מחזור מס' 4 בליגת העל: משחקי ההשלמה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏29/9/06.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הקישור שנתת אינו עובד.

2. אלסנדרו דל פיירו Member

אוקיי מאחר ואיני יודע איך לעלות פה קישורים (כן כן תתפלאו כיתה טיפולית חחח)
    אז הינה התגובה של האוהד(סיפור שמאוד ריגש אותי :

בני יהודה. סיפור אהבה עצוב

שלושים וחמש מתוך ארבעים ושתיים שנותיי אני רודף אחרי האהבה הגדולה שלי.

למעשה, אפשר לומר שנולדתי כתום. עד היום אני זוכר בערגה את המשחק הראשון, בליגה א' דרום.

סיפור האהבה שלי היה ונשאר בעיקרו חד סיטרי. על האהבה הבלתי מסוייגת שהרעפתי, הגיבה אהובתי בדר"כ ביחס מזלזל, ביכולת מאכזבת. ברם, מעולם לא העליתי על דעתי לנטוש אותה.

על אף העובדה שעבורי, כתושב ירושלים, היו המשחקים כולם בבחינת "משחקי חוץ", רדפתי אחריה בלמעלה מ-95% מהופעותיה. תמיד קיבלתי את האכזבות שהנחילה לי באהבה. שנה אחר שנה קניתי מנוי ורצתי מהופנט שבת אחר שבת.

בה בשעה שחברי הגאים זכו למנות גדושות של הצלחה, הסתפקתי במנת חלקי הצנועה, כפי שהוגשה על ידי האהובה. הפסדיה צרבו את לבי, אך מעולם לא פגעו בנאמנותי. גם בימים השחורים ביותר, בהשפלות הספורטיביות החוזרות ובמופעי האלימות של מאהביה האחרים, לא חשבתי לרגע לעזוב ומצאתי את עצמי מתאמץ לעקוב אחריה בביתה המכוער והאהוב, בשכונת התקווה.

בכל אותן שנים לא הצליח איש להניא אותי מהמרדף האינסופי. לא הוריי ז"ל, לא רעייתי שתבדל"א, לא ילדיי שרצו בחברתי. השבתות היו ונותרו מנת חלקה של האהובה הכתומה.

בלב כואב אני נאלץ להודות כי בהתנהלותכם בחודשים האחרונים הצלחתם במה שאיש לא הצליח לפני כן: לגרש אותי מעל פני אהובתי הנצחית!

לא היה זה המעבר (המבורך) לבלומפילד. גם לא ההישגים המקצועיים העלובים והשיווק הפאתטי.

להשפלות, לתבוסות, לקיפוחים- גם לכל אלה התרגלתי. לאחרונה, בזכותכם, נוסף פן חדש : לראשונה מאז החל הרומן שלי עם "בני-יהודה", אני חש כי מי שאוחז במושכות מזלזל באינטילגנציה שלי, מעליב אותי, ולמעשה אינו מתייחס אלי. אין פלא, איפא, שרבים כמותי מעדיפים להדיר רגליהם מהמגרשים, ואפילו מועדונים כמכבי פ"ת, ככפ"ס, וכאשדוד מושכים הרבה יותר צופים.

בשחצנות, בגאוות יתר, בהתנשאות, בעיוורון ויותר מכל-בחובבנות. בכל אלה נכשל מי שאמון על הצד המקצועי, חביב התקשורת, ניצן שירזי. כי מאז ההכנה הלקוייה בפגרה וההופעה המבישה במסגרת האירופאית ועד ההפסד הצפוי הערב, בחיפה, לא הצליחה הקבוצה לייצר משחק ראוי אחד. (כן, כן. כולל הנצחון על פ"ת, בו החמיצו חניכיו של לחמן למכביר)

מה לעשות שגם הדיוטות כמונו מבינים דבר מה? מה לעשות שרוני בראון וניב רסקין אינם אוהדים של הקבוצה אלא של ניצן ודברי החנופה שלהם ושל חבריהם אינם מועילים?

