מחזור 10 בליגת העל: מכבי חיפה חגגה על חשבון הפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏28/11/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הליגה חלשה כבר יותר מעשור, אין משהו שונה.

2. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשהקבוצה במקום ה5 נמצאת עם 12 נקודות מתוך 30 אתה מבין שהליגה חלשה.

3. סמואל אטו Member

הליגה נשארה אותו דבר כמו תמיד, ההבדל זה שבשלוש השנים האחרונות קמו 3 קבוצות שפשוט הקפיצו את עצמם בכמה רמות מעל השאר( ועל חשבונן).
    לדעתי המצב כיום הוא שיפור לעומת מה שהיה בשנים קודמות שהליגה הייתה בלוף בלי שום קבוצות רציניות.

4. עידן444 Member

להפך, כשהיו כאן קבוצות רציניות היה להן גם מה להגיד באירופה. מה שקרה העונה(נכון שגם בהשפעת צוק איתן) לא קרה כבר שנים- שאחרי שני סיבובים נשארנו בלי שום נציגה באירופה.
    בנוסף הליגה הזו כבר לא מעט זמן לא מייצרת שחקנים שמסוגלים להשתלב ברמות הגבוהות באירופה.
    לדעתי הכדורגל שלנו לא הולך לכיוון טוב, ולא הייתי מסתנוור מההצלחה של הנבחרת שנהנת מכך שהמגמה השיוויונית בליגה שלנו מאפיינת גם את המגמה באירופה. מספר מאוד מצומצם של נבחרות באמת טובות, והרוב מסוגלות למעוד כמעט בכל משחק מול כל יריבה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

במחשבה שניה אחרי מה שרשמתי אני חייב לציין שאתה צודק.
    חוץ ממכבי תל אביב, ק"ש וב"ש אפשר לציין גם את מכבי חיפה שאי אפשר להתעלם מכך שהשקיעה כספים רבים השנה וניסתה לשפר את מעמדה.
    אני מניח שעם כיוונון נכון של הסגל (במיוחד ההגנה) חיפה תחזור להיות בצמרת הגבוהה ותיתן תחרות

6. סמואל אטו Member

אדם שלא בקיא בליגת העל היה עלול לחשוב שמדובר בליגה עם עבר מוזהב לפי ההודעה שלך. מתי הדברים שציינת קרו פה?
    היו הבלחות באירופה לא יותר.
    הפועל תל אביב לקחה דאבל הגיעה לצ׳מפיונס והתרסקה לזה אתה קורא קבוצה רצינית?
    מה שקרה השנה באירופה זה שילוב של חוסר ניסיון והמלחמה. בעונה שעברה מכבי תל אביב עשתה עונה מעולה באירופה.
    ק״ש הייתה רחוקה שער מהצ׳מפיונס ולאחר מכן נתנה יופי של הופעה בבתים של האירופאית.
    הליגה הזאת מעולם לא הוציאה שחקנים ברמות הגבוהות, אז מה השתנה היום?

7. עידן444 Member

בכל זאת תמיד היו נציגים בליגות בכירות. אפילו את הבודדים האלה היום אין. זה שהפועל ת"א התרסקה אחר כך זה לא רלוונטי. הקבוצה שהיתה לה שהביאה הצלחות באירופה בכמה קדנציות היתה קבוצה מצויינת.
    אי אפשר להתעלם מזה שפעם היו מגיעים לליגה זרים ברמה הרבה יותר גבוהה. היום כולם יודעים שהמפתח הוא הישראלים.
    אין אפילו אף שחקן שנראה באופק שהולך לצאת לליגה בכירה באירופה ובאמת לשחק.
    שחקן כמו ערן זהבי בתקופה אחרת היה עוד שחקן אם היה משחק בליגה של לפני עשור. ברמה הנמוכה של היום הוא כוכב על למרות שאין בו שום איכויות שמצדיקות את היותו כזה.
    כל הדברים האלה מצביעים על רמה נמוכה.

8. Raulito Madridista

בית"ר ירושלים היא לא ברצלונה ולא באיירן מינכן - המאמן עלה לשחק הגנתי(יש לו חומר שחקנים מוגבל בין-כה) - ממש פושע שמקומו סורג ובריח. כבר שלוש שנים שבית"ר משחקת נסוג אגב, זה לא משהו חדש.

