כשאתה מתחכם, אל תוציא את עצמך טיפש. באר שבע עם חמישה משחקים בשבת (50%, לשם ההבהרה. זה אומר שפחות או יותר בכל פעם שלא משחקים בליגה האירופית באותו שבוע משובצים לשבת), משחקת בכיף שלה באותו מפעל, באותו יום.
מפגר לחלוטין אין ספק. אין סיבה שלא יבואו לקראת מועדון שמייצג אותנו באירופה. אין סיבה שמכבי תל אביב לא תשחק בשבת, בטח שזה לא המשחק המרכזי. לא ברור למה לא היה אפשר לדחוף את חיפה ליום ראשון. לא ברור.
בהמשך לדיון שהתפתח כאן על רמת הליגה- מעניין אותי האם לאנשים יש דעה נחרצת האם זו ב"ש כל כך טובה או הליגה כל כך חלשה? כי למען האמת לא זוכר כבר המון זמן שקבוצות לא מפחדות מלהפסיד לקבוצה כלשהי בליגה אלא מפחדות להיות מובסות ונראות כאילו אם יתנו להן בכניסה לטרנר לחתום על טופס שהן מפסידות 2-0 הן לא עולות למגרש. רון עמיקם העלה פוסט במוצ"ש וטען שמאז הקופסא של מכבי נתניה בשנות ה-80 לא היה בארץ אצטדיון מפחיד כמו טרנר.
אני צריך לספר לך שב"ש התחילה את העונה שלה במסלול שונה ממכבי ת"א? ליגת האלופות, בלתי אפשרי לשחק בשני. הפורמט רץ בשלישי\רביעי. טיפש אתה יכול לקרוא לאבא שלך.
אתה מתעקש סתם, כי אין לך את היכולת שלא לעקוץ אותי. הפועל באר שבע סיימה את דרכה באותו מסלול שונה ב-23 באוגוסט, אחרי מחזור ליגה אחד.
אתה לא יכול להסיק מהגביע כלום, שיחקתם נגדנו בסיבוב הראשון באותה עונה והייתם פח זבל, יכול מאוד להיות שאם ג'ורדן פושה היה שם במקום אבי חי באותו משחק זה היה נגמר אחרת. הפער מליגת העל ללאומית בעבר היה גדול מאוד, עצום. נכון להיום הוא עדיין קיים אבל אין מה להשוות למה שהיה פעם וזה לא שהרמה בלאומית עלתה. הפועל כפר סבא והפועל אשקלון משחקות עם בסיס שהם שיחקו איתו בליגה א', לפני 5 שנים לפחות שליש מהשחקנים שמשחקים היום בליגת העל היום מוצאים את עצמם במקרה הטוב במרכז טבלה בליגה הלאומית.
בנוגע לליגת העל לעומת ליגה לאומית: עם כל הכבוד לקבוצות הליגה הלאומית, אין לקבוצות שם מה למכור מול קבוצות ליגת העל. צריך להבין מהיכן זה נובע ומה המסקנות שנובעות מכך. דבר ראשון היא רמת צוות האימון הממוצעת בליגת העל לעומת בליגה הלאומית, ניתן לראות את זאת בקלות מאיך עומדות על המגרש קבוצות מסויימות. דבר שני היא העובדה שבליגת העל יש 6 זרים לעומת 3 בלאומית ואף פחות בקבוצות מסויימות. דבר שלישי זה רמת השוערים בין הליגות. דבר רביעי זה מתקנים. דבר חמישי זו רמת הזרים בלאומית, רובם לא מתאימים לליגת העל. לעומת זאת צריך לזכור כי ברמת האינדבדואל, הפערים בין הליגה הלאומית לליגת העל (למעט הצמרת) קטנים. ואני לא מדבר על ברשצקי/פושה. יוסי דורה לא יותר טוב משלומי חנוכה, לירן סרדל ממור שקד, ניסו קפילוטו מדודי תירם, מגרלשווילי מרבאח, אושרי רואש מג'ניה ברקמן וזה רק בקבוצה אחת. ואפילו ישנם שחקנים ישראלים מהלאומית שעדיפים על זרים בליגת העל. אני מזכיר שכמובן, ישנם שחקנים בלאומית שמתאימים גם לצמרת ליגת העל.
אתה מתבכיין סתם. "יד מכוונת" שדואגת לכם ליום-יומיים מנוחה נוספים. אם זה היה הפוך עוד היית מתרץ את זה בתור הסיבה ל5 הפרש. המשחקים של ב"ש בשבת עד כה: מחזור 1: (20.8) הפועל רעננה, שלושה ימים קודם לכן סלטיק בטרנר. מחזור 2: (27.8) הפועל ת"א, ארבעה ימים אחרי סלטיק בגלזגו. מחזור 3: (10.9) בני סכנין *מחזור 5: (24.9) בני יהודה, נקבע לשבת הוזז לראשון. שלושה משחקים בשבוע אחרי צמד המשחקים מול מכבי חיפה בליגה וברבע גמר גביע הטוטו. מחזור 6: (15.10) מכבי פ"ת, משחק השלמה מהראשון לאוקטובר, מן הסתם זה גם המשחק היחיד ששוחק באותה השבת. מחזור 10: (19.11) הפועל חיפה מביך שהגענו לוויכוח כזה בכלל, אבל ברור לי מאיזה מקום זה בא. פשוט אל תצפה לאיזושהי אמפתיה בגלל שנתניה זה הבית שלכם עכשיו.
אין ספק שלומר שיש יד מכוונת זו בכיינות, אבל כל מה שקשור למועדון הזה פגיע כרגע, הם מרגישים פחות טובים, הם מפחדים שהליגה תברח להם, מרגישים שהליגה תלוייה בקבוצה אחרת, לא משהו שמוכר להם בעידן קרויף. אבל אם נתנתק רגע מעצם הבכיינות, הטענה היא נכונה, לא הייתה סיבה לשים את מכבי תל אביב ביום ראשון, למה לא לתת למכבי תל אביב עוד יום מנוחה ולשים את מכבי חיפה ביום ראשון? 2 המשחקים שודרו בצ'רלטון.
מי מדבר על מנוחה? זה לשים זין על האוהדים. כשאני אומר "יד מכוונת" אני לא מדבר על קונספירציה נגד מכבי, אלא יחס מועדף לקריטריונים כאלה ואחרים על גבם של אוהדים. לא הגיוני שבסיבוב שלם יהיה למכבי משחק אחד בלבד בשבת.