מחזור 12 בליגת העל: ק"ש מביסה את חיפה, מכבי ובית"ר מסיימות בתיקו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏5/12/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EuropeGuy Member

אורימור, אתה חייב להחליט אחת ולתמיד האם אתה רואה את מכבי במשקפיים של אוהד מכבי פתח תקווה או במשקפיים של קבוצה עם תקציב שגדול על כל הליגה. האם נוסא ומיטרוביץ' טובים ביחס לשי אבוטבול? כן. האם נוסא ומיטרוביץ' טובים כמו אלברמן וראדי של העונה הראשונה? -לא- אחד ענק. אם הגענו למסקנה שהשחקנים האלה לא רק שלא משדרגים אותך אלא גם לוקחים אותך מעט אחורה, אז אין שום ערך לעד כמה הם טובים ביחס לשי אבוטבול ולוקאס סאשה .

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אלה לא אותן תכונות של שחקנים, לא אותו סגנון ולא אותה קבוצה. נוסע כן תורם ויכול לתרום יותר, רק שהוא בפועל עושה יותר ממה שאפשר לדרוש ממנו, כי אחרים לא עושים את זה.
    נוסא שחקן יותר טוב ויותר מוכשר מראדי. אני אעמוד על כך בכל מצב, כי מבחינתי זה בגדר עובדה.

3. סמואל אטו Member

הביקורת פה על איגיבור הזוייה.
    כמעט כל משחק הוא בין הטובים במכבי וזה כשהוא ב-40% יכולת. כנראה שרואים שחקן שחור רוצים שהוא ישבור רגליים וירוץ כמו השד הטזמני. הזוי.

הוא ובן הרוש היחידים שמתפקדים שם העונה, אבל הבעיה היותר רצינית זה המשחק הגנה הקבוצתי ובזה אשם המאמן שחושב שהוא מאמן את ברצלונה של הליגה הישראלית.
    אליפות לוקחים דרך הגנה חזקה, כדורגל התקפי מתחיל מהגנה נכונה. זה לא נראה שפאקו מבין את זה.

4. alexshw Member

רק תחשבו שזהבי יכל לשחק היום באנפילד עם סיכוי ממשי להגיע לשמינית גמר האלופות.
    אבל לא, חשוב יותר להיות סלבריטי בלבנט

yakar, Raulito, EsheD ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

די הוא לעולם לא היה מתאים לרמות האלה, בשום סיטואציה ולא משנה מה. בואו לא ננפח יותר מהצורך את ההצלחה הכבירה שלו בליגה הישראלית.

6. alexshw Member

אם ריקן ודאבור עושים חיל בקבוצות שוויצריות גדולות, אז זהבי יכול גם בקבוצה הגדולה מכולם שם.

7. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטוח שהוא יושב היום בבית וזה צובט לו.
    אבל זו ככול הנראה העונה האחרונה שלו בארץ.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא ירד לי האסימון שהתכוונת לבאזל. בבאזל הוא אולי יוכל להשתלב. בכל מקרה, הזמן יגיד.

