מחזור 12 בליגת העל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏12/12/03.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זיו מה זה משנה?!

באר שבע שיחקה חרא, זה נכון. פ"ת שיחקה יותר חרא והובילה שלא בצדק ואז באר שבע התעוררה. דווקא אחרי שער הפיגור פתאום נזכרו להתעורר והצדק הגיע. אבל למי אכפת מצדק העיקר עוד 3 נקודות בכיס. וזיו, קבוצה צריכה לדעת איך לצאת מפיגור ולנצח ועשינו את זה! לא מעניין אותי איך הקבוצה משחקת, באמת שלא ואמרתי את זה כמה פעמים. השורה התחתונה- ניצחנו!

הקהל.... באו בערך כמו שבוע שעבר אפילו פחות. אולי 4,000 במקרה הטוב. הקהל ישן כל המשחק. עד השער של פ"ת. וכמו הקבוצה התעורר אחרי השער שלהם ודחף יופי את הקבוצה ותודה לאלוהים שנתן לנו את הניצחון הזה.

וקיבלתי מכה ביד... יורד לי עוד דם מהיד כי קפצתי על הגדר...

תודה לך אלוהים!!!!! שבוע טוב לכולם!!!

מחר כולנו בית"ר!!!

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הניצחון הזה בא מלמעלה, רק בזכותו ניצחנו.
    אוקי, נתחיל עם סיפור קטן לפני שנספר מה שהיה, לפני המשחק אמרתי לחבר שלי שיושב לידי שלדעתי מכבי פתח תקווה היא הקבוצה המאכזבת של הסיבוב.
    הוא התפלא, ושאל אותי למה, עניתי לו, כי קבוצה עם סגל כזה, אחרי העונה שעברה, הייתה חיבת לעשות קפיצת מדרגה.
    במקום זה הם הפכו להפועל ת"א 2, רק בלי קהל, קבוצה שסוגרת את המשחק והורסת אותו, ואז לא מנצלת את היתרונות שלה.
    הוא לא הסכים, ואמרתי לו, מכבי פתח תקווה היא קבוצה שביום נתון יכולה להקשות ולהוציא נקודות מכל קבוצה.
    הוא צחק ואמר שבאר שבע הולכת "לתפור"את באר שבע ולנצח בקלילות, אמרתי לו, הולך להיות קשה היום, אתה עוד תראה.
    אז מה היה?
    מכבי פתח תקווה באה להרוס את המשחק ולנסות לעקוץ במתפרצות.
    מחצית ראשונה השיטה עבדה, המשחק היה ברמה נמוכה, פתח תקווה פשוט הרסה את המשחק, עם זה ביזבוז זמן בנפילות על הדשא פעם אחרי פעם, עם זה כל פעם להעיף את הכדור למעלה, הכל כדי שישאר 0 -0.
    במחצית פתח תקווה ביטאה בחילופים את תוכנית המשחק שלה, דוברובין החלוץ יצא, וטועמה הקשר נכנס, בנוסף סימן לוזון לכל שחקני ההגנה שלו להתחמם.
    אבל, מחצית שנייה הסיפור היה שונה.
    באר שבע פתחה במרץ ובהתלהבות אדירה, הרבה בזכות תמיכה נלהבת של הקהל, באר שבע לחצה, אבל החמיצה, השיא הגיע כשאופיר חיים שיגר בעיטה חופשית מ25 מטרים לבין החיבורים, הכדור נשק למשקוף העליון, ירד לקו, אבל לא נכנס, המשכנו ללחוץ ולהחמיץ, ואז פתח תקווה יצאה לתפרצת, הכדור הורם לרחבה, וסרסור נגח פנימה, 1-0 לפתח תקווה, נגד כיוון המשחק.
    המשכנו לתקוף ולהחמיץ, אוהד כהן לקח שתי הצלות מעולות מאופיר חיים, פתח תקווה פעם אחרי פעם ניצלה את החיסרון בחלק ההגנתי של באר שבע ויצאה למתפרצות מסוכנות.
    פתח תקווה המשיכה לבזבז זמן, שוב בנפילות, השיא הגיע כשסרסור נלחם עם וייס הבלם על כדור, נפל, התחזה, אבל ברגע שהאלונקה באה פתאום בדרך נס הוא הבריא, אבל כניראה שהנס החזיק כמה שניות, שוב כדור לרחבה, סרסור ניסה להגיע ולא הצליח, ושוב נפל, שוב נכנסו למגרש כדי להוציא אותו, ושוב בדרך פלא ברגע שהגיעו אליו קם, אבל השופט הפסיק לאכול את ההצגות ודרש ממנו לצאת, כמובן שתוך 5 שניות הוא היה מוכן להיכנס, סימן לביזובזי הזמן היה בבעיטה החופשית של פתח תקוה, טועמה החליט כניראה לבעוט כהמשחק יגמר, השופט ראה זאת ונתן לו צהוב.
    פתח תקווה המשיכה בבונקר, הכניסה את שלו מנשה שמשך זמן בחילוף ושיחק כמו בלם לכל דבר, פתח תקווה חשבה שהיא בדרך לניצחון, אבל אז בעיטה חופשת לבאר שבע מאגף ימין, סיסטון בא לקחת את הבעיטה במהירות, רמי אליהו צועק ומבקש שיתן לו להרים, אליהו מכין את הכדור, ומרים את הכדור ישר לראשו של אופיר חיים, 1-1.
    מאז הגול באר שבע נכנסה לטירוף, בתמיכת הקהל יצאו שחקני באר שבע פעם אחרי פעם להתקפות,השיא הגיע בדקה ה85, כשעוד כדור של רמי אליהו הגיע מדויק לרחבה, מזרחי נגח, אבל הצלה מעולה של אוהד כהן מנעה את השער.
    ואז בא השיא במשחק, בדקה ה90, אליהו עם כדור על כמעט חצי מגרש שהגיע לאווירון, מיזרחי חתך במסירה את אוהד כהן ושחקני ההגנה של פתח תקווה, לכדור הגיע קאקו שכבש מול שער ריק, 2-1 מוצדק לבאר שבע.