על תעודת השליש שלכם נרשם באותיות של קידוש לבנה: "נכשל! נכשל! נכשל!", ואתם בשלכם.
    האמנם סבורים אתם שדי במילים גבוהות ובניסוחים הנעימים לאוזני התקשורת כדי לנפק הצלחות?
    כלום לא ברור לכם שמי שנכשל- עליו לשאת באחריות? האם זרי הדפנה של אשתקד יהפכו בעל כורחם לזרי התנחומים ? זו לא בושה להודות בכשלון, ולקחת אחריות. ואפרופו אחריות, מר שירזי, הפרוש המעשי היחיד הוא נטישת ההגה. לא הצהרה נבובה באוזניו של עיתונאי מתלהב.

בעמל רב, הצליח ניצן להגיע לשיאי עליבות, כמותם איני זוכר שנים רבות לאחור. איש לא יחלוק עלי כשאומר, שהקבוצה אינה נראית כמו קבוצת כדורגל. שהרי אפילו בתקופת החושך של אוחנה זכינו לראות כדורגל חיובי, וגם שונאיו יודו בכך. הריטואל בבני יהודה של השנה מביך: בסופו של כל משחק עלוב האבחנות של המאמן הרהוט מדוייקות להפליא. ההמלצות שלו, באורח לא מפתיע, אינן כוללות את מר שירזי: " נחליף שחקנים (מי אמר "סמרטוטים?"), נשעה את עובד, השופטים טועים, הקהל לא תומך…" הכל, חוץ ממה שבאמת מתבקש: התפטרות. חד, חלק וברור.

מה מסתתר באמת מאחורי מתק השפתיים שלך, ניצן? מה עומד מאחורי הגיבוי הבלתי ברור שלכם, חזי ומשה, הרי פיטורין אינה עבירה פלילית, הבעייה היא פיצויי הפיטורין?

רק תרמזו ועבדכם מרים את הכפפה ומארגן מגבית. תופתעו מההיענות של האוהבים. עד כדי כך מאסנו באמירות ובהתנהלותו של ניצן החביב.

בשם אוהביה הרבים של הקבוצה (ויש רבים כאלה גם במשפחת שירזי) הגיעה העת לומר: די, ניצן. לך!

3. idan- Member

הייתי היום במשחק של חיפה, היה משחק טוב ומתחילים לאט לאט לחזור לעצמנו בליגה.
    אם רק היינו מנצלים את המצבים שלנו באחוזים קצת יותר גבוהים, התוצאה הייתה נראית אחרת לגמרי.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/06
  4. הרצליה Member

כמו בשבת שוב אנחנו באים כאנדרדוג אבל כבר ראינו שאנחנו יודעים לשחק כדורגל לא רע בכלל וגם להתעלות ברגעי האמת.
    הנחישות והרצון של הרצליה לעומת העייפות וחוסר החשק של הפועל זה בעצם המפתח לתוצאה טובה היום.

יהיה מעניין לראות איך יראה אגף שמאל עם איתן עזריה במקום טרטצקי המוצהב ואגף ימין עם חי בן לולו במקום עזריה, נגד מכבי תל אביב זה עבד לא רע עד השטות של בן לולו בסוף.
    כפיר אדרי שסוף סוף הראה קצת כדורגל בשבת יכול לתרום הרבה עם ימשיך ביכולת הזו ולא ביכולת שהוא הפגין בשאר המשחקים.
    יהיה מעניין לראות היום את דיוויס נגד הקישור המצויין של הפועל.

לדעתי חובה פשוט חובה לפתוח היום עם אריאטה המהיר מאשר עם טולדו הכבד, ההגנה של הפועל מאוד מאוד כבדה, ואריאטה הוא אחד שיהפוך את זה לניצחון, טולדו וקימוטו זה חוד מאוד מאוד איטי ולמרות שהם עשו קצת צרות להגנת מכבי פ"ת נגד הפועל זה יהיה אחרת לגמרי.

ניצחון היום ימשיך את התקופה הטובה שהקבוצה נמצאת בה מאז המשחק נגד נתניה ויקפיץ את הקבוצה למקום ה-9 שעוד יש בשלושת המחזורים הקרובים משחקים מול בני יהודה והכח שתוצאות טובות בהם ואולי לא יחשיבו אותנו יותר כיורדת בטוחה( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx ).

