משפט סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם להגיד, אל תגיד. הטפות המוסר הללו מאוד מיותרות, להפועל ב"ש יש קישור מספיק טוב שיכול להסתדר עם ארבעה שחקנים, יש מקום בהחלט ל4-4-2, עזורי יותר שמרן, זכותו המלאה אך הוא יכול לשלם על כך ביוקר. אני דווקא חושב שההצבה של מאיוקה בחוד דווקא טובה מבחינתה של מכבי ת"א, עם המהירות שלו הוא יעשה הרבה צרות להגנה הדי איטית של האדומים מבירת הנגב. כמו שדור ציין, אין שום פייבוריטית והמשחק יכול ללכת לכל כיוון, נראה אם שחקני ב"ש יצליחו לשחק יותר ממחצית אחת, אני צופה תיקו 1:1 או 2:2, נראה איך המשחק יתפתח.
ואתה בטח מכיר אותי אישית ויודע כל דבר בחיים שלי. בכל מקרה,אם עזורי יעלה על ההתחלה על 2 חלוצים,במחצית השניה את מי הוא אמור להכניס? את בלומשטיין? 4-5-1 זה ההרכב הכי טוב שב'ש יכולה להציב ולנצל חילופים גם.
קצת מצחיק שדוד רביבו מנסה אולי לתרץ איבוד נקודות ע"י לשים את מכבי ת"א ליד הקבוצות שמובילות את הטבלה. ההשוואה של האח הצעיר של לא במקום. מכבי ת"א קבוצה לא רעה, אבל כרגע לא מתקרבת ליכולת של מכבי חיפה וסגניתה הפועל ת"א. האם דוד רביבו באמת חושב כך?
התפרקות של באר שבע בוסרמיל, מכבי ת"א מנצלת את המצב וחוגגת עם שלושער לרשת של קאלה, אני לא רוצה לחשוב איך זה עלול להסתיים.
מכבי ת"א עם מחצית מצוינת, מהדקה הראשונה לחץ אדיר על ב"ש וה0-3 אפילו מקפח את השחקנים של נימני. ב"ש במקרה הטוב תסיים העונה במקום השישי, הם חטפו ממכבי חיפה והתל-אביביות שלישיות(יש למכבי עוד מחצית) בוסרמיל הביתי, מול בית"ר רק שיפוט ביתי של אלי חכמון מנע מב"ש לאבד יתרון של 0-3 ואפילו כמעט להפסיד את המשחק. הגנה מחוררת ואפילו שוער מצוין כמו קאלה לא יכול להושיע.
עם הקצב הזה.. יש מצב שבאמת יהיה פה 7-1. עזורי הזה הוא בלוף רציני, אין לו מושג איל להעמיד הגנה. אייל שן זה הבלוף הכי גדול שהיה פה. עזורי לא מבין שבמערך 442 אנחנו הכי יציבים גם בהגנה. לכל אחד יש צד, הוא לא מסבך אף אחד בחיפויים בצדדים עם ה451 המפגר הזה. הקבוצה הזאת יותר מדי טפשה. סף שבירה נמוך, נותנים לקבוצה גרועה כמו מכבי תלאביב לעזות מה שהם רוצים. פשוט גרועים ונאביים. אנחנו משחקים הרבה יותר טוב ב442, אבל עזורי שמרוב פחד לא רואה את זה, המאמן הכי גרוע שדרך פה. מה הוא מצליח לעשות עם תקציב של כמעט 30 מיליון שקל. אה, וגם שאפו לו שהוא מכניס שחקן לא מתואם בשיט, שרק הגיע לפני כמה ימים למשחק כלכך חשוב. פשוט בזיון.. עם מאמן טיפה יותר חכם, היינו מחזקים את הקבוצה עם איזה גרזן שיחזיק את האמצע ובאמצעותו נוכל לשחק 4-4-2 כמו נורמאלים. פשוט מאמן טיפש. ואני אומר את זה בתור איש עם המון סבלנות כלפי מאמנים.
כאחד שמחבב את ב'ש(ואוהד אותה 6 שנים,כיום כבר לא מחבב את ליגת העל)היה כואב לראות איך הם שיחקו היום,לא הייתה שום דרך ולא כלום. זה מתחיל ברכש שעזורי מביא,שזה השאלה של רביבו תמורת סכום לא קטן בכלל במונחים של כדורגל ישראלי.זה ממשיך בלהביא חלוץ(שיכור לפי שמועות מחברים) שהוא בוחן אותו באימונים ולא שמע עליו עוד לפני בחיים ככל הנראה,ומסתיים בהחתמה של 2 בלמים.(עם עבר בינוני מפעם) אני באמת שואל לא היה עדיף באותה תקופה שבי'תר עמדה להתפרק לבוא לשלם נגיד על תומר בן יוסף 100 אלף דולר ולהחתים?(גם ככה אתה תחתוך בינואר מאותם זרים ויוצא ששילמת אותו דבר). הרכש זה הבעיה פה ואיך שהוא מחתים שחקנים זרים זה מתחת לכל ביקורת,הייתי רוצה לראות אחד שמחובר לשורשים של ב'ש שהיה מאמן פה,אחד כמו לופא הגדול שהוא היחיד שיכול לאמן בב'ש בתכ'לס ומכיר תמועדון טוב טוב. ואני באמת לא חזיר או משהו כזה,מכבי נתנה פה מחצית גדולה,אני לא זוכר קבוצה ישראלית ששיחקה כל כך מסודר ומאורגן ויצאה להתקפות כמו שמכבי עשתה במחצית הראשונה לפחות,מגיע גם לנמני מילה טובה על איך שהוא הכין אותם למשחק הזה. מקווה שב'ש תסיים במקום 6 העונה ולא פחות,כי עם תקציב כזה לסיים מתחת לזה זה ממש בושה.
