אני שמח שזה מצחיק אתכם, ביום שבבאר שבע יקום ארגון אוהדים שמושתת כולו על שנאת זרים ועל אלימות כנגד כל מי שמגיע אז אולי תפתחו את הפה שלכם.
עשרות אוהדים מעידים על התפרעות מצד אוהדי בית"ר - לא היה ולא נברא, שיוכיחו. אוהד אחד של הפועל פתח תקווה טוען שאוהדי באר שבע התפרעו - הקהל של באר שבע הוא הלה פמיליה החדש. פשוט דמגוג בשקל.
http://www.one.co.il/Article/173009.html כן, הוא היחידי שזוכר מקרי אלימות של אוהדי ב"ש. מי שהולך עם סכינים למגרשים הוא לא אלים, הוא פשוט בן אדם נדיב שרוצה לחתוך פירות לכל היציע.
אוי כמה חיכיתי שמישהו יעלה את הכתבה הזאת. למען אלו שהם לא פרובוקטורים, רצוי שתדעו שהאוהד שנדקר הוא חבר בלה פמיליה שעמד עם כמה חברים שלו באוטו מול אוטו של אוהדי באר שבע כשהרמזור אדום, הגברים בצהוב החליטו לצאת ולהתחיל לירוק על השמשות של הרכב של אוהדי באר שבע, לאיים עליהם ואפילו לנסות להוציא אותם מהרכב, ולא בשביל לרקוד רבי נחמן בצומת. אוהדי באר שבע לא חיכו להזמנה ודקרו את אחד הערסים האלה ברגל, וחבל שלא שלחו את כולם לסורוקה. שזה לא יפריע לך להמשיך לטעון שהקהל של בית"ר הם שלוחה של גרינפיס בישראל. כל פעם מחדש זה מצחיק אותי שהיחידים שיוצאים להגנת אוהדי בית"ר ירושלים זה אוהדי בית"ר ירושלים עצמם ולא אף אחד אחר.
ומצחיק שאתה איכשהו הפכת מקרה שבו אנחנו מראים לך שהקהל שלך לא תמים לכך שאני מגן על הקהל של בית"ר(מה הקשר בכלל?), ועוד יותר מצחיק זה שאתה אומר עלינו ערסים וערסים אבל מצדיק אלימות כשזה נוגע לקהל שלך. וכן, אוהדי בית"ר הם שלוחה של גרינפיס. שבוע הבא אנחנו שטים לקוטב הצפוני להציל לווייתנים.
על מה אתם רבים אני לא מבין. אוהדי בית"ר יטענו שהקהל הבעייתי הוא קומץ, אוהדי באר שבע ייטענו שהקהל הבעייתי שלהם זה קומץ, ואוהדי חיפה יגידו שהקהל שזרק את המוט זה קומץ. נו אחלה. לאיפה מתקדמים מכאן? כולכם בסוף מגיעים לאותה המסקנה- צריך להכניס את אלו שעושים את זה לכלא ולסגור את הסיפור. לא הרחקה לשבוע, לא לחודש ולא לשנה מהמגרשים. ל-כ-ל-א. הקבוצה לא צריכה לשלם על אוהד-שניים טפשים שאו זורקים דברים מהיציע או תוקפים אחרי המשחק. בישביל זה בידיוק משלמים למשטרה על פי הדרישות שהיא עצמה החליטה ודרשה.
על מה אנחנו מתווכחים? נמאס כבר שטוענים כאילו רק בטדי מסוכן ובכל שאר המגרשים מקבלים אוהדים אורחים בזרי פרחים. אוהדי בית"ר אלימים וזה חלק לא קטן ביציע שלנו למרות שזה לא הרוב, אבל בכל מגרש בארץ קורות תקריות אלימות ובמיוחד בדוחא ובוסרמיל שהזכירו פה. והאמת? טדי האצטדיון הכי בטוח בארץ לאוהדים האורחים. אין עוד אצטדיון בארץ שהקהל מקבל אבטחה כמו שהוא מקבל בטדי, וזה למה אני גם זוכר הרבה יותר תקריות מחוץ לבלומפילד למשל בין אוהדים שלנו לאלה של הפועל או מכבי, מאשר מחוץ לטדי. איזור סטרילי, ליווי משטרתי.. והכל על חשבון הקבוצה. ד"א, ראיתי איפה האוהד של חיפה הותקף היום בערוץ 10. קודם כל, זה די מוזר שאין שם משטרה כי זה ממש ליד החנייה של המזרחי, ודבר שני - למה אוהד חיפה מחנה ליד המזרחי? זה לא מצדיק שום דבר ממה שאוהדי בית"ר עשו, אבל מי שמחנה ליד המזרחי יודע שהוא לא יבוא טוב בעין לאוהדי בית"ר שיכולים גם לפעול כמו שפעלו.
