מחזור 12 בליגת העל: ק"ש מביסה את חיפה, מכבי ובית"ר מסיימות בתיקו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏5/12/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה לי טרמפ למשחק והחלטתי שלא לנסוע מתוך מחשבה שהשחקנים לא יתאמצו במיוחד בגלל הלנת שכרם. אני שמח שהשחקנים הוכיחו לי שטעיתי ועוד יותר שמח שהצלחנו לנצח יריבה לתחתית. מצפה לראות את השער של ערן לוי, שעל ידי רבים מוכתר כשער היפה ביותר שהקבוצה הבקיעה העונה.

המשחק בין מכבי חיפה לעירוני קריית שמונה גרם לי להלם מסוים בתודעה. זה רחוק מכל מה שהתרגלתי אליו כאוהד כדורגל ישראלי. מכבי חיפה נראתה פתאום כמו קבוצה קטנה שנישאת על גלי ההתלהבות שהיא שואבת מהקהל, שמנסה מאוד שלא לאכזב את הקהל הגדול שהגיע לראות אותה, אבל בסוף נכנעת ליריבה איכותית ממנה, גם אם האחרונה לא ביום גדול.

2. עידן444 Member

לא היה אמור לעבור לאף קבוצה בארץ. עוד עונה גדולה בנתניה והוא היה יוצא מנתניה לחו"ל בדיוק כפי שעשו זאביק חיימוביץ', תמיר כהן, אבי סטרול, אלמוג כהן, פירס מוגרבי, ועוד רבים וטובים. למכבי נתניה היתה קבוצה נהדרת שהגיעה לאירופה כשחן עזרא, פירס מוגרבי, עומרי בן הרוש(שגם התכבד בעונה הזו בשער האחרון בקופסא- שער ניצחון 2-3 בדקה ה 90 מול סכנין אחרי פיגור של 2-0 במחצית), יחד עם עוד צעירים, ובשילוב עם כמה שחקנים מנוסים כשהבולטים שבהם אחמד סבע וקובי דג'אני. חן עזרא היה בעונת הפריצה שלו בקריירה כשסיים עם איזה 10 שערים ולא מעט בישולים, ובמקרה שלו להבדיל ממקרים קודמים כמו ימפולסקי, דגני ועונה שעברה בן הרוש- שהקבוצה היתה חייבת את הכסף כדי להתקיים, במקרה של עזרא היה את הכסף, הוא השתהה והשתהה ממש עד פתיחת העונה(שהיתה מוקדמת מאוד בגלל ההשתתפות באירופה), ואז ברגע האחרון אמר בנבזות מקוממת "אני הולך עם הלב, נשאר בנתניה" אך החליט שהוא רוצה לעשות זאת בלי להאריך חוזה. חס וחלילה נתניה תרוויח עליו קצת כסף על זה שנתנה לו את הבמה... המשמעות במצב הכלכלי של הקבוצה שלא יכול לאפשר לנתניה להסתפק רק בדמי השבחה עבור נכס כמו חן עזרא- היה לשחרר אותו לחיפה. יעקב שחר כמובן הכיר מצוין את הנושא ולקח את "היהלום" שנקרא חן עזרא במחיר מצחיק בהשוואה למחיר ששילם על שחקנים שאפילו לא קרובים לפוטנציאל של חן עזרא כמו אוראל דגני(מעל מיליון דולר!!!), ודלה ימפולסקי. נתניה החלה לחפש את עצמה והביאה את כל פליטי הליגה(שחקנים הרבה מעבר לשיאם כמו יוסי שבחון ועידן שריקי), ואם טל בנין לא מצליח הקושי רב להביא עימו נדוניה מהפועל חיפה בדמות עלי חטיב ודראגן צ'ראן, נתניה יורדת ליגה אפילו בלי פייט...
    למעשה מבט מפוכח לעבר ההסטוריה היה מלמד את אדון עזרא שאין שחקנים שמכבי חיפה היתה תחנת ביניים עבורם במעבר מנתניה לאירופה, אפילו כאלה שהיה להם את הפוטנציאל לעשות זאת כמו רביד גזל(שיחד עם גל אלברמן היו אלה שסומנו קקשרי העתיד של נבחרת ישראל- איפה אלברמן שיצא לספרד, ואיפה גזל שהלך לחיפה ונבל...). אלה שיצאו לאירופה, ומלבד סטרול לא דווקא לקבוצות זניחות בבלגיה עשו זאת ישירות מנתניה. ככה זה שסוכנים וגבירים מנהלים לנו את הכדורגל...

