותי. מסירות אחורה, להגנה, לואלדס, לקישור וחוזר חלילה. אני חוזר ואומר - כיום חייבים לשחק מהר. אני אמשיך להתלונן על אנרי כפי שהתלוננתי אחרי המשחק מול הסקוטים. בקצב הזה - מהרכישות הגדרועות שלנו בשנים האחרונות. נמאס מהאדישות, נמאס מהכבדות, נמאס מהכושר הלקוי, נמאס מחוסר הרצון ונמאס מהפסים המפגרים האלו מול השוער שפוגעים בכל חלק בגוף. פשוט רע, תוקע את המשחק, ככה נראים חלוצים בלבאנטה, לא בברצלונה. איבד כל ייחודיות כחלוץ פנומנלי ואיבד כל יכולת טכנית שאיפשרה לו ליצור מצבים יש מאין, נשארו רק הדחיקות מחצי מטר שגם זה לא היה היום. מאסתי בציפייה שיציג קצת יותר יכולת מדחיקה עם המרפק. מדהים כמה שדקו חסר. באמת שלא הצגנו יותר מ-5 דקות טובות בלעדיו. עם כל האהבה לאינייסטה, וכל הניסיון של רבים כאן למצוא דברים טובים במשחקים של צ'אבי, כבר רשמתי לפני כמה משחקים שדקו ומסי הם השחקנים הכי חשובים שלנו. חוסר היכולת ההתקפית של אבידל לא מפתיעה אותי בכלל, הזכרתי את זה עוד לפני חודשיים. גם התרומה של זאמברוטה אפסית. תוראם - ישר לבית האבות הקרוב.

אז לאודרופ וקבוצתו עושים לנו בית ספר של ממש, החל מהלחץ בדקות הראשונות של המשחק, דרך הסגירה הטקטית המושלמת על הקבוצה שלנו וכלה במשחק חיובי מאוד עם כמות מצבים גדולה למדיי, כאשר כמות המצבים שלנו מסתכמת בהחמצה המטומטת של אנרי אחרי המסירה הגאונית של אינייסטה.

אני מתקשה להחליט האם במצב הזה החצים צריכים להיות מופנים רק לרייקארד ולדרוש בפיטוריו. הבעיה היא בגישה, אבל האם מאמן אחר הגישה לא תשתנה? רייקארד מעולם לא היה גאון טקטי, היו לו את ההברקות שלו אבל לא זו היתה ההתמחות שלו, הוא תמיד נחשב יותר פסיכולוג, אחד שאיחד את הקבוצה להיות יחידה אחת בלי אגו, שחושבת על הקבוצה ורק על הקבוצה. מאמן שיכול להחדיר לראש של השחקנים שלו מה שהוא רוצה, בקיצור מאמן שניחן ביכולות מנטליות בעיקר. אבל כבר שנתיים שאנחנו משחקים חרא בחוץ, וכשגם טקטית אנחנו נראים רע, מה נשאר?

4. BenBatia Member

לפני שנתיים,שום דבר לא הפריע לנו לדרוס בבית,בחוץ,ובכול מקום אחר.
    ברצלונה צריכה קצת שמחת חיים,אולי איזה "כאפה מצלצלת" תעזור.

5. אלי מתחן Member

היום חטאפה הייתה טובה יותר, לפני שבועיים ויאדוליד, ואת ראסינג ואוסאסונה בחוץ סתם לא ניצחתם.

לפני שנתיים הייתם קבוצה טובה יותר. אני מדבר על עכשיו ועל הקבוצה הנוכחית.
    לפני שנתיים רונאלדיניו לא היה מתעצל לעבור שחקנים והחלוץ שלכם לא חשב שהוא בפרסומת של נייק. מצב שני, בקאמפ נו, אני לא רואה קבוצה שמסוגלת לנצח אתכם.

ד"א, אוצ'ה הזה שחקן פשוט מדהים. אם הוא היה בריאל או בכל קבוצה אחרת היו מתייחסים אליו בתור אחד הטובים בעולם. את ההתעלוליות שלו בקנבארו לא שוכחים כ"כ בקלות.

6. RubberSoul Member

בשתי מילים:רייקארד בדיחה.