היום הכדורגל ניצח, הבונקר שהציגה פתח תקווה עלה לה בסופו של דבר בנקודות, אני מקווה שזה יגרום לפתח תקווה ולקבוצות אחרות לחשוב פעמיים כשהם באים להרוס משחקים בבונקר לאורך כל המשחק.
    ניצחון גדול בזכות ההוא מלמעלה, ניצחון שלישי ברציפות ומקום שני לבינתיים.
    שבוע טוב לכולם.

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטח שזה משנה..עכשיו השחקנים של באר שבע בעננים בגלל שהם חושבים שהם ניצחו...ועוד 3 ברצף..ובעצם הם משחקים מגעיל..משחק הבא או אחד אחרי הם כבר יחטפו את הבומבה אם הם לא יבינו שהם גם צריכים לשחק טוב..

4. AFC Member

נו, לא אמרתי שיהיה חרא משחק?

וזה די מצחיק לראות אוהד הפועל ב"ש שמתבכיין על בונקרים ומשחק מגעיל, באמת.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא זה לא משנה כי נגד מכבי ת"א היינו טובים ונגד אשדוד היינו מצויינים. המשחק הזה היה על הפנים וצריך לדעת לנצח גם משחקים כאלה. בקשר לשחקנים, מקווה שמה שאתה אומר לא יהיה נכון והשחקנים לא ירימו את הראש כאילו הם כבר זכו באליפות.

העיקר עוד 3 נקודות לא אכפת לי מכל מיני שטויות. תודה לך אלוהים.

כן בני היה חרא (רק המחצית הראשונה, המחצית השנייה הייתה לא רעה) אבל את מי זה מעניין?! אותי לא. בכלל לא. מה שהכי חשוב לי שניצחנו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/12/03
  6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אשדוד שוב מתבררת כפלופ הגדול של הליגה, אשדוד היא בדיחה. אליפות שמאלפיות לא יודע מה דיברו שם... מביאים לשם את איציק זוהר למה..? עוד סוס מת. אין להם סיכוי לשום אליפות ואני מקווה שעכשיו אומרים שם אויש איזה טיפשים אנחנו. הם הרסו, פשוט הרסו את הקבוצה. ג'קי בן זקן אשם בזה. לקחו קבוצה צעירה ואנרגטית והפכו אותה לבית אבות. שיאכלו מהדייסה שהם בישלו לעצמם.

ולימה.... לא ראיתי את השער שמעתי שער ענק ואני מחכה לראות. הפועל ת"א קבוצה עלובה ושבוע אחר שבוע אחר שבוע אני אומר לעצמי איך לעזאזל חטפנו שם 3 על הראש. לא משנה כל הכבוד לסכנין, קבוצה מצויינת אני מאוד מאוד מעריך אותם ואת הקהל שלהם, מאוד. מחזור הבא אנחנו שם יהיה קשה בטירוף ומעכשיו אני קונה תיקו אבל דבר כזה זה מיותר להגיד כי צריך איך להגיד איך התפתח המשחק. אני כבר מת להגיע לקרית אליעזר ולראות את הקהל המצויין של סכנין שמול הקהל שלנו יהיה משחק ענק לפחות ביציע.

7. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן יש גבול כמה אפשר לסבול שהקבוצה שלך משחקת בונקר.
    נכון אני מוכן לקנות כל שבת משחק מגעיל ולנצח 1-0 או 2-1 לא משנה אבל שזה ישתלם בסופו של דבר,נסיים במקום השני שנגיע לסיבוב השלישי של ליגת האלופות (!) שזה יהיה אדיר.

אבל אם נמשיך להציג יכול כזו עלובה,לא נראה לי שיגיע ה1-0 הזה או ה2-1 המקרי של היום.

גוטמן הוכיח היום כמה הוא מאמן מגעיל,בונקריסט ואנטי.
    הקבוצה בפיגור 1-0 אדון גוטמן מוציא את תומר חליבה מכניס את אלעד בונפלד,על הנייר זה מהלך נכון והתקפי שיביא להתקפות,אבל על הדשא זה נראה אחרת לגמרי,סיסטון ירד לעמדת המגן השמאלי במקום חליבה ואלעד לקישור.
    המההלך הזה לא הועיל במיוחד,אורן סגרון נכנס לקישור במקום הבלם עוז יפרח,נראה עוד מהלך שגוטמן הולך על כל הקופה , אבל זה ממש לא ככה,סתיו אלימלך יורד לעמדת הבלם במקום יפרח שהוחלף,איכשהוא מכלום,זה משלם מגיע שיוויון,עכשיו אנו מצפים שב"ש תתקוף גלים גלים,אבל גוטמן ממהר לחזור למשחק הגנתי,רמיק יז'רסקי מפנה את מקומו ליניב אלול .

אם כזו פחדנות של גוטמן לא נגיע רחוק,את ה2-1 השגנו במקרה,טעות של אוהד כהן (בגול השני) שהיה מצויין בכל המשחק.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בא אני יסביר לך את החילופים שלו מנקודת מבטי שאת 2 החילופים הראשונים אני מצדיק ואת האחרון ממש לא.

תומר חליבה היה זוועתי היום, ממש אפס מוחלט והוא צריך לראות עכשיו ספסל למשך חודש. הוא רק הרס וזה בגדול מה שהוא עושה מתחילת העונה. גוטמן הוציא אותו לא כדי לשנות מערך אלא כדי פשוט להעיף אותו מהמגרש. באר שבע משחקת במערך שגם בפיגור הוא טוב כי יש לך 3 שחקנים בהתקפה ששלושתם יכולים לשים שער מכלום. אופיר, רמיק ומזרחי אז אני חושב שבפיגור לא היה צורך לשנות מערך. הלאה, הוא הוציא את יפרח הכניס את סגרון גם זה אני מקבל כי זה עדיין עשה את המערך הרבה הרבה יותר התקפי ולא משנה שאלימלך ירד להגנה כי סגרון לא בא על חשבון אלימלך, סגרון בא כשחקן נוסף להתקפה. זה היה חילוף התקפי ונכון.

החילוף השלישי... הוציא את יז'רסקי והכניס את אלול זה באמת פיגור ופשוט לא ידעתי איפה לקבור את עצמי למה?! למה להוציא את יז'רסקי שאתה מחפש ניצחון?! למה להחזיר את המערך למקוריות ולא להישאר במערך הכל כך התקפי? הרי רצית ניצחון לא?
    אבל הפעם אלוהים היה עם גוטמן (ואיתנו) וניצחנו.

9. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה שחליבה גרוע אני מסכים,הוא מתחילת העונה ככה,הוא צריך לשבת בחוץ כמה משחקים שיבין שהמקום שלו לא מובטח בכלל.
    ממתי שהוא לבש את האימונית של הנבחרת הוא משחק כמו שמעון ביטון בזמנו.

גוטמן צריך להבין שהוא לא צריך לפחד,שילך על כל הקופה שלא יעשה לי שינויים בתפקוד השחקנים וישאיר אותה שיטה סתמית,שלא יטעה אותך לירן,החילוף הזה של חליבה-בונפלד לא עשה את המשחק,לא מזה הגיע הגול(מכדור חופשי ליד דגל הקרן) , ובטח שבטח לא בונפלד שהיה גרוע זה שהביא למהפך.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ברור ברור אני לא אומר שהחילופים עשו את המשחק, אני לא חושב ככה.

אבל לי אין בעיה עם החילופים שלו פרט לשלישי.

