מחזור 11: סביליה גוברת 2-0 על ריאל; 3-0 לברסה

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Nov 2, 2007.

1. beitar4ever Member

משחק טוב של ברצלונה שמנצחת 3-0 לאחר משחק שהיה בשליטה אבסולוטית שלה, ברסה הגיעה להרבה הזדמנויות היום במשחק ופשוט מחצה את בטיס שהייתה חסרת אונים מול הקטלונים , רונאלדיניו עם משחק טוב מאוד סיים עם שני שערים ועם יכולת טובה שלו במשחק,ניראה שרונאלדיניו חוזר לכושר שלו, בכל מקרה ברסה שומרת על מקומה בטבלה כאשר היא ממוקמת במקום ה-2.

2. SkiMan Member

משחק חביב ביותר. בסה"כ אכן נראה שהשחקנים התחילו לעשות סוויץ' מנטלי אחרי שני משחקים גרועים בהם הם הפגינו אפס יכולת אם כי עדיין הייתי רוצה לראות מה שווה הסוויץ' החיובי הזה במשחקי החוץ לפני שנקבע שנעשה כאן שינוי בראש של השחקנים.

זאמברוטה ואבידאל חייבים לתרום יותר להתקפה במשחקים כאלו ולעלת הרבה יותר. עם יותר תמיכה שלהם, היינו שמים היום עוד איזה שני שערים. תמיכה של מגנים במשחק כזה, מפרקת בונקר שכזה מהר מאוד וביעילות. אין כמו לפתוח משחק לרוחב עם כמה שיותר שחקנים במשחקים כאלו. טורה ואינייסטה נפלאים, צ'אבי בעוד משחק מיותר עבורו - אולי כדאי שרייקארד ייתן לו איזו סטירה ויעיר אותו? רונאלדיניו עם שיפור אבל עדיין מתקשה לעבור שחקנים. רצון היה. אנרי נראה יותר חד, ובאמת הגיע הזמן שיבעט כמו שצריך לשער ולא יתחכם בפסים מטופשים, אבל התחושה היא שהוא עדיין נראה כמו חלוץ שאפשר למצוא עוד כמוהו, ולא כפנומן יוצא הדופן שלמדנו להכיר. כרגע, הוא אינו מסוגל ליצור שער יש מאין כפי שהיה עושה בארסנל בעזרת טכניקה ויכולת אישית עילאית, ולכן אני לא רואה איך הוא עדיף על אטו, כשהקמרוני יחזור. מסי רדום ובאמת חורה לי שהוא לא מביא לידי ביטוי את היכולת הטובה שלו כשרונאלדיניו משחק. ממה הוא מפחד בדיוק? זה מתחיל להיות קצת מדאיג.

נראה כי בוז'אן הוא הכישרון הגדול באמת, יותר מג'יו. יש בו מין ניצוץ כזה של כישרון מדהים שאין בג'יו. אני מאוהב בילד, יש משהו שאני פשוט אוהב במשחק שלו ממה שראיתי עד כה וקשה לי להצביע עליו.

הפקת הלקחים החשובה מבחינתי לקראת ריינג'רס:
    1) תמיכה הרבה יותר גדולה מהמגנים וריווח המשחק.
    2) לשחק הרבה יותר מהר, אני באמת חושב שאנחנו צריכים לשאוף לשחק במהירות בה ארסנל ומנצ'סטר משחקות.
    3) צ'אבי לספסל.

Last edited: Nov 5, 2007
  3. Barcik Member

שאבי לספסל זה בסדר כשדקו חוזר. גודיונסן? לא, תודה.

