מחזור 12 בליגת העל: סטטוס קוו בצמרת ; בניון מנצח את מכבי נתניה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏27/11/15.

  1. Turgi Guest

    לפי ההגיון הזה שלך, הפועל של 2010 זו אחת האלופות הכי חלשות שהכדורגל שלנו ידע.
    ליגה של 16 קבוצות. כולל אחי נצרת שספגה (87!) שערים, לא הייתה קבוצה כל כך חלשה בליגה מאז. רעננה, הפועל רמת גן, הפועל פתח תקווה, הפועל עכו, הפועל חיפה. בני יהודה הגיעה רביעית!
     
  2. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,618
    לייקים שהתקבלו:
    3,517
    מין:
    זכר
    ממש לא, כי הפועל גם זכתה בגביע וצלחה את שלב הבתים של הליגה האירופית כשהיא מסיימת במקום הראשון ע"ח המבורג, ומעבר לאותו 1:0 - ניצחון 2:1 על סלטיק, 3:0 על ראפיד וינה בחוץ שבור אחרי 5:1 בבלומפילד. קבוצה ששיחקה כדורגל מדהים שבוע אחרי שבוע ונתנה הצגות. בוחנים אותה בעוד אספקטים של המשחק. הפועל ת"א גם התמודדה עם קבוצה מפלצתית בקצב צבירת הנקודות שלה, מכבי חיפה לא הפסיקה לנצח. מכבי ת"א של אז שהייתה קבוצה די סתמית במקום השלישי - הרבה יותר טובה מהפועל ת"א של היום או מכבי חיפה של היום שמעוררות רחמים. גם לבית"ר היה צי של שחקנים לא רעים, שאריות מעונת הדאבל. וכן, היו משחקים הזויים וליגה של 16 קבוצות היא לא טובה. כנראה שגם 14 זה יותר מדי.
    אגב, לא חוכמה להביא את הקבוצה הכי פח בליגה כמדד למשהו. בעונת 2002/03 שהייתה עונה טובה של כדורגל ואין על כך ויכוח אני מניח - ראשל"צ שיחררה את הולצמן בינואר וסיימה עונה עם 4 נצחונות בלבד. היא ספגה 67 שערים. כפר-סבא ובני-יהודה ספגו 63 שערים, כמעט שניים בממוצע למשחק.

    אתה ממש מפספס את הנקודה, הפועל ת"א היא לא הנושא כאן, היא עוד גורם אחד קטן מחלק מהסיבות לכך שהליגה כאן חלשה. הפועל לא שונה ממכבי ת"א או מכבי חיפה או בית"ר ירושלים מבחינת החשיבות. תקציבי הקבוצות רק עולים והכדורגל ירוד. מכבי חיפה של בניון, יעקובו, רוסו ופראליה הייתה קבוצה של 35 מליון שקל בזמנו. הפועל ת"א של 1/4 גמר גביע אופ"א הייתה קבוצה של 25 מליון שקלים.

    בליגה השנה יש לא מעט קבוצות שממש 'חיות' על עניין המושאלים. בשנה שעברה גם מכבי חיפה וגם מכבי ת"א חילקו שחקנים לרווחה, תשאלו את הפועל פ"ת שהיא אוסף מושאלים, פעם דברים כאלה לא היו בכדורגל או לפחות בהיקף הרבה יותר מצומצם. יודע מה, אפילו העובדה שמחזור אחרי מחזור בקושי רואים קבוצות שבאמת יש להן אפקט ביתיות - זה גם מצביע על משהו. הליגה ב-2010/11 גם הייתה טובה יותר ממה שיש היום ללא ספק.
     
    Fabio Junior אוהב/ת את זה.
  3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    גם ליברפול זכתה בצ׳מפיונס כשהיא סיימה מקום 5 בליגה, גם מילאן לקחה אלופות בעונת ליגה חלשה ב-2007, או במילים אחרות - מה הקשר?

