מכבי מכניסה אותי אישית לבעיה - אני מחזיק ממאנה וחושב שהוא לחלוטין שחקן שיכול לתרום המון, אבל מיטרוביץ' מדויק בכל דקה שלו על המגרש, גם מול עכו וגם היום. אני לא שופט את יכולתו במלואה, אבל עד עכשיו מגיעות לו יותר דקות, רק שאין ממש את מי להוציא אלא אם עוברים למערך של שלושה בהגנה. ודור מיכה עושה לפאולו סוזה מה שעשה לאוסקר - הוא מתחיל בספסל ולאט לאט קונה את מקומו. הבעיה היא שיהיה קשה יותר להדיח את טב"ח/יצחקי מההרכב מאשר את דאבור. הוא כ"כ מזכיר לי איזה ילדון אחר שלבש את המספר 15 על הגב שזה מפחיד..
מסכים, בניון בגיל 19 צחק על כל ההגנות בליגה, השער מולנו דקה 93, השער מול אשדוד אם אני לא טועה שהוא פשוט הקפיץ כעוות נפשו. מיכה שחקן מצוין, אבל הייתי מציע להירגע עם ההשוואות, בוא נחכה קצת, להזכירך היה לנו פעם עוד שחקן שקראו לו ראובן עובד שהוא היה הרבה יותר כשרוני ממיכה ומהרבה שחקנים ישראלים וראינו איך נגמר.
כמו ששגיא רשם, בניון בזמנו רקד מסביב להגנות שלמות וניצח משחקים גדולים. מיכה לא שם (וגם לא יהיה שם לדעתי). אני לא רואה איפה הדמיון. בניון הראה דריבל נדיר פה בליגה. מיכה שחקן מוכשר, ראיית משחק טובה, דריבל ובעיטה לא רעים, אבל עדיין רחוק מבניון שעשה דברים פשוט מדהימים פה בליגה.
הדבר היחיד שאני יכול להסכים, זה שאולי באמת מיכה בתנועה שלו על המגרש באמת מזכיר קצת את יוסי, ד"א היה לי חבר ששיחק איתי במרמורק שהיה גם מזכיר לי את רונאלדו (השמן) בתנועה שלו, אבל סתם אם להיות רציניים עם כל האהבה שלי למיכה, הוא לא בניון, ולצערי גם לא יהיה, יוסי בעיני הוא השחקן הכי גדול שזכיתי לראות עם כל הכבוד לברקו...
1. אני לא אוהב את היעילות של השילוב פריצה יצחקי. חושב שרק אחד מהם צריך לפתוח בכל פעם. 2. ליאור צעירי לא סתם הוחלף במחצית. כל האיצטדיון ראה את ה1-0 מגיע כשהוא בסה"כ היה צריך לשחרר כדור פשוט לזה שחיכה שם, לא הספקתי לראות מי. צעירי ציחקק לאחר המהלך, את קשטן זה קצת פחות הצחיק. קשטן לא סובל פעולות חובבניות, גם אם משחקנים שהוא מחזיק מהם. בטח ובטח כשאתה מגיע למצב כזה מול מכבי פעם במשחק. 3. המגנים נכפו, דקל קינן זה לא צו'צ'אליץ', והאם פילאבסקי עדיף באמת על סארי פלאח?
יצחקי הופך את פריצה לסוג של ווייצ'יץ' גרסת הכדורגל. כשהוא משחק במרכז יחד עם פריצה ולא באגף הם מתחלקים בעבודה - יצחקי רץ המון ומחלץ כדורים, מוסר לפריצה שנותן בנגיעה סופר חכמה לשחקן שרץ לעומק (בד"כ זהבי), ממש כמו ווייצ'יץ' בזמנו שכסנטר חילק כדורים של רכז. ככה נולד השער השני בעכו, וככה נולדו היום מספר מצבים בתחילת המשחק, רואים שעובדים על זה באימונים. אחרי יציאתו של יצחקי פריצה התקשה יותר, למרות השער. שיתוף הפעולה ביניהם מצוין, רק שנוצרת בעיה באגף ימין כתוצאה ממנו, שאפשר לפתור בשתי דרכים שונות: 1. מערך של 3-5-2. 2. מגן ימני התקפי יותר מייני (סטייל מאנה שלא יכול לעלות כי טב"ח פשוט משחק בעיקר באגף ולא מפנה לו שטח) שימלא את השטח שיצחקי משאיר במערך הקיים. ייני עשה את זה לא מעט היום, אבל לא בצורה טובה כ"כ.
