מחזור 10 בליגת העל: מכבי חיפה חגגה על חשבון הפועל ת"א

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Nov 28, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wings Member

זה שההשאלה בחינם זה סיפור אחר. וזה שגם קבוצות אחרות עושות את זה לא עושה את זה בסדר.
    ועוד פעם, הטיעון זה לא תופס לדעתי. אם הפועל ת"א תיהיה זה שתתמודד מולך על אירופה עד הסוף אז כל גול של גוזלן יעזור לה להגיע לאירופה על חשבון מכבי חיפה.
    אבל בוא באמת נעזוב את הנושא כרגע.

2. oranfu Member

זה שרק אותנו מבקרים על הקטע של ההשאלות כבר באמת שלא מפתיע. באנגליה אין השאלה שהיא לא כזאת, גם בליגות אחרות זה נהוג. קבוצות מקבלות מאיתנו שחקנים בחינם, יודעות טוב מאוד מה הן עושות, ובסוף בוכות בתקשורת שנהנית לבקר אותנו. "לא לרמה של מועדון כמו חיפה" הם אומרים. וזה כן לרמה של צ'לסי, ליברפול, יונייטד?

אבל מה שאני רוצה לשמוע זה שסוף סוף איזה פרשן בשקל פה יגיד שבנאדו צדק עם עמאשה ואין לו מקום יותר. לא באמת מצפה מהם להגיד שאין לו מקום בליגת העל, אבל חד משמעית אין לו מקום במכבי חיפה. הוא לא מספיק טוב בשביל הנוער שלנו. שפאקינג יגידו את זה כבר סוף סוף במקום להמשיך לזיין את השכל על זה שיש לנו חלוצים טובים.

3. alexshw Member

דווקא בזמנים של יחסית מבחר טוב של חלוצים ישראלים יחסית לעבר, נתקענו עם אפסים בהתקפה פשוטו כמשמעו. זה פשוט מתסכל.
    ואם באמת אפשר להצטער על השאלת שחקן העונה זה שחר הירש. יש לו מקום בהרכב מכבי חיפה כבר העונה.

Last edited: Dec 1, 2014
  4. wings Member

כמה מילים על השערים.
    בגול הראשון יש לנו מזל שהכדור החוזר נחת אצל בניון ולא אצל משהו אחר. יש לי הרגשה שעזרא או תורג'מן היו בועטים את זה ולא מוסרים (ומחמיצים כמובן). בגול השני תורג'מן עשה פעולה לא רעה אבל זה בעיקר תודות לבלם האפריקני שלא הצליח לבלום אותו למרות שזה היה שקוף שהוא הולך לחתוך עם רגל ימין שמאלה ולבעוט בשמאל (לא היתה לו אפשרות אחרת). עמאשה לקח את הכדור החוזר ושם גול שגם אותו הוא כמעט הצליח להחטיא בכשרון רב. הגול האחרון היה מהלך יפה (כנראה הכי הרבה מסירות בהתקפה שעשינו במשחק) אבל לא היתה הגנה ממול. וטוב שורד הבקיע כי הוא היה צריך את הגול הזה יותר מכולם.

5. Civil Anti Madridista

העיקר הניצחון. לא היה לי ספק שננצח הערב, זה אומנם הלך בדרך מכוערת כמו קבוצת תחתית טיפוסית אבל במצבנו הנוכחי כל האמצעים כשרים. הפועל ת"א שלטה ללא עוררין, ואם היה לה חלוץ אמיתי בסגל היא גם הייתה מענישה אותנו ביג טים שנתנו לה להכתיב את הקצב. אבל במקביל לכך, היא הייתה חשופה למתפרצות ונענשה בהתאם. כבשנו אומנם שלושה שערים, אבל כולם באו אחרי ריבאונד (מילה טובה לאלמדון) וסקילה בעמאשה שהצליח להחמיץ פעמיים באחד על אחד מול אלמדון.
    ג'באר לדעתי היה מספר אחד במגרש, הילד הזה לא רואה אף אחד מהקשרים האחרים שיש לנו בסגל והוא חייב להיות באנקר בהרכב.

מילת המפתח עבורנו היא המשכיות, סאלה חייב לרוץ עם ההרכב הקיים ולהפסיק עם "המהפכות" שלו. בשלישי כבר מחכה לנו נתניה החבולה ואם לא ננצח אותה אז הערב הזה חסר כל משמעות.