9. EuropeGuy Member

למה הביקורת על נוסא הזוייה, בגלל שבמשך כל הקריירה הוא על 40% יכולת?
    אז כנראה שזו היכולת. על זה אני בדיוק מדבר שהכישרון שלו מתעתע, אנשים מצפים שיום אחד זה יתעורר והוא יתפוצץ, אבל ההיסטוריה מראה שהדבר הזה שכולם מצפים שיתעורר אף פעם לא התעורר. מכבי לא יכולה לבנות על שחקן כזה שישדרג אותה.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא היה פנטסטי בעונת הבכורה בבטיס. התבלט מאוד ומשך התעניינות מכמה קבוצות פרמיירליג (יש הנפצה על מנצ'סטר יונייטד, אבל בעיקר מקבוצות מרכז טבלה). הוא לא מתקרב כרגע ליכולת הזו, כי, ותסלח לי את הביטוי, חבריו לקישור מזיינים לו את הצורה.
    ולמרות זאת הוא מהטובים במכבי לאחרונה. אני באמת לא מבין למה אנשים מצפים.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קצת נתונים על נוסא אייגיבור, לפי נבדל ואורי קופר:
    איבד השנה יותר מפי 2 פחות כדורים ממיטרוביץ'. גם אם מתחשבים בזה שהסרבי שיחק יותר - הוא מאבד פחות. זהבי איבד פי 3 יותר ממנו.
    במשחק האחרון הוא דייק ב-92% מהמסירות. יותר מכל שחקן אחר במכבי. באופן כללי הוא מאוד מדויק במסירות שלו. אלברמן מדויק יותר, אבל לא מוסר בכלל באופן מסוכן ליריב (לא יצר אפילו מצב אחד מתחילת העונה).
    לגבי תיקולים אין נתון מדויק, אבל נכתב שבאופן כללי הוא מצטיין בזה יותר מהשאר.

תעשו לי טובה, ותבססו דברים שאתה כותבים על עובדות ובדיקה חוזרת. אל תבססו כאן טענות על רשמים ממשחקים לפני שלוש שנים או הלך הרוח הכללי שמוכתב על ידי תקשורת חובבנית חסרת מושג וקהל נמהר ומושפע. אם אתם מבקרים מקצועית, תתייחסו לדברים מקצועיים מבוססים.

אגב ראדי שקוראים להכניסו להרכב. תראו את הדקות האחרונות שוב, ותסבירו לי איפה הוא, וגם בן בסט ואל בר מן, נמצאים לפני ובזמן השער של אצילי. האשמתי כאן את זיו בגול, וטעיתי, הוא יצא קורבן.

12. סמואל אטו Member

אני ממש לא מצליח להבין את ההודעה שלך. יש שחקן שמתחיל קריירה ב-100% יכולת?

13. EuropeGuy Member

אורימור, אני לא מתפלא שנוסא מאבד יחסית פחות כי ההבדל בינו לבין מיטרוביץ' (שחקן אפור בצורה בלתי נסבלת) זה שהסרבי מנסה לקחת יותר סיכונים במסירות. נראה לי די פשוט. מהתחושה שלי נוסא זה שחקן של פיקים. הוא שחקן אומנם כישרוני אבל עם יותר מדי עליות וירידות. בהתחלה נטו לייחס את זה לכושר גופני, עכשיו מבינים שזה פשוט סוג של שחקן לא יציב. זה קשור כנראה גם באישיות.

בהגנה לפעמים הוא פתאום ידפוק בליץ של שעיטות הגנתיות וחיפויים, ולפעמים אתה פשוט לא תרגיש אותו. בהתקפה הוא כמעט תמיד ילך על המסירה המובנת מאליה, 5 מטר ימינה לשחקן הקרוב אליו, 5 מטר שמאלה, או מסירה רוחבית רחוקה וחסרת משמעות. נדיר לראות אותו מפתיע. העניין הוא שכשחקן זר הוא אמור להיות סוג של אקס פקטור עבורכם כי הרבה מאוד קבוצות יצופפו נגדכם ותצטרכו שהוא יבוא וימשוך תשומת לב הגנתית כמו שעשה ראדי, רק שבכל פעם שהוא מנסה לבעוט מרחוק הכדור עף מחוץ לאיצטדיון. לא הבאתם את נוסא בשביל להיות קשר אחורי גרזן שלא משפיע בהתקפה, עם כל הכבוד לפעולות ההגנתיות שלו. היתרונות שלו היו אמורים להיות דווקא בצד ההתקפי (תקן אותי אם אני טועה), והוא כמעט ולא מורגש בתחום הזה.