    דור, לפי התיאור שלך להפועל ההיא הייתם קבוצה לאליפות שסתם התפלק לכם. אוף עם הסובייקטיביות הסופר מוגזמת הזאת.
     
    Turgi אוהב/ת את זה.
  4. Turgi Guest

    לא תשכנע אותי אחרת.
    הליגה חלשה בדרך כלל.
    וכמעט תמיד המרוץ לאליפות הוא דו-ראשי. בעונות קצת יותר טובות, משולש.
    זה לא משנה אם שתי המתמודדות הן חיפה והפועל, חיפה ומכבי, מכבי והפועל, מכבי ובש או הפועל וקש.
     
    orimor2212 ו-EO11 אוהבים את זה.
  5. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,618
    לייקים שהתקבלו:
    3,517
    מין:
    זכר
    דוגמאות מהתחת, בקיצור. להשוות בין הליגה כאן לליגות בחו"ל מילאן ממש לא הייתה יציבה אבל עדיין היו לה מספיק שחקני וורלד קלאס שידעת שביום שזה יתחבר - היא יכולה להגיע רחוק. קאקא, סיידורף, גאטוסו, פירלו, מאלדיני, נסטה. לך תראה את התקציר מה-3:0 שלהם על יונייטד בסאן-סירו, הם מחקו אותם לחלוטין למרות שהקבוצה של פרגוסון הייתה מעולה באותה עונה וזכתה באליפות מפתיעה כשכל העולם הימר על צ'לסי.
    לא הבנתי למה התכוון המשורר בהקשר של הפועל ת"א. ליגה אפשר למדוד דרך קבוצות שרצות לאליפות ראש בראש וגם הצמרת עצמה לא הייתה כל-כך חלשה. מכבי כן חילצה תיקו בדרבי, כן ניצחה את מכבי חיפה, בית"ר הייתה הייתה עם סגל שחקנים טוב התקפית - יצחקי, ברוכיאן לפני שהוא הגיע לליגה ג'(צוחק), עידן ורד שפרח ועוד ועוד, טוטו תמוז. כן, הפועל הייתה קבוצה גדולה, ללא ספק, מה קשור עניין הסובייקטיביות? הפועל ת"א מודל 2015/16 היא פח זבל. זו כמובן לא הסיבה שהליגה הנוכחית חלשה. גם מכבי חיפה גרועה. גם ק"ש בנסיגה. ליגה של שתי קבוצות וקצת בית"ר, בקיצור. ואני יודע שיקפצו עליי על המשפט הבא אבל דווקא ההצלחה של בית"ר שלא בדיוק התנהלה כמו שצריך בקיץ ואילתרה, קבוצה שהייתה שטיח באירופה וקיבלה 5 - מראה עד כמה הליגה פה פח זבל.

    אגב, גם ב-2001 בסוף הפועל וחיפה 'רצו' לאליפות לבד. אבל בית"ר בתחילת העונה ניצחה את הפועל האלופה היוצאת פעמיים, ורשמה את ההפסד הראשון במחזור ה-20 או משהו כזה. ומכבי הייתה קבוצה צעירה עם פוטנציאל התקפי שרשמה פיניש טוב. הליגה של נמני, בניון, גרשון ואבוקסיס היא כמו הליגה של היום? שיבושם לך.
    זכותך המלאה(תורג'י) לא להשתכנע, אבל אין קשר לזה שאני אוהד הפועל, בקיצור.
     
  6. Turgi Guest

    מכבי הפסידה העונה לקבוצות צמרת.
    בית״ר הענקית של גאידמק גם קיבלה 5 באירופה.
     
    EO11 אוהב/ת את זה.
  7. Fabio Junior Member

    הצטרף ב:
    ‏4/4/06
    הודעות:
    1,892
    לייקים שהתקבלו:
    76
    אותה קבוצה סתמית הביסה את פריז בצרפת.
    שמעו..חוץ ממכבי ובאר שבע אין כאן כדורגל, אי אפשר להשוות בין העשור הזה לקודם.