והדבר המשותף היחיד בין בית"ר ירושלים לבורוסיה דורטמונד הוא הצהוב שחור, צבע החולצה. הקהל של בית"ר לעולם לא תמך בקבוצה על עיוור כמו הקהל של דורטמונד(אני מדבר רק על הכיוון ולא על כך שאף קהל בעולם לא משתווה לדורטמונד, אולי רק זה באנפילד); דורטמונד התדרדרה עד למקום האחרון בטבלה כשהיא מפסידה 8 מ-13 משחקים!! בעוד בית"ר מאכזבת אבל היא עדיין במקום טוב באמצע בגלל שהליגה חלשה; וצריך לזכור שדורטמונד אימפריה מקומית וגם קבוצה עם שם גדול באירופה בעקבות מה שהיה שם בארבע השנים האחרונות כשהחזירו עטרה ליושנה, היא אמורה להיות הקבוצה הכי טובה בבונדסליגה חוץ מבאיירן, ואצל בית"ר המצב לא ככה, בכלל לא. מי אמר שהיא טובה בפער משמעותי מקבוצה כמו סכנין, הפועל ת"א או הפועל פ"ת?
    אגב, אתמול כן הייתה אלימות, לא משהו דרסטי אבל כן יריקות וקללות ובלאגן עם קורצקי לאחר המשחק, אבל ניחא.
    לא ניכנס שוב לעניין הקהלים ולכן לא אציין את הפועל, אבל עם הבוז הצורם אפשר לחכות לסיום המשחק ולא מהשנייה שהקבוצה מקבלת את הגול השני למשל. זה לא תמיד עוזר הבוז הזה, לא תמיד מעיר, אלה לא המיליונרים המפונקים של גאיידמאק שיש להם את היכולת בוודאות והם סתם שבעים, אלא ילדים ושחקנים בינוניים.

אגב, אתמול ביציע שמענו שממן לא מספק את הסחורה בבית"ר וזה די דומה למצב של ורמוט בהפועל - הוא משחק כמעט לבד. אז פשוט לא נכון לומר את זה. הוא כן בא לקבל את הכדור ובונה התקפות וגם המספרים שלו לא רעים בכלל.

נכון להיום אני חושב שהקבוצה שבבעייה הכי גדולה היא מכבי נתניה, הלחץ שם עצום. נניח בהפועל פ"ת רואים באמת קבוצה מגובשת ושמחה וזה לא חשוב אם היא הפסידה 4 משחקים קודם לכן. לעכו יש חיסרון גדול - היעדר קהל וגם מאמן לא מנוסה. הכי חלשה באמת? אני חושב שזו הפועל חיפה, רק רכש טוב בינואר יציל אותם. סמי עופר לא מתאים להם.

9. סמואל אטו Member

אני מדבר איתך ברמת המאקרו ואתה מדבר איתי על המיקרו.
    זרים,ישראלים,אירופה - אין קשר למה שדיברנו עליו.

הקבוצות לא יכולות לשלוט על הדברים האלה, זה מצריך שינוי רוחבי שמתחיל בהתאחדות. הדבר שהם כן יכולים לשנות זה דפוסי התנהלות. במכבי וק״ש( ובמובן מסויים ב״ש) עשו את השינוי הזה וזה הזניק אותה כמה רמות מעל השאר הקבוצות. הם בונים סגלים חזקים יותר( ומחלישים את השאר), הם נותנים לשחקנים ראש שקט להראות מה הם יודעים( ומגדילים את הפער מהשאר), והכי חשוב הם שומרים על הדברים האלה לאורך זמן וזה מה שמגדיל את הפער שאנחנו רואים היום בטבלה.

10. עידן444 Member

זה דיון הרבה יותר מעמיק מכמה שורות. לדעתי יש הרבה חולאים בכדורגל הישראלי שלוקחים אותו אחורה- וכולם כולל כולם אחראים לכך.
    לדבר על ב"ש ולהגיד שזה מאקרו ולא מיקרו זה לא רציני. גם בק"ש הרי ברור שלא באמת נבנה מועדון. יש שם הצלחה נקודתית, שאמנם נמשכת לאורך תקופה הרבה יותר ארוכה מהמצופה, וזו הצלחה של אדם שמצליח לעשות פלאים בלי שום תנאים. זה הכל.
    במכבי ת"א מדובר באמת על תהליך הרבה יותר רציני. וזהו. וגם העליונות הזו שמתקיימת גם בזכות איש מאוד עשיר בעיני עושה לליגה הזו רק רע. אני באופן אישי לא חושב שאנשים כמו גולדהאר וגאידמק עושים שרות טוב לכדורגל שלנו. להפך.

11. סמואל אטו Member

ק״ש זו הצלחה נקודתית?
    גולדהאר עושה רע לכדורגל?
    אני מתפתה לסיים את הדיון הזה עכשיו, אבל אני אשמח לדעת איך העובדה שגולדהאר הכניס לכדורגל הישראלי סטנדרטים ברמות הכי גבוהות.
    הביא לפה אנשים כמו קרוייף, אנגלידיס, סוזה, פאקו, מורן מאירי ואחרים, ומשקיע בניהול במקום בשחקנים, איך כל זה עושה רע לכדורגל?

orimor2212, David De Gea, Jakur ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  12. עידן444 Member

