מחזור חמישי בליגת העל: תיקו מאופס בין מכבי ת"א למכבי חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Blanco 7, ‏22/9/17.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מאיפה אתה יודע שהוא לא נותן הוראה? ומה זה נקודת מבט נוחה יותר? מושיבים מאמן ביציע כי משם רואים טוב יותר מאשר בזווית הדשא?

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

oranfu ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר לעשות העתק הדבק על מה שכתבתי לפני המשחק ואחרי משחקים קודמים, שום דבר לא השתנה.

1. אין לנו את הווינריות לנצח משחקים כמו היום ובשבוע שעבר, במקום להיות ב0-3 אחרי רבע שעה שכטר האידיוט צולל מול שער ריק וז'אורז'יניו מוסר לשחקן בנבדל שהוא מול שוער. תחילת מחצית שניה קיבלנו גול ממצב נייח ואז לך תרדוף אחרי ק"ש. אלה הדברים הקטנים שמנצחים משחקים, ואנחנו שוב כושלים בהם. כמו בשבוע שעבר מילאנו את הדלי ובעטנו בו.

2. קליימן כזה שוער פח ונמאס לי להישמע כמו תקליט שבור אבל כל שבוע מחדש הוא לא מאכזב. היום אשכרה התחיל לזנק אחרי שהכדור היה ברשת, איזה ליצן. רק תבעטו לו למסגרת וזה גול. עם שוער כזה זה נס שאנחנו נשארים בליגה.

3. לא יודע כמה חשבו שאפשר להמשיך עם הבדיחה הזאת של קבוצה ללא מאמן, גילי לבנדה אולי בחור נחמד אבל אין לו מספיק כריזמה כדי להוציא את הכלב שלי לטיול, לראות אותו על הקווים בטדי ולא לדעת אם לצחוק או לבכות. החילופים(שאני מניח שטביב מכתיב לו מראש) פשוט הזויים, גם היום וגם אתמול. וארן נכנס רק 10 דקות לסיום, בניון משחק באגף ב-20 הדקות האחרונות במקום לנהל משחק, בדקות שבהן אנחנו צריכים הנעת כדור הוא מוציא את פריירה ובדקות הקריטיות במחצית השניה שיחקנו בלי חלוץ בכלל, לאדגר אני אקדיש את הסעיף הבא. המחצית השניה הייתה עלובה וקשה לצפיה, החזירה אותי לימי רב"ש עם הנעת הכדור לרוחב, לא רצינו לנצח חד וחלק.

4. פול אדגר, שחקן מוכשר ופוטנציאל אבל לזרוק אותו פעמיים במשחקים חשובים כאשר הקבוצה צריכה ניצחון והמשחק לא גמור זה להרוס אותו.
    הלך לו יפה נגד מכבי פ"ת והוא עוד יכול להתפתח לשחקן טוב אבל צריך לזכור שהוא הגיע מהליגה השניה בפינלנד והוא רק בן 19, לא יקרה כלום אם היה יושב על הספסל היום ונגד הפועל חיפה ומקבל דקות במשחקים פשוטים יותר.

5. מה הלאה? סכנין חוץ, נתניה בית, ומכבי חיפה בחוץ. אפשר לעשות כאן בקלות 0 או 1 מתוך 9, אם לא יגיע מאמן זה אפשרי בהחלט, רצף משחקים קריטי להמשך הדרך.

3. Telkiyski Member

אני עדיין לא מבין איך הוא קם בבקרים.

4. קשר שמאלי Member

מי אמר שהוא קם בבקרים?

5. Telkiyski Member

איזה "מחקלת נוער ופיתוחה" רבאק? מתי לאחרונה ייצרתם איזה שחקן לגיטימי לקבוצה הבוגרת?
    "ניהול שוטף", "שיווק".. כמה בולשיט וסיסמאות אלוהים.
    עלק מקורות הכנסה טבעיים. ברור הרי החולצות של עטר כבר נמכרות באירופה ובמזרח הרחוק.

