הפסד לקבוצה הכי חלשה בליגה, ואדום לגוטליב מה שמשאיר אותנו עם 2 בלמי נוער לקראת המשחק בעוד שבוע, נגד הפועל חיפה שתקעה חמישייה היום. ליגת העל, התגעגתי.
אם היית מנצח היום היית בא רגוע ? אתה תקבל את ״הכאפה״ ככה או ככה, ינקו וגוטליב שחקני הרכב בעמדות הכי חשובות של קבצת כדורגל.
אני לא כל כך בטוח שגוטליב יותר טוב מאותם בלמי נוער שאתה מדבר עליהם. אגב, ראיתי את התקצירים של בני יהודה ואשדוד. הפועל חדרה לא הקבוצה הכי חלשה בליגה.
האמת שכן, אם היינו מנצחים היום ואילולא האדום של גוטליב, הייתי בא (באופן יחסי) רגוע. הפועל תל אביב קבוצה עם הרבה בעיות, אבל כמה קבוצות נטולות חסרונות יש בליגת העל? תסתכל על ה11 של חדרה היום, כל הקבוצה הזאת היא חיסרון אחד גדול. על הנייר, אנחנו לא אמורים להתקרב לקרבות תחתית. התחום עם הפוטנציאל הכי גבוה להיות בעוכריה של הפועל תל אביב הוא לא ההגנה, לא מרכז הקישור ולא השוער, אלא התחום המנטלי. ובשבוע הבא תהיה אחלה הזדמנות לבחון את החוסן המנטלי של הסגל. לצערי, ככל שהסגל חסר מנוסה ככה יותר סיכוי שהוא יתפרק כשהוא מגיע עם הגב לקיר. ולכן אני מודאג.
הרבה זמן הפועל תל אביב לא שיחקה נגד קבוצה שטובה ממנה משמעותית (גביע הטוטו לא נחשב והמשחק בגביע המדינה נגד מכבי חיפה בעונה שעברה היה שווה כוחות). הפועל תל אביב תשחק נגד הפועל חיפה בסגנון הגנתי עם מתפרצות או פתוח? אני לא כל כך בטוח. מה שכן החגיגה היום של הפועל חיפה (הימרתי עליה מקום 3 בסוף העונה) צריכה לגרום להפועל תל אביב להיות זהירה. אני די רוצה שהפועל תל אביב תיתן את הניצחון הראשונה העונה, קבוצה חשובה לליגה. הפועל חיפה כבר תסתדר אני מאמין.
גם הי גם היום עד האדום(שגם לא הגיע לו) גוטליב היה הטוב מבין צמד הבלמים. אני לא חושב שהוא שחקן מטורף אבל הוא נבחן מול המתחרים שלו, ואני עדיין לא לוקח את רז שלמה לפניו. מאלקה? חובת ההוכחה עליו, ואף אחד מאיתנו לא ראה אותו, אבל הדברים היחידים שאנחנו יודעים עליו זה שהכותב הממוצע באייסוקר ככל הנראה משתכר יותר ממנו בחודש, ושבמועדון כבר התחילו להנמיך ציפיות לגביו. אז סלח לי אם אני לא אופטימי.
חלילה לא רציתי שתהיה אופטימי, הכוונה שלי הייתה שגוטליב הוא בלם מאוד מאוד חלש, ככה שמה כבר יכול להיות רע בשילוב בלמי נוער? מוטיבציה וערכיות של שחקני נוער לא עשתה רע עדין לאף מועדון. אולי אתן לך טיפת אופטימיות בכל זאת, דווקא לאחר ה5-0 של הפועל חיפה, אני רואה אותם מקבלים ממכם בראש. זה הקלינגריזם.
מה כבר יכול להיות רע? שנפסיד גם להפועל חיפה, ואז יווצר כדור שלג של לחץ סביב המועדון, ובעוד כמה מחזורים נמצא את עצמנו באזור התחתית ואיך אמר מאיר אריאל? לך תצא מזה עכשיו. לא יודע, אולי אני בטראומה מהשנים האחרונות שעברו על המועדון אבל כרגע זה נראה לי תרחיש ריאלי.