ק"ש זו הצלחה של אדם. אם מחר הוא הולך אין ק"ש. זה משהו שברור לך? זה הכי נקודתי שיכול להיות.
    לגבי הגבירים האלה שמגיעים לכדורגל הישראלי וכאילו מרימים את הרמה- שורה תחתונה ברוב המקרים זה נגמר באיי חורבות. שאל את אוהדי בית"ר שהלכו לפירוק אחרי גד זאבי, כמעט הלכו לפירוק אחרי גאידמק, אנחנו עוד הצלחנו לצוף קצת אחרי נטישת יאמר בזכות זה שהוא לפחות לא השאיר בור, אלי שגב הביא אותנו על סף תהום, ואני די בטוח מה יקרה לב"ש אם לאלונה ימאס או אם חס וחלילה תיפול מנכסיה כמו רובי שפירא ז"ל, או אלי שגב(אני מניח שזה מה שקרה לו כי הוא באמת בחור שבא עם המון כוונות טובות לבנות מועדון).
    אז למכבי ת"א זה כנראה לא יקרה גם אם לגולדהאר ימאס כי זה מועדון הכי גדול וחזק בארץ.
    עד עכשיו דיברתי על הנזק שהאנשים האלה עושים ברמת הקבוצות.
    ברמת הליגה הם הורסים את עקרון השיוויוניות. עפ"י עיקרון הפייר פליי שאט אט תופס תאוצה באירופה קבוצה אמורה להתנהל כלכלית עפ"י הכנסותיה, וכבר קבוצות שמפרות זאת חוטפות קנסות כבדים.
    לא הייתי רוצה שאת מפת הכדורגל שלנו יקבעו אוליגרכים, כמו שלא הייתי רוצה שהכדורגל באירופה ינוהל ע"י שייח'ים מהמפרץ הפרסי.
    לדעתי זה לא עושה טוב לכדורגל- מאקרו, מיקרו, מכל כיוון אפשרי...
    לכן מעריך מאוד את ברצלונה(למרות שאני לא אוהד שלה) והקבוצות הגרמניות. כך אני רואה כדורגל בריא, שגם מחובר לקהילה, גם קיימת בו עדיין קצת רגש ורומנטיקה, ולא קבוצות עם אשראי בלתי מוגבל מהבנקים שמתגלגלות עם גרעונות של עשרות מיליונים.

13. zivmay Member

אוהדי ביתר האוהדים המוזרים בארץ.
    בינתיים יש להם סגל מאוד מאוד מוגבל, אבל הקבוצה משחקת טוב. ולדעתי, רק מחוסר מזל והחמצות הם בינתיים לא מנצחים משחקים.
    גם נגד הפועל ב"ש במחזור הראשון הם שיחקו מצויין, ולא היה רחוקים מלנצח בחוץ.
    אם לא יהיה שקט, הלחץ ישפיע על השחקנים והם לא יראו הצלחות, אבל השקט רק יעזור להם.
    קורצקי הוא המאמן הכי טוב שהם יכולים לבקש, זה לא שיש מאמנים פנויים בשוק, שיסכימו להגיע לחורבות של טדי.
    ורק קורצקי מסוגל לספוק את הקללות האלו, כי בתאכלס, הוא לא כלכך רחוק מהסוג של הבני אדם.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה בהנחה שמישהו אחר לא יבוא לקנות את קרית שמונה. זה נכון לגבי כל קבוצה אחרת. גם אם יילך אלי שגב ולא יבוא אף אחד אחר אז הלכה מכבי נתניה, וכנ"ל לגבי כל קבוצה אחרת. ככה נעלמו מהמפה קבוצות שהיו גדולות בכדורגל הישראלי ואני לא צריך לתת לך דוגמאות.

15. עידן444 Member

ממש לא. מכבי נתניה לא תעלם בלי אלי שגב כמו שלא נעלמה בלי דניאל יאמר. גם הפועל ב"ש לא תעלם בלי אלונה, אבל סביר להניח שתאבד את כל נכסיה ולא תשאר קבוצת צמרת. גם בית"ר והפועל ת"א לא נעלמו בשל מצב כלכלי קשה. וזה נכון שבעתיים לגבי מכבי ת"א ומכבי חיפה שימשיכו להיות מועדונים מובילים גם בלי בעלים שמזרים עשרות מיליונים. גם הפועל פ"ת הוכיחה שהיא עדיין מועדון גדול וחזק. לא כל מועדון היה מסוגל לשרוד את מה שהם עברו עונה שעברה ועוד לעלות ליגה! גם בני יהודה לא נעלמת למרות שאין בעלים שמזרים כסף. אז ירדו ליגה... ויחזרו...
    בקבוצות כמו אשדוד ומכבי פ"ת בהחלט יש דרך והן מתקיימות בתקציבים שפויים ביחס לגודלן בלי הזרמת כסף גדול של בעלים.
    ק"ש בלי שירצקי לא תשרוד. זה ברור. ואתה יודע למה? כי את אף אחד זה לא יעניין ומעט מאוד אנשים יהיו עצובים מכך.

מצב נושא:
הנושא נעול.