מחזור 12 בליגת העל: חיפה אדומה; נצחונות גם לב"ש ובית"ר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Blanco 7, ‏1/12/17.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מזכיר לכולם שאנחנו עדין בסיבוב הראשון. הלוואי שנתניה והפועל חיפה ימשיכו להיות המרעננות הרשמיות של הליגה (כבר כתבתי שמעדיף אותם על פני קריית שמונה נטולת הקהל עם שרצקי המאוס או על מכבי חיפה הבינונית עם התקציב המנופח), אבל זה מוקדם מידי לנתח אותם לעומק ולהסיק מסקנות. הבנתי שאתמול קלינגר אפילו אמר שהפועל חיפה מסוגלים ללכת עד הסוף. אני חושב שהסגלים הלא מספיק עמוקים של שתי הקבוצות וחוסר הניסיון יובילו לירידה אצל שניהם, כשבמקביל אני צופה שאנחנו נתחבר ונעלה את האחוזים שלנו, ואז הפער מהמקום הראשון יגדל ככל שהעונה תעבור.

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה רלוונטי מכבי חיפה למה שאמרתי?

בית״ר קבוצה שכשיחקה טוב לא השיגה נקודות ודווקא מאז שמשחקת חרא משיגה נקודות, אבל היא לא שווה טופ4 ביכולת.
    מכבי ת״א כנ״ל.
    היחידות שמצדיקות את המיקום שלהן בצמרת אלו נתניה וב״ש.

אנשים בפורום הזה מתלהבים נטו מתוצאות בלי להתמקד ביכולת. זו כנראה גם הסיבה שלא מבינים למה רוצים את בן זקן בחוץ.

3. Noam77 Member

כי התגובה שלך מקודם מה זה תורמת לפורום. מאוד עניינית ומקצועית.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מוזר שהאנשים היחידים בפורום שטוענים שהליגה גמורה ושבאר שבע הולכת לשייט לתואר הם בכלל אנשים שלא אוהדים את באר שבע... אוהדים של קבוצות אחרות רושמים את זה כל דיון לפחות 4 פעמים, לא ראיתי שמישהו ניסה להגיב או לעקוץ את זה. כנראה שאוהד באר שבע מרשה לעצמו לפאר את הקבוצה שלו, גם שהוא מרחיב ומסביר למה.. זה צורם מדי לכמה קוראים. מיותר.

Noam77 אוהב/ת את זה.
  5. עידן444 Member

גם לב"ש יש עליות וירידות והיא ניצחה בשבת בעזרת טעויות שיפוט לטובתה.
    ב"ש נמצאת בכושר הכי טוב בליגה עם 19/21 ב 7 המחזורים האחרונים. זו עובדה.
    כמה אצל הפועל חיפה מדובר במזל וכמה יכולת נגלה בהמשך.
    אם ננתח את הפועל חיפה-
    יש לה שוער אולי הכי טוב בליגה(והיא מסתדרת לא רע גם בלעדיו להבדיל ממה שחלק כאן צפו).
    יש לה בלם מעולה. שמעתי אפילו טענות שהוא ברמה של ויטור.
    יש לה קישור שעובד נהדר.
    התקפה ששווה שער בכל משחק(למרות שמולנו לא כבשה).
    אוסיף גם משהו לא פופולרי- מאמן לא פראייר עם אופי ווינר.
    במשחקי ראש בראש עם ב"ש, מכבי ת"א, מכבי חיפה(שלא הפסידה לשתיהן)- היא יכלה להם. גם לבית"ר בטדי(גילוי נאות- לא ראיתי את המשחק אז לא יכול להגיב לטענות שזה היה מזל).
    היא מוכיחה אופי(נדמה לי שניצחה בק"ש עם המון אופי וגם במשחקים אחרים).
    מגיע להם קרדיט על כך גם אם קול האוהדים שלהם לא נשמע בפורום(מלבד אוהד אחד שכמעט לא מגיב כאן- בצדק מבחינתו).

6. עידן444 Member

כנראה שקצת הומור כאן היא מילה גסה...

זו התשובה שלי לשתי התגובות מעלי.

7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

במשחקי ראש בראש עם כל קבוצות הצמרת בית״ר עם המאזן הכי טוב, ו? זה אומר משהו?

תסתכלו על יכולת, לא על תוצאות.

8. עידן444 Member

אני עצמי כיניתי את בית"ר חרא קבוצה אבל יחד עם זאת לדעתי היא הקבוצה הכי קרובה לב"ש ואם משהי תמנע מב"ש את האליפות זו תהיה רק בית"ר.
    זה דורש שינויים מאוד נקודתיים.
    אחרי ינואר אגיד לך אם אני חושב שגם מכבי ת"א בתמונה.
    והפועל חיפה נראית לי קבוצה טובה שנמצאת שם בזכות אבל התחושה שלי לפחות היא שאחוזי ההצלחה שלה ירדו בסיבוב השני. אולי אפילו משמעותית. אבל זה רק ניחוש כי כמו נתניה אני חושב שיש לה בעמדות מסויימות שחקנים ברמה פחות טובה ומחליפים לא מספיק טובים למקרה של פציעה בשביל לרוץ לאליפות.
    לא רואה מה היא עושה במקרה של פציעה של ברסקי או חנן ממן למשל...