6. אלי מתחן Member

תורג'מן הזה טיפש בצורה לא רגילה, מתי שחקנים ישראלים ילמדו למסור כמו שצריך?

7. oranfu Member

עמאשה החמיץ 3 פעמים מול שוער היום, לא פעמיים.

עטא באמת היה טוב ולא בפעם הראשונה העונה. מאוד מחבב את הילד הזה.

8. Civil Anti Madridista

אני מודה שעדיין לא יצא לי לראות אותו, אבל במה הוא שונה מצעירים\מושאלים אחרים? (גם גאדיר לצורך השוואה כבש חמישה שערים)
    ואם תורג'מן מוצב גם ככה באגף, אני מעדיף לראות שם את גאדיר עם הסילוניות שלו.

@אלי מתחן אם ראיוס על הספסל בגלל אדישות וחוסר חשק, תורג'מן צריך להיות איתו באותה הקטגוריה.

9. alexshw Member

לא ראיתי משחקים שלמים, אבל מהמצבים שראיתי מהיר וחד יותר מחלוצים שלנו ובמגמת התקדמות.
    גאדיר אומנם כבש 5 גולים, אבל הוא דורך במקום עוד מעונת הבכורה שלו. אתה יודע בדיוק מה תקבל ממנו וזה לא מספיק.
    חלוץ טוב לסכנין, אבל לא לחיפה.

10. oranfu Member

אפשר לבקר את תורג'מן על לא מעט דברים, אדיש הוא לא. הבחור משקיע כל מה שיש לו.

אם אנחנו מחפשים חלוצים צעירים שלנו שיותר טובים מאלה שכרגע מתרוצצים אצלנו על הדשא, גם וייסמן יותר טוב מהם.
    עמאשה ואבוחצירא באמת שלא שווים גרוש. תורג'מן עוד יכול להבקיע בכמויות סבירות והוא עובד קשה על הדשא. כחלוץ שלישי\רביעי בסגל הוא בסדר גמור.

11. Raulito Madridista

חזרתי עכשיו מסמי עופר ואני יכול לומר שהייתה אווירה נהדרת אבל משחק חלש של שתי הקבוצות. פעם שתי הקבוצות האלה היו פסגת הכדורגל הישראלי והיום משתיהן יחד אי-אפשר להרכיב קבוצה נורמלית. להפועל פשוט אין כלום ועוד חיפה משדרת אירופה אולי בשיווק אבל היא מאוד בינונית ויש לה הרבה שחקנים שנמצאים בכושר רע. אבל היא פגשה את האקמול של הליגה - הפועל ת"א. מולה גם מכבי חיפה האנמית מצליחה להראות כדורגל אחרי ים זמן.

כולם מדברים על כמה איקינדה לא בלם וזה נכון, אבל גם ליאור לוי אחראי לקטסטרופה הערב. הטיימינג שלו ביציאה קדימה הוא נוראי, הוא רך מאוד הגנתית ולא תורם פשוט כלום, ומדובר בשחקן בן 28 עם רזומה בליגת העל. מה הפלא שעם שחקן וחצי נורמלי - יש לנו הגנה פח.

שלומי אזולאי הוא שחקן שבמנג'ר בהשתלטות על כדור עם החזה צריך לקבל 21 מתוך 20, אבל בכל שאר האלמנטים הוא פשוט שואף לאפס. אני גם עצבני על זגורי שכאילו בכוונה לא מוסר לורמוט. עשו עליו את הפנדל אבל חוץ מזה הוא מתעקש לחבל בכל התקפה משום מה. הוא פשוט לא הגיע לעונה הזו וכששגיב יחזקאל יחזור מפציעה אני מקווה שהוא יקבל את חולצת ההרכב.

ובניגוד אליהם - לוקאס סאשה פשוט מס' 1 על המגרש מהצד האדום היום ואולי גם מהצד הירוק. רץ בלי הפסקה, הציל את הפועל מהמון מצבים נייחים וגם דחף קדימה. הוא בתקופה טובה. שחקן זר נלחם יותר מכולם ביחד. לא יודע אם לצחוק או לבכות אבל מקווה שימשיך ככה, למרות שברור שהאמצע שלו הפועל מאוד איטי ופשוט לא קיים, לאו דווקא בגללו.

