מחזור 12 בליגת העל: ק"ש מביסה את חיפה, מכבי ובית"ר מסיימות בתיקו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏5/12/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Civil Anti Madridista

על סמך מה אתה אומר את זה? הייתה לו הצעה על השולחן מבאזל או ליברפול והוא דחה אותה?

2. alexshw Member

לדעתי סוזה רצה לקחת אותו איתו לבאזל. היו על כך פרסומים

3. Raulito Madridista

http://estaticos.marca.com/iconos/v1.x/v1.0/fotos-apps/futbol/13-14/jugadores/61975.Xxx

נוסא איגבור - עונת 2012/13:
    16 משחקים: ב-7 פתח בהרכב ובעוד 9 עלה מהספסל.
    שער אחד, בישול אחד ו-5 בעיטות לשער בכל העונה.
    הנתונים: מתייחסים לליגה הספרדית בלבד.
    ממש טוני קרוס, לוקה מודריץ' וגם שילוב של בוסקטס ואינייסטה.

באותה עונה בטיס סיימה במקום השביעי בספרד(רק נקודה אחת פחות ממאלגה 'העשירה'), היא לא הייתה קבוצה פח כמו אשתקד שירדה ליגה כבר אחרי סיבוב אחד. אז מה התירוץ של נוסא הפעם?

בדרך-כלל נוסא, שכמו שאמרו פה - מגיע במקרה הטוב ל-40% יכולת - פותח בראבאק ואז נרגע כי משעמם לו והוא רוצה להתקדם ליעד הבא, לעשות את 'קפיצת המדרגה'. במכבי אפילו באימונים הוא זורק זין לפי הדיווחים ועושה טובה שהוא משחק.

דיברו כאן על דאריו פרננדס - גם הוא לדעתי היה מעט אוברייטד(מעניין למה הוא משחק אגב בליגה נמוכה ואין עליו קופצות, אולי בגלל ריבים על שכר), אבל בגירסה הטובה שלו בבית"ר הוא היה שחקן עם מהירות, כוח ודריבל. הוא היה יכול לקחת כדור מהחצי ולעבור שני שחקנים, לשחרר את הפקק באמצע והוא מנהל משחק לא רע בכלל. גם את זה נוסא לא יודע לעשות.

4. EuropeGuy Member

הקביעה שלי לגבי חוסר היציבות היא בעיקר בגלל שלפעמים הוא מאוד מורגש ולפעמים הוא ממש לא מורגש. לא צריך לראות משחק ב-5 שידורים חוזרים בשביל לראות את זה (במיוחד כשטוענים שאחד היתרונות שלו זה ניידות). גם הנתונים העובדתיים שדיברת עליהם כמו מנבדל, איה שורק וכו' הם נתונים שלא בהכרח מצביעים עד כמה נוסא טוב למכבי מעבר לפעולה האינדבדואלית. כלומר, הוא יכול למסור הרבה מסירות חסרות משמעות שקשה לאבד, הוא יכול לאיים לא מעט לשער למרות שכל בעיטה מגיעה לעננים והוא יכול לשחק בנגיעה במקומות לא מסוכנים. השאלה שלי היא עד כמה נוסא תורם להתקפה כשחקן גל שני כשהוא כבר כן מעורב בהתקפה. לדעתי התשובה היא מעט מעט מדי. מיטרוביץ' חסר הכישרון מורגש לא פחות ממנו בתחום הזה וזה יאמר לרעתו של הניגרי. זו בעיקר תעודת עניות למכבי שלא הצליחה למצוא קשר אחורי טוב יותר מהסרבי.

לגבי מה שאתה וסמואל אטו אמרתם על הכישרון, המינימום שאני מצפה מהקבוצה עם התקציב הגדול בליגה זה להביא מישהו שמסוגל להיות קשר האמצע הכי טוב בארץ, גם אם לא כרגע. זה המינימום. אז תמיד אפשר לטעון שהוא יכול להיות כזה כמו שאפשר לטעון שראיוס לא רואה אף אחד ממטר מבחינת כישרון, אבל בפועל מדובר בשחקן (נוסא) שהוכיח ביותר מדי מקרים שהוא לא מסוגל להציג את היכולת המלאה שלו לאורך עונה. זה שציינת שהוא פתח בבטיס מצויין ונחלש רק ממחיש לי יותר את הנקודה הזו, זה שאוהדי הפועל הרגישו שהוא פתח חזק ואז נחלש ממחיש זאת שוב. ההיסטוריה של השחקן הזה דורשת שלא ניקח משחק טוב שלו ברצינות כי סבירות גבוהה יותר זה שהוא ידעך מאשר שישמור על יציבות.