4. Bensh Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

לשמור לגודיונסן מקום ליד אזקרו ביציע

5. xavi6 Member

משחק טוב של ברסה, אבל מול בטיס בבית מיבחינתי עם כל הכבוד זה לא אתגר כזה גדול. במשחקים כאלה ברסה אלופה, המבחנים האמיתיים הם בחוץ. עם זאת, גם אני נהנתי מהמשחק היום.
    טוראהם כמו שתמיד אמרתי אדיש מידי, מפחיד, יש לו יותר מידי ביטחון בעמדת הבלם וזה יכול להוביל לטעויות קריטיות במשחקים חשובים יותר מול קבוצות חזקות יותר. פויול עשה עבודה רגילה כמו תמיד, אבל באמת שלא הייתה לו הרבה עבודה. כנ"ל אבידאל וזמברוטה שממשיכים לעשות עבודה מעולה, וסוף סוף אפשר להגיד שיש לברסה מגנים מעולים שמראים עיקביות בניגוד לקודמיהם, שמככבים בקבוצות אחרות למרבה הצער.
    בקישור כל השלושה היו מעולים. טורה פשוט מדהים, הוא באמת מראה סימנים של ויירה חדשני וטוב יותר. איניסטה גם פשוט מבריק כל פעם מחדש, עם זאת, אני לא חושב שניתן להשוות אותו לגורדיולה מהסיבה הפשוטה שאין לו בעיטות כאלה חזקות כמו שיש למארקז לדוגמא, והוא לא אגרסיבי מספיק. מיבחינה טכנית הוא הקשר הכי טוב שיש לנו, החוכמה שלו והמהירות שלו באמצע פשוט מדהימה, הקלות שבה הוא עובר שחקנים לפעמים היא בילתי ניסבלת, וגם מיבחינת חילוץ כדורים הוא הישתפר פלאים(עדיין לא כמו שחקן אחורי כדוגמת גורדיולה, אבל בהחלט יודע להגן) הלבקן צמח בלי שנשים לב לקשר מס' 1 בעולם בכושר הנוכחי, לי כבר אין ספק. צ'אבי מצידו גם רשם משחק טוב מאוד אפילו, נתן שתי מסירות גדולות להנרי שהיו אמורות להיסתיים בשער, אבל בלי קשר למסירות הוא עשה גם עבודת הגנה (כן כן, הרבע עוף הצליח לחלץ כמה כדורים) וגם עבודת קישור מעולה. ניווט את המשחק כמו בימים הטובים, וזה מה שהוא אמור לעשות. רק משהו אחד מפריע לי, שיבעט יותר, שיעז יותר לאיים לשער. הוא נכנס מידי פעם לרחבה אבל זה לא מספיק, חבל שהוא לא מאיים יותר מרחוק, ויש לו בעיטה חזקה.
    מסי עשה עבודה טובה, עם כדור אחד היה נכנס לשער זה היה הקינוח הכי טוב למשחק הזה(מזל שרונלדיניו קינח לנו והכין משהו אחר) אבל לא משנה, הוא עשה עבודה טובה כל פעם שכדור הגיע עליו. היה מעצבן לראות את הכיסוחים שעשו עליו, ואפילו הוא בעצמו פעם ראשונה נכנס לעימות מיתוך עצבים. כנראה שגם לו נמאס מהכיסוחים האלה.
    הנרי רשם משחק טוב, למרות ההחמצות הוא כובש שער יפה ומעלה עוד פעם את הביטחון שלו, שאחרי כל החמצה יורד פלאים. הוא עדיין לחוץ, הוןא עדיין עצבני, הוא עדיין מתוסכל. הכל במוח שלו, הוא חייב לשנות את זה, והדרך הכי מהירה זה להפסיק עם ההחמצות וליכבוש כמה שיותר. הוא תמיד נלחם, תמיד נותן הכל, תמיד רץ כמו מטורף, והגולים באים, רק שימשיכו לבוא ושההחמצות ירדו.
    רונלדיניו...יש צורך לדבר? סתם לי ולהרבה את הפיות, לפחות עד לרינג'רס. באמת שאין מה לדבר, כל מה שאני יגיד כבר אמרו.