    Sent from my MX4 using Tapatalk
     
  8. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,554
    לייקים שהתקבלו:
    26,842
    מין:
    זכר
    מבחינת גביע אירופה זו העונה הכי גדולה. ישראל צברה בה הכי הרבה ניקוד בתולדותיה.
     
  9. $zinedine zidane$ Member

    הצטרף ב:
    ‏12/12/05
    הודעות:
    305
    לייקים שהתקבלו:
    44
    בתחילת שנות האלפיים הייתה ליגה חזקה יותר (אם כי גם אז היו כמה שנים בהן הליגה הייתה חלשה בערך כמו היום) וב8-9 שנים האחרונות הרמה בליגה ירדה מעט, אבל די זהה בשנים האלו. לפעמים קצת יותר חזקה, לפעמים קצת פחות (09/10 הייתה העונה עם הרמה החלשה ביותר שאני זוכר. אומנם היו 2 קבוצות מצוינות, אבל מכבי העלובה שחגגה תיקו בדרבי סיימה מקום 3 ובאותה עונה עלו מהלאומית 6 קבוצות במקום 2, כשבדר"כ אפילו מהשתיים שעולות לפחות אחת לא ברמה של הליגה). אחת הסיבות המרכזיות היא היציאה המסיבית של שחקנים לאירופה, כשכל שחקן ספסל בקבוצת תחתית מצליח למצוא איזה פראיירית בבלגיה שתשלם לו. דווקא בשנים האחרונות אנחנו רואים את זה פחות והלגיונרים גם מתחילים לחזור לליגה.

    אוהבים להציג את הליגה בשנתיים-שלוש האחרונות כחלשה יותר בגלל שהפועל וחיפה מביכות, אבל שוכחים שבחלק גדול מהעשור הקודם למכבי ובית"ר היו קבוצות מביכות.
    גם את עניין ההצלחה באירופה אני לא קונה. בעשור הקודם היו להפועל וחיפה קמפיינים מוצלחים באירופה בזכות הניקוד שהצטבר להן מתחילת המילניום, כשבאמת היו להן קבוצות אדירות והן פשוט הצליחו למנף את ההצלחה ההיא באירופה ובזכות זה קיבלו במהלך השנים הגרלות קלות יחסית והצליחו להעפיל למפעל אירופי גם בשנים פחות טובות שלהן. בית"ר של גאיידמק, לעומת זאת, קיבלה בראש באירופה כי לא היה לה ניקוד. מאותה סיבה אנחנו רואים בשנים האחרונות רק את מכבי מצליחה באירופה, כי לב"ש וק"ש אין כמעט ניקוד וקשה להעפיל ככה מהמוקדמות. ברגע שב"ש יצליחו לעשות קמפיין אחד מוצלח באירופה, הניקוד יעשה את שלו ונראה אותם הרבה בליגה האירופית, אם אלונה תמשיך להשקיע כמובן.
     
    Turgi אוהב/ת את זה.
  10. Hapoel_Tel_Aviv Member

    הצטרף ב:
    ‏14/4/10
    הודעות:
    2,477
    לייקים שהתקבלו:
    550
    01/02 צברנו יותר אני חושב.

    הליגה ב2007 זכורה לי כיותר חזקה מעכשיו וזה לא בהכרח רק הצמרת, למרות שגם. לדעתי הפועל של אותה עונה לא נופלת מב"ש וק"ש של שני העונות הקודמות. ב"ש העונה באמת עשתה שלב אחד קדימה. אבל חוזק של ליגה לא נמדד רק ב2 הקבוצות המובילות, אלא בחוזק כללי של כל הליגה. לדעתי הליגה ב2007 הייתה חזקה יותר מהליגה העונה. לכדורגל הישראלי היו הרבה יותר שחקנים ישראלים, גם בכמות וגם באיכות בהשוואה להיום.
    אז נכון שמאז ההגדלה יש יותר שערים אבל זה לא אומר כלום, הרבה שערים יש גם שהפועל ת"א הביסה את הפועל פ"ת 1:7, הרבה שערים יש גם בליגה ב' או ג', זה ממש לא מדד לאיכות כדורגל.

