אלכס, זו בדיוק הבעיה מבחינתי. אם הוא לא צריך את דבאלישווילי אז למה הוא שיחק היום? היום הוא הוכיח שבשתי פעולות הוא מסוגל להכריע משחק. ראינו את זה העונה משלישיית החלוצים שנרכשה בקיץ? בצורה הזאת גם לא מתנהגים כראוי לשחקן. אם זה לא עובד יותר אז תנו לבחור שחרור. לדעתי אלישע לוי פשוט לא יודע יותר מה הוא רוצה וזו התוצאה. את אותו התהליך אני רואה עם השוערים. עם אלישע לוי זה תמיד "יום עסל, יום באסל", רק לא עם מגן בינוני כמו משומר... ובכל זאת אלכס, האם אתה באמת מאמין שבלי דבאלישווילי אנחנו לא נפגע מבחינת כמות השערים? הרי תורג'מן, עזריאל ודה חסוס לא הראו בנתיים דבר. אז לפחות תן כבוד לבחור שבכל התקופה האחרונה שומר על שקט ולא עושה פרצופים או בעיות כמו דווידוביץ' או עידן וורד. בקטע הזה אני בהחלט חושב שמגיע לדבאלישווילי טיפה יותר כבוד.
משחק מתסכל ואין לי שום הגדרה אחרת לתאר אותו, מילא הם היה מגיע לנו להפסיד 4:1 אבל זה ממש לא היה ככה, כל ההבדל היה בניצול המצבים. וכמה מילים לגביי מאיר לוי: אני מקבל את ההחלטה שלו לא להעניק לבית"ר פנדל במה שקרה עם ריקן בין אם הוא צדק בכך או לא, אבל אם מה שקרה לריקן הוא לא פנדל אז בוודאי שמה שקרה בדקה 91 הוא לא פנדל והחוסר אחידות הזה משגע אותי למה הדין למכבי חיפה הוא א' ולבית"ר ירושלים הוא ב'? זו הטענה היחידה שלי למאיר לוי שבסה"כ הכללי עשה עבודה טובה.
נראה לי שדבאלישווילי הוא השחקן הכי אנדרייטד בתולדות מכבי חיפה. ראבק 47 גולים בשנתיים וקצת שהוא בקבוצה. הוא לא מהיר, הוא עושה כל משחק לפחות 3 פעולות מרתיחות, אבל הוא סקורר בחסד ולליגה זה מספיק. ומילה על הפרטנר שלו עמאשה, איזה מנטליות יש לו. השערים שלו הם בעיקר תוצר של קור רוח וריכוז שאין להרבה שחקנים בארץ. צריך לבדוק את יחס השערים שלו לעומת בעיטות לשער, כמעט כל איום שלו על השער מסתיים בגול. המשחק היום רק הראה איזה פוטנציאל יש למכבי חיפה כי למרות התוצאה הגבוהה, משחק ההגנה היה חלש מאוד ומרכז השדה עדיין לא מתפקד (הופעה חלשה של תמיר כהן).
מסכים ומאוד לגביי דבאלשווילי, חלוץ מצויין, הוא מבין את המשחק מעולה, הוא ידוע לתת שערים גם בראש וגם ברגל, אחלה של שחקן. לגביי הפוטנציאל של מכבי חיפה, פוטנציאל יש והרבה אבל המסננת שנקראת הגנת בית"ר ירושלים זה לא מדד לכלום.
אם תשים לב, אני דווקא כן כתבתי שהוא סיפק את הסחורה יחסית להשקעה שלו. אני כן מכבד אותו על כך. אבל העונה סיפור אחר ולא בגלל ולדימיר, אלא בגלל התנהלות הקבוצה כלפיו. אי אפשר לזגזג ככה. רוצים למכור, אז תמכרו. מה שקיבלנו מלדו זה בונוס אדיר. הבנאדם כבר חסר מוטיבציה. זה בדיוק כמו המקרה עם קולמה. לעשות קופה על התורכים ומהר.