7. BenBatia Member

באמת מעניין לדעת אם חשבתה ככה שבארסה לקחה כול תואר אפשרי ודרסה יריבות.כמה טוב שאפשר להתרכז רק בבנאדם אחד,ולהפיל עליו את כול האשמה.אם מפסידים,רייקארד אשם יחידי,אם מנצחים,הידד לבארסה וצ'אפחה קטנה לרייקרד.תצאו מהקטע הזה של רייקראד אשם.הוא מבין הטופ5 מאמנים ביקום.לא הייתי רוצה לראות את מוריניו הבונקריסטי ולא את קאפאלו "הטקטיקן".

פויול לאחר המשחק:"רייקארד לא אשם,אנחנו האשמים.אנחנו מקשקשים אחרי משחקי חוץ אבל לא מיישמים שום דבר:".

8. xavi6 Member

הייתי שמח, ויותר משמח לראות מאמן כמו מוריניו בברסה, למרות הפה הגדול שלו.
    אף פעם לא תפסתי מריקארד, גם לא כשהוא "הביא" לנו גביע האלופות עם "חילוף גאוני" שהכניס את לארסון. בעיני הוא תמיד היה ותמיד יהיה מאמן גרוע. עם שחקנים כמו שלו מוריניו כבר היה מייצב הגנה, וגם בהתקפה רונלדיניו היה מקבל קצת חינוך ולא חיבוקים אחרי כל טעות מעצבנת.
    ואגב, זה שמעלי, מה ציפיתי שפויול יגיד? או מה ציפית שריקארד יגיד? (הוא אמר שכל המשחק וכל ההפסד בגללו, הוא לקח את האחריות. טוב שזה לא קורה אחרי כל הפסד)

9. Raulito Madridista

אני חושב שמאמן כמו מוריניו יכול להוסיף ברק וחוכמה לכל קבוצה בעולם.
    הוא הוכיח את עצמו בצ'לסי, הביא להם שתי אליפיות אחרי המתנה מאוד ארוכה מצד האוהדים, הוציא את המקסימום מהסגל שהיה לו, הוא תמיד ידע להיות במרכז העניינים ולהוריד מהלחץ על השחקנים.
    אם מוריניו יגיע לברצלונה הוא לא בהכרח יישחק כדורגל לא התקפי, אני חושב שזה בדם של ברצלונה כדורגל התקפי(בייחוד בקאמפ-נואו מן הסתם). בצ'לסי היה לו את דרוגבה, חלוץ שמקבל עם הגב אל השער ואפשר לשלוח לו כדורים למעלה ולצפות למשהו, מי שמעיף קיבינימאט זה כמובל לאמפרד(מסירות מצויינות על מרחקים ארוכים אבל פחות מניע את הכדור). בברצלונה יש לו שחקנים שאפשר להפיק מהם הנעת כדור מושלמת.
    כאשר קבוצה מפסידה מחפשים את המאמן, אבל כאשר הוא זוכה בתארים החלק שלו זעום.
    אז נכון שעם הסגל של ברצלונה כל מאמן יכול לשחק כדורגל הרפתקני ולזכות בתארים, אבל לזכות באליפות וליגת האלופות זה דבר קשה מאוד, הוא התמודד עם מכת פציעות במשך השנים שלו שם ובכלל הכניס בברצלונה רוח חדשה ומערך חדש, הוא זה שאחראי על רכש נהדר.
    ירדן, הוא לא אשם במצב כי רייקארד בנה את הקבוצה נכון, משחק במערך נכון והחילופים שלו לא רעים. הוא לא מנהל משחק ברמה של קאפלו, אבל הוא בסדר גמור.
    אני בטוח שכל-פעם מחדש רייקארד מדבר עם רונאלדיניו לגבי התשוקה ועם עוד שחקנים, הרי הוא לא עיוור, לא בטוח שזעזוע לגבי הברזילאי יעזור.
    מה שברצלונה צריכה זה פסיכולוג לפי דעתי, לא ראינו את בארסה במשחק אחד השנה רצה ותוקפת וזועמת( אולי נגד סביליה וסראגוסה). ולא ייתכן שזה ייקרה רק שסביליה, וולנסיה או ריאל מדריד מגיעות לקאמפ-נואו, בארסה מזיעה.
    חולשה במשחקי החוץ זו תופעה מובנת, זה קורה בכל הקבוצות, גם ריאל מדריד נראית רע ונראיתה רע במשחקי החוץ בדר"כ חוץ מהברקות פה ושם.

10. BenBatia Member

אם היינו היום עם מוריניו בבארסה,כול הקבוצה הייתה בסכסוך.רייקארד מנהל את השחקנים שלו בצורה טובה,והיה יכול להיות הרבה יותר גרוע.סתם דוגמא:אתמול ראינו הנרי עצבני,חשבתי שהוא הולך להוריד עוד רגע בוקס למישהו.רייקארד לא עיוור,הוא ראה את זה ובחר לא להוציא את הנרי.במידה והיה מוציא אותו,הנרי היה מוציא קריזה על רייקארד והנה עלינו על קרחון.מאמן עם אגו כמו מוריניו,היה מוריד את הנרי לספסל וגם היה זורק לו מילה או שתיים=פיצוץ.
    המאמן שלנו הוא פסיכולוג,הוא הרבה יותר מתחבר לשחקנים מאשר מאמני כדורגל נטו.

11. תומר22 Member

לקרוא לו פלופ זו באמת בדיחה, אבל מצד שני הוא גם לא יכול להיכנס לרשימת הבלמים הטובים בעולם. מיליטו לא כזה גדול כמו שעשו ממנו בשלוש שנים האחרונות. גם אני התלהבתי ממנו מאוד כשהגיע לסראגוסה, אבל מאז יצא לי גם לראות אותו לא מעט במשחקים מלאים (ולא רק לשמוע עליו או לראות תקצירים) והבנתי שלא הכל נכון. יש למיליטו הרבה תכונות טובות, אבל יש לו בעיה עם המהירות, הוא נוטה להסתבך עם עבירות מיותרות וכרטיסים רבים ולפעמים הוא נכנס לאיזה "מוד" לא טוב ונראה "מעופף" לאורך כל המשחק. כל הדברים האלה באו לידי ביטוי במיוחד בקופה אמריקה, שם הוא היה אחד השחקנים החלשים של ארגנטינה בטורניר.

לגבי המשחק עצמו: ידעתי שבארסה לא תנצח, רק לא חשבתי שלחטאפה יהיו את הכלים ההתקפיים כדי להבקיע. כל הכבוד ללאודרופ על ההכנה הטקטית של הקבוצה שלו, ונראה שבהגנה יש שיפור משמעותי לעומת הפעם הקודמת שראיתי אותם (מול סביליה). קאטה דיאז ניצח על ההגנה כמו בימיו הטובים ולוקאס ליצ'ט סוף סוף הראה שהוא יכול להיות מגן לגיטימי גם בליגה הספרדית.

12. Sergio Ramos Member

http://img89.imageshack.us/img89/5441/villarreal2tx7.Xxx - http://img148.imageshack.us/img148/3816/sevilla1md4.Xxx

ויאריאל - סביליה

אל מדריגל, 23:00

מנואל פלגריני, מאמן ויאריאל, נמצא בתקופה טובה והחיוך מפניו לא יורד. ויאריאל היא סיפור בפני עצמה. הקבוצה העונה איכשהו מחברת לעצמה בסיס של קבוצה גדולה. אפשר לומר שקשה להאמין שהצוללות יקראו תיגר על אליפות ספרד, אך בהחלט, ויאריאל של העונה מתחילה לחבר לעצמה בסיס של קבוצה חכמה וכישרונית ולא מעט פעמיים העונה היא הוכיחה מבחני אופי מרשימים ביותר- 1. היא פתחה עונה בצורה מדהימה בניצחון 3-0 על ולנסיה ב-מסטאייה, לאחר מכן הובסה 5-0 על ידי ריאל מדריד. אבל, היא לא נשברה, הוכיחה אופי ומחזור שלאחר מכן ניצחה כמו גדולה.- היא הובסה על ידי סרגוסה 4-1 אך גם לאחר מכן הוכיחה אופי וחזרה למסלול הניצחונות. בינתיים, מאזן הקבוצה, נהדר ביותר, וניצחון היום יקנה לה לעבור את בארסה בטבלה ובמצב שריאל תפסיד, היא תעלה למקום ה1. הקבוצה כאמור, ניצבת במקום ה-3 שברשותה 24 נקודות, בדיוק כמו בארסה שבמקום השני. היתרון של ויאריאל שהיא משחקת בבית שלה היום, ללא ספק אחד היתרונות שלה על פני סביליה, שהעונה ויאריאל נחשבת לקבוצה שלא נפלת ממנה ביכולת ועובדתית, היא במקום ה-3 הרבה מעל סביליה. מנואל פלגריני המאמן המחונן של ויאריאל דיבר בתקשורת לקראת המפגש המעניין ואמר :" סביליה היא יריב קשה לכל קבוצה אשר ניצבת מולה, חומר השחקנים שם מסוכן ויעיל. ראינו מה סביליה עשתה לריאל מדריד, נצטרך להיזהר מהמשחק שלה, ולהיות זהירים בהגנה מההתקפה החדה שלהם".
    באירופה, הקבוצה במצב סביר שברשותה 4 נקודות. במשחק הראשון היא חילצה נקודה מפיורנטינה, ובמשחק האחרון בסיבוב השני של גביע האופ"א ניצחה את מאלדה מוסקבה 2-1.
    באשר הסגל של ויאריאל, כמו שכולם יודעים, ויאריאל חטפה מכה קשה, כאשר רוסי הציער האיטלקי נפצע, ובמקומו ניהאט ישחק בחוד, לצד ג'זרמו פרנקו שמגלה יכולת די טובה בשבועות האחרונים. מלבד פציעתו של רוסי, אין מכת פציעות מיוחדת בויאריאל והסגל ישאר כמעט אותו דבר, שבאגפים פירס הנהדר יוביל את הקבוצה ובצד השני קאני. מאחור סנה וחוסיקו יעצור את התקפות הנגד של סביליה. בשער כמובן ויירה.

ככל שהזמן עובר, הקהל העצום של סביליה, שוכח את חואנדה ראמוס ומשלים עם כך שהמאמן שהביא לגדולות עזב. הסיבה? מנולו חימנז. בוא נגיד שסביליה לא גילתה יציבות עד עכשיו, גם ברשות חואנדה ראמוס. לא ניתן לומר שחימנז הוא כבר הצלחה גדולה, אבל החלט מה שכן אפשר להגיד שחימנז יוצא לדרך חדשה עם סביליה. משבוע לשבוע הקבוצה רק מתקדמת ומתחילה לטפס בטבלה. אפשר לראות על סביליה, שגם למרות שעמדת המאמן השתנתה, אנחנו לא רואים השפעה לרעה ביכולת המקסימלית של הקבוצה, ובעיקר באופי שלה. נגד ריאל לדוגמא, סביליה שיחקה בדיוק את היכולת הטובה ואת השיטה ששיחק איתה ראמוס- גררה את הקבוצה למשחק פיזי מאוד, גרמה לה להתבלבל, גרמה לשחק לידייה, ואז בעזרת יציאה להתקפות במהירות האור, צלפה בריאל 2 שערים שיכלו להתכפל לארבעה או חמישה.חימנזה מרוצה ממה שהוא רואה גם באירופה. הקבוצה אפשר לומר בעוד ניצחון, תבטיח לעצמה את העליה לשמינית הגמר שאפשר כבר עכשיו להכתיר אותה שם. במשחק האחרון היא ניצחה בקלילות את סטיאווה בוקרשט 2-0. לאחר שכמה שחקנים קיבלו מנוחה במשחק מול סטיאווה, היום רובם יחזרו ובעצם אותו סגל שפתח מול ריאל מדריד ישחק גם היום, מלבד 2 שינוים בהגנה : פאציו הבלם הצצעיר והמוכשר יקבל מנוחה וחאליד בולארוז ישחק במקומו. קרספו שנפצע מול ריאל מדריד לאחר שדיארה שבר לו את הלסת יעדר חודש מהמגרשים ובמקומו ישחק קאסדו. בהתקפה, פביאנו ממשיך לספסל את קרז'וב וישחק לצד קאנוטה. מרכז הקישור, קייטה את פאולוסן שמגלים יכול נהדרת ביחד.

הרכבים משוער :

ויאריאל: ויירה; אנג'ל, פונאטס, קוגאן, קאפדווילה; קאני, חוסיקו,צ סנה, פירס; פרנקו, ניהאט.

סביליה: פאלופ; דני אלבס, בולארוז, דרגו, קאסדו; נאבס, פאולוסן, קייטה, אדיראנו; קאנוטה, לואיס פביאנו.

Last edited by a moderator: Nov 11, 2007
  13. Sergio Ramos Member

עוד מסוכה מאוד קשה המשחק שלנו מול מאיורקה. מסוג המשחקים הביתיים, שתמיד אנחנו מתקשים בהם בזמן האחרון. בעצם ברוב הניצחונות שלנו לא היו ביכולת כזאת אדירה וברובם היינו צריכים להתקשות. מאיורקה קבוצה מפחידה, גוייזה אולי השחקן החם ביותר בכדורגל הספרדי כיום. חלוץ אימני ומפחיד. אני מקווה שקאנברו יסתדר איתו היום. גאגו מוצב ליד דיארה, שתי שחקנים שיחיזיקו לנו את אמצע. כמו שאני אומר תמיד, התרומה של גאגו חשובה לנו, הוא חייב לתרום יותר לתרום לחלק ההתקפי, ולהוציא אותנו מהר קדימה. סנידר אני מקווה שישחק באמצע ומי שיהיה זה שיתפרס לאגף שמאל יהיה ראול וסניידר ישחק באמצע, העמדה הטובה בשבילו לדעתי. רוביניו כרגיל ישחק חופשי, אבל הוא לא יכול לסחוב שתי אגפים, הוא חייב עזרה. אבל כרגע אין לנו עוד קשר אגף טבעי שיאזן בין שתי הצדדים.
    ראמוס מורחק, ונקודת האור הטובה היא שמיגל טורס, יקבל דקות משחק שכל כך מגיעות לבחור המוכשר הזה. כמו שאמרתי יש עוד יריב ראוי לפפה ומצלדר- היינצה. הארגנטינאי מגלה כול טובה מאוד בעמדת הבלם לצד קאנברו. במשחק מול אולמפייקוס הוא שיחק מצוין וישר את קו ההגנה בצורה טובה אוד, מגיע לו לקבל עוד דקות.

ויאריאל מאחרת את סביליה. אני חושב שאף אחד לא יכול לשער לאן יתפתח המשחק. שתי קבוצות בכושר מצוין, שתיהן לוחמניות נחושות. מה שכן הולך להיות משחק טוב ושותף. ויאריאל תצטרך להיזהר מאוד מהשיטה של סביליה שעבדה על ריאל. ויאריאל ידוע כקבוצה בעלת כישרון רב שיוצאת הרבה להתקפות, וידוע בהתקפיות הרבה שלה, סביליה קבוצה שמסתגרת טוב, ויוצאת במהירות הבזק למתקפות, אז לויאריאל אסור להתפתות יותר מידי כי היא תחטוף בראש. המשחק יכול להתקפתח לכל כיוון, ששתי קבוצות באות בכושר טוב מאוד, המשחק יכול ללכת לכל כיוון.

14. RubberSoul Member

להגיד שרייקארד לא עשה כלום,זה כבר מתחיל להצחיק.
    תסתכל על החילופים שלו.מוציא את מסי ומשאיר את הנרי?!

15. beitar4ever Member

בקשר למשחק של ריאל כבר הגבתי אבל אני יוסיף עוד קצת שחקן שיצטרך לעשות את עבודתו על הצד הטוב ביותר היום הוא פאביו קנאברו, שיצטרך לבוא היום מפוקס ומוכן במאה אחוז, ולמרות שבזמן האחרון הוא לא הציג יכולת טובה בליגה היום הוא חייב להתעלות על עצמו, הוא יתמודד עם אחד החלוצים הטובים ביותר בספרד כיום, גוייזה שהוזמן לאחרונה לנבחרת ספרד בעקבות יכולתו הטובה.
    עוד שחקן שיקבל על עצמו הרבה אחריות, הוא גאגו קשרה הארגנטינאי של ריאל, הוא יהיה חייב להנהיג את הקישור, ולהוציא כדורים חכמים להתקפה, אני מצפה הרבה מהשחקן הזה שמקבל תקופה ארוכה את מקומו בהרכב רק שיוכיח את עצמו.

Last edited: Nov 11, 2007