ניניס בישל את שער השיוויון של היוונים? ושצ'סני יחמיץ רק את המשחק הבא נכון? חבל לי בשבילו והוא גם מאכזב אותי, בטח טורניר שהוא לא יירצה לזכור אלא אם פולין תעפיל לרבע גמר.
משום מה חשבתי שהאדום אומר שהוא בחוץ גם במשחק השלישי, אבל בכל מקרה זה בעיקר תלוי בטיטון. הוא עצר פנדל היום ויכול לשמור לפולין על הסיכויים להעפיל, אם יתן הופעה סבירה גם במחזור הבא אני לא רואה אותו יורד לספסל לטובת שצ'סני. הוא לא יחזור למשחק המכריע אחרי הופעה כ"כ זוועתית במחזור הפתיחה אלא אם כן נראה דברים נוראיים גם מהמחליף שלו.
סמאראס לפעמים נראה כמו שחקן ליגה במקרה הטוב, לא שולט בבעיטה- טכניקת בעיטה כל כך גרועה וזה קרה היום כמה פעמים, 4 שחקנים יוצאים למתפרצת ופתאום הוא מחליט לתת כדור רוחב שטוח לרגל פולנית.... מאוד לא ברור, מאוד לא מתאים.
מחצית רעה של הפולנים והיוונים כהרגלם בקודש יודעים להבקיע את השער שלהם. מאמן פולני נרדם בעמידה עם חילופים. אוברניאק מזכיר לי את עידן ורד.
מבחינתי תיקו מוצדק. פולין היתה אמורה להפוך את המשחק הזה לקל, אבל המתנות של השופט היא החזירה יפה ליוונים. מא יפה שהיוונים לא נשברו כי בהפסקה אף אחד היה מהמר שהם עוד יכלו לעלות ליתרון במשחק שבו השופט פשוט החליט לדפוק אותם. יוון היתה ונשארה נבחרת בינונית, פולין פשוט איבדו את השקט הנפשי שלהם. לחץ? את זה נראה בהמשך השבוע, אבל ללא ספק שיוון עשתה לעצמה חיים קצת יותר קלים. רוסיה וצ'כיה במנה השנייה...
משחק בהחלט טוב, קצבי, היו כמה מצבי הבקעה, אפשר לומר שהמשחק בכלליות לא איכזב. הפולנים אולי ירדו מאוכזבים, אבל היו קרובים מאוד לרדת מהמגרש עם מפח נפש אמיתי. היוונים עלו אחרת לחלוטין לחצי השני, האמינו בעצמם וניצחון שלהם היה קרוב מאוד. פולין הייתה טובה בחצי הראשון, בחצי הקני זה כבר לא היה זה, קובה היה צריך להיות מעורב יותר, ההגבהות של אוברניאק הרגו את הפולנים, אולי זה לחץ או סתם עייפות. הכל פתוח בבית הזה. את יוון אי אפשר להספיד.
מה הקטע של סמודה שלא עשה חילוף? בכל מקרה, אחלה של משחק פתיחה! גולים דרמה וטעויות שיפוט. הפולנים לא הגיעו למחצית השנייה, כשבצד השני סאלפגידיס(שוב פעם, המניאק) עשה את ההבדל ועל הדרך היוונים חזרו להציג את ההגנה המפורסמת. מקווה שרוסיה וצ'כיה יעשו טובה בהמשך וישלחו את היוונים הביתה.
לא יהיה מוגזם לומר שיוון הייתה טובה יותר. לפולין אין שום דבר למעט השלישייה של דורטמונד (ושלא ישתמע שהם עשו יותר מדי היום...), הגנה מצחיקה, קישור מביך ואוברנייאק הזה הרס להם היום לפחות 5 התקפות. אני חשבתי שיחד עם הקהל הביתי והסגל המשתפר שלהם הם הפייבוריטים לסיים ראשונים בבית הזה, אבל אם הם ימשיכו לשחק בצורה כזאת נרפית ומפוזרת רוסיה תעניש אותם, וסיכוי לא רע שגם צ'כיה.
מסוג המשחקים שאני לא יודע אם לצאת מאוכזב או מרוצה. מחצית 1 - פתיחה זוועתית ויתרון מוצדק של פולין אח"כ שערורייה של השופט. מחצית 2- היינו בעמדת ניצחון, אבל דווקא קראגוניס החמיץ(במשחק הכנה לפני היורו גם סאמאראס גם קצוראניס החמיצו). סאמאראס שוב עם השטויות שלו, אבל סנטוסהמעצבן מחליף דווקא את ניניס ומכניס את פורטוניס שהוא ילד מוכשר, אבל פטפאצ'ידיס הרבה יותר טוב. בקיצור אני מקווה שעם ניצחון מול צ'כיה או רוסיה נעלה, אם סנטוס יעמיד הרכבים מתאימים יותר אין סיבה שזה לא יקרה. נ.ב קראגוניס- בגיל 35 מתרוצץ כמו ילד, כמה לב, כמה נשמה.
משחק נורא לצפייה מבחינת רמה ואיכות, ונפלא מבחינת מתח ותהפוכות. שצ'זני בהופעה מהגיהנום בשער של הפולנים, אני מקווה שהוא יתאושש וילמד מהחווייה הזו. שער ענק של לבנדובסקי והפולנים שילמו את המחיר של הקלישאה הכי שחוקה בכדורגל. יוון שיחקו ביעילות ופספסו הזדמנות ענקית לנצח את המשחק. השופט מטומטם. פתיחה נהדרת ליורו, עכשיו בואו נראה כדורגל!
היכולת של סמאראס במשחק עם הגב אל השער (מנצל בכוחמה את הנתונים הפיזיים שלו) הוותה את המפתח להצלחת נבחרתו היום (ולדעתי היא הצליחה). זה מהבחינה הטקטית. מהבחינה האישית, כמו כבר הרבה שנים, זה קראגוניס, על אף שהחמיץ את הפנדל היום.