בויאן צריך לשחק יותר, וכרגע על חשבון דוס סנטוס שלא מראה טיפה ממה שהוא באמת יודע. ההירכיה ביניהם כנראה הולכת להישתנות ודווקא בויאן יהיה המועדף מבין שניהם. למרות שאני תמיד העדפתי את בויאן כשכולם לא הפסיקו לקשקש על דוס סנטוס, איפשהו זה מציק שהילד שבמקסיקו כיכב ובמשחקים הראשונים בברסה עשה דברים יפים עושה במכסניים אצל הגדולים, ולמרות החוצפה הגדולה שיש בו, הוא עדיין לא הראה כמעט כלום על הנייר. אולי זה ישתנה, הלוואי וזה ישתנה במשחקים הקרובים.

6. M_T_A Member

לראות את בויאן משחק ולא להאמין שרק באוגוסט האחרון מלאו לו 17. בגיל הזה בד"כ שחקנים קורעים רשתות בליגות הנוער במגרשי אימונים מול קהל של כמה עשרות שמורכב מחברים וקרובים, והוא מפרפר שחקני הגנה בקאמפ נואו לעיני כל העולם. תופעה כזאת באמת שעוד לא ראיתי. אפילו מסי היה בגיל הזה אנונימי לגמרי.
    אפשר רק לנחש מה מצפה לו בעתיד

7. xavi6 Member

אנונימי? בגיל הזה אם אני לא טועה הוא כיכב בטורניר נבחרות וזכה בתור שחקן מיצטיין ומלך השערים במונדיאל לנבחרות צעירות, כאשר בגמר הוא כובש צמד בפנדלים שהוא וקון אגוארו סחטו. הוא לא היה אנונימי כלל, בגיל 17 כבר רשמו אותו לסגל במשחקים של ליגת האלופות, ידעו מי זה מסי. בכלל, את השחקנים הצעירים של ברסה מכירים מלפני הופעה הבכורה שלהם, הם ממש לא אנונימים.

8. Raulito Madridista

אכן באמת משחק טוב מאוד של ברצלונה אתמול, היה ברור לי שהיא תשיג את הנקודות, בטיס קבוצה חלשה מאוד,שום מהלך התקפי ראוי לא ראינו ממנה וככה אי-אפשר לנצח בקאמפ-נואו היא צריכה להגיד תודה להנרי שהיא לא הובסה בתוצאה כואבת. הצרפתי עד עתה כבש שישה שערים(אתמול מבישול יפה מאוד של אינייסטה, אבל באמת, אנשים הפכו את הבישול הזה כאן לדבר אלוהי, אני ראיתי בישולים יותר מדהימים מזה - הבישול של גוטי לרוד אשתקד נגד סביליה בבברנבאו), אבל הוא מחמיץ ברשלנות ואני לא זוכר אותו כמחמיצן מארסנל, הוא יכל להגיע לכמות כפולה עד עכשיו. רונאלדיניו נתן משחק טוב באמת והוא ממש לא גמור, השאלה אם זה חד פעמי. לברזילאי יש חמישה שערים העונה אבל שימו לב, 4 מהם לא שערי שדה(שלושה בעיטות חופשיות ופנדל). גם בוז'אן הרשים ומסי לא היה רחוק משיחזור השער המדהים נגד חטאפה.

אתלטיקו מדריד פשוט לוזרית, הובילה על ויאריאל 2-0 וגם לאחר מכן 3-2(הגול של סימאו - מצויין, אני תמיד אמרתי ואני חזרתי על עצמי, לא מבין למה הוא נשאר בבנפיקה כל-כך הרבה זמן ואיך הוא לא הגיע לקבוצה גדולה לפניכן), ובסופו של דבר הפסידה, היא יכלה לעלות למקום הרביעי ולהיות במרחק של 2 נקודות בלבד מהמקום הראשון והיא החמיצה כאן הזדמנות. ניהאט התורכי צריך לשחק בהתקפה של ויאריאל לטעמי עם רוסי(שער מדהים שלו אתמול בהקפצה מעל לאו-פראנקו), אתמול השער האחרון שלו זו אומנות, הוא קיבל מסירה מדהימה שם. ויאריאל קבוצה עם פוטנציאל עצום אבל היא תצטרך לשמור על יציבות, בקשר לאתלטיקו, לטעמי הבעייה שם זה שבמרגש המגרש אין גרזן אמיתי, מאניש לא קשר אחורי וראול גארסיה יותר 50\50.

