ומה זה יעזור לזרוק את שום? עידן טל יתחיל פתאום לרוץ כמו איילה? בואטנג יפסיק להיות ילד ויתבגר? תמוז יפסיק להיות טיפש ויצליח לעבור קונוס? בבית"ר יש מחול שדים מסביב,והאשם הבלעדי הוא ארקדי. אפילו מאזן גנאים מבין יותר ממנו איך לנהל קבוצה.
אני מגיב קצת מאוחר אומנם, אך רציתי לתת את דעתי על המשחק של בית"ר אתמול בקרייה. היה משחק סביר-מינוס של בית"ר, ששיחקה בלי מוטיבציה ובלי שום לחימה, לעומת סכנין שאם הייתה מנצלת את העליות הלא אחראיות של זיו ואלברז הייתה יוצאת מנצחת מהמשחק הזה. בית"ר אומנם הגיעה לשני הזדמנויות רציניות, אך זה לא הופך את העובדה שהם שיחקו לא טוב. בית"ר הניעה כדור בכמה חלקים במשחק, אך הייתה חסרה להם הרגל המסיימת והמחץ בהתקפה. שום בשיא טיפשותו הכניס את יצחקי במקום בן שושן, איזה חילוף מטופש. מה כבר ברק יצחקי הצנום יכול לעשות לבדו מול ההגנה הקשוחה של סכנין? אם אתם שואלים אותי, שום בעליל היה צריך להשאיר את בן שושן בנוסף ליצחקי, ואולי אז היינו מצליחים להיות יותר מסוכנים בהתקפה. יותר מכך, קאלה המשיך בטעויות שלו כשאתמול השמיט כדור שהוא יכל לקחת אותו בשתי ידיו(זה היה המהלך שהוא נפצע כתוצאה מהתנגשות באלברז). עידן טל ועמית בן שושן הציגו יכולת לא טובה(אומנם, בן שושן הציג יכולת לא טובה בגלל חוסר עזרה מצד שחקני הקישור ובגלל שהוא היה לבדו בהתקפה) והם צריכים לפנות את מקומם במשחק הבא לברק יצחקי ותמוז. נמאס מהיכולת שעידן טל מציג. היא כ"כ בזויה, ורק מורידה מכבודו של השחקן. אני מעדיף לראות את הפרצוף שלו על הספסל, ואז אולי הוא יתפכח ויבין שהוא צריך לעשות איזה סוויץ' ביחס שלו למשחק. ההרכב מול מכבי ת"א חייב להיות עם שני חלוצים ולא שום דבר אחר. ההרכב שצריך לפתוח הוא: קאלה, זיו, בנאדו, גרשון,אלברז, בואטנג, פרננדס, ברוכיאן, זנדברג, יצחקי,תמוז/אבראו(אם כל העניינים של אבראו יסודרו).
אם יש דבר שמעצבן בגביע אופ"א, זו העובדה שהמשחקים שלנו נדחים כל פעם ליום שני. פחות כיף לשחק אחרונים, אחרי שחלק מקבוצות הצמרת כבר ניצחו, אבל זה לא אמור להשפיע על השחקנים יותר מידי. אנחנו כל-כך פייבוריטים במשחק היום וזה קצת מפחיד, אני מאוד מקווה שהשחקנים לא יבואו שאננים, ויורידו את הרגל מגז רק אחרי שיהיה לנו יתרון מבטיח של שני שערים למשל(אם וכאשר). המשחק היום בעיקר תלוי בנו. אני מרוצה מההרכב של גוטמן להערב, רק אני מקווה שגם בפועל נראה את זהבי כחלוץ שני, ולא רק על הנייר. חשוב שיבואה ייתן גול גם היום. בגביע הטוטו הוא עמד במשימה, וגם במשחקים המצחיקים בגביע אופ"א, אבל הליגה זה הדבר האמיתי. אם לא מנצחים היום אז זו בושה, עמידר גם ככה קבוצה חלשה ועוד היא בחצי הרכב. קריית שמונה