מי אמר לך שאוהד חיפה לא היה פרובוקטור? ולמה אוהדי ב"ש (כולם, על פי הסטטיסטיקה המדוייקת שאתה מבצע פה) מסתובבים עם סכינים באוטו? אני לא מרגיש צורך להצדיק מעשים של אנשים שאין לי שום קשר אליהם מלבד זה שהם אוהדים את הקבוצה. אני לא מוכן שאתה תכפיש פה אנשים שלא עשו כלום. גם ללכת לכלוב של האריות זה לא מסוכן, אלא אם אתה מכניס את היד. לא אמור להיות אשמתי בשום צורה שאוהד חיפה מפגר ומחנה את המכונית שלו ליד המזרחי. תפעל לפי הוראות הבטיחות לא יקרה לך כלום. אני ו99% ממי שהיה במשחק, היו כבר בביתם באותו הזמן. זה פחות או יותר כמו שאני אאשים אותך בדקירה בוסרמיל (דבר שעושה רושם שלך יש הרבה יותר ידע עליו מאשר לי על תקיפות בטדי, מחשיד טיפה.)
ג?ו קול, אבל זו בדיוק השאלה. למה הוא בכלל צריך לחשוב על אימה הוא מחנה ומה הוא לובש? למה בבלומפילד אין לו בעיה להחנות מול שער 5 או 11 ולמה אני קריית אליעזר ממש לא מחשב מה אני לובש ואיפה אני מחנה? למה רק בטדי זה קורה? זה שזה קורה רק בטדי זו בדיוק ההוכחה שתגידו מה שתגידו, אצלכם יש הכי הרבה מקרים כאלה נבי פחד להסתובב בחוץ. ובנוגע לעונש - מפתיע מאוד באמת ששוב בהתאחדות נותנת פרס לבית?ר ירושלים... אחי זה תבכו שאתם מקופחים. ואגב שיהיה ברור - אני נגד ענישה קולקטיבית, אבל זה מרתיח כי אם היה מדובר בקבוצה אחרת העונש היה שונה לגמרי
א. לא נכון שזה קורה אצלנו רק. ב. אתה אין לך מה לדבר, אחריי הדרבי עמדתם לדין על אותו הדבר ומה קיבלתם? קנס? תעשה לי טובה, העונש הוא חמור מאוד ולא מידתי, שניי משחקי חוץ על טימטום של שניי אנשים זה עונש חמור מאוד.
מי אמר לך שיש להם סכינים באוטו? צריך סכין כדי לדקור מישהו? מספיק במשהו חד, וזאת עובדה שאוהדי באר שבע עמדו ברמזור מול חברי הלה פמיליה ולא הקניטו אותם כי הם לא מעוניינים באלימות, אבל מה שהם עשו זאת הגנה עצמית ולא יותר מזה כי לא הם אלו שיצאו וירקו על האוטו של אוהדי בית"ר וניסו להוציא אותם מחוץ לרכב כדי לריב איתם מכות. ומה מחשיד בדיוק? אני מבטיח לך שמעולם לא רבתי מכות באיצטדיון ובטח שלא דקרתי מישהו, האירוע הזה קרה שעה בערך לפני המשחק ואני באותו זמן ישבתי בשער 5, סיפורים כאלה מתפשטים יותר מהר מאיידס ועשר דקות אחרי שזה קרה כבר ידעתי את הסיפור לפרטי פרטים, ואם תהיה ממש חד הבחנה תראה שהסיפור הזה כתוב שחור על גבי לבן לאורך כל הכתבה פחות או יותר, ככה שלא מדובר בפרטים סודיים ואין לי מושג מאיפה שוב הקרצת את השטויות האלו. אף אחד מהקהלים בארץ לא טלית שכולה תכלת בכל קהל בארץ יש גרעין כזה, השאלה היא כמה אנשים הוא מונה. לא משנה שבמקרה הזה אני לא חושב שאפשר לבוא בטענות לאוהדי באר שבע אבל גם אם אתה מתעקש, אני מבטיח לך שטיפוסים כמו החלאות האלה יכולים לשנות את ההתנהגות שלהם רק אחרי מקרים כאלו. אני לא מצדיק אלימות ואם הייתי מצדיק הייתי אומר לאותו אוהד הפועל פתח תקווה שמגיע לו כי הוא מאגודת הפועל הקומוניסטים מההסתדרות האשכנזים השמאלנים שאוהבים ערבים ורוצים שישחקו בקבוצה שלהם (מוכר לך?) אבל אני מגנה כל מקרה כזה וחושב שאותם אוהדי באר שבע שעשו לו את מה שאמר צריכים לקבל בדיוק את אותו העונש שאוהדי בית"ר צריכים לקבל, אבל ההבדל המהותי שכנראה אתה וחברים שלך עדיין לא הבנתם אותו הוא שבבאר שבע זה בודדים, בבית"ר יש ארגון אוהדים רשמי שזאת כל האג'נדה שלו! זכאי אמר יפה, רק בטדי אנשים צריכים להוריד את הדגל מהאוטו בכניסה לאיצטדיון, רק בטדי אתה צריך להסתובב עם בגדים בצבע ניטרלי, רק בטדי אתה חייב ללכת בחבורה כדי לא להקלע ללינץ'. חבל שאתם מתעלמים מהאמת במקום להוציא את אותו גרעין מתפרע (שהוא כבר הרבה יותר מגרעין) ולתקן את השם של אוהדי בית"ר השפויים שנפגע לא מהיום וגם לא מלפני עשר שנים, אבל אני לא מנסה לשנות שום דבר כי אם לכם לא מפריע אז למי זה צריך להפריע?
אין לי שום רצון להיכנס לויכוח פה אבל אני בא לטדי בחולצה כחולה שרשום עליה בגדול הפועל פ"ת עם צעיף כחול והרבה פעמים גם מסתובב בסביבת האיצטדיון ובקניון מלחה לפני משחק כמו שאמרתי חוץ מפעם אחת שלקחו לי את הצעיף ושרפו ( בלי אלימות פיזית! ) לא נתקלתי בשום אלימות ואני לא מרגיש צורך להתחבא שאני מגיע לאיצטדיון וזכותם של אוהדי בית"ר לא לרצות שישחק אצלהם שחקן ערבי, זה בדיוק כמו שאני לא אראה שעומר גולן ישחק אצלי בקבוצה וכמו שאוהדי הפועל ת"א לא היו מוכנים שנמני ישחק אצלהם לקהל של בית"ר נוצרה סטיגמה ענקית בגלל מקרי עבר, אבל בשנים האחרונות הוא קהל איכותי שלמרות שיש לו ארגון "גזעני" כמו שאתה אומר הוא לא קהל עברייני גם אם הגרעין הקשה והאלים של בית"ר מונה 1000 איש מתוך 15,000 שבאים למשחק זה עדיין קומץ בדיוק כמו שאם 2 אוהדי באר שבע מ6000 שבאים למשחק זה קומץ. אל תכליל קהל שלם בגלל כמה מטומטמים כמו שאתה לא רוצה שיכלילו את כל הקהל של באר שבע ואותך באופן אישי בגלל שאוהד שלכם דקר אוהד בית"ר אני עדיין לא מבין איך דקירה זה מעשה הגיוני כשיורקים לך על האוטו או מקללים אותך?
בוא נתחיל מהסוף, הם לא רק קיללו אותם וירקו להם על השמשות הם ניסו להוציא אותם בכוח מהרכב ולהכות אותם, אוהדי באר שבע יצאו מיוזמתם התפתח ריב בינהם וכנראה שאוהדי בית"ר שלפו איזה חפץ חד אז בשביל להגן על עצמם אוהדי באר שבע פשוט היו זריזים יותר, אני לא אומר שזה מעשה הומני וזה הדבר הנכון לעשות אבל איך בדיוק אפשר להאשים אותם ולבוא אליהם בטענות? הם אלו שחיפשו לריב? כי אם כן הם לא היו יושבים באוטו למרות שיש מולם רכב עם צעיפים ודגלים של בית"ר. דבר שני אני לא מכליל כמה פעמים פה אמרתי שהקהל הבעייתי של בית"ר בדרך להפוך להיות רוב, ושכרגע לקרוא לחלק הבעייתי בקהל 'גרעין' או 'קומץ' זאת המעטה בכמות שלהם, אבל לא אמרתי שכל אוהדי בית"ר ירושלים הם עבריינים ואלימים, ואפילו הדגשתי שכאן נמצא החלק השפוי של האוהדים. אתה לא רוצה שעומר גולן ישחק בקבוצה שלך כי הוא ממכבי פתח תקווה וכנ"ל לגבי נמני והפועל, אבל המניע הוא מניע מקצועי וזה לגיטימי לגמרי, כשנכנסת לאומנות וגזענות למשוואה זה משהו אחר לגמרי וזה ממש אבל ממש לא לגיטימי. אני בנאדם עם דעות ימניות (ממש לא קיצוניות כמו של הלה פמיליה) ויש שחקנים ערבים בקבוצה שלי ואני מאוד מעריך אותם ואין לאף אחד שום בעיה עם שחקנים ערבים, אם בבית"ר ידרוך סיראז' נאסר או דיא סבע יהיה שם כאוס.
איך אפשר לבוא אליו בטענות על זה שהוא חנה במזרחי? כאילו שכשהוא הגיע אמרו לו "יש לך 2 אופציות לחנות בחניה הבטוחה של האורחים או אם בא לך near death experience תחנה במקום אחר". הוא חנה איפה שהיה לו מקום מה ציפיתם ממנו שיסתובב ויחזור הביתה?