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

התחיל המשחק.

שי אבוטבול בסוף פותח, אבוקסיס סובל מכאבים בחוץ. אוגבונה פותח טועמה שוב בחוץ.

6. Raulito Madridista

יכול להיות שהם לא שווים תגובה השחקנים, אבל בכל זאת(בטוח שהם לא שווים תגובה). זה פשוט ביזיון מה שקורה בקבוצה. ראבק, כל העונה מדברים על המשחק החסר הזה נגד קבוצה לא חזקה, שניצחון בו ואנחנו במרחק נגיעה מהצמרת, אליפות לא ניקח, אבל עדיין ניהיה בעניינים ונתקדם בטבלה ונשפר את המיקום. במקום שהשחקנים יבואו למגרש עם אש בעיניים לטרוף את היריבה, הם באים בזילזול כאילו הגול יגיע לבדו וזה הכי מעצבן, חבורה של אדישים, שום לא מצליח לתת להם מוטיבציה, לא רואים השפעה של מאמן על הקבוצה. ברוך דגו לא קשר אגף, בפעם המאה, גם לא איבזיטו אוגבונה, כל-כך הרבה כדורים הוא מפסיד זה לא ייאמן. שום תנועה אין בחלק הקדמי, אנחנו משחקים לידי מכבי הרצליה עם הקישור החלש שלנו, כפיר אדרי ובוקסנבויים עושים מאיתנו צחוק ומשחקים כדורגל יפה מאוד. שי אבוטבול כל-כך מטומטם, לא ייאמן, אף שחקן של הרצליה לא לידו, למה הוא לא נוגח את הכדור ונוגע ביד כמו אידיוט? איפה החוכמה של השחקן הזה?? חבל מאוד שאין לנו שום מחליף על הספסל, אני לא מאמין שנתאכו יכול לעשות משהו, יוליץ כן, להזיק עוד יותר להתקפה הלא קיימת. הלך המשחק בקיצור לדעתי. לא רואה את הפועל עושה משהו, כל הכבוד להרצליה.
    המשחק החסר עליו דיברו כל העונה בהפועל מאז תחילתה, נעלם עם עוד 45 דקות לא יהיה שינוי, ואז נישאר במקום החמישי העלוב.
    יש משחקים אצל הפועל שמהדקה הראשונה ידוע שזה לא זה, והם עושים טובה שהם משחקים. נכון, האיצטדיון הריק בהרצליה לא מעודד כדורגל, אבל עדיין, ניצחון ואתם במרחק לא גדול מהמקום הראשון! איפה הלחימה? איפה החשיבות של הסמל?
    והגיע הזמן שוורמוט יתחיל לעשות משהו עם הכדור שלא ייחשב ככישרון מבוזבז כי הוא בדרך לשם.

נערך לאחרונה ב: ‏22/12/06
  7. Gustavo Boccoli Member

דקה 53, 1-0 הרצליה. בוקסה הכניס מפנדל בדקה ה30.
    בסה''כ תוצאה טובה, זה בדיוק מה שרציתי. אם הרצליה מנצחת, הפועל נשארת מקום 6 ולא עוברת אותנו, ואם שחקן שהוא לשעבר בחיפה כובש, אז זה גם נחמד. אז דויד אולי כן הביא שינוי לקבוצה, ואולי אפשר להישאר עם הסגל הזה בליגה.

8. REAL MADRID Member

רק דיברת, 1:1 עכשיו.
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

בכל מקרה ניצחון כאן, לא ניצחון כאן, פרדי דוד יודע שבשביל להישאר בליגה הוא יהיה חייב לעשות שינויין בסגל, חייב.

לא צריך, לא זקוק, חייב!

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

פיי איזה משחק אנחנו מקבלים פה.
    באותכם מדברים על כמה הפועל נוראית טועמה שחזר עושה 2:1 להפועל.
    חשבתם שזהו הנה האדומים לוקחים שלוש נקודות? נראה לכם? שום אוהב משחק פתוח עם הרבה שערים לא?

2:2 שתי דקות אחרי הגול של טועמה מגיע יה יה פטי ומשווה.