11. DadoN ReD Member

די די כל האוהדים של הקבוצות האחרות .. די!
    מה הקטע שלכם??! אתם הסתכלתם על מכבי ת"א איך הם משחקים? זוועה!!!!! אתם שמים לב איך הפועל ת"א משחקת?! זווווווועה!!!!

ומכבי חיפה גם לא משחקת משו .. אז די די כבר לדבר שטויות!
    אין מה לעשות היה משחק חרא היום, ומשחקים מהסוג הזה צריכים לנצח כדי להתקדם הלאה ..

אוווווווו הפועל עולה!
    שבוע הבא מול סכנין משחק קשה קשה .. מקווה לנצחון ... יאללה הפועל!

12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה אוחיון,תפסיק לשבח את רמי אליהו כאילו הוא השחקן מספר אחד של הפועל באר-שבע.
    השחקן הזה גרוע ! לא יודע ממה מתלהבים ממנו כולם.

ואת השער השני בישל מירוסלב וייס ולא רמי אליהו השחקן המהולל שלך.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

סעמק עם המכבי ת"א האלו!!!! ניצחו משער בדקה ה-85 של אדורנו. איזה בעסה.

והשער של לימה ענק.

שבוע הבא יהיה משחק מהקשים שיש נגד סכנין. ואני כמובן יהיה שם. יהיה קשה.... זה מה שיש לי להגיד כי סכנין היא קבוצה שאני הכי מעריך בארץ. אני באמת מעריץ אותם ולחמן שדי זילזלתי בו עד העונה מוכיח לי שהוא מאמן מצויין. הוא מאמן חכם מאוד.

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגול של לימה היה משהו מדהים!!!
    משהו בסגנון אואן מול ארגנטינה..אם הייתי שחקן של סכנין לידו הייתי משתחווה לו..איזה שחקן גדול!!!
    למה לא יכלו להביא אותו במקום פלופז...?????

15. אסי אדו Member

במשחק שינעל את המחזור ה-12 בליגת העל, תארח מכבי נתניה את בני יהודה ביום שני בשעה 20:35(שידור ישיר בערוץ 10).

נתניה - ווסיהון עשוי לפתוח, לובה בספק

לאחר שלושה הפסדים רצופים תנסה הקבוצה להתאושש בבית מול בני יהודה. הקבוצה מדורגת במקום ה-10, רק שתי נקודות מעל הקו האדום. רוסלן לוברסקי ערך השבוע אימוני ריצה בלבד וכרגע שיתופו במשחק מוטל בספק גדול. חסרונו של לובה מורגש ללא ספק בשבועות האחרונים. אסי ווסיהון, הסובל ממתיחה בשריר, ערך אמש אימון מלא ועשוי לפתוח בהרכב ביום שני. לנדאו תירגל מערכים שונים השבוע וכן שיטות משחק שונות. כרגע המאמן מתלבט בין המערכים הבאים: 5-4-1 לבין ה-4-4-2. לא ברור אם אסף בן מוחה שהתגייס השבוע לצה"ל יכלל בסגל למשחק.

הרכב משוער: טאובר, אוזן, טקלומטי, שלח, בוארון, ווסיהון, גזל, צרפתי, זביטי, חסן(וילנר), אדו.

בני יהודה - בטורינה כשיר

ללא ספק הפתעת העונה עד כה. הקבוצה שעמדה על סף פירוק לפני תחילת העונה צברה 20 נק' בסיבוב הראשון ומציגה יכולת מצויינת. את ההגנה מנהיג, הבלם הרומני, אדריאן גמאן, אשר נכלל בנבחרת הסיבוב של "ידיעות אחרונות". בחוליית הקישור ניתן למצוא את בן לוז המצויין. לוז, עם 5 שערים, 4 בישולים ויכולת מצוינת, הוא השחקן המסוכן ביותר בבני יהודה. משלימים את חוליית הקישור טל בנין , איבן מירוסלביץ' הקרואטי ומטה באטורינה שערך אמש אימון מלא וכשיר למשחק. בחוליית ההתקפה ניתן למצוא פליט נוסף מהפועל תל אביב, כפיר אודי שמגלה גם כן יכולת גבוהה השנה. בני יהודה נוצחה העונה רק פעם אחת(נגד מכבי חיפה) ובהחלט צפוי לנתניה משחק קשה.

הרכב משוער: ווהבה, אברבאנל, גמאן, אזולאי, גפני, אביחיל, בנין, מירוסלביץ', לוז, בלדוט(באטורינה), אודי.