מחזור 1 בליגת העל :: פותחים עונה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏24/8/18.

1. Drama2 הסמל מעל הכל

במקומו הייתי חותם במכבי חיפה, בתנאי שמחליפים את כל ההגנה בינואר.
    אם הקבוצה מסכימה לכך וחותמת, הייתי הולך לשם בלי לחשוב פעמיים.
    מעבר ישירות לפריימרליג זה דרך מכבי חיפה. ובנוסף הוא יכול לעשות את השינוי.

@EuropeGuy צריך להסתכל גם ברע ולא רק בטוב כשהוא כובש ומפרפר את כולם.
    היו איתו צרות משמעת אצלנו, בעיקר כי הוא חשב שיש לו כתר על הראש ולא היה מוכן לקבל דברים טרוויאלים כמו חילופי.
    לצערי ברק בכר כבר הוכיח שהתנהלות שלו עם שחקנים יכולה להיות יותר טובה. הוא ממש לא שחקן בשביל ש"יכעסו עליו" כמו שבכר אוהב לעשות לפעמים.
    דרך אגב, שחקן כזה תחת רב"ש אצלנו, היה נראה כמו הצל של מי שהוא היום.

להשוואה, אם הייתם מקבלים את גיא מלמד לפני 4 שנים אז אני בספק אם הוא היה שורד חצי שנה, בעקבות בעיות משמעת. (ומי שמכיר קצת מקרוב מה הולך בב"ש יודע שהבחור מקצוען ממדרגה ראשונה ועם מנטליות חריפה. זה עניין של תהליך)

2. alexshw Member

הוא צריך להיות אידיוט גמור כדי לחתום אצל שחר. זה לא קשור אם יחחליפו שחקן X או Y.
    המערכת תמשיך להיות מבולגנת וחסרת כיוון. עם תחלופה גדולה של אנשי מקצוע, הדלפות מכוערות והעלאת לחץ.
    בן דור עוד מעט יחזור להיות המנהל המקצועי בפועל של המועדון.

ומתי פעם אחרונה מכבי חיפה קידמה שחקן כשלהו?

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  3. סמואל אטו Member

למכבי חיפה או בית"ר אין לסולומון כל-כך מה לעבור, וב"ש תלויה באתלטיקו לפי איך שזה נשמע. אם אחת מהן תקנה אותו אז המחיר הבא שלו יהיה עוד יותר גבוה וכנראה מוגזם.
    אם ב"ש לא נכנסת לסיפור ומסכימה לסעיף שחרור נמוך לחו"ל, אז אולי שווה לו להישאר בפ"ת ולנסות להוביל אותם על הגב.
    כישרון לא נעלם מהעיניים, ואם הוא יצליח אז גם בפ"ת תבוא איזו בנפיקה או באזל ותקנה.

4. Drama2 הסמל מעל הכל

מכבי חיפה היא לא פונקציה מונוטונית בירידה,
    ודווקא עכשיו זה הזמן לפעול כשמכבי ת"א תקועה עם הפיירפליי וב"ש נראת כמו גרסא לא טובה של עצמה.
    הרי לשנות את כל המערכת זה סיכוי אפסי לעומת לשנות את כל (מה שרע ב)סגל.

אם חיפה לא יעשו מה שצריך כדי לקחת את זה לצעד הבא, ובמה שצריך אני מתכוון לרכוש את כל מה שטוב בליגה לפני ב"ש - זה באמת יהיה הסוף שלה כקבוצה תחרותיות, כי זרים טובים לא נוחתים בחיפה.

הכל תלוי ב-2 דברים, הכיס של הקסקט וכמה מהר הוא יפעל.
    דווקא סולומון זו עסקה טובה (ואני מדבר עסקי)

5. yedidel Member

עם כל הכבוד לכשרון העולה, יש לי הרגשה שיש ללוזון יותר כתבי חצר מהצעות

6. EuropeGuy Member

סבבה, אתה מכיר לעומק יותר ממני ולא מתווכח. ראיתי כבר שחקנים שהם אפסים גמורים (ביכולת) שעושים לא מעט בעיות למאמנים ועדיין ניתנים ל"אילוף", לא רואה סיבה שזה לא יתאפשר עם סולומון שלא נראה כמו משהו חריג בפן ההתנהגותי. מקצועית לדעתי יש לו מקום בב"ש בהרכב כבר עכשיו.
    במקום עזרא הראש בקיר או בן בסט הם יקבלו את שחקן האחד על אחד הכי טוב בליגה לכנף. איך בכר יטפל בו זו כבר שאלה בפני עצמה, צריך להיות אידיוט גמור כדי לא לתת לכישרון כזה את כל התנאים להצליח ולהשתפר, ואני לא מאמין שבכר אידיוט גמור.

