גיא לוזון אידיוט, זה א׳. דבר שני, אין לנו עדיין קבוצה ועד אחריי הפגרה אני לא שופט אף אחד, בניגוד לאחרים כאן שחוטאים בחוסר הסבלנות הישראלי הטיפוסי. פתחנו היום עם אור זהבי ומתן פלג מגנים, משחק ראשון של סירושטיין וטב״ח ביחד, שלא לדבר על טיירה (שחקן נהדר). לא צריך לקטול ראשים בכוח. אה, וגם הפסדנו היום לקבוצה שתדבר חזק מאוד העונה עם הישראלי השלישי בטיבו בפלאנטה, ואני לא מגזים. מנור סלומון מפלצת כדורגל שלא ראיתי כמוה שנים בכדורגל כאן, רק זרים והכי איכותיים שהיו כאן.
זה רק אני או שיש תחושה שבית״ר תלויה בערן לוי? השחקן הזה, שמן או לא שמן, מאבד כדורים טפשיים או לא מאבד כדורים טפשיים, הורג ציפורים או לא הורג ציפורים- הוא שחקן כל כך מסוכן ומפלצת של מספרים שגם כשהוא רק מגיע לקבוצה זה נראה כאילו הוא האופציה האידיאלית והעיקרית שלה לייצר התקפה. אבל אולי זו סתם התרשמות נמהרת מהכרות קרובה עם האיש ב 5 השנים האחרונות. Sent from my iPhone using Tapatalk
כשיש כוכב בקבוצה יש תחושה שהיא תלויה בו. בפועל אנחנו רואים את מסי בברצלונה ואת מסי בארגנטינה. בלי קבוצה שעובדת בשביל השחקן הוא יכול ללכת למכור פיסטוקים. כאוהד ארסנל הקניטו אותי שארסנל לא שווה כלום בלי איאן רייט. בפועל הכוח של הקבוצה היה גם בגלל הצד השני של המגרש שקבוצות ירקו דם כדי לתת לה גול. אחר כך זה עבר ל״אתם לא שווים כלום בלי ברגקאמפ״. ואחר כך ״אתם לא שווים כלום בלי הנרי״. נו טוב... באמת קל ליפול לזה. למרות שההולנדי והצרפתי באמת היו פנומנים שיכולים לעשות הכל לבד. ועדיין הדומיננטיות של לוי יוצאת דופן בעיני. רוב השחקנים שמשחקים סביבו כבר כמה שנים מבינים מאוד מהר שכמה שהכדור יהיה יותר אצלו הסיכוי שיקרה משהו טוב עולה. הם לא משתכנעים אחרת גם אחרי 2 עורבים ו 3 ציפורי דרור מתים. זה לגמרי לזכותו ולא בגנות אף אחד. שחקן עם כשרון על. Sent from my iPhone using Tapatalk
ערן לוי של השנים האחרונות היה משיג הרבה. כנראה כולנו אם בגיל 20 היתה לנו בינה של בני 60. במקרה שלו זה קיצוני. למרות שמסתבר שהילד חרא לא נעלם. פשוט היה קצת יותר רדום. Sent from my iPhone using Tapatalk
אין חוכמות,הבנאדם הצליח לבנות קבוצה שכמעט ירדה ליגה עם תקציב של 100 מיליון שקל. הבעיה עם לוזון שלפחות עד החגים הוא יישאר. עד אז הוא כבר יחריב את העונה.
בואו נחלק את מה שקרה לשניים שכרגע לא אמור להיות ביניהם שום קשר: החלק הראשון זה גיא לוזון והשני הוא בית"ר ירושלים. 1. גיא לוזון - לא יודע לקחת אחריות, בכיין, ובאמת 'מחכים לו בפינה' אחרי אינסוף כישלונות, מעניין שמכבי פ"ת לא עברה את החצי אבל כבשה ארבעה שערים. כבר כמעט עשור שהוא לא מצליח לעמוד בציפיות והשנה בית"ר חייבת שהשלם יהיה גדול מסך חלקיו. 2. בית"ר ירושלים - קשה מאוד לשפוט קבוצה אחרי מחזור אחד ובטח במצב הזה, היו הרבה פצועים, היא שיחקה ללא מגן ימני וללא מגן שמאלי ובלי פליימקר. מצד שני, גם בהרכב כזה, במחזור מס' 10 למשל - אף-אחד לא יקבל בשלוות נפש תבוסה כזו למכבי פ"ת. עם ערן לוי תמיד מעניין, הוא יוצר מצבים. ומכבי פ"ת גם שווה כמה מילים - שיכנעה אותי, זה נראה טוב ביחס למחזור ראשון, למרות שקל לצאת למתפרצת ובטח מול קבוצה מבולבלת - סולומון ענק, היו בהתקפות המעבר גם תיאום וחילופי מקומות, גם מהירות וגם דיוק, וכיף לראות את יוסי בניון והאמת שגם את אלישע לוי, נזכרתי למה היה חביב לראות אותו כמאמן ליגה ולא בנבחרת. הגול של לידור כהן - נהדר. יש קבוצת פלייאוף עליון.
האמת שמכבי פ"ת באמת לא עברה את החצי יותר מדי פעמים, זה מה שצריך להדאיג יותר את לוזון, בכל פעם שעברו את החצי הגיעו למצב לגול. מזכיר לי את העונה שעברה במכבי חיפה, מרחקים עצומים בין הקישור להתקפה והקישור להגנה. מכבי פ"ת יכלה להתגונן ולהתגונן ופעמים המעטות שיצאה קדימה להשיג ניצחון קליל, זה מביך עבור בית"ר. מסכן חוגג, הולך לשפוך עוד הרבה כסף בגלל לוזון ואוחנה בהם הוא לא יוכל לגעת בקרוב. לוזון יבחר שחקנים לא טובים ומתאימים(בחיפה עוד לא התאוששו) וגם אם ילך תסמכו על אוחנה שימצא מאמן חלש יותר בשוק. אם אחרי העונה האחרונה בחיפה הוא התעקש על לוזון לאחר הפארסה עם בב"ז אז אין למה לצפות. השאלה היחידה היא מתי תיגמר הסבלנות של חוגג והאוהדים.