abcd אוהב/ת את זה.
  3. henry1 Member

ניצחון חשוב מאוד מול קבוצה שמתמודדת איתנו נגד הירידה. לא הייתי במשחק אבל טוב לקרוא שערן לוי שוב עשה את מה שהוא יודע לעשות וגם הרוש שותף לניצחון.
    יכול להיות שהראינות של שגב השבוע השפיעו על השחקנים ותרמו לניצחון...

חן עזרא שחקן עם פוטנציאל שעדיין לא מומש וכנראה גם לא ימומש. נכון שבנתניה הוא היה מעל כולם, אבל כמה שחקנים כאלה כבר עברו אצלנו בשנים האחרונות שאנחנו יכולים להשוות אותו אליהם? אז ביחס למי שהיה בשנים האחרונות אפשר לומר שהוא היה המלהיב ביותר - צעיר, כישרוני וכו', אבל ביחס לשחקנים המובילים שמכבי חיפה הייתה רגילה אליהם הוא הרחק מאחור.
    הוא לא יכול לסחוב קבוצה לאליפות והוא לא יכול להיות גם השחקן הדומיננטי בקבוצה כזאת. שחקן משלים ותו לא.

4. alexshw Member

עידן, אז היה יוצא לאיזה בוורן וחוזר אחרי שנה. אין לו כרגע את המנטליות לפתח קריירה בחו"ל.
    בסדר להיות עציץ בחו"ל יכולים הרבה שחקנים. הדיון פה אם הוא באמת גדול וממצה את הפוטנציאל.
    הוא לא שווה שום קבוצה בחו"ל שהייתה מציעה לו תנאים עדיפים על מכבי חיפה.
    אני גם חושב שלא היו לו הצעות ממשיות מחו"ל. זה היה או הפועל ת"א או מכבי חיפה.

5. Civil Anti Madridista

רק עכשיו חזרתי מסמי עופר, ובניגוד להפסדים קודמים נדמה כאילו כולנו מקבלים את ההפסד הזה בהבנה. אולי כי התרגלנו לשגרה עגומה של הפסדים, ואולי זו למעשה היריבה שפשוט עולה עלינו בכל פרמטר במגרש (להוציא אולי את השוער).
    הקהל כרגיל עשה שלו, 30000 אלף ירוקים הרעידו את האצטדיון אבל זה לא עשה שום רושם על הקבוצה נטולת הפחד של ברק בכר
    אפשר לחלק את המשחק לשניים, בחצי הראשון ק"ש עשתה מה שהיא רוצה על הדשא ולא היה חסר שנרד להפסקה בפיגור של שלושה או ארבעה שערים. אלקיים נתן הופעה של מגן לפנתאון, בעוד אנחנו סובלים עם אייל משומר עד שיואיל בטובו לצאת לפנסיה.
    בחצי השני היוצרות התהפכו, בעיקר הודות לחילוף של עידן ורד ששוב עלה מהספסל ושינה מומנטום, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי.

לגביי השיפוט אני לא מעודכן אם הפסיקות של גרינפלד על אישור וביטול שערים היו נכונות, אבל יותר מדי פעמים הוא החליט ביוזמתו לעצור את המשחק באמצע התקפה שלא לצורך, ואופיר מזרחי עם כל הכבוד היה צריך להיות מורחק אחרי לא פחות משלוש נגיעות יד.
    שאפו לק"ש על הניצחון, היא ב"ש ומכבי זו ליגה בפני עצמה וחבל שאנחנו רק על תקן תפאורה.

