בקשר למכבי ת"א - אין ספק משחק על כל העונה. ברור שגם אם מכבי ת"א תפתיע את חיפה ותנצח ואז תפסיד שבוע הבא בקופסא זה כאילו לא עשו כלום אבל בלי קשר מחר זה משחק על כל העונה. על העונה של מכבי ת"א כי נכון זה יהיה רק 9 אבל זה יכול להמשיך להוציא את מכבי לדרך נכונה ולתת ביטחון, וחוץ מזה שמקצצים את הנקודות וחיפה לא תמשיך ביכולת שלה שהיתה באמת מעולה, כי מתישהו הגוף מתעייף ושחקנים מתעייפים חיפה לא תנצח 33 משחקים גם אם מחר היא תנצח. זה משחק על כל העונה גם בשביל הליגה, אם חיפה מנצחת באמת שאני לא רואה קבוצה שתעצור אותה, גם לא הפועל, מצד שני אם מכבי תנצח את חיפה אז הפער יהיה 6 וגם קבוצות אחרות יראו שהשד לא נורא כל כך (גם אם הוא לפעמים נראה מאיים). אם מכבי תנצח מחר את חיפה ותישאר עד לחלון העברות בעניינים (פחות מ-10 הפרש) אני מאמין שבמכבי יפתחו את הארנק ובין היתר יפעלו גם לשחרור של כמה שחקנים כמו יבוריאן ושבחון ועוד כמה, ועל הדרך יפתחו את הארנק ויביאו לפחות חוץ אחד אם לא שניים (גם כי מאיוקה הולך באמצע ינואר) ועוד קשר אחורי (אולי על חשבונו של קומאץ'). אם מכבי באמת תנצח כמו שכל הליגה רוצה וגם אנחנו כמובן, ובאמת תהיה שם, אני חושב שאחד השחקנים שיכולים לעזור לה יהיה מקרייב מאשדוד, ואני מאמין שמכבי יוכלו להשאיל אותו עד סיום העונה עם אופציה להשאלה או אולי גם לקנות אותו במחיר של מיליון דולר, הוא שחקן ששווה את זה, מכיר את הליגה שלנו, והעונה הוא עם פחות שערים רק בגלל שאין לו עם מי לשחק באשדוד, שנה שעברה הוא היה בסדר, לפני שנתיים ענק, זה לא אומר שהוא מידרדר אני חושב גם שזה שהוא באשדוד תקוע והוא מבין גם שזה לא מועדון כל כך גדול די מדכדך אותו. כמו שאמרתי, למכבי ת"א יש 3 משחקים קריטים, ב"ש בחוץ אותה עברה כמו שצריך, המבחן הקשה ביותר מכבי חיפה בבית ואחריה נתניה בחוץ, אם תעבור אותם מכבי לא תיקח אליפות זה ברור כי היא לא מתקרבת מבחינת האיכות שלה לחיפה והפועל אבל היא תהיה בצמרת ואני מאמין שהיא תסיים שלישית מה שייתן תחושה טובה במועדון סוף סוף אחרי הרבה שנים וגם יסמן איזשהו תהליך של בנייה אמיתית ויותר מזה, מכבי תחזור לאירופה ואת זה במכבי רוצים מאוד, גם בגלל העונה הנוראית ההיא של סנטה קולומה וארצ'יאספור וגם כי הם רוצים לשקם את מעמדם קצת מבחינה אירופאית. אגב בליגה משלנו - מוטי איווניר מונה על ידי דני ענבר למאמן מכבי לצורך הדגמה, מוטי עם הדיבור והבעת פנים ראו שהוא כל כך מת שזה יקרה במציאות חחח
משחק על כל העונה בשביל מכבי ת"א? תיסחף. גם אם יחלקו פעמיים את הנקודות, מכבי תל אביב לא תאיים על תואר האליפות. לא תתקרב אפילו לזה. במשחק נתון כמו זה מחר יש לה את היכולות לעקוץ את מכבי חיפה, אבל בסופו של דבר מכבי חיפה והפועל ת"א זה ליגה נפרדת. היה ברור מהרגע הראשון שאחת מהן תהיה האלופה. מכבי ת"א זה עדיין לא הלבל הזה. משחק יוקרתי עבור שני הצדדים, זה כן, אבל לא משחק על עונה שלמה. גם לא בשביל מכבי חיפה. נכון שיהיה נחמד להשוות את שיא הנצחונות הרצופים אי פעם ועוד על חשבון מכבי ת"א, אבל זה אחרי הכל משחק על 1.5 נקודות. מכבי חיפה, בין אם תנצח ובין אם תאבד נקודות, תמשיך במסלול שלה ובמאבק עם הפועל. מכבי תל אביב תיאבק על גביע אופ"א, לא מעבר.
אמרתי, מכבי לא תיקח אליפות אני לא משלה את עצמי, אבל ההבדל הוא בין הביטחון שאפשר לקבל ולהיות בצמרת עד הסוף וגם לקבל לחזור להיות אימפריה אט אט אט אט, לבין עוד עונת דשדוש. מקום שלישי עבור מכבי ת"א מרובת הסבל של השנים האחרונות יהיה הישג, אבל יותר מזה יהיה הישג לראות שלד או חלק משלד רץ כקבוצה ולא אסופה של שחקנים שאין לה מושג כמו בשנתיים האחרונות, ואת זה בונים עם נצחונות כמו מחר, לכן זה משחק על עונה שלמה. מכבי לא תיקח אליפות לא משנה מה יקרה, אבל מכבי יכולה לפתוח טיפה את הליגה בשביל הליגה עצמה, וגם בשביל עצמה להוכיח שהיא מסוגלת, ושעם חיזוק יותר נכון וטוב, בהמשך לבניה שנעשית, היא תוכל להיות יריבה איכותית וראויה גם להפועל ת"א וגם למכבי חיפה, וכמו שראית אתמול עם בני יהודה, זה שאתה מנצח את רעננה ועכו וכו' ואתה בצמרת לא הופך אותך באמת לאחת כזאת שיכולה לאיים...אתה יכול להגיד לי כמה קבוצות גדולות פרט למכבי ת"א והניצחון ההוא על הפועל לפני שנה בני יהודה ניצחה ב-5/6 השנים האחרונות? למכבי ת"א יש שתי בעיות שהן אלו שמונעות ממנה להיות דבוקה לחיפה והפועל: קשר אחורי וחלוץ. למכבי אין קשר אחורי כזה שיעצור את התקפות היריב סטייל דרק בואטנג או פרננדז, וגם לא אחד כמו קולמה או ההוא הברזילאי שהיה בחיפה. ולמכבי ת"א אין חלוץ מסוכן כמו שכטר, יבואה, דאבלשווילי או גאדיר (כשהוא שם ולא קיצוני). ההגנה של מכבי היא יחסית בסדר, כמובן שהייתי רוצה בלמים אחרים במקום ראלדס והליצן אבל לליגה שלנו זה בסדר וכמו שאתה יודע, את האליפות אתה לוקח נגד הקטנות לא נגד הגדולות. בוזגלו, אילייב, ישראלביץ', כחלון זה אחלה של קישור התקפי, אבל אין מישהו שאני יכול להגיד לך שהוא בינגו כקישור הגנתי ובונה משחק. אבידור, מאיוקה ויבוריאן, הם ממש לא חלוצים שיכולים להוביל אותך לאליפות...לעומת זאת אם היה לי מקרייב או יצחקי או מישהי מאלה שהזכרתי היכולת של מכבי ת"א גם היתה בהתאם.
אגב אם כבר שום, סתם זה לא קשור לשום מקום פשוט אין לאן לשייך את זה, היום ביוון היה אולימפיאקוס נגד פאנאתנייקוס גם בכדורגל וגם בכדורסל (מה הסיכוי?) כרגיל אולימפיאקוס לקחו. מדהים שמאז שנת 95 עד היום אולימפיאקוס לקחה 15 אליפויות!!! כשבאמצע היחידי שלוקח ממנה את האליפות זה יצחק שום שמסיים עונה שלמה ללא הפסד כמאמן פנאתנייקוס ורושם את אחד ההישגים הענקיים כמאמן ישראלי אי פעם. ושם היריבות זה לא הצעצוע שיש פה בין מכבי/הפועל...זה יריבות דם...אז עם כל העליהום על שום, כשבתאכלס נותנים לו כלים הוא עושה את המקסימום ובדרך כלל המקסימום שלו מסתיים עם תואר. עם כל הכבוד אין מה לבוא לשום בטענות בית"ר עם 0 זרים טובים כשאת ההכנות עשו שבוע לפני פתיחת העונה כשלא ידעו בכלל מה יהיה עם הקבוצה אז אני בכלל מתפלא שבבית"ר לא מבינים איך הם נראים כמו שהם נראים...
הדאבל של שום ביוון זה יותר עבודה בעיניים ומזל משכל, באותה עונה אולימפיאקוס רשמה את העונה הגרועה ביותר שלה ב23 השנים האחרונות, שומי כלומי זה רק פוזה, מזל ותנאים פי 12 יותר טובים מהקבוצות האחרות, אפס של מאמן.
שמע גם לסיים עונה שלמה בלי הפסד וגם לתת לאולימפיאקוס בראש בדרבי...כמה מאמנים עשו את זה בפאנאתנייקוס ב-20 השנה האחרונות? 0. תגיד על שום מה שאתה רוצה אבל בתאכלס את שלו הוא עשה, הוא הביא לפאנאתנייקוס דאבל!!! כשבגמר הם נותנים בראש ל-? אולימפיאקוס. אחלה של מאמן, הלוואי שיאמן את הנבחרת, לא נעלה אבל לפחות נראה כדורגל טוב. עם גוטמן על הקווים זה יהיה כמעט מרגיז ובונקריסטי.