צריכה לנצח היום את הפועל פ"ת, שהיא קבוצה שמנסה לשחק כדורגל התקפי ולא להתגונן, ויש לה גם שחקן נחמד או שניים, אבל היא מאוד רכה. האמצע שלה חלש וכך גם ההגנה. אין לה שחקן מרתיע או אחד שאפשר לסמוך עליו שיינקה את השטח בחלק האחורי או במרכז המגרש, ולכן אסור לפ"ת לוותר על יוסי רוזן. קשה לי להאמין שההגנה של פ"ת תוכל להסתדר עם המהירות של ק"ש בחוד. מה שכן, ק"ש בינתיים חסרה את האגרסיביות משנה שעברה, גם האמצע שלה קצת דליל. סואן חייב לחזור לעצמו, ולשמור את ויסה המסוכן. מעניין איך סספדאס ייתפקד היום בהתקפה. לדעתי חצי מקבוצות ליגת העל היו יכולות לנצח אתמול את בית"ר, אבל לסכנין אין מספיק יצירתיות ומחץ בחלק הקדמי, היא לא מדייקת בשליש האחרון של המגרש. אושרי גיטא שחקן שמאוד רוצה, אבל הוא פשוט חסר כישרון. סכנין הייתה צריכה לנצל את היציאות הלא חכמות של יואב זיו קדימה. אתמול היא נראתה יחסית בסדר, אבל לדעתי צריך לבחון אותה נגד קבוצות אחרות, שיבואו רעבות ונחושות יותר לעומת בית"ר, שכרגע מאוד פגיעה. נגד בית"ר הכי קל לקבוצות להתאבד, נראה אם סכנין תעשה זאת גם נגד קבוצות אחרות. תיקו לסכנין זה לא רע בכל מקרה, אך לדעתי היא הפסידה מאוד מכך שהמשחק לא היה בדוחא. גם בית"ר הייתה יכולה לנצח אתמול, היא כן הגיעה למצבים(יצחקי עדיין חלוד מאוד), אבל ממנה מצפים קצת ליותר. וכמובן שההתנהלות שלה שכונה. התיקו בין פ"ת לנתניה לא שירת אף אחת משתי הקבוצות. אצל נתניה כמעט כרגיל נקודת האור היחידה זוהי איתי שכטר, אם הוא היה משחק יותר בגביע אופ"א אז נתניה הייתה עוברת שלב, אבל לצערה הוא היה פצוע. חבל מבחינתה ששטראובר נתן מתנה למכבי פ"ת, אבל אני בטוח שהוא ייפצה על כך. האחרון שנתניה צריכה לדאוג בגללו זהו שטראובר. המשחק היה שווה כוחות לפי מה שהבנתי. נתניה צריכה להמשיך לשחק באותו הרכב, עם דגו בפנים.
עידן טל ירוץ כמו איילה כי אם הוא לא ירוץ כמו איילה הוא לא ישחק, את בואטנג אף אחד לא יכול לשנות כאן בארץ אבל כן אפשר לגרום לו לתת מינימום ריספקט למועדון(ואין לו קיספקט לשום דבר הרבה בגלל שום יצחק) וטוטו? תן לו לשחק במרכז ההתקפה והוא מפציץ, אבל שום? לא בשבילו טוטו הוא קשר שמאלי, שום טיפה של שיפור אין בבית"ר ממתי שהוא נחת אצלנו ועד עכשיו ועם סגל כ"כ איכותי, עם 12 שחקני נבחרת ישראל הבוגרת בפוטנציה(קוז'וקין, בנאדו, גרשון, בן יוסף, זיו, אוחיון, ברוכיאן, זנדברג, בן שושן, יצחקי, תמוז, טל), חלוץ פותח בנבחרת אורוגוואי, מגן פותח בנבחרת צ'ילה, קשר נבחרת גאנה, שוער קרואטי וקשר ארגנטינאי אנרגטי מצויין, ועוד צעירים מוכשרים(עידן ורד) ומה שאנחנו רואים זה במילה אחת: פורקריה(זבל), אז כנראה שהמאמן הוא כן הבעיה.