    בעונת 2009 העלו חצי ליגה לאומית, מאז הורידו 2 קבוצות אבל עדיין יש יותר מידי קבוצות ליגה לאומית בליגה הזאת, שהן נחשבותליגת העל רק בגלל שהלאומית נהרסה ביחד איתה.

    הדבר שלדעתי משפיע במיוחד על איכות הליגה ובאמצעותו אני חושב שהרמה פה גרועה יותר היא מיעוט של ישראלים (ומאמנים) בהשוואה לשנת 2007.
    אין פשוט מספיק שחקנים, והמעט שיש מתפזר ב14 קבוצות.
    המיעוט הזה נוצר בגלל הגדלת הליגה שאותה ניצלו בעלים כושלים, הזנחה מתמשכת של מחלקות הנוער וחובבנות וכמובן העניין שכל ישראלי יכול לצאת לחו"ל.




    ב"ש לא קיבלה הגרלות כאלה קשות, כמובן שאסור לזלזל כי היא קיבלה קבוצות טובות. אבל קבוצות כמו RNK ספליט, ת'ון וואדוז זה לא קבוצות מסדר גודל שהפועל וחיפה לא עברו במוק' (גם עם דירוג), קבוצות כמו אודסה,ליטקיס לובץ' (שק"ש כלא מדורגת קיבלה שני עונות אח"כ) ,גטברוג, סולנה, טפליצ'ה.
    ק"ש קיבלה את סלובן ליבריץ' שהיא הגרלה סבירה יחסית (שוב, לא אמרתי קבוצה קלה שלא יחשבו שאני מזלזל), את דינמו באמת היא קיבלה הגרלה בלתי עבירה.

    אם הקבוצות לא היו עובדות (גם בבתים, עם ניצחונות על קבוצות טובות מהם כמו PSG, ריינג'רס, צ'סקא, פרטיזן , אוקזר, חטאפה, תיקואים מול קבוצות ברמתם ומעלה) אז הדירוג הזה שהם השיגו בתחילת המיליניום היה נמחק כמו שהדירוג ימחק להפועל וחיפה בסוף העונה הנוכחית.
    העונות היחידות שההגרלות הטיבו עם הקבוצות זה 11/12 ו12/13. יש שיגידו גם 10/11 עם חיפה.
    ב13/14 חיפה נאלצה לעבור את אסטרה הרומנית בתור מדורגת.

    יותר מזה, בני יהודה ב2010 בלי דירוג הגיעה כמעט עד הבתים. הפועל חיפה ב2000 הצליחה גם בלי דירוג.
    מכבי ת"א הצליחה בליגה האירופאית ללא דירוג ויצרה לעצמה קצת דירוג. ואז עשתה את זה שוב בעונה של סוזה.

    ואגב כיום כדי להגיע לאירופאית
    צריך בסך הכל לעבור קבוצה חלשה יחסית בסיבוב המוק' השני, ובסבירות טובה לקבל קבוצה ברמה שלך או אפילו נחותה ממך בסיבוב השלישי, תשאל את ק"ש או את מכבי שלא עברה את מראיבור.