ובנימה אישית, מסקרן מאוד לראות איך סולומון ישחק כשלצידו בהתקפה שחקנים איכותיים נוספים שימשכו אש.
    אם ימשיך לשמור על אותה אינטנסיביות ודריכות גם כשכל הפוקוס לא רק עליו, הוא יכול להיות סוג של שובר שיוויון כבר היום.

7. yakov_y YNWA

לטענתך, דיא סבע פחדן כי לא עובר לקבוצה ״גדולה״ כמו מכבי חיפה ומנור סולומון אם יחתום במכבי חיפה הוא אידיוט גמור.
    אין היגיון בזה.

דיא סבע ומנור סולומון עשו נכון שנשארו בקבוצות שלהם, שייעזבו רק לחו״ל ורצוי לאחת מ-5 הליגות הבכירות.
    מנור סולומון רק חגג 19, יוסי בניון יצא בגיל 22 אחרי שקרע את הליגה, עדיף לסולומון לתת לפני ולצבור דקות משחק, בטח כשיוסי בניון וסיבוק לידך, שינצל את ההזדמנות.
    גם טל בן חיים לדעתי יצא בגיל 22.

8. alexshw Member

מכבי חיפה מועדון לא תחרותי SINCE 2006. בוקר טוב.
    זה כבר אפילו לא תלוי בכיס של הקסקט. על פניו יוצא הרבה כסף על רכש בכמה חלונות רק כולם יודעים מאילו אינטרסים.
    הוא גם יכול עכשיו להביא את סולומון באמת ממניע מקצועי. זה כבר טו לייט.
    מכבי חיפה לא תשתנה תחת הקסקט. הוא לא ישתנה.

פחדן כי לא יצא לנסות את מזלו בחול בעיקר. גם לב"ש הוא לא ממש רץ.
    אין קשר למכבי חיפה. אני מכיר מצוין את המועדון ומכיר בכך שהוא גהנום לשחקנים.

חוץ מזה מה אתה משווה בגילאים. סולומון עוד ילד. הוא יכול גם בכיף לתת שנתיים במכבי פ"ת ולצבור ניסיון.

9. Drama2 הסמל מעל הכל

אין לי ספק שהוא יתרום מיידית מהיום הראשון, בכל קבוצה בארץ בוודאות.
    מקום ב-11 כמובן שיש לו, גם אם לא היה שם שחקן מהחלשים בליגה לעמדה הזו כמו חן עזרא.

השאלה אם אלונה תשלם או לא, אני לא רואה אותה מתעסקת בסכומים כאלה.
    היא הראתה בחלון העברות הנוכחי כי היא מעדיפה לחלק את תקציב ההעברות לכמה שיותר גורמים במקום "לשים את הביצים בסל אחד" (גם אם ה"סל" הזה הוא הכישרון הכי גדול בכדורגל הישראלי בעשור+ האחרונים)
    שחר יפתיע לפי ההערכות שלי. חבל שאין כאן הימורים כמו בוגאס על לאן הוא יעבור.
    אז מה לא עבד עם מיכאל אוחנה שעל הנייר נחשב לכישרון ענק ? אני לא מכיר את הפרשייה לעומק.
    (אני מהתחלה הייתי עם אפס אמונה בו, ועדיין כך)

10. Drama2 הסמל מעל הכל

אתה נמצא בליגה שעם כסף ובסיס טוב של קהל (שיש לכם) אפשר לשנות את פניו בעונה, "אף על פי" כל המערכת הרקובה והתקשורת האובססיבית.

ומי כמו הקסקט שגדל על שמעון יודע, שברגע שתרכוש כל מה שטוב בליגה זאת אומרת שהתחרות שלך לא "תזכה" בכל מה שטוב בליגה, וכך לאט לאט אתה תוציא את ב"ש מהמשחק.

הרי כתבתי כאן לפני 3 כשצדק חתם בב"ש ומכבי חיפה הייתה במצוקת בלמים ואפילו עשו שלטים ליענקל'ה שיביא את צדק -
    פעם בכמה שנים יש שחקן טוב שחייב להביא אותו. פעם זה בלם, פעם קיצוני, מידי פעם מגן. אבל הכי חשוב שזה קורה לעיתים מאוד רחוקות, וכשזה קורה, מי שלא פועל - יפסיד בענק. על אחת כמה וכמה שמדובר בישראלי.
    וזה מה שמבדיל בין מועדון של 3 אליפויות לבין מועדון שנראה כמו הצל של עצמו,
    כי יש מועדון עם בסיס טוב שעשה כמה החתמות מעולות ורק שימר את זה (עד גבול מסויים שהוא כבר פישל כי אין מה להחתים מהליגה יותר),
    לבין מועדון שלא מביא שום דבר שהוא צריך ורק מנסה לפגוע בזרים שגם ככה אף אחד לא מצליח (מינוס עונה וחצי של ב"ש).