לא בא לי לחזור על המנטרה הרגילה... כולם יודעים מה צריך לבוא ב-4 שורות הקרובות... עזורי חובבן ובלה בלה בלה, אין לי כח לזה. הפסד מביך ביותר, לחטוף שלישייה מקבוצה אנמית כמו מכבי ת"א זה עלוב. היום ההוכחה האמיתית מבחינתי שיש לנו הגנה ברמה של הקבוצות החלשות ביותר בליגה. ואנחנו לא נירד ליגה בגלל הקהל ובגלל שיש לנו עדיין שחקנים שידעו לגרד נקודות נגד הקבוצות הפחות טובות. אם נסיים איפה שאנחנו עכשיו... זה יהיה הישג בלתי רגיל. יש לנו הגנה מביכה ועלובה וכך לא נגיע לשום דבר רציני. ההגנה חלשה, אבל היום כל חלקי הקבוצה היו גרועים. אין יותר מדי מה לומר, צריך לתת מילה טובה לקהל שעודד כל ה-90 דקות, לא יודע מאיפה הכוחות, אני אחרי ה- 3-0 נהפכתי לקרח, כל הכבוד.
כל אחד היום יודע שהתפקיד הכי חשוב בכדורגל המודרני זה קשר אחורי. לא יאומן איך מתוך 14 שחקנים שעזורי הביא הוא לא הביא אפילו אחד, אז שן ואופיר הצליחו איכשהו לטשטש את החולשה שלהם במשחקים יותר קלים, היום האמצע נראה כאילו נפל שם מטאור.
מכבי תל אביב שיחקה טוב והפעילה לחץ חכם מאוד על הפועל באר שבע המבולבלת. מי שבלט במיוחד ואני מאוד שמח על כך הוא שרן ייני, שאני מחזיק ממנו מאוד. כואב מבחינתה של הפועל באר שבע לקבל שלישייה בוסרמיל, שאמור היה להיות גיהנום עבור הקבוצות הגדולות בליגה, אבל כנראה שגיא עזורי באמת נכשל בבניית הקבוצה, כפי שרבים מאוהדי הקבוצה נוהגים תמיד לציין.
רואים כאן אסופה של שחקנים ששילמו להם טוב, חלק גדול מהם שחקנים שלא הוכיחו כלום ושום דבר בכדורגל (שן, אופיר, פרגל, מוריירה, הרוש) ונראים כמו הצל של עצמם. שמאור מליקסון ודוד רביבו נראים טוב-פתאום כולם מקבלים ביטחון. שהם מכובים (זאת הגדרה מחמיאה למה שהיה איתם היום) אז הקבוצה משחקת חושך. בדיוק התרחיש של היום, לא כל יום בית"ר. אף אחד לא נלחם, לא הצלחנו לחבר 3 מסירות רצוף ובטח לא להעביר כדורים לננס שנקרא ליאור אסולין ולא שאוהד קדוסי היה מוסיף. מכבי תל אביב שיחקו טוב 25 דקות והם לא צריכים יותר מזה. הם חדרו את "ההגנה" שלנו בקלות יתר והורידו הילוך אחרי הילוך אחרי הילוך כאשר המשחק ממשיך להתנהל למרות שכל הצופים התחננו מהשופט לשרוק. גיא עזורי נכשל? בבניית הסגל כן. אני מחפש אוהדי באר שבע שיסכימו איתי שגיא לוי עדיף על עזורי. או בכלל כל אוהד כדורגל אחר-שיחליט בבקשה: מצד אחד יש לך מאמן עם כדורגל בראש, שיודע לחבר קבוצה, הביא רכש מעולה, החתים אותו לטווח ארוך ו-וואלה פגע -אבל- המאמן מעופף,הזוי[דווקא בכדורגל מקבל החלטות טובות] והולך ראש בקיר נגד האוהדים. מצד שני יש לך מאמן שמסתנוור מ25 מיליון שהוצעו לו ומתחיל לאסוף שחקנים צעירים שלא עשו כלום או מבוגרים שלא עשו כלום -אבל- הוא יותר מחובר לאוהדים מאשר המאמן הראשון. מי עדיף לדעתכם?
אתה עוד לא מתגעגע לגיא לוי? מזל שהוא הביא לך את אוהד קדוסי שעוד מחזיק את הקבוצה, איך אפשר לא לפתוח איתו זה לא יאומן. פצצת אנרגיה לעומת כל שאר הבטלנים.