דרך אגב היום כשדבלישוויל זכה בטלויזיה כשחקן המצטיין של המשחק שמעתי אותו מדבר בפעם הראשונה. אני חושב שמאז שהוא נחת בארץ הוא לא נתן ראיון בתקשורת, גם הכתובה.
היה לכולם פה בפורום ברור שבית"ר לא תמשיך לשחק ככה משחק שלם. חבל שזה נגמר 4-1 ולא 2-1 כמו שהיה אמור להגמר. פעם ראשונה שאני רואה את שי חדד בגודל אמיתי, והוא הרבה יותר גרוע מאשר בטלוויזיה. התנועה שלו עם כדור ובלי כדור היא מהגרועה שראיתי. טדי מדהים, האיצטדיון הכי טוב בארץ בהרבה מהשאר. חבל שלא פתחו את הצפוני. אני לא מבין איך מגרש כמו באשדוד הכל בסדר, אבל בטדי פתאום מוצאים כל מני בעיות בשקל. העיקר שאת הצפיפות ביציאה מהמזרחי לא פתרו, נחכה לועדת חקירה אחרי האסון.
ביתר נראו טוב עד השער השני שהוציא להם את האוויר מהמפרשים... לא מבין עדיין איך הקבוצה הזאת היא עדיין בלי כושר לסיים 90 דקות, זה נראה בסוף כאילו לרוב השחקנים כבר אין כח לעמוד אפילו
תראה את כל הידיעות האלה במהלך השבוע, שהמאמן מעיף שחקנים על חוסר רצינות. את התוצאות רואים אחר כך במשחק. כושר גופני לא פונקציה של תקציב. שחקני בית"ר פשוט לא שחקני כדורגל מקצוענים ברובם.
כל אלו שהמאמן העיף הם שחקנים שבכלל לא משחקים בסגל, ככה שזה לא תירוץ. חוץ מזה שנמאס מזיבולי המוח על שחקנים לא מקצועיים, שחקנים עושים מה שהמאמן מבקש ואם יובל נעים יעשה אימונים של בעיטות לשער הם יבעטו לשער, אם הוא יעשה אימוני כושר אז הם יתאמנו אימוני כושר, הבעיה שנעים לא עושה שום דבר מהדברים הללו וזה מה שמעצבן אותי אצלו יותר מהכל. זה שאין שיטת משחק מסודרת והכל בנוי על התלהבות ניחא, זה שהחילופים באים דקה 80 במקרה הטוב ניחא אבל אתה רואה שהשחקנים שלך אימפוטנטים מול השער? תן להם לבעוט בכל יום שעתיים רק בעיטות לשער, רואה ששחקנים תופסים את הצד דקה 35? תקרע אותם בכושר במשך השבוע או לחלופין אל תעלה אותם.
כשיש לך סגל שחקנים מצומצם שבהם אתה משתמש, אתה לא יכול לקרוע אותם מבחינת כושר בין המשחקים, אלא אם אתה רוצה פציעות, עייפות (יותר מהמצב הנוכחי) ושרירים תפוסים. לא שאני לא מסכים שצריך לעשות משהו עם הכושר, אבל במצב שנוצר זה בעייתי. למרות זאת, אני לא מבין איך מתחילת העונה השחקנים לא נכנסים לאט לאט לכושר. ואני לא מדבר רק3 על סטיבן כהן עצמו שהוא בכלל שערורייה..
זה בעייתי כשאין לך תוכנית מסודרת, התירוץ של מחנה האימונים תפס למחזור 1.2.3.4.5.6.7.8, היום אנחנו מחזור 12 זה כבר לא פאקטור.
היא כן הבעיה העייקרית כי עובדה שבמחציות הראשונות בד"כ אנחנו טובים, מגיעים למצבים ולא נותנים ליריבה הרבה שטח לכבוש אבל במחציות השניות הכל מתפרק פתאום.
שוב מכבי חיפה הוכיחה היום שהשנה היא קבוצה שבאה בעיקר למשחקים גדולים (לפחות עד היום). נקווה שהתוצאה תהיה דומה גם בקפריסין בשבוע הבא.