מחצית בקריית שמונה, התוצאה היא 0:0. מחצית די שקולה אם כי קריית שמונה היא זו ששלטה קצת יותר במרכז השדה, היתה הזדמנות פה והזדמנות שם לכל אחת מהקבוצות, הבעיטה של צרפתי למשל שעברה סנטימטרים ליד הקורה של שביט אלימלך. מחצית שקולה אך אם יש קבוצה שסיכנה יותר את שער היריבה היא עירוני קריית שמונה. עד כה במחצית הזו התרשמתי מהרכש של קריית שמונה, סספדס, עשה תנועה ומסר כמה מסירות טובות לעומק, בהחלט שחקן טוב. נראה איך תתפתח המחצית השניה.
סיום במשחק בין עירוני קריית שמונה לבין הפועל פתח תקווה, התוצאה לא השתנתה, 0:0. במחצית השניה הקבוצות נראו טוב יותר, היתה טיפה יותר נחישות, ב10 דקות האחרונות של המשחק היו החמצות לכל אחת מן הקבוצות, מי שלא ראה שפשוט יראה את התקציר ויבין שאלו החמצות של ליגה ג', פשוט זוועה. אז בסיכום 0:0, משחק שקול, הזדמנויות לשתי הקבוצות והתוצאה בהחלט משקפת.
הפועל פתח תקווה יצאו פראיירים. עזבו את ההחמצות של קריית שמונה. איך אבוחצירה יכול להחטיא מ5 מטר? יש לך שבע מטר של שער ואתה דווקא בועט לגוף של השוער? פשוט לא יאומן. סך הכל קבוצה לא רעה יש להפועל פתח תקווה.
הפועל ת"א פותחת עונה חדשה, ציפיות חדשות, אבל בינתיים נראה כמו העונה שעברה... לא ראיתי את המשחק, יכול להיות שהפועל נראו טוב, אבל אני בטוח שבהפועל די מאוכזבים. בכל מקרה זה רק המחזור הראשון, הפועל עוד יראו יותר טוב בהמשך אני מאמין. ראיתי תקציר של פ"ת-ק"ש וראיתי כמה הצלות טופ קלאס של דני עמוס.. באמת אחת אחת הצלות קשות של שוער גדול.. יש לשוער הזה עתיד.
האמת? אהבתי את איך שהפועל שיחקה היום...שלטה במשחק והניעה כדור יפה...ורמוט תותח.. בקשר לשידור - מאיר איינשטיין חתיכת זיין שכל...הפועל שלטה במחצית השניה והכח לא הגיעה לשום מצב...במצב הראשון שהגיעה אליו שמה גול...מאיר איינשטיין "וזה בפנים!!! [הייתי חייב...] השער הזה היה באוויר!!!!!" איזה באוויר? הכדור היה בחצי של הכח כמעט כל הזמן במחצית השניה עד לאותו גול... בן לוז אגב תותח :>
תועמד ובצדק, חייבים לשים סוף נהמות, צריך איכשהו למגר את התופעה הכל כך מכוערת (ואני אגב מודה שבווסרמיל לא מעט פעמים זה קורה) ואני לא רואה פיתרון אחר חוץ מהורדת נקודות ישירה, בלי אזהרות ובלי נעליים.
שוב חוזר אותו הניגון... שוב קבוצה ישראלית, במקרה הזה היא שוב הפועל ת"א, נותנת הצגה באירופה אך מגיעה לליגה שלנו ועושה במכנסיים... זה לא יאומן. כנראה שהמנטליות של השחקן הישראלי אף פעם לא תשתנה.