9. yakov_y YNWA

הפועל חיפה צריכה 9 נק׳ סה״כ בערך ב-14 מחזורים כדי להבטיח פלייאוף עליון, ביחד עם ב״ש, מכבי ת״א ובית״ר נותרו רק 2 מקומות לפלייאוף העליון.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. באר שבע ניצחה את קריית שמונה בזכות שיפוט? באר שבע ניצחה בהפרש של שני שערים במשחק חד צדדי.
    איתמר ניצן יכול להאשים רק את עצמו שהוא שוער רך. במקום לנסות לדחוף את אייבנדר או להיות פיזי הוא פשוט ויתר בגול השני שספג.
    בהמשך המשחק היו שני מקרים דומים עם גורש שגם בהם השופט לא שרק לעבירה.
    דרך אגב קרן אחרי הגול של מיגל תפסו אותו והפילו אותו ברחבה כדי למנוע ממנו להגיע לכדור ללא תגובה של השופט.

2. כל הזמן שומע שבית״ר יכולה לרוץ לאליפות, איך זה מסתדר עם הטענות לבן זקן ועם המשחק הביתי מולנו ששם בלי קליימן היינו היום עם תוצאה היסטרית (ומניח שאז היו מדברים אחרת)?

3. כמו בשנתיים האחרונות, היחידה שיכולה להתמודד עם באר שבע על האליפות היא מכבי תל אביב מבחינת איכות הסגל וגם התקציב שיכול לאפשר לה בינואר לחזק מאוד את הקבוצה.
    גם היום, עם כל פתיחת העונה הלא טובה שלה, מכבי תל אביב עדין קרובה לבאר שבע מבחינת נקודות.

11. גלץ Member

היחידה שיכולה למנוע מבאר שבע אליפות זאת באר שבע עצמה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שאני רואה את הדברים יש בליגה 3 קבוצות שנבנו בקיץ כדי לקחת אליפות(ב"ש, מכבי וחיפה), בית"ר שמכוונת לכרטיס לאירופה והשבחת שחקנים עבור טביב, עוד 5 שרוצות פלייאוף עליון(ק"ש, הפועל חיפה, נתניה, בני יהודה ומכבי פ"ת) והשאר שרוצות להישאר בליגה ולא יותר.

כרגע מכבי ת"א חלשה מאוד ומכבי חיפה כישלון ענק כך שהדרך של ב"ש לאליפות סלולה, אלא אם כן נראה שינויים מקצועיים מרחיקי לכת במכבי, למכבי חיפה מיותר כרגע להתייחס. בית"ר מבחינת צבירת נקודות מועמדת לאליפות, מבחינת יכולת מועמדת לירידה. עם מאמן חדש וטוב ושחקני רכש בינואר אפשר לתת פייט לב"ש אבל קשה לי להאמין אלף שזה יקרה ובית שלטווח הארוך זה יספיק לאליפות. במצב הנוכחי משבר בצבירת נקודות נמצא מעבר לפינה.

הפועל חיפה ונתניה נותנות עונה מצוינת, לשפוט אותן על היכולת או להשוות אותן לב"ש או אפילו לחיפה ובית"ר זה לא נכון כאשר המטרה העיקרית שלהן היא פלייאוף עליון וכל דבר מעבר יהיה הצלחה מדהימה.

13. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

קלישאת כדורגל... צ'ק.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדיון אמנם גלש למחוזות אחרים, אבל אני רוצה להתייחס לדרבי החיפאי:

אתחיל בכך שנהנתי מאוד לצפות בו מהטלויזיה. התחושה הייתה שהיוקרה העירונית באמת מונחת על הכף, בניגוד לשנים עברו שזו הייתה סיסמא ותו לא ולשם שינוי הייתה גם נוכחות של הקהל האדום. שתי הקבוצות רצו להראות שהן שייכות לצמרת, כל אחת בדרכה.
    אני חושב שזה היה אחד המשחקים הטובים יותר שהיו למכבי חיפה העונה ולאו דווקא אחד מהטובים שהיו להפועל חיפה. כבר ראיתי את האדומים במשחקים טובים יותר.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  15. Butragueño מנהלים

מתחבר למה ש @EO11 אומר,
    הליגה הזו מזכירה לי יותר את עונת האליפות של קרית שמונה מאשר עונת האליפות הראשונה של ב"ש.
    כל כך הרבה חורים בגנה, שערים מביכים (ואפשר לראות את זה על פי כמות שערי החובה של הקבוצות), תורג'מן מקום שני במלכות השערים, שיפוט גרוע, מנשה משיח מקבל לשפוט את הדרבי החיפאי, אף קבוצה כמעט לא מארחת במגרש הביתי שלה, 1000 מאמנים מפוטרים ולוזון מעמד בליגת העל.

זה לא שבעונה יציבה מכבי חיפה הייתה שווה משהו, אבל לבוא ולהגיד "איזו ליגה יש לנו העונה" זו מסכה על הפנים.
    אפשר לומר שיש ליגה תחרותית, אבל ברמת הבינוניות, לא ברמת הכדורגל. רוב הקבוצות החזקות (מכבי ת"א, ב"ש, בית"ר) התקרבו (מטה) לרמה של הפועל חיפה, ולא להיפך.