חשבת על זה שמאז פנאתינאיקוס הוא כבר עשה מספיק כסף שיספיק לכל המשפחה שלו? מאמן שיש לו מה להוכיח מנסה יותר, עכשיו יכול להיות שכבר מאוחר. הותיקים איבדו את האמון בו עוד בקרקוב, החדשים נגררים אחרי הותיקים וככה הקבוצה נראית.
ברור שמכבי ת"א תרצה לנצח מחר את המשחק ואם היא תעשה את זה אז זה יחזיר לה קצת מהכבוד שדי אבד לו במפגשים האחרונים עם הגדולות. אבל זה עדיין לא משחק על עונה שלמה. לא תהיה רעידת אדמה במכבי ת"א אם היא תפסיד.
אני שונא שעושים את זה,לוקחים מישהו שלא טוב עכשיו ומגמדים את ההישגים שלו... לקחת דאבל ביוון עם קבוצה שהיא לא אולימפיאקוס ועוד בעונה הראשונה שלו בתור מאמן ועוד בלי הפסד,איך אפשר לגמד הישג כזה????
אני לא מבינה לפעמים את אלישע לוי. לפעמים נראה שהוא שוכח איפה הוא משחק.. היום זה משחק ליגה רגיל, לא ליגת האלופות. 3 קשרים דפנסיביים? שום יצירתיות בקישור מלבד קטן שישחק מאחורי החלוצים. למה גדיר לא פותח? עם כל הכבוד לעותמן, אני לא מבינה למה אלישע מתעקש לשחק איתו כקשר במקום לתת לו לשחק בעמדה המקורית שלו במקום משומר.
די מסכים. זה הרכב ללא שחקני קישור שמייצרים התקפה למעט קטן. עם שני חלוצים שיעילים רק ברחבה. בעצם במערך הזה כל משחק ההתקפה בנוי על המסירות של קטן וההגבהות של המגינים (אפשר להוסיף גם את הבעיטות של בירם מחוץ לרחבה. כולנו יודעים איפה הכדורים נוחתים ברוב המיקרים...). גאדיר וגולסה צריכים לפתוח. אני מעריך שמחזור הבא גולסה כבר יחזור להרכב. לגבי גאדיר, אני לא מבין למה אלישע משחק איתו כמו יויו. הוא צריך לתת לו ביטחון ולעבוד איתו על מסירות. בכל מקרה אני מעדיף את גאדיר יחד עם שלומי או דאבל בהרכב, אבל לא שניהם. גאדיר מוסיף הרבה דברים שאין לשלומי ודאבל. שלומי ודאבל משחקים על אותה משבצת פחות או יותר וזה יותר מדי אנטי כדורגל בהתקפה. אני גם לא חושב שקצת ספסל יזיק לדאבל. לפחות רפאלבלוף לא בהרכב. חצי נחמה...
אני חושב שאני מבין למה ההרכב הזה,מכבי היא קבוצה של מומנטומים במהלך המשחק,הקישור המעובה הוא בשביל שהם לא יוכלו לפתח התקפות ובטח לא יוכלו לשלוט במשחק,אין לי שום בעיה עם ההרכב,בטח לא שארביטמן ולדה פותחים.
אין לי בעיה שמשחקים עם שני חלוצים, נהפוך הוא. אני לא מבינה אבל למה לשחק עם שלושה קשרים דפנסיביים, לגבי גולסה אני לא יודעת אם הוא כשיר עדיין ל-90 דקות, אין לי ספק שהוא ישתלב במהלך המשחק..אבל גדיר צריך לפתוח באגף. עותמן עד עכשיו היה סה"כ סביר בעמדה שהוא משחק בה.. לדעתי אלישע צריך לתת לו לשחק בעמדה הרגילה שלו (במיוחד כשזה בא על חשבון משומר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx )
הדבר שאני חושש ממנו הוא שבעקבות המערך של שלושה קשרים אחורים, שלא יהיה תיאום ביניהם (מה שבהחלט הגיוני שיקרה) ואז המשחק שלנו יתבלגן וילך לאיבוד. אני חושב שבמשחק כזה אפשר להסתפק בשני קשרים אחוריים ולהוסיף קשר התקפי (גדיר) וכך לדעתי היינו מרוויחים יותר, נדע רק בתום המשחק אם אלישע שיחק אותה. אני, בניגוד לרוב, לא אוהב את זה שאנו משחקים עם שני חלוצים בהרכב, אמנם זה מוסיף מחץ בהתקפה אך כבר אלישע ניסה לפתוח עימם יחד במספר משחקים וזה פשוט לא הלך, אמרתי כבר ואני אחזור שוב - ארבייטמן יעיל כשהוא עולה מהספסל, אין טעם לפתוח איתו בהרכב ולחכות שהוא יבקיע בשלהי המחצית השניה, הלוואי ואתבדה אך אני סקפטי.