    הבעיה של ב"ש זה שהיא נאיבית כי היא יכלה לעשות סוג של התקדמות כי היא שיחקה טוב במשחק הראשון אבל ספגה שער מטומטם שאסור לה היה לספוג בעיקר העונה שהיה לה בסיבוב הבא את ואדוז שהיא קבוצה על הנייר נחותה מב"ש ולהגיע לפליאוף שזאת התקדמות באירופה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏3/12/15
  11. $zinedine zidane$ Member

    הצטרף ב:
    ‏12/12/05
    הודעות:
    305
    לייקים שהתקבלו:
    44
    זה יפה שאתה משווה בין קבוצות עם מסורת באירופה לקבוצה שהיו לה בקושי 2 ניסיונות לעשות משהו באירופה, שבאחת מהן התנאים היו הכי לא אידיאלים שאפשר. עוד כמה שנים גם לבאר שבע יהיו כמה ניצחונות מרשימים ברזומה.

    נו, בני יהודה הגיעה שלב אחד מעל ב"ש, אז? אתה חושב שהיא יותר טובה מב"ש של היום? קצת מזל, לא יותר.
     
  12. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,618
    לייקים שהתקבלו:
    3,517
    מין:
    זכר
    ככה בנקודות כי אנחנו טוחנים מים.

    - יש הבדל בין עונה פחות טובה של קבוצת צמרת, נניח ב-2006-07 מכבי חיפה לא הצליחה להיאבק על אליפות, לבין עונות כמו 2004-05 או 2007-08 בהן מכבי והפועל היו בתחתית. בעונות הטובות ביותר בכדורגל כאן במאה הזו, נניח 2000 עד 2003 - שלוש קבוצות היו חזקות. בית"ר של גוטמן פתחה חזקה, הפועל הייתה מחזיקת הדאבל ומכבי חיפה של גרנט הייתה קבוצה מעולה.
    - קבוצות צריכות להתחיל ממשהו. איך הפועל בנתה את הדירוג שלה באירופה? היא קיבלה מתנה מאלוהים? לא. היא עברה את צ'לסי. ולוקמוטיב. ופארמה. וכמעט את מילאן. והמשיכה שנה אחרי שנה להצליח. בית"ר צריכה להפסיק לקבל חמישיות מקבוצות פח. והעובדה שהיא הודחה מאירופה בשלב מוקדם למשל גם בעונת 2006-07 דווקא הקלה עליה. היה לה סגל עמוס ואיכותי בטירוף, שני שחקנים על כל עמדה בעוד הפועל וחיפה רצו גם באירופה.
     
  13. $zinedine zidane$ Member

    הצטרף ב:
    ‏12/12/05
    הודעות:
    305
    לייקים שהתקבלו:
    44
    וכמה פעמים הפועל ניסתה את מזלה באירופה עד שהכל התחבר לה בקמפיין אחד? וחיפה? ומכבי? מספיק פעמים. אי אפשר לצפות ליותר מידי מקבוצה שמגיעה בלי דירוג ובשנים האחרונות אלו שמגיעות לאירופה, פרט למכבי, הן קבוצות בלי דירוג. אם הן ימשיכו להגיע שנה אחר שנה ויצברו מעט ניסיון, הן גם יצליחו להעפיל לבתים ומשם הדרך תהיה הרבה יותר קלה.
     
    Love Is Red אוהב/ת את זה.
  14. Love Is Red Member

    הצטרף ב:
    ‏20/8/06
    הודעות:
    5,822
    לייקים שהתקבלו:
    721
    נו באמת העשור הקודם לא היה טוב משמעותית מהעשור הנוכחי...
    אתם באמת רוצים להגיד לי שבית"ר של גיאדאמק שקיבלה תבוסה מויסלה קראקוב יותר טובה לצורך העניין ממכבי תל אביב?
    שבית"ר העונה כל כך גרועה?
    תעשו לי טובה הליגה חלשה ובאותה רמה פחות או יותר מסוף שנות ה90...
     
  15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    גם הרושם משנות ה-90 הוא בעיקר נוסטלגי.
    מה שקרה זה שאנחנו דורכים במקום בזמן שכל הענף מתפתח באופן רציף.
     
    Love Is Red אוהב/ת את זה.