מחזור 12 בליגת העל: ק"ש מביסה את חיפה, מכבי ובית"ר מסיימות בתיקו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏5/12/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לחלוטין. רק מחכה לראות קישור בו אלברמן מאחור, הוא קצת לפניו וזהבי לפני שניהם.

2. EuropeGuy Member

מה שאומר בעצם שהוא פחות טוב הגנתית לדעתך מאלברמן, כשעיקר ההסברים שלך על כמה שהוא טוב מכוונים למשחק ההגנה שלו, ושאתה מקווה שכשאלברמן יהיה מאחוריו הוא יהיה פנוי יותר לתמוך בהתקפה, כשבעצם טענת שהוא לא קשר עם אוריינטציה התקפית. זה נקרא שידרוג משמעותי?

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

איך הסקת את זה ממה שכתבתי?
    חוץ מזה שגם אם אלברמן טוב ממנו בהגנה (הוא לא), איי גיבור תורם הרבה יותר בהתקפה.

4. Love Is Red Member

אמרת לאורך כל הפוסט הזה לגביי איגייבור שהוא טוב יותר הגנתית אבל אמרת שהוא צריך לשחק לצד אלברמן אני אישית לא הבנתי ממך, הוא טוב יותר הגנתית או טוב יותר התקפית?
    ואיך אחריי כל כך הרבה משחקים הוא עדיין מציג את אותה היכולת?
    אם כי אולי הוא צריך ביטחון ולכבוש שער ייתן לו להציג את מה שהוא באמת יכול כמו שקרה לנו עם ג'ון אוגו שהיה דיי חלש ואחריי שכבש גול מול נתניה הוא נהיה שחקן אחר לגמריי.

ד"א אני חייב לתת מילה על ג'ון אוגו, מדובר בקשר נהדר שזומן בזמנו לגביע הקונפדרציות והועדף על פניי נוסא איגייבור, מדובר על שחקן מעולה שבנתיים אחריי הגול שכבש מול נתניה בישל שער מול קריית שמונה ובישל גם מול הפועל חיפה.
    והציעו את אוגו למספר קבוצות שלא רצו אותו כי הן פחדו שהוא לא כשיר מספיק כי הוא היה פצוע חצי שנה ולא שיחק יותר מדיי בשנה שעברה.
    רק מראה כמה כדורגלן עם יכולת יכול להביא אותה לידי ביטוי גם אם הוא לא זוכה לשחק זמן מה, מה שמלמד גם שלא כדורגלן שמשחק בספרד הוא עילוי (כמו מיצ'ל לדוגמא או אפילו כמו גארסיה הקשר ההתקפי שהיה אצלכם).

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא יותר דומיננטי בהגנה. העבודה שלו בהתקפה היא גם טובה, אבל לא מתבטאת במספרים של שערים ובישולים (אגב, יש לו שער ובישול העונה עד כה).
    אני לא מבין למה אתם לא מקבלים את זה ששני שחקנים שהצד היותר חזק שלהם זה הגנה (בין אם באופן טוטאלי כמו אלברמן, ובין אם באופן יחסי כמו נוסא) יכולים לשחק זה לצד זה בקישור. זה לא הופך קבוצה ליותר הגנתית.
    אתה שואל איך זה שהוא מציג את אותה יכולת כבר כמה משחקים ברצף, כאילו הוא משחק רע. הוא מצוין לאחרונה, ולא סתם קיבה את מעמדו בהרכב.

לגבי הפסקה השנייה - ג'ון אוגו הוא שחקן עם תקרת פוטנציאל ואפשרות מכירה נמוכים מאייגיבור. נבחרת ניגריה היא לא ממש אינדקציה בפרט, ובאופן כללי אי אפשר לקחת זימונים לנבחרות כמדד לשחקנים.
    בלי שום קשר אוגו שחקן מצוין והייתי שמח מאוד לראות אותו במקום אלברמן אצלנו בהרכב. צמד שלו ושל נוסא במרכז המגרש יכול להיות מדהים.
    ההערה על הליגה הספרדית היא דיי מגוחכת (גונזאלו לא שיחק שם, אגב). במיוחד כשהיא באה אחרי שכתבת על שחקן שהגיע מהליגה הפורטוגלית. מיצ'ל שהזכרת הוא שחקן שבמערכת אחרת היה פורח, כי מהיכרות מסוימת וגם ממה שתיאר לי אדם שמשמש כאנליסט בחברת סקאוטינג, הוא סוג של אלברמן משודרג. גם אידריסו לצורך העניין חלוץ מצוין.
    ואם כבר בקשרים אחוריים בחיפה - מה עם דרינצ'יץ'? שחקן מדהים.

6. Love Is Red Member

אני לא בטוח גם כי הגיעו לסכנין שחקנים מהליגה הספרדית השנייה והם נראו רע, בית"ר הביאו אשתקד בלם מהליגה הספרדית והם אומנם היו עם הגנה חזקה אבל רק בזכות הטקטיקה של רוני לוי, לפניי כן הם היו עם הגנה דיי גרועה.
    אגב קלאודימיר שקראתי שמתלהבים ממנו גם הגיע מהליגה הפורטוגלית.
    אני חלילה לא מזלזל בליגה הספרדית, מדובר בליגה חזקה מאוד, אבל זה לא אומר שכל שחקן שמגיע משם הוא מסי...
    כמו שלא כל שחקן שמגיע מפורטוגל הוא שחקן גרוע...