פתיחת עונה מאוד מאכזבת של הפועל, לא להאמין שכמעט הפסדנו לקבוצה החלשה בליגה, שעוד לא הייתה בהרכב מלא. אני תמיד אמרתי שלהפועל יש הרבה נקודות תורפה, וטוב שכבר עכשיו בקבוצה מבינים שהניצחונות בינתיים זה הכל בלוף, ניצחנו קבוצות חלשות מאוד. זו לא חוכמה לתת שואו לקהל(נניח) אחרי שאתה מוביל והכל טוב ויפה, כל החוכמה זה לדעת להתעלות במצבים של לחץ, כאשר מתחילה הליגה. הפועל עלתה אתמול ליתרון דיי בקלות, ואם השחקנים היו לחוצים על הגז, היינו מבקיעים עוד שערים בקלות, כי הכח פתחה את המשחק רע מאוד, היא לא לחצה מספיק טוב את השחקנים שלנו, הם נראו מפוחדים, והפועל הגיעו ליד השער של הכח בקלות. אבל השחקנים זילזלו ולא דייקו בהרמות, ולאט לאט המשחק ברח לנו. קנדה הוא השחקן העיקרי שכל ההרמות שלו לא הגיעו לכתובת. חבל מאוד. הוא תמיד מצליח לעבור כמה שחקנים בקלילות, אבל המסירה האחרונה רעה. אבל הבושה הכי גדולה אתמול הייתה בצד שמאל. אנטבי עשה שני חורים גדולים ושילמנו עליהם בגולים, למרות שגם אניימה לא נקי מאשמה. לקראת הסיום לאנטבי הייתה הזדמנות טובה לכפר על הטעויות ולבשל גול ניצחון, אבל הוא מסר בצורה עלובה והכדור הגיע לשוער של הכח. אנטבי היה אתמול פשוט חלש, וזה מאכזב כי הוא דווקא התחיל את השנה הזו בצורה טובה וכבר הייתי אופטימי מאוד לגביו. עוד שחקנים שהיו חלשים וואליד באדיר שהוא בדיחה בעמדת הבלם, נמאס כבר לראות את הפרצוף שלו. אני מקווה שדה סילבה יישחק בלם במקומו וזהו. דה סילבה מאבד את עצמו בקישור, הוא לא עושה לא הגנה ולא התקפה. אתמול היה לו מצב מצויין לקראת הסיום, אבל הוא בעט ברשלנות מעל השער, כמה חבל. לדעתי הוא זה שהיה צריך לצאת אתמול ולא טלקיסקי, גוטמן ניהל את המשחק אתמול באופן זוועתי. ערן זהבי הוא חוצפן, כל המשחק הוא לא שיחרר כדור, אני הייתי שולח אותו לשבוע על הספסל, ובמקומו הייתי מעלה את לוז, שצריכים להגיד לו תודה על זה שהוא הציל אותנו לפחות חלקית מביזיון גדול מאוד. גם טופוזאקוב בלט אתמול בחולשה, לא ראיתי משחק חלש כל-כך שלו כבר הרבה הרבה זמן. הפועל היו קטסטרופלים, זה נכון, אבל גם עמידר הייתה בושה וחרפה. אני מבין את זה שהשחקנים שלהם רוצים לבזבז זמן, זה בסדר, אבל יש גבול. אתמול הם לא הפסיקו ליפול מהרוח. בנוסף, הם ביצעו כל-כך הרבה עבירות מכוערות, והשופט האידיוט היה צריך להרחיק להם שחקן הרבה לפניכן. עמידר כמעט ולא הצליחה להוציא לנו כדור בלי פאול. גם כר הדשא היה זוועה. אבל כל מה שאמרתי בפיסקה האחרונה לא מהווה תירוץ ושוב, האכזבה היא עצומה. השנה חשבתי שיהיה אחרת.
היתה לי הרגשה שהפועל לא תיקח את מלוא הנקודות, מבחינת הכח היא יכולה לצאת מרוצה. קבוצה קטנה שהמטרה של העומדים במערכת היא להישאר בליגה, אין כל כך הרבה ציפיות והעונה היא תנסה לקלקל לאחרות. להכח אין הרבה מה להציע בליגה, היא לא תזכה לעוד הרבה טעויות בהגנה, כמו אמש עם הטעות המבישה של באדיר שנפל כמו ליצן. היו שני ליקויים ואני לא מדבר מבחינה מקצועית, הראשון היה במשחק בית של קריית שמונה, שהיה עץ שהסתיר את האיזור של הקרן לקריין ולפרשן שהיו נוכחים בעמדת השידור. ובמשחקה הביתי של הכח אנחנו זוכים לראות דשא שכונתי, לא מקוצץ וזה בהחלט מפריע לנוע על כר הדשא. אף על פי שאני לא טוען שהפועל הפסידה בגלל זה, ממש ממש לא, אבל משטח דשא כזה אסור שיהיה בליגת העל. עד מתי נמשיך עם השכונתיות הזאת?