לא דומה בכלל אחי.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מעריך שראית כדורגל מכמה זוויות, מאיפה רואים יותר טוב - קו הדשא או בזווית מוגבהת?
    הוא לא המאמן, הוא לא הגיע כמאמן, בקושי יש לו אינטראקציה עם השחקנים, הוא אפילו לא נוכח בכל משחק מאז שהגיע וגם לא בכל אימון והחוזה שלו אפילו לא קבוע. קרא לזה יועץ, קרא לזה עוזר או שתקרא לזה מנטור, הוא לא מאמן הקבוצה, הוא לא מעביר את האימונים, הוא לא קובע הרכבים, הוא לא קובע טקטיקה ואני בספק אם בכלל נוכח בחדר ההלבשה במשחקים.
    השיח שלו עם הספסל הוא תמיד עם ג'ורדי או פויאטוס, תמיד זה שיח הדדי, אין שם סימון לעשות משהו, אלא זריקת הערה, כנראה מה שהוא רואה מלמעלה וקשה לראות מהדשא.

7. Telkiyski Member

חחחחח זווית מוגבהת. גדול.

אני בכלל חושב שהמאמן צריך לשבת ביציע הכבוד. למה שיעמוד על הקווים? רואים הכי טוב מהיציע.
    שקרויף ישב ליד מקלארן ביציע הכבוד ושאחד הסנג'רים יצעק לשחקנים את מה שהשניים החליטו מהעמדה הגבוהה, ממנה כאמור רואים טוב יותר.

8. סמואל אטו Member

לריאל מדריד היה מאמן שצופה מחצית אחת ביציע ובשנייה יורד לדשא.
    בפוטבול אמריקאי זה סטנדרט.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לראות מהיציע הרבה יותר נוח מאשר לראות מהדשא.

זו פעם ראשונה בחיי, וקראתי מיליוני דיעות/כתבות/תירוצים/הסברים/ניתוחים שאני נתקל במקרה שאשכרה טוענים שמושיבים מאמן/יועץ/עוזר פעיל ביציע כי משם רואים יותר טוב מהדשא. אם יש תקדימים לכך או מקורות שאכן זו סיבה רשמית , אשמח להיות מופנה אליהם.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  10. Telkiyski Member

אחי בפוטבול אמריקאי זה סטנדרט.

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתר ערוץ הספורט - חדשות הספורט, תוצאות, תקצירים ושידורים - Sport5.co.il

לירן אוהב/ת את זה.
  12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

סבבה, אלף זה מחדש לי, בית.. זה מאמן מצוות האימון שחי את השחקנים. לא יועץ זר שלא חי את השחקנים... איך יכול להיות שמישהו בלי מגע עם השחקנים מייעץ לגביהם?

13. Telkiyski Member

"הכדורגל שמקלארן רואה מלמעלה הוא שונה".
    אין לו גבול לגניבות דעת שלו אה?

מזכיר לי את הכתבת חנופה הזו (אחת מיני רבות כמובן) של דסקל על 25 טיפים גאוניים ותיאוריות של מנהל מצוין אחד - ג'ורדי קרויף.

ג'ורדי הכובש

יש פה כמה חזקים שלו.

עכשיו אפשר להכניס עוד טיפ - צפה במשחק מיציע הכבוד, רואים יותר טוב את המשחק מלמעלה.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

תודה.

שוב אחזור על הערכתי האישית, קרוייף מתרץ. קרוייף ירד במעמדו ואת גולדהאר לא מעניינת יותר מדי הדיעה של ג'ורדי על הדברים שמסביב, הוא רוצה אותו בתור מאמן וכשראה בקיץ שהיכולת לא הייתה טובה החליט להביא גיבוי. קרויף הוא מאמן שמתרץ פה עם הסבר מצחיק למה מישהו יושב ביציע ונותן לו דיעה. ואני מצטט אותך... מישהו שלא בא במגע עם השחקנים, לא חלק מהאימונים.. בקיצור לא מכיר את השחקנים. אני בעצמי לא יודע מה התפקיד שלו ומה מטרתו, אני רק יודע ואומר שזה נראה רע ומזכיר את מ.ס. אשדוד.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מעריך שהתפקיד הוא לזהות בעיות שלא קשורות לשחקנים ספציפיים אלא למערך, ליקויים מול היריבה וכד', פשוט סדר של השחקנים על המגרש.

אגב, גם אצל אוסקר וסוזה היו משחקים בהם אחד העוזרים היה יושב ביציע ליד האנליסט עם המצלמה, מעריך שהמטרה הייתה דומה.