דני עמוס אשם בשער הראשון(לא פחות ולא יותר מבורנשטיין בהופעת אימים...). מעבר לזה? עם שוער רע באמת זה נגמר אתמול דו ספרתי אפילו יותר בקלות מאשר החמישיה של ב״ש בזגרב. לילה קשה עבר על כוחותינו... נעבור גם את זה. אגב, בעניין המאמנים, זו ההתבטאות של אייל סגל מהשעות המוקדמות האהובות עליו של לפני ריצת הבוקר- ״שמתי מבטחי בצוות המקצועי הזה והוא ישאר כאן לפחות יום אחד אחרי״. חייב להגיד שאני די נדהם משליחתם הביתה ע״י חלק מהאוהדים היקרים שלנו אתמול. חובת ההוכחה כעת עליהם איך הם קמים מסטירה מצלצלת כזו. לדעתי ההבדל בין המחזור הראשון העונה למחזור הראשון בעונה שעברה זה העודף בטחון והזחיחות. לפעמים צריך גם קצת לחשוש. המעט חשש לפני משחק בטרנר כעולה חדשה שמביא אותך לדריכות עם קצת אלמנט הפתעה- יכול להיות ההבדל בין תצוגה יפה לתבוסה מחפירה. המחצית השניה בכלל לא ראויה לניתוח מבחינת כדורגל. התפרקות מנטלית שקרתה גם עם ערן לוי ודן גלזר על המגרש בעונה שעברה אבל ברור שהם יהיו עכשיו הכי חסרים בעולם. במחצית הראשונה די ברור מה קרה באותה דקה שבא המשחק נגמר מעשית. לירן, גם אם אתה לא חושב שהיתה עבירה(לדעתי אין יותר עבירה מזה אבל ניחא)- איך יכול להיות ששחקן שוכב על הדשא עם פגיעת ראש ואף אחד מצוות השיפוט לא חושב לעצור את המשחק? אגב, שגיא כהן בהשתלחות חסרת תקדים אתמול בשופט על התרשלות פושעת באחד מתפקידיו החשובים ביותר של השופט- לשמור על בריאות השחקנים. אבל השופט הזה כל כך שונא אותנו(זה בולט בכל משחק והייתי פוסל אותו אתמול מלשפוט אותנו יותר- אגב, כשראיתי שהוא שובץ החלטתי סופית לא לסוע למשחק- מה לעשות- דפקה שלי בשביל לשמור על בריאותי- פשוט בבית אני מתעצבן פחות) שלא אתפלא אם שחקן ימות וזה לא יעניין אותו בזמן שהיריבה שלנו בדרך לכבוש. Sent from my iPhone using Tapatalk
זאת בדיוק הטענה שלי. מהרכב של מיגל, טוני, ראדי, הובאן, בוזגלו, ברדה, עברנו להרכב של אוחיון, שיימן, קבהא, עזרא, בן בסט ומלמד. בינוניות על בינוניות על בינוניות. שחקנים שעושים פעולה אחת שתי פעולות טובות במשחק ובשאר הזמן לא מורגשים בכלל. בלי עוד זרים איכותיים לא יהיה שינוי ביכולת, עלה היום הרכב סופר בינוני. שמחתי ששיימן, עזרא ובן בסט הגיעו הקיץ, אבל הייתי בטוח שהם לספסל ולרוטציה הרחבה, לא חלמתי שהם יפתחו כולם ביחד ועוד עם קבהא הבינוני גם הוא.
הפתעה גדולה והיסטורית של חדרה, 'דרמה', נניח, במשחק בין אשדוד-בני-יהודה, ההתפוצצות מצד הפועל חיפה ועוד בית"ר לא שיחקה והיום יש משחק שפעם היה נחשב לקלאסיקו בכדורגל או משהו כזה. די והותר עבור מחזור פתיחה לליגה שוממת כזו. לא האמנתי שבמשך כל העונה נראה את הפועל חיפה מנצחת קבוצה אחת 5:0 אחרי שאיבדה את כל ההתקפה ואתמול היה לה חצי חלוץ בסגל, שאפו ענק לקבוצה של קלינגר ואני חושש שמכבי נתניה לא למדה דבר מהשנה שעברה, אסור להציג סף שבירה נמוך כזה. נס זמיר הרגיש לרגע אחד שחקן בליגה הספרדית. אגב, שולח את עמוס לקרוא שוב את הראיון שלו 'אני אחד מהשוערים הטובים בארץ'. לא רוצה להחמיר עם נתניה אחרי משחק אחד כושל ככל שיהיה, זה משחק אחד. במשחק של באר-שבע ראינו ניסיון מעניין, מעט מאוד פעמים בקריירה חן עזרא שיחק בכנף ימין. אמנם נכון שבמתפרצות הוא נפלא אבל עדיין צריך להחמיא לו, שלח הרבה כדורי רוחב טובים - מאחד מהם גיא מלמד עשה שער של '9' אמיתי, והשני בן-בסט החמיץ. משחק לא רע בצפון, הכדור היה הרבה זמן גם ברחבה של באר-שבע, שהנה, חסרה את הקוסמים שלה. מפתה מאוד לכתוב שבעונה שעברה באר-שבע כן מנצחת משחק כזה, עם כל הכבוד לקלישאה. המפסידות הגדולות של המחזור, בסדר הזה: מכבי נתניה-הפועל ת"א-בני-יהודה| אבוקסיס לא ציפה למפלה נגד אשדוד שהייתה קטסטרופה במשחקי ההכנה.
לדעתי התוצאה אתמול היא בעיקר בגלל מכבי נתניה. כפי שראינו בעבר, יש לנתניה מאמנים עם הרבה פלוסים והרבה יתרונות, אבל החיסרון הגדול שלהם הוא שהם מקובעים ולא מסוגלים לבצע שינויים וללמוד לקחים, לא בזמן אמת וגם לא לאורך זמן. אותו קו הגנה גבוה הוביל לכמה תבוסות בשנה שעברה (שתי תבוסות מולנו בהפרשים קצרים), והנה זה שוב חוזר על עצמו. אלישע לוי כבר הוכיח שאפשר גם להיות מקובע וגם להצליח בליגה שלנו במידה כזאת או אחרת, ולמכבי נתניה הנוכחית זה עדין מספיק לטעמי, אבל אם הם ירצו אי פעם לבצע את קפיצת המדרגה הם יהיו חייבים לדעת לתקן, גם תוך כדי משחק.