אספניול מזייפת שוב ומחמיצה גם היא הזדמנות ובפעם השנייה להיכנס לצמרת הגבוהה באמת, היא יכלה לנצח את ראסינג שלא מרשימה העונה, הגנת ברזל אולי יש לה אבל התקפה לא, מוניטיס עד עתה בינוני ורק סראנו מספק את הסחורה שם. וולנסיה עשתה את מה שהיא הייתה צריכה לעשות וגנבה ניצחון, מוריינטס הוא מנייה בטוחה לגולים והוא חייב לשחק. וולנסיה יכולה להרגיע את עצמה עם ניצחון על רוזנבורג בליגת האלופות ובליגה המצב שלה סביר מאוד, מאיורקה תישאר עם המחמאות.
    סראגוסה פשוט מרגיזה, איך היא מפסידה בבית לויאדוליד? הקבוצה הזו לא מסוגלת לתת שני משחקים טובים רצוף, פשוט לא יאומן. ההגנה שם לא מספיק טובה. חטאפה לאט לאט משתפרת ואוססונה נכנסת למאבקי התחתית, דפור תצטרך להזיע עוד כדי להישאר בליגה, יש כמה קבוצות במאבק על ההישארות וכן, מזל טוב ללבאנטה שניצחה בפעם הראשונה העונה, את אלמרייה בבית.

9. RubberSoul Member

המשחק הבא של ברצלונה מול ריינג'רס בקאמפ נואו,חייב להיות פריקת העצבים ה'רשמית'.
    בטיס היא יריבה ששימשה כקונוסים זזים שמדי פעם מצליחים לעשות משהו.
    שימו לב,כל כדור שהגנת בטיס הרחיקה,ישר הגיע לשחקן ברצלונה,לכל כדור,הגיע שחקן באדום-כחול.

10. M_T_A Member

כל מה שאתה מדבר עליו קרה בגיל 18.
    מסי היה בן 17 ב24.6.2004. כשהוא היה בגיל שבו נמצא בויאן עכשיו=17 וחודשים בודדים, הוא עוד שיחקן בקבוצת המשנה ובעונת 05\04 עדיין לא היה ידוע במיוחד.
    מסי פרץ לתודעה העולמית ב1.5.2005, כשהוא נכנס כמחליף מול אלבסטה וכבש צמד(שאחד מהם נפסל בטענת נבדל, למרות שהשער היה חוקי לחלוטין). וזה היה חודש וחצי לפני שמלאו לו 18.
    ביוני באותה שנה הוא הוביל את ארגנטינה לזכייה באליפות העולם עד גיל 21.
    וכן יש הבדל בין 17 וחודשיים ל17 ו10 חודשים כי בגיל הזה כל שבוע משמעותי.
    מסי בגיל הזה לא היה שחקן קבוע בקבוצה הבוגרת ולא נכלל בגל של ליגת האלופות.

11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל עדיין , מסי לא הצליח להשתלב בקבוצה הבוגרת של ברצלונה בגיל 17 כמו בוז'אן .

גם בוז'אן כיכב הקיץ באליפות העולם לקבוצות במדי נבחרת ספרד אלמלא אדום שהשופט היה צריך לוותר , הוא גם היה לוקח את מלכות השערים ותואר אלוף עולם.

