אף אחד לא נלחם, אף אחד לא יורד לגליץ', לא רוצה לנצח, לא מנסה ולא כלום פשוט מגעיל. שום, לך הביתה יחד עם עידן טל ובן-שושן הפרימדונות.
אגב עניין הצופים באורווה, כבר שנים שאני לא מבין למה בכל גוש דן יש עשרות רבות של קבוצות. במקום לקצץ משמעותית בקבוצות לעולם לא תראו בארץ איצטדיונים עם מעל לחמישים אלף אוהדים של אותה קבוצה. לדוגמא, כמה תושבים גרים בשכונת התקווה? 5 מיליון...? למה בכלל יש שם 2 קבוצות? אז שמשון נדמה לי התאחדו עם בית"ר, וואלה זה עוזר. כמה אוהדים יש לבית"ר ת"א? בשנות התשעים הגיעו למשחקי החוץ לא יותר מאיזה אוטובוס אחד ואולי גם זה מוגזם. לדעתי צריך לחלק את גוש דן לצפון, דרום והמזרח, כל הפרברים והערים הקטנות מסביב לת"א צריכים למצוא פרטנר מתאים ולהתאחד. פשוט מאד בתל אביב 2 קבוצות גדולות, הפועל ומכבי. שמשון/בית"ר ובני יהודה יתפרקו והאוהדים יחפשו לעצמם בית. לא יהיה קל, אבל אנשי השכונה לבטח ימצאו בית אצל האשכנזים העשירים של מכבי או השמאלנים של הפועל ת"א...גם רמת גן ויפו ימצאו בית חדש אצל הפועל או מכבי ת"א. מצפון תל אביב יש יכולת איחוד של הרצליה, כפר סבא, רמת השרון, הוד השרון, ורעננה. (נתניה יכולה להתאחד עם חדרה) בחלק המזרחי יש הרבה אופציות, לא בהכרח צריך קבוצה אחת, אפשר גם שתיים, אבל פתח תקווה, גבעתיים, קריית אונו ועוד אצל הדרומיים אפשר לאחד את רחובות, ראשון לציון, נס ציונה, בת ים כו'. בצורה הזאת שחקנים גם ייצטרכו למצוא בית במקומות קצת יותר רחוקים ואז אולי ערים כמו אשדוד, אשקלון, עפולה וערים אחרות באזור גם יכולות להתפתח. רעיון טוב? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
יש משהו בדבריך, בהחלט שום איבד מכוח ההרתעה שלו על השחקנים, אך את מי תביא במקומו? אם אכן שום יפוטר או יתפטר והמאמן שיחליפו לא יספק את הסחורה אז כל המהלך הזה לא היה שווה מלכתחילה.
'אם', אני מעדיף את פרננדז, ולהגיד שאני מחסידיו זה יהיה שקר גדול. אם היית שואל אותי, להביא את עזורי, אך - TOO LATE. לפעמים צריך לעשות זעזוע בקבוצה, והוא האיש שצריך לתת את הדין ולהביא לזעזוע שכזה.
אתה צריך להבין, בעבר כל הקבוצות הללו, וגם הקבוצות הגדולות היו מביאות אלפי אוהדים, הניתוק של האוהדים החל עם העובדה שכל המשחקים משודרים בטלוויזיה, שהכל נהיה מסחרי ושחקנים כבר לא משחקים בשביל המועדון אלא בשביל הכסף... מאוד איכזב אותי לראות את בני יהודה מביאה בלחץ כמה מאות אוהדים, אפילו לא ממלאת את המכסה שנתנו לה 2,500 כרטיסים. מה רק אם הקבוצה במשבר אז באים? מה אין לבני יהודה על מה לשחק? לא מובן ותמוה בעיניי. למכבי פ"ת יש כמה אלפים בודדים אז אין מה לעשות...מנתניה לא מצפה שיבואו כי גם לבית הם לא באים. בני יהודה רק שתדע זה קבוצה עם הרבה מאוד אוהדים שלא באים כי לקבוצה אין מטרות חוץ מלשרוד, אז אין להם מה להגיע...אני לא חושב שיש בעיה עם הקבוצות האלו: מכבי ת"א, הפועל ת"א, בני יהודה, מכבי יפו. ארבעה קבוצות לעיר של ת"א זה מספיק...מעבר לזה זה באמת מיותר ולכן היה את האיחוד של שמשון ובית"ר ת"א. אם זה מה שיעזור להם? אולי. האיחודים שלך לא ריאלים והם גם לא יקרו. אונם לכדורגל הישראלי אין עתיד, אבל יש לו קצת היסטוריה, אומנם שכונתית אבל גם זה משהו.