בהחלט שגם להיסטוריה האישיותית של השחקן יש משקל באיך שאני מסתכל על היכולת שלו. מה גם שבמחינת סט כישורים, אני חושב שלצד טכניקה סבירה אין לו מוח כדורגל ברמה מספקת ואחת הדוגמאות לכך היא שהוא לפעמים מפספס תנועות של שחקנים. הוא לא יודע לחשוב כמה צעדים קדימה ולהתמקם בצורה כזו שכשהוא משחק בנגיעה הוא יוכל למסור מסירת עומק טובה. הוא פשוט רואה רק את המהלך האחד קדימה. זה מעצבן וגורם לכם להיות צפויים. לרוב, הפעולות הטובות שלו יגיעו בזכות צעד ראשון טוב ופס יחסית נקי. יתרון טבעי- אך מוגבל. אני גם שואל את עצמי, אם הוא כל כך טוב בהגנה איך התחושה היא שמרכז השדה שלכם יותר פרוץ. אולי הוא טוב הגנתית יותר מכפי שצפיתם אבל זה לא בהכרח אומר שהוא טוב מספיק הגנתית.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מיטרוביץ' לא חסר כישרון. מספיק להתבטא ככה. הוא מהמוסרים לעומק הכי טובים בליגה.
    נוסא, ואני מסביר לך את זה שוב, תורם בעיקר בהגנה ובהתחלת התקפות. הוא לא מבשל ולא כובש המון, מעולם לא עשה זאת ולכן אני לא מבין למה החלטת שהוא בעל אוריינטציה התקפית ומצפה שהוא יעשה את זה.
    אפשר לתרום להתקפה גם בלי להיות מעורב ישירות בגולים. הוא מניע את הקבוצה בזריזות, נע לעומק ונוכח ברחבה המון.

אני לא מבין איך החלטת שהוא לא יציב, באמת שלא. אני לא מבין איך קבעת שאי אפשר לקחת משחק טוב שלו (חיבר כבר ארבעה רצופים כאלה) ברצינות. אני באמת לא מבין מה אתה רוצה ממנו.
    גם לומר שאין לו מוח כדורגל וקריאת משחק טובה, כאשר מרבית החטיפות שלו הן זריזות מאוד שחלקן הגדול באות התוצאות מחסימת אופציות מסירה, זה מנותק מהמציאות.

ואם אתה מפיל חולשה הגנתית של קבוצה שלמה על שחקן אחד וטוען שלא הגיוני שב קבוצה עם בעיה בהגנה יהיה שחקן שעושה עבודה פנטסטית בהגנה, אתה לא מבין דבר בשום ספורט קבוצתי. מרכז השדה שלנו ממש לא פרוץ, ולראיה מכבי מחזיקה בכדור רוב הזמן מול כל קבוצה, הבעיה היא אחרת וקשורה בעיקר לקו הגנה מאוד גבוה שנפרץ במתפרצות במקרה של איבוד - בין אם של בלם, ובין אם של חלוץ.

ראוליטו, תבדוק לי בבקשה כמה חטיפות היו לו, כמה התקפות הוא התחיל, כמה מסירות לבישולים היו לו (בהוקי במקרים מסוימים זה בישול), כמה איבודים. יפה להראות כמה גולים, בישולים ואיומים היו לשחקן - זה לא אומר כלום. זה יפה לספר איך הרגשת לגביו לפני שלוש שנים, זה גם לא אומר כלום.

6. סמואל אטו Member

אם הוא מממש עכשיו את מלוא הפוטנציאל שלו אז מדובר ברכש מיותר, וחבל על הזמן שמבזבזים עליו. מכבי יכולה להסתדר בלעדיו ולהסתדר יותר טוב עם הכסף שהיא הוציאה עליו.

כל שחקן יש לו את המאפיינים שלו, אבל בשורה התחתונה שניהם ממלאים את אותו תפקיד.
    ולגבי דאריו, אולי הסיבה שהוא משחק בליגה נמוכה זה כי הוא כבר פנסיונר.

זה פשוט משפט חסר רלוונטיות לחלוטין.
    הדיון נסוב סביב היכולת של איגיבור, ולא סביב שוק ההעברות של מכבי.
    לא בוחנים שחקן לפי מה שאתה חושב שהקבוצה יכולה להביא במקום.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

רק טענתי שלא ניתן לכמת את זה באחוזים. פוטנציאלית ודאי שהוא מסוגל ליותר.

8. סמואל אטו Member

ברור שלא, זה נטו מתוך הרגשה.
    ב-40% פוטנציאל(לדעתי) הוא בין הטובים בליגה, אז אפשר רק לתאר איך זה יראה כשהוא יגיע ל-60% או 70%.
    בעצם ראינו כבר נגד ברצלונה איך זה נראה.