12. Sergio Ramos Member

בטיס לא הייתה אתמול יריבה רצינית, לא הצליחה לסכן ולא היוותה כאנדרדוגית מסוכנת בכלל. היא כמו הרבה קבוצות, כמו לבאנטה לדוגמא, באה וניסתה לצופף את האמצע בכדי למנוע מבארסה לשחק את המשחק המהיר והשוטף שלה. בקאמפ נואו זה כנראה לא יעבוד ובמיוחד זאת בטיס הגרועה ביותר. יש לבארסה בעיה בתקיפה עם המגנים שלה- בארסה קבוצה התקפית שתוקפת בשתי מגנים וזה עוזר לה למשחק הלחץ והדיחקה של היריבה אחורה, אבל איבדאל וזמברוטה לא ממש תורמים וזה בולט. אבידאל עוד בצרפת לא ידוע כתוקף גדול אבל הוא יכול לשפר את היכולות שלו. זאמברוטה, ממנו אני חושב שבברצלונה צריכים לצפות ליותר. אולי הוא עדיין לא התאושש מהפציעה שלו, אבל הוא חייב לתרום יותר להתקפה.
    רונלדיניו ב15 הראשונה היה די חלש. אבל אז ראינו רונלדיניו קצת אחר, רץ יותר, בא לקבל את הכדור מהקשרים, פעלתן ויוזם. כבש גם שתי שערים יפים. זה עדיין לא זה, אבל זו אולי נקודת אור לשיפור לקראת העתיד. או שמה זה אויל היה חד פעמי? ימים יגידו.

קאמבק מדהים אתמול של ויאריאל. הקבוצה הזאת לא מפסיקה להפתיע פעם אחרי פעם. היא ניצחה את בארסה, מחזור אחרי זה היא הגיעה לסרגוסה מרוממת מידי וחטפה בראש. אבל הנה בדיוק כמו אחרי המשחק מול ריאל מדריד שהיאר הובסה, הרבה הספידו אותה. אבל שוב היא מוכיחה שלאט לאט הקבוצה מתחילה לקבל אופי ובינתיים היא קבוצת צמרת די יציבה עד כה. אני לא חושב שצריך לקרוא עכשיו לאתלטיקו לוזרים וכבר להכתיר אותם לכישלון- הפסידו, קורא. על פי תוצאת המשחק אני משער שאתלטיקו לא היוותה סתם יריב אלה באה להילחם ונתנה משחק טוב בדיוק מו ויאריאל. אין סיבה שזה מה שיפיל אותה.

13. דניאל א. Member

תענוג תענוג. בטיס לא באה לעשות כלום, אפילו בניגוד לאלמריה שלפחות ניסתה והגיעה למצבים. השער היה עניין של זמן והנרי עשה את זה, משחק שני רצוף שהוא משחק סוף סוף הנרי מתחיל להיכנס לעיניינים. נכון הוא החמיץ לא מעט אבל אין עוררין על כך שהוא מתחיל להשתלב, זה לוקח קצת זמן אבל זה קורה. זאמברוטה נתן גם הוא משחק שקט וטוב, אבל הוא פצוע וכנראה ייעדר מול ריינג'רס. מסי, נפלא כרגיל, הדרבילים שלו מעוררים פליאה כל פעם מחדש. איך הוא פאקינג עושה את זה?!
    את רונאלדיניו השארתי לסוף, גם לגביו אין ספק שהוא כבר נראה יותר טוב. אבל עדיין, להצהיר שהוא "חוזר" זה מוגזם לחלוטין ולא במקום. עדיין לא ראינו את הדריבלים המפורסמים, ופרט לכמה דאבל פסים נחמדים עם מסי גם לא מסירות מי יודע כמה. הוא נראה יותר טוב(ואני לא אומר את זה בגלל השערים, כי שוב זה קורה בבעיטות חופשיות ולא שערי שדה) אבל הכי חשוב זה לשמור על יציבות.

על ההבדלים בין ברצלונה בחוץ לברצלונה בבית אני חושב שעדיף לא להרחיב.