מכבי פ"ת יכולה להיות קבוצה טובה העונה. האם המשחק הזה מעיד על משהו? לדעתי לא. פתיחה טובה ובטחון עצמי שעולה זה שווה הרבה בליגה שהרבה מבוסס בה על מומנטום וכדורי שלג. אבל בכל זאת לא הייתי ממהר. באופן כללי אם לסכם את המחזור- ללא ספק תוצאת המחזור היא שלנו. לרוב הקבוצות בעולם קורות תאונות במהלך עונה. התאונה היחידה שלנו בעונה הסדירה שעברה קרתה בטדי. כשהתאונה קוראת מחזור ראשון זה לא נעים אבל העתיד יצביע האם זו רק תאונה או משהו מעבר. ובאמת שאני לא חושב שירידת המתח בעונה שעברה בפליאוף עם המון חיסורים ואילתורים בהרכב סימנה איזו מגמה. קל להיתפס לזה אבל במשך כל העונה הסדירה נתניה הפסידה ביותר משער רק פעמיים. 4-1 בטדי ו 2-0 להפועל חיפה. ה 3-0 מול מכבי ת"א הוכרע ע"י השופט בדקה ה 20 ודווקא החזקנו מעמד יפה עד דקה 75+. כלומר, שיטת המשחק הביאה להרבה יותר ניצחונות משכנעים 0-3 על רעננה, 0-3 על אשדוד, 0-4 על מכבי פת, 1-3 על ק"ש, 0-2 על הפועל חיפה, 0-3 בעכו, 1-4 על מכבי ת"א, 1-3 על בני יהודה מאשר מפלות- ואז בסוף אפריל קרה משהו... למה דווקא הוא מעיד על המגמה ולא כל העונה עד סוף אפריל? אשמח שיסבירו לי. הרי זה לא שבאפריל השתנתה "השיטה". מול ב"ש היה בהחלט משחק מופקר מידי. אבל מול בני יהודה בהתפרקות ההגנה הורכבה מאלקסלסי, גולדברג, מימוני, אסף בן שבת בהופעת בכורה, ועאיישה שמאוד התקשה במעבר מנוער לבוגרים. מנגד אני לא ממהר להסיק שהפועל חיפה תשחזר את העונה שעברה. ב"ש עם תוצאה סבירה בק"ש. מכבי ת"א מנצחת את מכבי חיפה אבל המשחק גם יכול היה ללכת בקלות לכיוון השני. אשדוד מנצחת את בני יהודה- אותי זה קצת הפתיע כי בהרגשה שלי אשדוד נחלשה מאוד. יותר מבני יהודה שגם נחלשה... רעננה וסכנין בתיקו 0-0 שבטח לא הפיל אף אחד מהכיסא. חדרה הפתיעה את הפועל ת"א. מחזור ראשון... כאילו יש לו חשיבות גדולה ממחזורים אחרים אבל תכלס לא. אם נסתכל על המחזור הראשון בעונה שעברה: גם אז מכבי חיפה הפסידה 2-0. ומחזור שני נתנה שלישיה לב"ש שבאופן מסורתי מתחילה את העונה באיזי... גם אז מכבי פ"ת ניצחה. ואחר כך הפסידה שלושה משחקים ברצף... נתניה התחילה עם 2/6. הפועל חיפה ובית"ר התחילו חזק מההתחלה. במכבי ת"א כבר ראו מהרגע הראשון שזה לא זה... למרות שאחרי התבוסה לבית"ר במחזור הראשון היא יצאה לשלושה ניצחונות רצופים כולל משחקי חוץ קשים בק"ש ובנתניה. כולנו זוכרים את סכנין מתחילה עם 6/6 מול רעננה ועכו וכמעט לא מנצחת אחר כך עד סוף הסיבוב. גם בני יהודה התחילה עם ניצחון מפואר על מכבי חיפה(כרגיל...) ותיקו במחזור השני ובהמשך נקלעת למשברון... בקיצור, כדי לסמן מגמות צריך לחכות כמה מחזורים.
מאוד מקווה בשביל סולומון שלא יעבור לב"ש או חיפה (במיוחד חיפה). שיישאר בפ"ת, יהיה שם השחקן המוביל ויצא לאירופה בהקדם האפשרי. שלא יתקע בביצה פה ורק יברח מפה כמה שיותר מהר לכדורגל האמיתי. אם הוא יעבור לבית קברות בחיפה זה יכול לגמור לו את העתיד. גם כל העסק עם אתלטיקו לא נראה לי משהו. שיעבור לאירופה לקבוצת ביניים שהוא יכול אשכרה להשתלב שם מתישהו בעתיד. מקווה שלוזון יקח החלטה גם בשביל העתיד של הילד ולא רק בשביל חשבון הבנק של מכבי פ"ת.
לא הייתה איזו קומבינה עם בן שהר? אם מועדון רציני באמת ירצה אותו יגיעו להסדר. זה הענף הכי פופולרי פה ולא יפגעו בהתקדמות של הכישרון הכי גדול בארץ, מילא אם זה היה בענף אחר שבו אף אחד לא שם על הספורטאים.