9. EuropeGuy Member

אוקי סליחה, מיטרוביץ' כישרוני מאוד יחסית למכבי פתח תקווה. יחסית לקבוצה שרוצה לעשות צעד קדימה באירופה אתם צריכים למצוא יותר. לליגה זה נסלח. אתה טוען שנוסא תורם בעיקר בהגנה ובהתחלת התקפות, אם כך מה שאתה אומר בעצם זה שהוא קשר אחורי גרידא ולא קשר 50/50? לא הבנתי עדיין מה התפקיד הרישמי שלו. בהפועל אני זוכר אותו קשר שבלט הרבה יותר בפעולות ההתקפיות שלו מאשר בהגנתיות. מה בדיוק נותן לי בתור קשר 50/50 שהוא לא תורם כמעט בהתקפה? אגב, שליטה בכדור לא מעידה על מרכז שדה לא פרוץ, שליטה בכדור- פעולה התקפית. ברגע שתוקפים מולכם זה לא ישנה כמה החזקתם בכדור אלא משנה איך תגנו.

כשאני מסתכל על שחקני חיזוק שלכם אני בעיקר שואל את עצמי עד כמה הם יוכלו להביא לכם שדרוג באירופה, ונניח ואין חשיבות לפעולות ההתקפיות שלו, האם נוסא זה שחקן שמביא שידרוג לקישור האחורי שלכם ביחס לעונות הקודמות? זה מה שבאמת חשוב. הרי אליפות כבר הוכחתם שאתם יכולים להביא גם עם הסגל הקיים. מוח כדורגל מתבטא בהשפעה על המשחק. הוא לעיתים קרובות מדי מתנהל עם הכדור בצורה סתמית ואיטית. יתכן ובהגנה הוא מצא קצת יותר את מקומו, שוב זה קודם כל שאלה של משבצת. מה ציפו ממנו להביא למכבי כשבחרו בו. אני כמעט בטוח שהמחשבה היתה על קשר שמסוגל לתת איזשהו ערך מוסף בהתקפה מעבר ל- "להתחיל התקפות".

שוב בקשר לכישרון שאתה וסמואל אטו מדברים עליו, אני לא חושב שלא צריך לקחת משחק טוב שלו ברצינות כמו שאני חושב שמשחק טוב שלו זה פחות או יותר המקסימום שלו. אנשים נוטים לייחס לו כישרון פנומנלי שאפילו בעיניים עצומות וידיים קשורות ו-40% יכולת הוא עדיין כזה טוב. זה פנטזיונרי לחלוטין.

10. סמואל אטו Member

אני לא מבין איך זה פנטזיונרי כשזה קורה לכל שחקן כדורגל על הפלנטה הזאת.
    על ליאו מסי אמרו שהוא בחיים לא יפרוץ כי הוא לא יעיל ולא מפסיק להיפצע, ועל כריסטיאנו רונאלדו אמרו שלא יצא ממנו כלום כי הוא אגואיסט ומתעסק בשטיקים מאשר במשחק כדורגל יעיל.
    שחקני כדורגל לא פותחים קריירה בפוטנציאל מלא, אז למה זה פנטזיונרי להגיד שאיגיבור גם עוד לא מימש את עצמו כשאנחנו יודעים בוודאות שהוא מסוגל להרבה יותר?

11. EuropeGuy Member

כי גם כשהוא כבר הראה את ניצוצות הכדורגל הטובות ביותר שלו, לפחות מהמשחקים בהם אני צפיתי, הם לא היו כזה מציאה לדעתי. בואו נגיד ככה, אם נוסא יממש את הפוטנציאל שלו הוא יהיה שחקן טוב עבור מכבי. כרגע הוא לא שחקן טוב עבור מכבי וכלל לא בטוח שהוא אי פעם יהיה.

12. סמואל אטו Member

זו דעתך,
    לדעתי אם הוא יממש את מלוא הפוטנציאל שלו הוא יהיה שחקן מרכז טבלה בפרמיירליג.

13. yedidel Member

אם יש נקודה מרכזית שקרויף מאכזב זה בנושא הזרים. חוץ מראדה פריצה וקרלוס גרסיה, הוא לא הצליח להביא זרים באמת משמעותיים למכבי.

בהקשר הזה ראוי לציין (בשמחה) את אלישע - שספג המון ביקורת על הזרים שלו בעבר. לא זכור לי הרבה זמן קבוצה ישראלית עם 5 זרים כל כך דומיננטיים בהרכב, שאחד מהם (הובאן) לאט לאט מסתמן כזר הטוב בליגה.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

איך קבעתם שאייגיבור לא משמעותי למכבי, זה משגע אותי.
    הוא כבר כמה משחקים ברצף מצוין ומספק נתונים נהדרים, הוא מחזיק את הקישור לבדו לפרקים.
    תענו לי ברצינות - אם הוא לא כזה משהו איך זה שהוא לא יוצא מההרכב? חשבתם אולי שאתם טועים ומאמן כדורגל שהיה עוזר בקבוצה שזכתה בצ'מפיונס רואה שהוא טוב?

15. EuropeGuy Member

פריצה היה משמעותי בעונת האליפות, זהבי משמעותי, טיבי וגארסיה משמעותיים, אלברמן וראדי היו משמעותיים, אלירן עטר היה משמעותי. אתה יכול להגיד שהוא משחק כרגע עד כדי כך טוב שאין לו תחליף כפי שמצופה מזר?

מצב נושא:
הנושא נעול.