נחזור לדבר על המשחק בכלליות - הפועל פתחה טוב, בהנעת כדור סבירה - אבל פחדה משום מה מהצל של עצמה. ההגנה הגבוהה מול החלוצים המהירים של מכבי חיפה - הייתה כישלון חרוץ, פשוט מביך. חיפה נהנתה מתמיכה יפה של הקהל וממנהיגות של בניון שעשה גם הרבה הגנה - אבל אל לה להתלהב יותר מדי. היא איבדה כדורים בסיטונות והייתה מאוד-מאוד חלשה. היא פגשה קבוצה שלא עשתה שום עבירה ונתנה לה לשחק חופשי. נכון שעמאשה עמד מול אלמדון וכמעט עשה 3:0 - אבל חיפה גם שיחקה כדורגל גרוע והסגל שלה שווה יותר. מצחיק לומר את זה, כי הניצחון של חיפה מוצדק לחלוטין - אבל עם קצת יותר אחריות ופחות פחד - הפועל הייתה יכולה לנצח.

עד עכשיו ניצחנו את כל המשחקים שהיינו אמורים לנצח +בונוס מול באר-שבע ואולי מפלה מאכזבת בבית נגד בית"ר. אני מקווה שזה יימשך ושנחזור מהמשחק הביתי עאלק במושבה נגד עכו עם כל הקופה. זה מה שהפועל שווה. צריך לשרוד את העונה הזו. יאללה הפועל!

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם לדומב לא עולה השתן לראש והוא משחק כמו שהקבוצות הקטנות שיחקו מול חיפה, כלומר בונקר ויציאה למתפרצות, המשחק הזה מסתיים במקרה הרע מאוד 0-0 ובמקרה הטוב חיפה מתפרקת ואנחנו שמים להם רביעייה. הפסדנו היום לקבוצה פשוט עלובה, זאת הליגה הכי חלשה שאני זוכר בפער ענק.

השולס עולה likes this.
  13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לוורמוט מתחיל להימאס. הוא מתחיל להתבטא יותר מדי נגד החברים שלו, יותר מדי אני ואני, יותר מדי נותן לכולם להרגיש ולהבין שזה באמת הוא לבד בקבוצה של נגרים. המציאות באמת כזו, אבל שחקן מוביל לא צריך לתת לחברים שלו באמת להבין ולהרגיש שהם אפסים כמו שוורמוט עושה ולא בפעם הראשונה, אני לא מאשים אותו כי זה באמת מתסכל, אבל אין ספק שוורמוט סובל. נהנה הוא לא.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אחד מהנצחונות ה״מדאיגים״ ביותר שראיתי. לא ראיתי שום דבר שקרוב לדרך במשחק של חיפה, העפת הכדורים, המרחק בין השחקנים ומשחק ההגנה הנרפה היה מביש לעין. כל קבוצה נורמלית הייתה לוחצת את הפועל קרוב לשערה, כל קבוצה נורמלית הייתה יוצאת להתקפות בפסים קצרים ולא בבעיטות אקראיות לרחוק. ניצחון גדול? פתטי, פשוט פתטי.

סאלה בקצב הזה יקח את מכבי חיפה חזק למאבקי התחתית. לא האמנתי שזה יכול לקרות איתם, אבל אם שחר באמת מאמין בו כל כך והוא ישאר לפחות עד סוף ינואר אני כן רואה את חיפה מסיימת בפלייאוף התחתון.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו ושהיו לידו בשנים האחרונות שחקנים כמו דמארי, שכטר, תמוז ואחרים הוא הוביל את הפועל להישגים כאלה ענקיים? פשוט מהקיץ ברקוביץ׳, הקהל והתקשורת האדירו אותו והפכו לחצי אלוהים בהפועל ת״א וזה כנראה עלה לו לראש, אז סבבה את השחקן הכי טוב בהפועל ברמה-שתיים מעל כל החברים שלך אבל בחרת בקיץ להישאר ולא ללכת למכבי או חיפה ואתה מקבל כסף אז סתום ותשחק כדורגל. בהתבכיינות הכדורגלן הישראלי הוא מספר 1 בעולם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

orimor2212, oFiRzZz, Civil and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.