שחקנים צריכים לבוא לפי היכולת ולא לפי מאיפה הם באו....

והיית מת שג'ון אוגו יבוא אליכם ;) אבל מרכז שדה שלו ושל נוסא איגייבור יכול להיות מרכז שדה אדיר.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ברור שלא כל שחקן שמגיע משם אדיר, אבל מרבית השחקנים שאשכרה שיחקו שם הם לכל הפחות טובים לליגת העל.

8. EuropeGuy Member

אורימור לא הצלחת להבין למה טענתי שהוא קשר עם אוריינטציה התקפית:
    שני סרטונים שנחשבים הכי טובים שלו:

ומשחק "השיא" שסמואל אטו טען שהוא הביא מול ברצלונה, כששיחק כ-50/50:

אם אלו לא פעולות של שחקן עם אוריינטציה התקפית, אני כבר לא יודע מה כן. רק מה, יש אוריינטציה התקפית ברמה גבוהה יותר ויש ברמה גבוהה פחות. מעניין שברמות הגבוהות הוא פתאום כלום בהתקפה. אתה משום מה מתעקש להישען על הטענה שהצד החזק שלו הוא הגנה למרות שבכל מקום אפשרי הוא בלט בעיקר בתרומה ההתקפית שלו, ובדיוק על פי זה אני בוחן את התרומה שלו. אפילו במשחקי השיא שלו מה שמאפיין אותו זה בעיקר מסירות למלמיות על 3 מטר שלא חותכות הגנה ולא ממש משפיעות. איגיבור בשיאו זה איגיבור של 2 הסירטונים הראשונים, שחקן עם אוריינטציה התקפית בעל טכניקה לא רעה, כדרור מוזר ובעיטה חלשה מאוד. אל תצפו ליותר מדי.

9. סמואל אטו Member

אתה באמת חושב שהתרומה שלו המשחק נגד בארסה מתבטאת בצד ההתקפי?

נ.ב.
    להסיק מסקנות משתי הסרטונים הראשונים... קצת מביך.
    אני יכול לייצר סרטון של בלמים ומגנים שבהם אני מראה רק קטעים שלהם באיזור ההתקפי זה לא מלמד כלום.

10. EuropeGuy Member

כמובן שלא. כשמדובר ברמות הגבוהות היכולות ההתקפיות שלו כבר לא באות לידי ביטוי.
    אתה באמת חושב שלמסור כדורים 3 מטר ימינה ו3 מטר שמאלה לשחקן הקרוב אליך מצביעים על משחק שיא ופוטנציאל אדיר?

11. סמואל אטו Member

אז המסירות, זה מה שלקחת מהסרטון?

12. EuropeGuy Member

סמואל אטו, הועלתה כאן טענה שאין לאיגיבור אוריינטציה התקפית. אני מנסה להסביר שיש לו, רק שהיא באה יותר לידי ביטוי ברמות הנמוכות יותר. אתה רוצה שאני אגיד שהוא נתן שם הגנה טובה על סמך הדמיון שלי? מה שמראים זה בעיקר פעולות התקפיות שלו. לא אני ערכתי את הסירטון וזה באמת לא רציני להסתמך על סירטון כתורה מסיני, אני פשוט מנסה לגבות את הטענה שהוא בעל אוריינטציה התקפית.

13. סמואל אטו Member

לא יודע כי 90% ממה שאני רואה שם זה לחץ וחילוצי כדור, ולא נגד הפועל עכו, נגד הקישור הכי טוב בעולם.

14. EuropeGuy Member

אבוי לשחקן מקצועני שבמשך 90 דקות לא תוכל להוציא ממנו בקלטת 3-4 פעולות הגנה טובות. שים לב כמה פעמים הוא מקבל כדור וכמה פעמים מתוכם הוא עושה פעולה לא בנאלית. מעט מדי. וזה במשחק כביכול מעולה שלו כשהוא במוטיבציית שיא.

15. סמואל אטו Member

אני לא מצליח להבין מה אתה מצפה ממנו לעשות עם הכדור, התפקיד שלו זה לעשות לחץ, לגרום לחילוץ כדור ולהניע את הכדור לשחקנים שכן צריכים/אמורים/יכולים לעשות איתו משהו, אם הוא היה חוטף, עובר שחקנים ואז מבשל גול, אז רוב הסיכויים שהוא היה בצ׳לסי ולא במכבי תל-אביב.

ונקודה אחרונה, זה לא מובן מאליו ששחקן קישור מצליח להיות המצטיין נגד ברצלונה.
    לדעתך גם שרן ייני או גל אלברמן היה מסוגל להוות איום כזה על שחקני ברצלונה?

מצב נושא:
הנושא נעול.