אז עכשיו מיטרוביץ' האפור מתחיל לבלוט יותר במגרעותיו גם בהגנה אז ההסבר ל-"נוסא לא פעיל בהתקפה" הפך ל-"נוסא לא פעיל בהתקפה כי הוא עושה את עבודת ההגנה של מיטרוביץ". זה גלגל סינגור שלא נגמר. פתאום ההגנה האימתנית של מכבי בשנתיים האחרונות הפכה להיות הבעיה שרק נוסא, שהוא בכלל קשר עם אוריינטציה התקפית, יוכל להציל. משהו פה לא ברור.

סמואל אטו,
    תמיד יש את האפשרות שהוא ישתפר ביכולת שלו אבל אני נוטה לחשוב ששחקן אמור להביא איתו חבילת כישורים מסויימת גם בהווה, ואם בהתקפה אני לא רואה ממנו שום דבר מיוחד, ובהסתמך על העבר גם אז לא ראיתי ממנו שום דבר מיוחד, אני לא מוצא יותר מדי סיבות מדוע לסנגר עליו שהוא כרגע רק ב-40% יכולת.

14. סמואל אטו Member

בגלל זה אני חושב שהביקורת הזויה.
    ב-40 אחוז יכולת הוא בין החמישה קשרי אמצע הכי טובים בארץ.
    מזכיר לי את הדיבורים על דאריו פרננדז בבית״ר, שבשיאו היה שחקן פנטסטי אבל כולם בחרו להתמקד בעובדה שהוא לא מוסר לעומק או כובש שערים.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גיא, שוב, הכל זה "תחושות", בלי ביסוס עובדתי. בלי צפייה חוזרת או ניתוח של משחקים שלו, כאילו בצפייה ראשונית הכל ברור.
    נוסא מאוד פעיל בהתקפה כשעולים איתו גם מיטרוביץ' וגם אלברמן - נוכח ברחבה כמעט כמו זהבי, נע לעומק, מתנהל בעיקר בנגיעה-שתיים ומחפש את הדאבל-פסים (בעיקר עם זהבי). אם היה לי זמן לזה הייתי מביא כאן את השידורים החוזרים של משחקים ומציג לך את זה, זה קורה המון.
    אני גם לא מבין איך קבעת שהוא לא יציב, כי הוא מאוד עקבי בעבודה ההגנתית שלו. מספר התיקולים שלו הוא אדיר, ובניגוד לאלברמן הוא עושה את זה עוד לפני שהתקפת היריב מתקדמת לאנשהו (לכן שוכחים לו המון תיקולים, כי הם נראים קריטיים פחות). יש לו כישרון נהדר בסגירת אופציות מסירה של היריב ולחץ שגורם לאיבודי כדור. מעבר לכך משחק הראש שלו תורם מאוד בהגנה (הוא מנצח בקרבות אוויריים הרבה יותר מאלברמן ובטח ממיטרוביץ').
    הוא דינמי ועושה פשוט הכל - היחיד במכבי שאפשר לראות מחלץ כדור 20 מטר מהשער של מכבי וכעבור שתי דקות ממתין ברחבת היריב להגבהה.

יותר מהכל אני לא מבין איך קבעת שהוא קשר בעל אוריינטציה התקפית. הוא מעולם לא היה שחקן שכובש ומבשל הרבה. בבטיס הוא תופקד כקשר 50-50 ועיקר העבודה שלו הייתה לחץ על היריב, חטיפת כדורים, התחלת התקפות ותנועה קדימה (גם חדירה עושה את זה, זה לא הופך אותו לשחקן בעל אוריינטציה התקפית), והוא עושה דברים דומים גם במכבי. התפקיד שלו הרבה יותר הגנתי מהתקפי.

אני לא מסכים איתך, סמואל אטו. לא בנוגע לזה שנקבע שהוא ב-40% יכולת, כי זה משהו שבלתי אפשרי לכמת, וגם בעיקר לא בקביעה שהוא בין החמישה הטובים בישראל בתפקידו, כי זה אנדרסטייטמנט - הוא הכי טוב מבחינת פוטנציאל מימוש היכולות, ובין השלושה הטובים כרגע בפועל.

מצב נושא:
הנושא נעול.