6. עידן444 Member

ערן לוי שחקן של מספרים. תמיד היה, ותמיד יהיה. עד היום שיפרוש, כי שחקנים מסוגו שלא צריכים לרוץ הרבה יכולים להמשיך לתת את אותה תפוקה גם עד גיל 40. שלמה שרף יכול להמשיך לבלבל את המוח מהיום עד מחר על זה שהוא לא מתאים לליגה העל. כשאני שומע את שלמה שרף מדבר על ערן לוי אני רץ לטלויזיה באטרף בלתי מוסבר לכל משחק בליגת העל שמשודר שמה אני צפוי לראות שם את מסי בנזמה, ריברי ואגוארו.
    ניצחון סופר חשוב היום!!!
    השחקנים בסדר גמור ונמנעתי מלבקר אותם גם לאחר המפלות מול ב"ש וחיפה. הם התאמצו גם מולם אך במצב הנוכחי ברור לי לגמרי שסף השבירה שלהם נמוך, והמרחק בין תיקו לתבוסה קטן מאוד!

7. עידן444 Member

תמיר כהן יצא מנתניה לבולטון, אלמוג כהן לנירנברג, וחיימוביץ' עבור חוזה עתק לרוסיה. חן עזרא היה יוצא לקבוצות ברמה הזו, בלי שום תחנת ביניים. היה צריך לתת רק עוד עונה אחת טובה. לא משנה. הסטוריה... אולי עוד יתחבר לו. הוא מהבודדים במכבי חיפה שאין ספק לגבי המקום שלו. התחושה שלי היא שגם עטר שהביא אותו יחד איתו מנתניה, גם בנאדו, וגם סטנויביץ'(אצל מאמנים זרים אין חוכמות ואין דעות קדומות- מי שהוא חושב שטוב משחק. בנתניה מתיאוס הגיע, דבר ראשון העיף את ברוך דגו ונתן את המפתחות לשלו מנשה שהיה ענק! איפה דגו כולנו יודעים...) מציירים את השם שלו על הלוח ואז עוד עשרה.

8. alexshw Member

את זה אתה קבעת שהיה יוצא. בפועל לא היו לו הצעות מקבוצות מהדרג הזה.
    לשחקנים שציינת היו מכל מיני סיבות ואכן אלמוג כהן העדיף מן הסתם את נירנברג על חיפה. לעזרא לא היו.

9. סמואל אטו Member

חן עזרא זה הרע במיעוטו, זה הכל.
    שחקן שעומד במקום מהרגע שהגיע לחיפה.
    הוא לא השחקן שאמור להוביל את חיפה.

10. עידן444 Member

לא אמרתי שהיו. אמרתי שהיה נותן עוד עונה אחת טובה וסיכוי טוב מאוד שהיה יוצא. יש לו הכל. מהירות, טכניקה, בעיטה, ראיית משחק, כוח מתפרץ. כל מה שצריך. אני חושב שזה ניחוש מושכל שעוד עונה טובה בנתניה והוא היה יוצא. בחיפה כלום לא הולך כבר שנתיים וחצי וגם הוא דעך... גם לא נכון להגיד שדעך... פשוט לא יציב.

11. עידן444 Member

אין לו את הכריזמה ויכולת המנהיגות להוביל את חיפה. גם בנתניה הוא לא היה מנהיג. אתה לא חייב להיות מנהיג ולהוביל קבוצה כדי להצדיק יציאה לחו"ל.

12. alexshw Member

זו רק השערה שלך. הוא כבר הרגיש מיצוי בנתניה ותפס הצעה אטרקטיבית. אני חושב שגם נתניה עצמה הייתה נחושה למכור כי בלי בעלים היא חיה בדיוק ממכירת כוכביה.
    דרך אגב בעונתו הראשונה בחיפה הקבוצה סיימה סגנית והוא בעצם המשיך את יכולתו מנתניה.

13. עידן444 Member

נו בחייך... עוד סגנות כזו ואבדתם... העונה הזו היתה כישלון עצום, ומה שהיה עצוב במיוחד זה שעל הכישלון הזה היה חתום הוא אולי הסמל הכי גדול שלכם שחיכה להזדמנות הזו שנים ומאז לא מצליח להתרומם.