ערב טוב, הרגע חזרתי מהמשחק, אלצו את אוהדי סכנין לחכות 15 דקות עד שאוהדי בית"ר ילכו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx בכל אופן, היה משחק לא רע בכלל למרות התוצאה הסופית, כמו בשנים האחרונות אין בעיה בבלמים שלנו, פטי וטל חן צמד מצוין, ובכלל בהגנה אני רואה שיפור משמעותי לאחר שעזריה הצטרף והחליף את רבאח גם כן לאחר שמהראן אבו ריא החליף את בסאם גנאים. בהתקפה, אני עדין לא מבין מי הדביל שהנחית את החלוץ הסרבי ההוא לסכנין, בשכונה יש יותר טובים ממנו!! הקישור היה סביר, חמד גנאים כמו תמיד בעל כישרון אבל חסר ביטחון. הקהל של בית"ר יכול להיות הקהל הכי טוב בארץ, חבל שהוא מתעסק בשטויות ובקריאות גזעניות ומעליבות, נהניתי מאוד לראות את העידוד שלהם היום, אבל גם נגעלתי לשמוע את הקריאות המסריחות האלה (הוא גנב.. הוא גנב :aaarofl: )
הכי קל זה לפרק מהצד. לך תגיד את זה לאוהדים של שמשון תל אביב, של מכבי פתח תקווה, של בני יהודה ושל כפר סבא והרצליה. למשחקים של קבוצות מאוחדות יגיעו הרבה פחות אוהדים תיהיה בטוח, בידיוק שכמו למשחקים של מ.ס. אשדוד כבר לא מגיעים אלפי אוהדים כמו למשחקים של עירוני והפועל, ואני אתן לך גם דוגמא מהכדורסל, מ.כ. חיפה שהייתה קבוצה מאוחדת בקושי הביאה 300 איש למשחק, מכבי חיפה בליגה השניה מילאה את רוממה. אני ועוד הרבה אוהדים גם לא נבוא למשחקים אם תיהיה קבוצה מאוחדת של הפועל ומכבי חיפה. קבוצה שאוהדים אותה מגיל צעיר אי אפשר להחליף בקבוצה מאוחדת.
http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/19.Xxx הכח עמידר רמת גן - הפועל תל אביב http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx יום ותאריך: שני, 1.9.08. שעה: 20:50. שופט: חיים יעקב. אצטדיון: וינטר. אפשר להגדיר את המשחק כמפגש קצוות לפחות על הנייר. הפועל ת"א תמיד תהיה אחד המועדונים הגדולים בליגת העל, ולאור התוצאות האחרונות שלה בכל המסגרות, אפשר להגיד שהיא הקבוצה בכושר הכי טוב כרגע. לעומתה נוכחת הכח עמידר רמת גן, העולה החדשה לליגת העל, שלא רק שמטבעה היא היורדת האידיאלית, עכשיו היא תאלץ להסתדר ללא חלק נכבד מהסגל שלה. כאמור, הפועל ת"א מגיעה למחזור הפתיחה בתקופה מצוינת לאחר שני נצחונות בגביע הטוטו(3:4 על קריית שמונה ו0:4 נגד בני סכנין) והעפלה לסיבוב הבא בגביע אופ"א. למרות שהנצחונות הגיעו בגביע הטוטו, אי אפשר להתעלם מהיכולת ומכיבוש השערים הרב, ובנוסף לכך הקבוצה מקבלת עוד יותר בטחון בידיעה ששוב היא נשארה הנציגה היחידה של ישראל באירופה. כל זאת בזכות אלי גוטמן, שאם היה נראה שהוא נעלם מהכדורגל הישראלי, הוא חזר ובגדול. עונה שעברה הוא הגיע כדי להציל את הפועל ת"א מירידה, והעונה הוא מתכוון להצעיד אותה כמה שיותר גבוה. גם אליפות לא מילה גסה מבחינתו. השאלה היא האם הסגל הקיים מספיק לכך. אלי גוטמן תירגל את ערן זהבי בהרכב על חשבונו של נאתכו. הרכש החדש אביחי ידין שהגיע מהפועל כפר סבא, סוחב פציעה ולא יוכל ליטול חלק במשחק. הרכב משוער: הרכב משוער: אניימה, אנטבי, טופוזאקוב, באדיר, קנדה, דה סילבה, ורמוט, אבוטבול, טלקייסקי, זהבי ויבואה. http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1319534/IMG_1802-(Large)_wa.Xxx אלי גוטמן. רוצה לפתוח את העונה ברגל ימין. ימים ממש לא שקטים עוברים על הכח עמידר רמת גן. לא מספיק שהעולה החדשה לא הסתדרה על הדשא כאשר ספגה שערים בתוספת הזמן ממכבי ת"א וממכבי פ"ת ולא הצליחה לנצח, עכשיו הכח לא מצליחה להעביר את את שחקנייה בבקרה כבר כמה שבועות. המנג'ר דודו דהאן יעשה הכל כדי לאשר את כל הקבוצה שלו עד מחר בצהריים, ואם לא יצליח, יוכל להשתמש רק באותם 16 שחקנים שאושרו בבקרה. שני שחקני הרכש הניגרים של הקבוצה, הקשרים מייקל טוקורה וטונה ארמו, עברו בבקרה על תנאי. שחרורם אמור להגיע מחר כדי שיוכלו לשחק. הקשר עידן ויצמן ככל הנראה לא ישחק מחר, מכיוון שהשחרור שלו מקבוצת האם, הפועל עכו, לא התקבל עדיין. http://www.ynet.co.il/PicServer2/02012008/1457221/IMG_8729_wa.Xxx דודו דהאן. עוד לא התחילה העונה והקבוצה שלו כבר בבעיות גדולות.
שום הביתה!!! יש לבית"ר סגל מדהים, עם מאמן שמתעקש על עידן טל שמספר הפעולות הטובות שלו מתחילת העונה האירופאית, גביע הטוטו והיום עומד על 0 מוחלט, כמו גם מספר המסירות המדוייקות, מאמן שגורם לקבוצה לשחק מהר אבל עם 2 שחקנים מהירים בהתקפה ככה שכל הזמן אנחנו מאבדים כדורים בגלל נחיתות מספרית בולטת. איך שום לא רואה כאלה דברים אלמנטריים, למה יצחקי לא פתח משחק אחד השנה? למה בן שושן בתור חלוץ בודד? למה עידן טל ממשיך לשחק? לגביי יואב זיו אין לי תלונות להיום ואפילו הייתה לו הגבהה טובה, אבל דיר בלאק, לא מגיע לו לשחק בהרכב ומעולם הוא לא הוכיח שהוא טוב במיוחד.
את פרינציפ האיחוד גם פה 'חמומי המח' לא מקבלים,להם לא אכפת עם למועדון אפילו אין כסף שהשחקנים יכולים אפילו להתלקח העיקר האגו הדפוק. רואים את זה גם בהולנד, במחוז לימבורח יש 4 קבוצות ושלוש מהן סובלות מבעיות כלכליות, אבל עדיף כבר להתפרק מאשר להתאחד וככה אולי קצת יותר לשמוח ב'חיים הארורים' האלה. לדעתי הבעיה לא רק אצל שום אלא בכל המערכת, בית"ר קיבלה מקבוצה בינונית על הראש והיא פשוט חזרה לאדמה, רק מה בארץ חושבים שלקחת את האליפות בהליכה שזה יגיד משהו באירופה. שחקנים כמו זנגברג, טל ובנאדו כבר מאחורי השיא שלהם. ראיתי היום את העבירה שביצע בנאדו קרוב לסיום, מהבעיטה הזאת הכדור ננעץ במשקוף. בנאדו איטי ומסורבל ואם זה מספיק בארץ זה לבטח לא אומר שקבוצה פולנית משקשקת מפחד כי אדון בנאדו חוצה את גבול פולין. לדעתי דווקא השחקנים כמו טל, בנאדו, גרשון וזנדברג יגרמו לאיבוד האליפות של בית"ר, גם כי הם פשוט מרוויחים יותר מדי. שחקנים כמו יצחקי (למרות שהוא מטומטם שחזר ארצה, בן שושן, ברוכיאן ואחרים עוד יילחמו בשביל עוד אליפות, אבל השמות שהזכרתי? לדעתי גאיידמק עושה מצויין שחוסך בכספו כי אולי הרוסי התחיל להבין שישראליים שמפונקים לא ממש מזיזים א התחת. אני בהחלט מברך את האיש השנוא עליי שלפחות בקטע הזה הוא הבין שכסף בבנק לא בהכרח עובד למען השגים בזירה האירופאית. לגבי שום, אם פרנדז הוא המועמד היחיד אז למה אחרי ההשפלה בפולין כולם מצליבים את יצחק שום, מכינים לטקס הרשמי מסיבת עיתונאים ואחרי זה בכללמתגלה שהצרפתי בכלל לא יגיע לבית"ר. אתם לא בטוחים שכל הקרקס הזה בסוף רק יפגע בבית"ר? כמו שזה נראה כרגע שום הועלה על המוקד, כולם הורדתם אותו משם, ומחר עוד פעם יחזירו אותו לשם. לדעתי אם זה ימשיך עוד שבועות מספר בית"ר לא תטייל לשום אליפות אלא העונה של אוהדי בית"ר תהפוך לסיוט. לדעתי המחזור הבא יכול להביא המון שקט לקבוצה, אבל מכבי ת"א תנצח בטדי...? מבחינה מנטלית הצהובים/כחולים לבטח לא יבואו לבירה עם הזנב בין הרגליים. אין ספק שיתפתח משחק מעניין!
הכל תלוי באופי שלהם (שחקני בית"ר) לצאת מהמרה השחורה והכל תלוי ביכולות של חיפה/תל אביביות לנצל את המצב, בעונה שעברה היה ברור שגם אם בית"ר הייתה עולה עם 7 שחקנים כל משחק היא עדיין הייתה זוכה באליפות, לא היה מי שיאיים עליה בצורה בולטת. העונה אנחנו עדיין לא בטוחים שלחיפה/תל אביביות יש את החוסן או את היכולת לרוץ עם בית"ר עונה שלמה. לדעתי תשובה של זה אנחנו נקבל בשבועות הקרובים. הכל שאלה של איך הקבוצות האחרות ינצלו את התקופה הרעה שנמצאת בית"ר. זה נכון שיש שם שחקנים שכבר בזירה האירופית אין להם מה למכור, אבל בליגה זה עדיין מספיק, בית"ר מתישהו תיצא מזה ותתחבר, השאלה איפה יהיו שאר הגדולות אז, עכשיו זה הזמן של שאר הגדולות לתת את הגז ולהכניס את בית"ר ללחץ כפול. בית"ר צריכה לשחק גם נגד הקבוצות האחרות וגם נגד ההתנהלות החובבנית שלה שפוגעת בה פעם אחר פעם.
פשוט בושה איך שבית"ר נראית בשבועות האחרונים - מהמשחק בפולין, דרך גביע הטוטו בחיפה ובנתניה, וכלה במשחק אתמול. אני לא מדבר על התקציב הגבוה, אני מדבר על סגל השחקנים המדהים שיש להם. אני לא זוכר בכל 25 שנותיי כאוהד כדורגל שרוף, קבוצה עם סגל כ"כ איכותי, כ"כ עמוק. בלי טראבל-מייקרים, בלי מלחמות אגו, בלי מתחים בין שחקנים. הסגל המושלם. יש לה שוער שאמור להיות הטוב בארץ (נכון, כיום דוידוביץ' ואוהד כהן יותר טובים, אבל קאלה בכושר של סוף שנה שעברה עולה עליהם ב-2 דרגות). יש לה את טריו הבלמים הטוב בארץ - בנאדו, גרשון ובן יוסף. שניים הם בלמים מנוסים מאוד ועם יכולת מוכחת והרבה הופעות בנבחרת, אחד הראה בעונה של פרננדס בבית"ר שיש לו את היכולות לעלות על גרשון ובנאדו. יש לה את המגן הימני הטוב בארץ ללא ספק, המגן הפותח של נבחרת צ'ילה. כמחליף יש לה את שמוליק קוזוקין, שחקן נבחרת ישראל - שפתח רק לפני שבועיים במשחק מול פינלנד. יש לה את המגן השמאלי הפותח של נבחרת ישראל - יואב זיו. שחקן מצויין. על הספסל יש לה את אלירן דנין (שמכבי - היריבה העיקרית של בית"ר - רוצה אותו כמגן השמאלי הפותח שלה). וכגיבוי יש גם את אמסלם. יש לה בקישור האחורי את דרק בואטנג, משה אוחיון, עידן טל ודריו פרננדס. בואטנג הוא שחקן שגדול על הליגה הזאת ב-5 רמות, אוחיון שחקן מצויין שהוכיח את זה בשנה שעברה, עידן טל למרות שהוא בן 33 הוא עדיין עידן טל שחקן מצויין, ודריו פרננדס לפי מה שאני רואה הוא הזר הכי טוב בליגה העונה. יש לה בקישור הקדמי אינפלציה של שחקנים. מיכאל זנדברג (שחקן העונה לפני שנה וקצת), אבירם ברוכיאן (השחקן הכי טוב בארץ), ברק יצחקי (שחקן ענק), עמית בן שושן (כישרון גדול שעוד צריך להוכיח את עצמו), וגם דריו פרננדס ומשה אוחיון יכולים לשחק בקישור הקדמי. גם עידן ורד הצעיר שחקן מצויין. יש לה בהתקפה את סבסטיאן אבראו (החלוץ הכי טוב שהגיע לארץ, החלוץ הפותח של נבחרת אורוגוואי!!!), את טוטו תמוז (כישרון עצום) וגם יצחקי ובן שושן יכולים לשחק בשפיץ. אז מישהו יכול להסביר איך, קיבינימט, קבוצה עם כזה סגל שחקנים נראית כמו כלום מול בני סכנין שבקושי יש להם תקציב לדלק לנסיעות??? לפי דעתי, האשם הבלעדי במצב הקטסטרופלי שבית"ר נמצאת בו הוא המאמן - שום יצחק. לא הגיוני שמאמן יקבל את כל מה שהוא רוצה בתחילת העונה - הכל כולל הכל (יצחקי, אבראו, אוחיון פרננדס. השארת ברוכיאן, טוטו, זיו, בואטנג ובן שושן) - והקבוצה תיראה כמו שהיא נראית. פשוט לא יכול להיות. מילא אם זה היה במכבי, עוד הייתי מבין בגלל שמכבי עשתה שינויים דרסטיים בסגל ועדיין לא אמורה להיות בכושר שיא. אבל בית"ר זה סגל שרץ כבר שנתיים ביחד והיא אמורה להיות בתקופה הזאת בכושר שיא - בגלל שהכינו אותם לאירופה. אני לא מבין איך הוא מעז להישאר בתפקיד שלו אחרי הביזיון בפולין. הוא קיבל 5 בראש מול קבוצה פח זבל. ראינו בטדי כמה שהם גרועים, ולא רק שבית"ר הפסידה - היא קיבלה 5 בראש. והסמרטוט הזה עוד נשאר בתפקיד שלו. ההרגשה שלי - מקרה אלי גוטמן בטדי הולך לחזור עם יצחק שום. לא נראה לי שהקהל ייתן לו מנוחה. ובכל אופן, יאללה בלאגן!!! מי יודע, הלוואי נראה בסוף העונה אלופה חדשה...
מסכים איתך לירן, אבל הנה היום אנו קוראים שגאיידמק כבר שולח נציגים שלו באמצע המשחק לשום, שהנשיא של הקבוצה עוזב לפני תום המשחק ושפשוט אין שקט בקבוצה. אלה סימנים רעים לקבוצה שרוצה לרוץ לאליפות, ראינו את זה גם במכבי חיפה לפני שנתיים. לדעתי אם יש דבר שהיריבות של בית"ר צריכות זה שהבלאגן ימשיך לחגוג בבירה הישראלית. זה כבר עוזר בגיבוש קבוצתן... שאולי, האם לפני שנתיים לא ראינו את אותו דבר בחיפה? בכל מקרה גם לגאיידמק יש חלק ניכר בחוסר השקט בקבוצה כי יום אחרי ההשפלה בפולין האדון הנכבד מודיע על מסיבת עיתונאים מיוחדת כדי להעיף לכאורה את שום. אחר כך שום כבר נשאר עם פרננדז, ועכשיו שום נשאר גם בלי פרננדז. מה אתה חושב אומר לשאר המערכת בבית"ר? בזמנו בחיפה רוני לוי למעשה איבד את האמון של השחקנים והאוהדים ורק שחר תמך במאמן שלו. הוא לא נכנס לפאניקה כמו גאיידמק, נכון, גם זה לא עבד, אבל מבחינתי גאיידמק הוא הראשון שדוחף את הקבוצה לתוהו ובוהו.
בנוגע לאשדוד זה היה נכון בעבר, ללפני 5-6 שנים לערך, כיום יש להם ממוצע של בין 3,000-4,000 וכשצריך הם מביאים הרבה יותר, רק למשחקי חוץ הם לא באים וחבל. את הגרעין שלהם הם כבר בנו.