איזה הברקה? נו באמת אז כל שער בשבילך יהיה הברקה? התקפה של בית"ר שהסתיימה בהרמה שנכנסה, אז אפשר להגיד שכל גול בעולם זה הברקה, כי אתמול הנרי מסר לבוז'אן שעבר שחקן והכניס גול, אז זו הברקה של בוז'אן נכון? נו באמת... טיפה פירגון לא יזיק
פירגון למי? פירגון לרומולו כמובן. הברקה, הכנסת רגל של חלוץ גדול, בדיוק במקום הנכון בשנייה הנכונה, הברקה של רומולו.
גול גדול של רומולו שמראה עד כמה הוא חלוץ איכותי, חבל ששאר השחקנים לא רוצים להראות את האיכות שלהם ולהיות איכותיים כמוהו כי אם הם כן היו רוצים זה היה נראה הרבה יותר טוב, הרבה יותר קל והרבה יותר מהנה, אבל בית"ר לא רוצה לשחק כדורגל, חודש פשוט גרוע מבחינת יכולת משחק, היחיד שאני יכול לציין אותו היום לטובה זה עידן טל וכמובן גל אלברמן שהיום פשוט היו העוגן שלנו במרכז השדהף השליטה שלהם והסגירה שהם ידעו לעשות על שחקני נתניה עזרו לנו מאוד, תודה גדולה מגיעה גם לקאלה טברטקו שעצר עצירה גדולה מול דדי בן דיין. מילה רעה לכמה אוהדים של נתניה שלא קיבלו את היתרון של בית"ר וזרקו אבנים על יושבי היציע של בית"ר ירושלים, מזה התפתחה המהומה בסיום, אוהד בית"ר נזקק לחמישה תפרים.
הוצאת לי את המילים מהפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx בית"ר כמו בכול שבוע מציגה יכולת עלובה ומנצחת, ככה נראת ה"אלופה" שלנו.
אני שואל מה אתה רוצה? כי אני שואל אותך: איך אתה רוצה שיבוא הגול? אם יש דבר שאני לא מסכים איתו אז אני מגיב על זה, אסור לי? מותר נכון?
משחר רע של בית"ר וזה דבר שלצערי בשיגרה. ממאמן התקפי שמצהיר שהוא מעדיף ניצחון של 4:3 על ניצחון של 1:0, הייתי מצפה ליותר משער ל-3 משחקים. הנחמה היחידה מהמשחק הנרפה של 2 הקבוצות הוא, שזה מספיק לבית"ר להיות במקום הראשון, ושכבר 4 מחזורים אנחנו ללא ספיגת שער. עוד נקודת אור זה שזה השער הראשון של רומולו מאז המחזור ה-5. 5 נק' מפ"ת, 6 נק' מסכנין, 7 נק' מנתניה, ו-8 נק' מחיפה. לא שאני חושש משני הקבוצות הראשונות, אבל תמיד משמח לברוח משאר הקבוצות בליגה. בית"ר לקחה 10 נק' מתוך 12 הגדולות, ובסיבוב הבא, הפועל, חיפה, ונתניה באים לטדי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
לא מבין מה אתה בדיוק רוצה.. אני יגיד את זה ככה, זה גול של חלוץ אמיתי, זה לא גול רגיל, הגבהה נגיחה, זה בעיטה מרחוק, זה לא עירבוביה ברחבה ובעיטה לרשת. זה מיקום מושלם, טאצ' מושלם- כל מה שחלוץ גדול צריך.
סה"כ מבחינת מצבים זה שווה בין בית"ר לנתניה, רק שנתניה החזיקו הרבה יותר בכדור. משחק רע של 2 הקבוצות, ובית"ר לא יכולה להרשות לעצמה לשחק ככה. לפחות ניצחה - גם את זה צריך לדעת לעשות כשמשחקים ככה.