אין למכבי פנים לנצח בקריה? מאיפה הבאת את זה? תראה מה מצב העניינים כרגע. חיפה נראית לא משהו כבר שלושה משחקים ברצף ומכבי משתפרת ממשחק למשחק. וכן, המשחק היום הוא שיפור לעומת המשחק נגד עכו למרות שזה רק 1-0 דקה 90. מכבי אומנם לא ניצחה בקריה שנים אבל זה אמור להישבר מתישהו ומתי אם לא עכשיו? מכבי הייתה בשליטה מוחלטת מול קבוצה שכבר שנים מסיימת במקומות 3-4 (ולדעתי תסיים שם גם השנה), לעומת חיפה שכבר שני משחקי ליגה ברצף לא הצליחה להראות עליונות ולהכתיב את קצב המשחק מול קבוצות שהייתה עדיפה עליהן. אז נגיד שמול קרית שמונה זה לא ממש נראה לעין ובסופו של דבר חיפה ניצחה, אבל מול אשדוד, קבוצה שקשה לי לראות אותה גם בתחזיות הכי אופטימיות מגיעה למקומות 1-6, זה כבר היה בולט מאד. ההימור שלי דווקא, הוא שהפעם מכבי הולכת לתת שם הצגה.
תגידו, פריצה מאוהב בבני יהודה? כבר שער שלישי שלו נראה לי מולם... אגב באר שבע מקום ראשון אחריי שני מחזורים, אני מקווה שלא נקח את תואר הקבוצה שפותחת הכי חזק ומסיימת הכי גרוע מאשדוד ושתהיה המשכיות עד המחזור האחרון של הליגה הסדירה (כלומר מקום 6-3). בכל מקרה אני נהנה מהרגע D= חחח
"אבל מול אשדוד, קבוצה שקשה לי לראות אותה גם בתחזיות הכי אופטימיות מגיעה למקומות 1-6, זה כבר היה בולט מאד." משחק חוץ באשדוד זה בד"כ לא טיול בפארק. תוסיף לזה שהיינו בחצי הרכב והקבוצה שיחקה רק ביום חמישי האחרון ברומניה. לא יודע מה יהיה בעוד כמה שבועות מול מכבי ת"א אבל אני בטוח שזו תיהיה קבוצה שונה לגמרי.
חן עזרא כרגיל עם הבננה השבועית. זה הצליח לו מול הונדוראס, קריית שמונה ועכשיו מול אשדוד. אלירן עטר הבא? ואגב, אשדוד מתחילה להפוך לנאחס הקבוע של קבוצות שחוזרות מאירופה. בעונת 2002 הפועל הגיעה לאשדוד אחרי הניצחון במוסקבה והפסידה שם 1:4. בעונת 2011 הפועל אירחה את אשדוד 4 ימים אחרי הניצחון על בנפיקה והפסידה 2:0. לחיפה זה די מפתיע, בהתחשב במאזן הדי טוב שלה באיצטדיון הזה... היה ברור שמכבי תכבוש, תחושה דומה לשער של שוקאנוב מול בית שאן בשנות ה- 90.
לדעתי הסגלים שלנו ושל הפועל ת"א קרובים מאוד אחד לשני מבחינת האיכויות. איתי שכטר ועומר דמארי הם חלוצים מצוינים, שי אבוטבול הוא קשר נפלא ולישראל זגורי יש הרבה מאוד כישרון, אבל כאן זה נגמר, בטח כשורמוט לא מצליח לשמור על כשירות. ההגנה של הפועל ת"א חלשה מאוד כשהזרים של הקבוצה הם בכלל לא פקטור עד עכשיו. לא אתפלא אם נסיים העונה מעל הפועל ת"א. בכל מקרה, כל קבוצה עוברת משבר בשלב כזה או אחר של העונה, השאלה היא איך היא יוצאת ממנו. גם המשבר שלנו יגיע ואז יהיה המבחן האמיתי שלנו. אני באופן אישי מחזיק מאוד מרן בן שמעון. גם במשחק האחרון, עד השער שלנו, הוא בא לשלוט במגרש ולהניע כדור וזה בדיוק מה שהיה. יכול בהחלט להיות שמבחינת בניית הסגל וההכנה לעונה אלישע לוי עשה עבודה טובה יותר, אני עדין חושב שמבחינה טקטית, מבחינת ניהול המשחק והגבה להתפחויות במשחק, רן בן שמעון טוב מאלישע לוי.
הסגל של ב"ש עולה בהרבה על זה של הפועל ת"א. מה יש בסגל של הפועל ת"א למעט שכטר, ורמוט שנפצע כל יומיים, דמארי שמשחק בלי חשק ואולי אולי שי אבוטבול?