14. Raulito Madridista

אפשר לחשוב איזו רמה גבוהה יש בליגת העל שאומרים על ערן לוי שהוא לא שייך לליגת העל. רוב הדיבורים עליו הם פשוט סטיגמות. הוא עילוי במצבים הנייחים, שחקן מאוד מדויק עם בעיטה טובה ולשחקני הגנה לא פשוט להתמודד מולו בגלל המשקל. הוא צריך לשחק קרוב יותר לשער ולא לנהל את המשחקים על החצי. וכמו שאמרו פה - הוא תמיד יהיה שחקן של מספרים. לא הילד שנחשב לדבר הגדול הבא של מכבי חיפה ב-2002-03 - אבל בטח לא שחקן שמקומו בליגה הלאומית.

זו ממש חוכמה בדיעבד להגיד שחן עזרא היה צריך להישאר במכבי נתניה. ואם נתניה לא הייתה נשארת קבוצת צמרת וחן היה דועך, למשל? נכון שהוא מעולם לא עמד בהבטחה, אבל התקופה הנוכחית היא הגרועה ביותר שלו במכבי חיפה. כבר היו שלבים בהם חיפה נראתה כמו צל של עצמה - וחן עזרא היה נקודת האור היחידה. גם בעונה שעברה בחלק מהמשחקים. פרק הזמן הזה פשוט לא משקף. חן עזרא עשה את המהלך הנכון ביותר עבורו, אף-אחד לא היה יכול לתאר שחיפה תהיה כישלון חרוץ כל-כך. הוא גם עזב יחד עם המאמן שתחתיו עשה את הפריצה וקיבל את הבמה, יותר טוב מזה? בעונת הבכורה שלו בחיפה הוא כבש 9 שערים ובישל 12, וגם מקום בנבחרת היה נראה באופק.

אם כבר הזכרתי אותו - עצוב לראות את עטר והפועל חיפה. קיבלו רביעייה ברוורס מבאר-שבע. ארבייטמן נותן תוצרת, גורדנה מצטרף נהדר לעומק ובוזגלו עד עכשיו השחקן הטוב ביותר בארץ ביחד עם ערן זהבי. השער שלו היום מועמד לשער השנה.

כמה הליגה הזו צפופה, פשוט לא יאומן. מקום אחרון - 10 נק', מקום רביעי - 16 נק'. חצי ליגה מועמדת לירידה, כבר אמרנו.

מחזק אגב את נושא מכבי חיפה שנראית פשוט קבוצה לא מאומנת, כמו בפוטבול מנג'ר. אתה בפיגור ומכניס חלוץ במקום קשר אחורי. לא הייתה החלטה אחת טובה של סטאנויביץ' העונה חוץ מעמדת השוער. אם היה אפשר לחבר את כל שחקני ההגנה של חיפה ביחד - נניח המהירות של דגני, המלחמה של צ'וצ'ליץ' וההקרבה של קינן - היה יוצא בלם נורמלי. אולי מתן אוחיון צריך לשחק.

15. EuropeGuy Member

אלכס, גם אם בסופו של דבר אתה בוחר לסנגר על בחירת סטנוייביץ', תעשה עבורו טובה ואל תזכיר את ההישגים שלו באירופה. נכשל שם בגדול. לקחת אליפויות בליגה כושלת יותר מהישראלית עם התקציב הכי גדול בליגה זה נחמד. אני חושב שמועדון כמו שלכם לא צריך אלישע לוי 2 שמדביק חדר הלבשה, אלא מישהו שלמד כדורגל בליגות הטובות באירופה וצומח מלמטה, מהדרגים היותר צעירים שם. יש תחושה, לפחות לי, שבחירת סטנוייביץ' נעשתה בגלל חוסר שביעות רצון בנושא המנטלי והמשמעתי, ולא בגלל חוסר שביעות רצון באיכות המקצועית של השחקנים. אולי זה גם בעצם מיישר קו עם דפוס המחשבה של שחר שיורד לחדר ההלבשה ומנער אותם, כי הם מספיק איכותיים לדעתו אבל.. לא נותנים הכל.

מצב נושא:
הנושא נעול.