מחצית שנייה קצת יותר זורמת מהראשונה. במחצית הראשונה שיחקנו גרוע מאוד, כל כדור עף, כל כדור הולך לעזאזל, ובעצם רוב חלקי המחציתמשחק בחצי הראשון התבססו על איבודי כדורים של שתי הקבוצות. מעיק לי שבקושי הגענו לשער בחצי שלם של המחצית הראשונה. משהו לא הסתדר לי במערך. בואטנג נראה כאילו מפריע לטל. עידן טל הוא זה שצריך להיות מוביל כדור שמאחוריו בואטנג ואלברמן משחקים. אבל בואטנג ביום לדעתי החלש ביותר שלו, מנסה סתם דברים, נראה מאוד לא מרוכז, ובקיצור בכושר גרוע. עוד מתחילת העונה. עידן טל דווקא ביחס לכמה שחקנים, היה פעיל פה ושם. האו עלה כמה פעמיים להתקפה והיווה כאופציה נוספת, בא לקבל כדור מידי פעם והיה סביר יחסית., אבל בוא נגיד, זה עדיין לא זה, וזה לא מה שמצפים ממנו. מצפים להרבה יותר. יצחקי ביום די חלש ותו לא, נראה די שאנן ולא מספיק מעורב. אבל אני מתחשב בוא, ואין לי שום טענות. יכול להיות שמשחקי הנבחרת השפיע עליו והוא די עייף. יש לנו בעיה מאוד קשה בהנעת הכדור. מהקישור ועד התקפה, אנחנו בקושי בהכל תקוע, והכל מתחיל מהאמצע. בואטנג קושי מצליחים לחבר כמה מסירות כמו שצריך עד לשער היריבה. חלש, עידן טל זה עדיין לא זה, ואלברמן? היה בסדר גמור היום. המצב שלנו מצוין, אנחנו מקום ראשון, אחרי הניצחון המאוד חשוב הזה אנחנו בפער על נתניה ששניה אחרינו וממשיכים להוביל. אבל כולם יודעים, שמבחינת היכולת שלנו, זה לא זה, בכלל לא זה. רוב המשחקים אנחנו ביכולת סבירה יחסית ומביתר, ועם כלים כאלה אני מצפה לקצת יותר. אפשר לומר, הרבה יותר. לא ראינו העונה איזה דקות לחץ של ביתר על השער או איזה מומנט שבמשך מחצית תקפנו, הנענו כדור, והגענו למצבים. נראה כאילו אין טביעת יד של מאמן. בסך הכל, הבדל האיכויות שלנו על שחקנים אחרים, עשה לביתר עד עכשיו, את רוב העבודה. עכשיו, -אני לא הייתי מתנגד לשינוי מערך. המערך ששום משחק בוא כעת, לא מניב אזה פרי התקפי ואיזה התקפת מחץ של ביתר. אני רואה יותר את עידן טל מסתדר שהוא משחק עם עוד שחקן אחד בלבד על האמצע ולא שיש איתו עוד שתיים שזה די מפריע לו לדעתי. אבל כמובן שזה לא פשוט כל-כך, יש לנו עומס אדיר במרכז השדה, וספק גדול, עם לשום יש ביצים לוותר על אחד מהשלושה. בכל מקרה, פעם אחת לשנות את המערך לא יקרה כלום. לא יקרה כלום עם בואטנג ישב פעם אחת על הספסל. אני מת לראות, איך ביתר תתפקד במערך 4-4-2 שעידן טל לראשונה ישחק שלצידו רק שחקן אחד, ונשחק עם שתי חלוצים. אני לא אומר שזאת בהכרח הבעיה. אבל שום חייב לנסות שיטות אחרות, כי עד עכשיו השיטה הנ"ל שלנו לא מביא כדורגל משובח.
אז להבין - שיש לך כל כך הרבה שחקנים גדולים בקבוצה, אז בטח שהגול יבוא בהברקה של שחקן. עכשיו אתה מבין? מבין למה בית"ר מכניסה לא מעט שערים בהברקות? על היכולת העלובה שלה אני לא מתווכח כי התייחסתי בקשר לזה שאמרת - 'צפוי שיהיה עוד משחק עלוב של בית"ר והגול יגיע בהברקה של שחקן' (או משו בסגנון לא ממש זוכר).