11. EuropeGuy Member

אם היא תעשה חשבון פשוט של מה היא בנתה בעמל ידה, כמה קשה היה לה להפוך את ב"ש ליעד אטרקטיבי לשחקנים בליגה, והחשיבות
    לשים יד על הכשרונות הגדולים בליגה במבט לעתיד, בטח ובטח כשליריבה הגדולה שלה מכבי יש יתרון גדול במצבת הישראלים והיא נמצאת בעונת פייר פליי, היא תגיע למסקנה שלשים ארגז על כישרון חריג בנוף כמו סולומון זו ההשקעה הכי נכונה שהיא תוכל לעשות כרגע. יותר מכל זריהן, אלחמיד ואפילו אוחנה שהגיעו לשם. בכדורגל לפעמים יש עניין של מזל, בשנים אחרות יכול להיות שהעברה של הכישרון הכי גדול בליגה לא היתה מתאפשרת לה בכלל, אסור לה לקחת את ההזדמנות הזו כמובן מאליו.

לגבי אוחנה, אולי אוהדי ב"ש כאן ידעו לספר טוב ממני, ממה שאני יודע היה שילוב של אי שביעות רצון של אוחנה מכמות הדקות
    שקיבל (בתקופה שקיבל פחות דקות) פלוס טענות על חוזה לא משביע רצון. מבחינה מקצועית, הוא קיבל המון הזדמנויות בב"ש והבעיה לדעתי איתו היתה יותר הגישה על המגרש ופחות הפוטנציאל. משהו בהתנהלות שלו שידר אדישות, מניירות, לא צופה את הבעיה הזו עם סולומון שממה שיצא לי לראות הוא ההיפך הגמור משחקן אדיש.

Drama2 אוהב/ת את זה.
  12. alexshw Member

שחר באופי שלו הוא 180 מעלות מדון שימון. ואני מתכוון לדון שימון קצת יותר צעיר.
    לא הייתה השוואה הזויה יותר בספורט הישראלי מאשר ביניהם. דון שימון מוכן להרוג מישהו כדי שההפרש יהיה 30 ולא 20.
    שחר מסכים להעביר משחק מכריע על אליפות ממגרש קשה, למגרש ביתי של היריבה שלו על אותה אליפות.

13. Drama2 הסמל מעל הכל

@EuropeGuy חשבתי שאתה אוהד ב"ש לכן רשמתי "אתם" וכו',
    מי אתה אוהד?
    הפסקה הראשונה שלך בדיוק כפי שרשמתי, דבר כזה לא מגיע הרבה, וחבל שהיא ישנה בעמידה.
    ובדיוק בגלל זה דווקא עכשיו זו יכולה להיות נק' המפנה של חיפה.

@alexshw
    הם 'כבשו' את הליגה באופן זהה 1 ל1,
    מבחינת אופי זה לא רלוונטי כ"כ. גם שחר השתנה בעשור האחרון, הוא כבר פחות תחרותי.

14. yedidel Member

אוחנה נתן עונת בכורה בב"ש מעל הציפיות, בעיקר הרשים במשחקים מול מכבי ת"א שהופיע כמו שצריך.
    בעונה השנייה הוא התחיל ישר להתעסק בשטויות. בגלל זה אני פחות מתלהב לשים ארגז על ישראלים כשרוניים (כולל סלומון), כמה גולים וכתבות והם כבר עוברים להתעסק בחוזה במקום בכדור

15. alexshw Member

שחר לא השתנה באופי. המציאות השתנתה.
    שחר תחרותי רק כשהוא קובע את הכללים. לכן הוא מאז ומעולם ביקר בעלי קבוצות שבאו להתחרות ברצינות.

מבחינתו צריך להיות מדבר ספורטיבי מסביבו. שבעלי קבוצות יחתמו על מפיות והוא ישלם בזמן ויתן תנאים יותר טובים מהם וכמובן יקבע תקרה של סכומי העברות ומשכורות.
    זה נקרא קרטל הקבוצות הגדולות בזמנו.
    זה היה רע לכדורגל וטוב לשחר.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk