מחזור 1 בליגת העל: מכבי חיפה מנצחת את הפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏19/8/16.

1. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

די נו תעשה לי טובה. שכטר אתמול בעט באוויר לפחות פעמיים,ופעם אחת דרך על הכדור מהפס הגאוני שהוא קיבל מאייבינדר,וכל זה היה באחד על אחד מול השוער. הוא בלוף .
    המזל שלו שאבוחצירא יותר מביך ממנו.

oranfu ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  2. Raulito Madridista

כמה מילים לקראת המשחק מכבי חיפה - הפועל ת"א

http://images.wcdn.co.il/737561-5.Xxx?crop=w970

מתרגש לקראת פתיחת העונה וגם נוסע עם הפועל ת"א לסמי עופר ו-'שורף' לעצמי יום שלם כמעט. עדיין לא איבדתי את זה, או שכן? בתור ילד יכול להיות שפתיחה כזו חזקה בלוח המשחקים הייתה גורמת לי להסתכל על הצד החיובי - זה יוצר עניין ואין רגע דל ואולי באמת טוב לפגוש את הקבוצות החזקות כבר בהתחלה. ומצד שני הפועל ת"א בבניה, היא צריכה ביטחון ולא שאנחנו קבוצה רעה כמו בעונה שעברה - אולי היה עדיף לשחק נגד כל מיני מכבי פ"ת ואשקלון למיניהן כדי לצבור ביטחון ונק' בהתחלה מה גם שכמיטב המסורת אנחנו פותחים עונה מחורבן.
    - ההיסטוריה: כשהתחלתי לראות כדורגל הפועל ת"א ומכבי חיפה היו שתי האימפריות של הכדורגל כאן. משחקי עונה ומאבקי אליפות, הצלחות באירופה - רק הן. הרבה קלאסה על המגרש. גרשון, אלימלך ואבוקסיס מצד אחד למשל - ג'ובאני רוסו, יעקובו ובנאדו מצד שני ועוד ועוד. היו ימים. פעם היה גם כיף לנסוע לחיפה. הבכורה שלי בקריית-אליעזר הייתה ב-2:2 ב-2008/09, הורדתי חולצה בטירוף בגשם כשהובלנו משערים של לוז ולאלא(ומימון השווה בנבדל שלא היה!) וזו הייתה הפרמיירה של 'יאללה הפועל - הפועל עד המוות'| וגם ב-1:0 הענק של לאלא הייתי שם, עם הבישול של ורמוט, שברנו את נאחס הקירייה שנה אחרי שברון הלב. חזרתי הביתה מפורק וגמור ב-3 לפנות בוקר והיה לי מגן במתמטיקה אבל למי אכפת, הרחתי אליפות ראשונה מזה עשור| וגם ב-2010/11 הייתי שם עם ה-2:0 האדיר תוצרת אבוטבול - גולאסו ו-ורמוט ברגע האחרון, כל זה בעשרה שחקנים וללא דה-סילבה, ידין ושכטר הפצועים.
    - הגישה: או.קיי מדובר במשחק חוץ ואנחנו עדיין לא הפועל של פעם, ועדיין - אל תעלו בפחד, שלא תעיזו שירעדו לכם הביצים. אנחנו נגד מכבי חיפה ולא נגד מנצ'סטר יונייטד. גם הם סובלים מחוסר ביטחון, גם להם יש בעיות. הפועל חייבת לעלות בגישה נכונה. אפשר לסגור משחק ולנסות לצלוח את הפתיחה - אבל לא להתבטל. אפשר לצאת גדולים מהמשחק הזה - אם רק תאמינו. אני בכל מגרש רוצה לנצח וזה לא בשמיים.
    - ועכשיו לכדורגל: מיותר להגיד שאסור שהטעויות של הדרבי יחזרו על עצמן וכנ"ל הרכות באמצע. חבל שידין לא בכושר משחק כי גורוסוב קצת פרווה. אם שובושיץ' משחק זו חתיכת אמירה ואולי זה קצת התקפי מידי. ואם כבר התקפי - מבחינתי החלק הקדמי עם שגיב יחזקאל ע"ח אלטמן(שגיב תמיד מגיע למצבים ויוצר בלאגן אצל היריבה), עם חן עזרא שרוצה להוכיח ועם שוינפלד(למרות שקל לו יותר עם חלוץ נוסף ולצערו אין אף שחקן בסגל שיודע להרים כדור כמו שצריך) - צריך להגיע למצבים. גם ניקוליץ' דוחף מאחורה. לשתי הקבוצות יש כישרון בהתקפה. אני לא אוהב את זה שפלט חוזר דווקא נגדנו כי הוא מאוד מסוכן. יכול לעשות שער מכלום וגוטליב צריך להיזהר. מקווה שסימיץ' יוסיף מהניסיון שלו. קהת עדיין לא בכושר טוב ויש למכבי חיפה את הזר המוזר הזה. מקווה שהפועל תשחק באחריות ותשלוט באמצע ושהחלק הקדמי יעשה את העבודה. גם רוקאביצה מאוד מסוכן.
    - המספר הנוסף: הפועל לא ניצחה את מכבי חיפה בסמי עופר| דקל קינן כבש שישה שערים נגד הפועל ת"א כולל שני צמדים| בעשור האחרון הפועל ניצחה רק פעמיים במחזור הפתיחה ואפילו בעונת הדאבל זה לא קרה - 2:0 על הפועל חיפה ב-2012/13 ו-1:0 על מכבי נתניה ב-2014/15.

שיהיה לנו בהצלחה - יאללה הפועל!

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/16
    חייל שוקולד ו-Blanco 7 אוהבים את זה.
  3. alexshw Member

שני המאמנים הזרים הקודמים של מכבי חיפה פתחו את הליגה ברביעיות ביתיות אך לא הצליחו לסיים את העונה.

4. ייא Member

איפה חותמים על תיקו בחיפה? יהיה משחק דלוח להערכתי שיוכרע מאיזה טעות בהגנה לפה או לפה.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

היכונו ל-0-0 הראשון של העונה.
    או איזה 2-1 לחיפה.

6. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

גוטמן יבוא להתבנקר הדקה הראשונה ולנסות לעקוץ במתפרצות. מקווה שרנה יכין אותנו טוב למשחק הזה.
    אני לא דואג מהתקפה שלנו,היא יכולה לפצח את הבונקר של גוטמן,מפחיד אותי הרבה יותר הגנה.
    חייבים לפתוח את העונה עם ניצחון.

7. amn Member

היו לו עוד כמה נגיעות מאוד יפות וטובות בכדור (אי אפשר כמובן לראות בגלל התקציר שמוגבל ל-3 דקות מסיבה תמוהה).
    אני מקווה שלאט לאט הוא נכנס לעניינים, אם כי היו לו עדיין רגעים שהוא נתקע על הכדור אתמול.

בנימה כללית יותר - מכבי עם ממוצע של 2 שערים למשחק מפתיחת העונה (בכל המסגרות). בעוד שכפר-סבא התעקשו לבזבז זמן כבר מהדקה ה-8 פחות או יותר (אדלר (בפעולה החיובית הכמעט יחידה שלו במשחק) הוסיף 2 דקות תוספת למחצית הראשונה, ולא היו פציעות והגול נכבש בתוספת הזמן. רוצה להגיד שיכול היה בשקט להוסיף אפילו עוד דקה), אני באמת חושב שכל עוד מכבי משחקים בלי אלברמן ו/או נוסא, ועם בן-חיים הבלם - קבוצה שתבוא לנסות לשחק מולנו כדורגל תוכל כנראה להוציא יותר מאשר קבוצה שתבוא להתגונן, כי מכבי נותנת לפחות הזדמנות אחת של גול באחוזים טובים מדי משחק.

8. Raulito Madridista

- גילי ורמוט החלים מפציעה אך לא בסגל של מכבי חיפה להערב וזה אולי רומז לגבי מעמדו במכבי חיפה.

- בספורט 5 כתבו על חן עזרא שכבר היה עם רגל וחצי בהפועל ת"א ואני זוכר את הסיפור הזה מצוין. היה יכול לתת את הפוש בקבוצה ב-2011/12 כשתמוז ודמארי סבלו מקישור איטי, חלש וחסר יצירתיות מאחוריהם עם כל הכבוד לחודש טוב של אלרואי כהן(גולאסויים בדרבי ונגד חיפה וגם נגד ראשל"צ). אוי, אם הוא היה מגיע להפועל ת"א בזמן ולא רק עכשיו. החתמנו אמנם את טב"ח אבל זה החזיק מעמד רק לעונה אחת.

http://www.sport5.co.il/Sip_Storage/FILES/2/634792.Xxx

"פברואר 2012, המחאה נגד אלי טביב בהפועל ת"א מתגברת. חוסר הוודאות הניהולית מתמשכת וגם הקבוצה מדשדשת ולא ממש מצליחה לאיים על הצמרת הגבוהה. הבעלים, שידוע ככזה שיודע לזהות פוטנציאלים אפשריים רגע לפני שהפכו לכוכבי על, מחליט שהוא רוצה להנחית בהפועל ת"א שובר שוויון, כזה שיגיע בינואר ויסייע לה להיצמד אל קרית שמונה הצנועה, שהייתה בדרך לאליפות היסטורית. ביום האחרון של מועד ההעברות, טביב הגיע לסיכום עם מכבי נתניה על צירופו של חן עזרא. הקיצוני היה אמור להעניק מחץ ואולי לתת טוויסט לעונה של האדומים. פרטי העסקה כבר נסגרו, 1.8 מיליון ש"ח והשאלה של מחמוד עבאס לעיר היהלומים, סללו את דרכו של היהלום ל-4.5 שנים למתחם חודורוב. עזרא היה נרגש, כשחשב שקפיצת המדרגה שכל כך חיכה לה מגיע, אולם דווקא אז גילה שהפועל ת"א לא הספיקה להעבירו בבקרה התקציבית ולכן העסקה מבוטלת.

"אין לי אכזבה והכל מלמעלה מבורא עולם, כנראה שהייתי צריך להישאר בנתניה ומכאן הדרך שלי תהיה טובה", הגיב הקשר לכישלון המגעים. אותה עסקה הפכה מבחינת אוהדי הפועל ת"א לסמל לעידן טביב: חוסר בהירות, הבטחות שווא ואי רצון אמיתי להיאבק בצמרת. עזרא לא חיכה לאדומים וחצי שנה מאוחר יותר השתדרג כשהצטרף למכבי חיפה. 20 ניצחונות, שני הפסדים ושתי תוצאות תיקו: זה המאזן של מכבי חיפה כאשר חן עזרא הבקיע, כשהמשמעות ברורה: כשהוא היה טוב, הירוקים ניצחו, וכשלא ידע להתעלות: הקבוצה מהכרמל דעכה לה בדרך לעוד אכזבה"

רוני לוי לא האמין בו וביטחונו התערער. הסימן הברור לערעור במעמדו הייתה אסיפה שהתרחשה לקראת סוף העונה, בה המאמן נזף בשחקנים על עוד הופעה מאכזבת וטען בפניהם שכל אחד מהם קיבל צ'אנס אמיתי. כל אחד מלבד חן עזרא, שרוני לוי אמר שהוא היחיד שיכול לבוא אליו בטענות. באותו רגע הבין הקשר שאת האמון בו הוא יתקשה למצוא בכרמל.

לפני שנתיים הקשר עשה היסטוריה ורשם את שמו בהיכל התהילה של המועדון הירוק כשהיה לשחקן שהבקיע את השער הראשון באיצטדיון סמי עופר, הערב מול אותו קהל הוא ינסה לכבוש לראשונה במדים האדומים, ולהבהיר לכולם שחן עזרא התבגר: הוא כבר הרבה יותר מיהלום לא מלוטש, הוא המנהיג החדש של הפועל ת"א.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע איך אתה רואה משחקים, אולי עם משקפיים ורודות מיוחדות או שהאופטימיות שלך מזויפת ומנסה לצייר כלפי חוץ מציאות שונה ממה שיש בבית"ר, כי כל אוהד שאני מכיר ומדבר איתו(לא מעט) מודע לבעיות הרבות שיש בבית"ר. ההשוואה עם יובה בכלל הזויה, בית"ר לא זכתה בתואר כבר 7 שנים, לא זכתה באליפות 8 שנים ומחזיקה בסגל שחקנים בינוני גם ביחס לרמת הליגה. הכי הפוך מיובנטוס.

אודל היה טוב מאוד? לא, פשוט לא.
    אבל בסדר גם דן מורי לפני כמה משחקים היה מצוין לדעתך, הוא עד כדי כך מצוין שאוהדים מתעלפים ביציע מרוב חרדה שהכדור אצלו ברגל.
    גם שכטר לא מבקיע מספיק, הוא עובד קשה ומדי פעם מעורב בשערים אבל אנחנו זקוקים לחלוץ ששם את הכדור ברשת.

10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

וואו, אתה ומועצת החכמים קבעתם שיש הרבה בעיות?! בטח אתם צודקים, הרי מה שהעדר אומר זה מה שקובע. מורי אתמול לא היה יותר חלש מרואדה למשל, אבל יאללה, בוא נקבע שהוא גרוע כי כולם אומרים ככה.

ומורי עדיין בלם טוב מאוד לדעתי ואתם עוד תאכלו את הכ... רגע, אתם לא תאכלו, אתם תמצאו סיבות לגמד את בית״ר ולחפש עוד ועוד בעיות. ״הסגל בינוני״, ״אודל לא היה טוב״, ״כולם חרא!!!!!!״... שחררו כבר, הבנו שאם טביב עושה משהו זה אוטומטית רע.

ומי שבאמת מבין כדורגל, ולא הולך אחריי הקולות ששומעים הכי הרבה, מבין שהבעיה שלנו היא קבוצתית ולא נקודתית, אבל אני לא דואג. כולה מחזור ראשון, יש עוד הרבה עבודה וזמן לעבוד בדרך.

אני לא טענתי לרגע שבית״ר משחקת מצוין, אבל אתם משקרים בקשר למצבה של הקבוצה. יש סגל מצוין לליגה, אנחנו נראים סבבה יחסית לתחילת העונה ודברים עוד ישתפרו. תתבגרו, לא צריך אחריי כל הפסד או ניצחון לקטול ראשים או להמליך מלכים.

11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה פשר התפאורה של מכבי חיפה היום ?
    סוג של מס' 14 בפלקטים בענק . (זה נחשף בשידור המוקדם במגרש פתוח שרואים על הכסאות את העיצוב)

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

תצוגה לכבוד תיירי אנרי ;)

תחושה שהפועל מנצחת היום. חיפה מחזיקה בכלים הרבה יותר טובים על הנייר, אבל גוטמן הוא מאמן שלא חושש להגיד ״וואלה המצב חרא ובמצב חרא צריך להיות חרא״. חיפה תתקשה מול מערך הגנתי של הפועל, ולהפועל יש כלים לעקוץ.

אבל בכללי התחושה שלי שהעונה הזו תהיה דומה ל-12/13 מבחינת חיפה. היא לא תיפגע במחזורים הראשונים, אבל כשמולנסטיין כבר יתחיל להשפיע, נראה שיפור והיא תהיה בצמרת.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אין לנו קישור, ועם כמה שחלק מהאוהדים שלנו אופטימיים, לדעתי גוטמן יידע לנצל את זה ויעלה עם 100 קשרים לעומת קשר אחורי אחד שלנו.
    יכול להיות שנהיה קטלניים עם המתפרצות, עשינו את זה ולא פעם אחת נגד הפועל במפגשים האחרונים, אבל אני מאוד לא יופתע אם לא ננצח היום.

אין לי בעיה עם ההדחה של ורמוט מהסגל, העניין הוא שאין לנו אף קשר התקפי ראוי שיעלה מהספסל. ולא, זנטי עם כל הכבוד לשם המחייב, הוא לא כזה.

נ.ב מאוד מקווה שהקהל שלנו מספיק חכם כדי לכבד את עזרא על השנים שלו אצלנו, ולא לשרוק לו בוז.

14. Butragueño מנהלים

ומקווה מאוד, שלא יכבד את דגני ושיימן. על השנים הנוראיות אצלנו.
    לא ברצינות, יותר מדי אקסים על המגרש, לדעתי אפשר לבנות קבוצה עם 11 שחקנים ששיחקו ב-2 הקבוצות רק ב-5 שנים האחרונות (זה כבר בסגל הכולל). לא פוסל הפסד שלנו היום. אני גם לא יודע כמה קשה אקח את זה, אם לפחות אראה בתמורה קבוצה על המגרש. ולא אוסף של פראזיטים שבין נשימה לנשימה יוצאים למתפרצת. בא לי לחזור לימים שראינו טקטיקה והתקפות ומהלכים יזומים, ולא כאלה שבאו מחטיפה מקרית.

15. Civil Anti Madridista

מכתוב שעזרא כובש הערב.

oranfu אוהב/ת את זה.