לא חשבתי שנפסיד את המשחק הזה, למרות כל הפציעות ולמרות התקופה הרעה. ככל שהמשחק התקדם, התחושה שאפשר לנצח את המשחק רק הלכה וגברה, אבל אז הגיע השער של רומולו וקבר את כל החלומות שלי על נצחון. תאכלס, ידעתי שאין למכבי נתניה כלים לנצח את המשחק הזה, אבל בניתי על האוירה. ואכן, הקהל לא אכזב. הקישור האחורי תפקד בצורה טובה יותר ממה שראיתי ממנו מתחילת העונה. תמיר כהן ואלמוג כהן היו לא רעים בכלל. זה אפשר לדדי בן דיין ולקלימי סבן לתמוך בהתקפה ולנסות להביא תוצרת מהאגפים. דדי בן דיין הגיע להזדמנות נהדרת ושער שלו יכל לתת למשחק כיוון אחר. ההגנה נראתה בסדר, אם כי היו לה משחקים טובים יותר. למזלה, הפעם היה קישור אחורי שבאמת תומך הגנתית. זה רק מראה את הפוטנציאל המסחרר של ההגנה הזאת. ראובן עטר צריך לבחון בחלון ההעברות בינואר שחקני התקפה, אבל קודם כל להביא קשר אחורי. בעונה האחרונה סיימנו במקום השני בזכות הרביעייה האחורית שלנו ובספורט הרכב מנצח לא מחליפים. ההתקפה הייתה סבירה. אוקוצ'ה נתן את אחד המשחקים הטובים ביותר שלו מאז הגיע למכבי נתניה. יחיאל צגאי השתדל, אבל ברוב הזמן היה רע. דלה ימפולסקי היה בינוני בהתקפה, במיוחד בהתאם לציפיות הגדולות שיש לי ממנו, אבל אי אפשר לוותר על כמות השטחים שהאיש הזה שורף. למרות ההפסד של מכבי נתניה, יש דבר אחד שמעודד אותי - בית"ר ירושלים לא גדולה בכלל. אני רוצה לחכות לחלון ההעברות בינואר ואז להחליט האם אני מכתיר אותה באופן סופי לאלופת המדינה. אני לא קונה את הסיסמא "מזל של אלופה". זו קבוצה עם המון מגבלות, שנראית עוד פחות מאיימת משנראתה בשנה שעברה.
בית"ר פשוט גדולה על הליגה , היא משחקת כדורגל משעמם בהתבססות על הנעת כדור , נותנים לקבוצה השנייה לתקוף ואז עוקצים במתפרצות. אני מאמין שהחל מהחלק השני של העונה היא תתחיל לשחק כדורגל יפה , אבל זה לא אומר שהם לא קבוצה טובה. לנתניה לא היה קיים חלק התקפי זה היה פשוט בדיחה לראות אותנו , זקוקים לחסד של המגן השמאלי שלנו. בלי בה ושכטר אין התקפה זה ברור. אבל עוד יותר עצבן אותי עטר עם הטימטום שלו , אני לא מבין איך אפשר היה להשאיר את אנגלוביץ' וצגאי על המגרש , פשוט לא להאמין.
זה המאמן שמעדיף לנצח 4-3 במקום 1-0? קבוצה שרוצה לתת תצוגה לקהל, לא יכולה להרשות לעצמה לבזבז זמן בלי בושה. באמת שאני לא מבין מה עובר ליצחק שום בראש-בואטנג לא מתפקד מתחילת העונה, כל מסירה שלו מגיעה ליריב והוא עדיין הבאנק בהרכב. התקופה עכשיו מאוד מזכירה לי את התקופה של ארדילס, לא משחקים כדורגל ומנצחים. איפה הכדורגל של לואיס פרננדז?