10. Gustavo Boccoli Member

וואי, איזה משחק!
    טועמה נכנס בדקה ה59, הספיק לבשל לורמוט בדקה ה66 ולכבוש בעצמו בבעיטה חופשית יפה 5 דקות לאחר מכן. בדקה ה73 פטי השווה וכרגע התוצאה היא 2-2.
    שיכנעו אותי, אני הולך לראות :)

11. Raulito Madridista

לוזרים. טמבלים. הם כבר הובילו 2-1 אחרי פיגור והיו חייבים לספוג את השער המיותר הזה. הפועל לא מנצחת את אחת הקבוצות החלשות בליגה, נמאס, לא מסוגלים להבקיע גול אחרי שיש עוד המון זמן לשחק כדורגל. פראיירים. נמאס לראות כבר את הקבוצה הזו. כמה הם יכולים לתסכל? כמה? כמה פעמים נוכל להתקרב לבית"ר ונפשל?
    רק תודה לך סלים טועמה. מלך - :aaa8:
    כמה שאני אוהב לראות אותו מבקיע ממצבים נייחים, לראות גם איך הוא מגביהה כדור, זו אומנות!

לא מתאים לי הראיונות של יצחק שום, הוא צריך לבוא בטענות רק לעצמו "השחקנים לא באו מוכנים" זה לא רק בגלל שהם חולים, הפועל לא פותחת שום משחק השנה כמו שצריך, כל מחצית ראשונה אנחנו נראים זוועה, וזו אשמת המאמן, הוא בטח שלא צריך להוציא את זה על המראיין. יוליץ צריך לעוף הביתה, תודה על הגול נגד בית"ר בטדי שלא עזר לנו ועל השער היפה נגד דומז'אלה, חוץ מיזה הוא קיבל מספיק הזדמנויות בהרכב ולא עשה כלום. את יבוריאן שום העיף בקלות אבל את העגלה הוא משאיר, לא יאומן. ההגנה לא משתפרת ויש להפועל ת"א הגנה של קבוצת תחתית, מזל שאלימלך בכושר טוב יחסית.
    רק סלים טועמה מבשל גולים אצלינו שאין את דה ברונו, כמה אני מחכה שיחזור לשחק כבר!!
    הפועל חייבת להתחזק בחלון העברות בשני בלמים, קשר וחלוץ, כמובן שלא יביאו את ארבעת השחקנים, בלם בטח שחשוב ואני לא יודע מה יותר חובה, קשר או חלוץ, כי לא יכול להיות שהקישור יישחק כל משחק רק 10 דקות כמו שצריך.

הצמרת בורחת.

נערך לאחרונה ב: ‏22/12/06
  12. Gustavo Boccoli Member

תיקו 2. מאז שראיתי היה משעמם לאללה. הרצליה יכולה להיות מרוצה, היא עכשיו מעל הקו האדום שזה בעצם המטרה שלהם. הפועל עברה את חיפה והיא עכשיו במקום 5, אבל רק בזכות הפרש שערים עדיף.

13. הרצליה Member

ראוליטו תגיד תודה לשביט ואלילת המזל, 3-0 לצהובים של פרדי היה משקף יותר.
    אם אתה קורא להפועל לוזרים כנראה שלא ראית את המשחק.

14. לא מצאתי כינוי Member

במחצית הראשונה הרצליה היו הרבה הרבה יותר טובים, אם ראדי הטמבל הזה היה יודע לבעוט כמו בן אדם הוא גם היה יכול לכבוש צמד. טולדו חושך גמור, קימוטו כנ"ל. הבולטים בהרצליה היו בעיקר דיוויס ואדרי.
    הפועל? חושך, פשוט זוועה. החל מההגנה, פאאס ממשיך את האי- יציבות, אנטבי ובונדר בינוניים מינוס, יוליץ' סביר להניח הולך הביתה, וחוץ מטועמה אף אחד לא שווה כלום.
    חבל שהרצליה לא ניצחו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

15. בית"רי מלידה Member

הבועל קבוצה שבנויה על "מזל" : הנחות והעלמות עין של שופטים...צריכים לשנות את שם הקבוצה הזו ל"הבועל אייל צור תל אביב"...