ובניון שיחק 10 דקות וכבש שער וקיבל 7... מילא 6 בגלל הגול אבל 7? עוד מעט הוא היה מקבל גם 8 כי הוא עזר למכבי חיפה לנצח משחק שני רצוף...
בניון הבקיע שער ניצחון, טב"ח הבקיע שער חסר כל חשיבות. זה הבדל ענק. לא שאני חושב שלבניון מגיע 7, אבל מגיע לו יותר מלטב"ח.
הוא לא צריך להוכיח כלום. אני לא מאלה שנוטים לעוף על שחקנים יותר מדי, בטח לא אחריי עונה אחת, אבל שלומי הוא משהו מיוחד. אני חושב שאמרתי כבר בימי ההעברה למכבי שהאבידה האמיתית של בית"ר היא שלומי ולא דסה, ואני עדיין עומד מאחוריי זה כמו שאמרתי במהלך כל הזמן האחרון שאזולאי יכנס להרכב וברגע שיכנס לא יצא ממנו. שלומי שחקן אדיר שמכיל בתוכו המון, והוא גם אישיות טובה שעובדת קשה ומשקיעה, לא מדובר פה על פרימדונה. לא סתם גם אוהדי בית"ר אמרו שסכום ההעברה שמכבי שילמה לבית"ר על שניהם הוא בדיחה, כי מדובר פה בשני השחקנים הטובים בארץ בעמדות שלהם או לפחות בין הטובים. מכבי עשתה פה וואחד עקיצה לבית"ר, ואת זה יעיזו להגיד בקול רם רק בעוד כמה חודשים.
http://www.sport5.co.il/files/7/31937.Xxx יש מצב גדול שכתבתי את זה גם אחרי הניצחון על רעננה שהגיע באותה הדרך משער של המושיע גוטליב - אם הגענו למצב שאני חוגג ניצחון דחוק מול קבוצה פח כאילו הרגע זכינו בצ'מפיונס - זה אומר הכל. מי היה מאמין בקיץ שהפועל ת"א תהיה קבוצה כל-כך נכה, כזו שכדורגל זר לה. הניצחון הזה הוא אפילו לא אקמול, אפילו לא אוויר לנשימה, כל בלוף מתגלה בסוף. אם כל חלוץ בסגל הוא רק חצי חלוץ אמיתי אז הפיתרון מבחינתי הוא לשחק עם שניים, המצב הנוכחי לא יכול להימשך. בעצם, גוטליב החלוץ הכי טוב שלנו העונה והוא גם מלך השערים, היחיד שצריך לקבל משכורת בקבוצה הזו. ותרשו לי לסיום לצטט אוהד הפועל בפייסבוק: מרגיש צורך להתנצל... אמרתי יותר מפעם בעבר שדני עמוס לעולם לא יביא לנו נקודות. טעיתי.
לא ראיתי שציינו פה את הפנדל על ורטה. מדובר בטעות שיפוט חמורה שיכלה להכריע משחק ואולי עונה. או בכללי בתקשורת "האדומה" משחק כדורגל זה לא היה אבל טיול חביב לעכו דווקא כן, יחס והשקעה מצד הנהלת עכו בשאטלים ואצטדיון מהסוג שאני אוהב, מרווח, רואים טוב, יש שם מחדל עם הגג וזה לא הפריע. ויצא שחזרתי מהמשחק באותו זמן שחזרתי מנתניה איכשהו. הפועל שוב עם שער מאוחר (פר סמו פה שכבשנו 41 שערים בדקות ההכרעה ושזה הכי הרבה בליגה), שוב פעם אוחיון את גוטליב. כמו שאמרתי, משחק כדורגל לא היה אבל כמה הערות יש: 1. דני עמוס ב"יכולת טובה", האיש נשאר אותו שוער שהיה בהפועל, תודה רבה על הגול שנתת ועל ה3 נק', יש לך עוד הרבה להחזיר. 2. לציון צמח יש הרבה פונצטיאל. 3. אוחיון אולי מסמן הכי טוב את הכשלון של כבירי ואת קונספט הבנייה מחדש. מדובר בשחקן שלא נספר בשני העונות האחרונות, יושב על חוזה זול ומבין כדורגל יותר מכל שחקני הסגל, אולי כושר אין לו אבל מה שיש לו במצבים נייחים מביא כבר פעם שנייה נק' (ביחד עם גוטליב) והוא מהשחקנים שיודעים לתת איזשהו כדור עומק או לעשות מהלך חכם, שחקן עם הרבה ניסיון ומהשחקנים שצריך במאבק תחתית ובטח שיש לך המון צעירים. האיש יכל בקלות להדליף על כל סיפורי שי אבוטבול או רמזי ספורי, על הבחירות התמוהות בהרכב, להתמרמר וליצור אווירה לא טובה בחדר הלבשה. זה מה שרוב השחקנים הישראלים היו עושים, יכל אבל לא עשה את זה עונה וחצי, לפי הנתונים גם הוא הכי משקיע באימונים ובמשחקים. הדבר היחיד שהוא עשה זה שלא שילמו לו משכורת אז ביקש תכסף ואז נרגע וזהו. יש שחקנים שסך התפוקה שלהם הוא יותר מהיכולות והפונצטיאל שלהם, אוחיון הוא אחד כזה. חוץ מהמצבים הנייחים, גם היום - כניסתו הובילה לשינוי והפועל לקראת סוף המשחק החלה לתקוף. הבן אדם הראוי (מתחילת הקיץ) להיות קפטן וסוג של מנהיג. אולי בקיץ חשבו שהוא לא מספיק טוב מקצועית וזה נכון כי הוא לא יכול להחזיק 90 דקות, אבל הוא עדיף על כל שחקן קישור אחר. מהצד השני - בן רייכרט, שממשיך לאכזב, אמנם הוא נלחם, עושה לחץ ומראה אכפתיות, אבל הכושר שלו רע, רע מאוד, אנחנו בדצמבר והכושר מתחילת העונה זה לא תירוץ כבר, היה לו מספיק זמן להשלים את הפערים כביכול. גם כל כדור שהוא משיג מלחץ הוא מאבד לרוב. יש גם את מיחאי פנטילי שהוא מאוד איטי ומעצבן , ליביו אנטאל שהוא שחקן השדה הכי גרוע בהפועל (יש תחרות קשה עם דודו ביטון ובאופן כללי) ובומבה שהוא פשוט טיפש.
כל שנה אומרים שהליגה פה חלשה אבל השנה זה נראה לי על אמת. שש קבוצות עם פחות משער למשחק. עכו ונתניה ביחד עם שער למשחק. אם רק אפשר היה להוריד ארבע קבוצות....
אין קבוצות שראויות לעלות הכל בתחתית כמו גלגל, הקבוצה שתרד תמכור את השחקנים לקבוצה שתעלה ופשוט היא תרד עונה לאחר מיכן. חייבים לעבור ל10-12 קבוצות כמו בשוויץ ובכך לחזק את הליגה הלאומית אבל זה כבר לדיון אחר.