ניצחון מוצדק של מכבי ת"א. גרסיה ניצח את עטר. לא הייתה למכבי חיפה שום שיטה. שוב קטן(השחקן הכי אוברייטד בתודלות המועדון) ניסה לנהל הכל וןזה נראה כמו בעונה שעברה. מחצית שנייה היא מחצית טיפוסית של העונה שעברה. עטר לא עשה מספיק שינויים בקיץ ואין לקבוצה ספסל.
וואו איזו "הפתעה". ספגנו בדקה ה 54. ניהול משחק בזיוני של עטר. לא פחות. לא הגיוני שהחלוץ היחידי שלך בהרכב לא מצליח לפגוע ממטר והוא משלים 90 דקות. על אזולאי שמעת? על תורג'מן לפני דקה 80 שמעת? העיקר שימפולסקי נכנס. גאון. צ'ורצ'וביץ עשה היום חורים לעונה שלמה. כל פעם ששחקן הגיע מולו זה הסתיים בכדור בין הרגליים. אולי באמת שווה להחזיר אותו להיות קשר אחורי כי טכניקה יש לו זה אין ספק. לא נעים לפתוח את העונה בהפסד, לא נעים להפסיד אף פעם למכבי תל אביב. שבוע הבא קרית שמונה. לא רוצה לחשוב על תסריט של שני משחקים בלי ניצחון.
למה עטר הוציא את ורד? אחרי זה עזרא היה תקוע לבד בכל התקפה. הרי מאנדלובו היה ברור ששום דבר טוב לא יצא הערב. מכבי ת"א קבוצה מאומנת, ראו את זה במלכודת הנבדל שהם הצליחו להפיל את החיפאים פעם אחר פעם, אבל חסר לה טיפה מהירות. דאבור שחקן לא רע, יש לו אחלה תנועה ללא כדור, אבל הוא לוקה מאוד עם הכדור וכאשר צריך לשחרר מהר. השאלה זה למה גרסיה (אני עדיין לא מבדיל בין כל הספרדים של מכבי) שיחק ברגע נתון עם דהאן, לוגסי, אלברמן וראדי. אמנם הוא החזיר לעצמו את מרכז המגרש אבל ביטל כל אפשרות להתקפה מסודרת. ועכשיו לחלק שהכי עצבן אותי. בדקה 80 לערך נכנס בחור צעיר בשם בן בן משהו. איך זה שעל כל צעיר שיצא מברצלונה או ריאל אנחנו מקבלים מידע בלי סוף, אבל על שחקן ישראלי שמשחק כל חייו בישראל ובטח יש עליו מספיק מידע שאפשר לברר אנחנו שומעים רק בן כמה הוא, במדבקת סופרגול ממוצעת מקבלים יותר מידע. מה כל כך קשה לברר לפחות באיזה תפקיד הוא משחק? מדני נוימן אני כבר לא מצפה לשום דבר שיעשיר אותי. הבנתי כבר ששחקנים צריכים לבעוט לשער, גם כשהם מוקפים ב4 שחקנים יריבים ובלי תנופה, אבל תעשה טובה תנסה לפחות לדבר קצת על שיטות משחק. תפסיק להעליב את האינטיליגנציה. עושה רושם שמתוך 10 אנשים בערך שמתעסקים בכל שבוע באירועים המרכזיים של הכדורגל הישראלי, אין לאף אחד מושג בתחום. בגדול היה היום משחק מצויין, תעודת כבוד לכדורגל הישראלי. שתי הקבוצות מאוד מוכשרות, לדעתי חיפה יותר אבל גם למכבי לא חסר.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx הוא מבייש את הסמל על החולצה שהוא לובש. מאכזב להפסיד במשחק הפתיחה ועוד למכבי תל אביב, היריבה הפוטנציאלית שלנו לכתר. מקווה שחלק מהשחקנים ישפרו הופעתם מול קרית שמונה, שני הפסדים ברציפות עלולים להכניס את המערכת ללחץ מוקדם מהרגיל.
מצטרף למחמאות למשחק, היה משחק טוב מאוד עם קצב מעולה. לצערי, הקבוצה שניצחה היא כנראה תיהיה אלופה, ולא רק בגלל המשחק הזה שכמובן משחק אחד לא קובע כלום, רואים קבוצה מאומנת, מוכשרת מאוד, מלוכדת, אוסקר מאמן מעולה, ולדעתי אף אחד לא יכולה לקחת ממכבי את האליפות העונה.
חבר'ה, בצדק אתם יורדים על הקבוצה שלנו, אבל מה זה התלהבתי ממכבי ת"א. כמעט ברצלונה... באמת, בחצי השעה האחרונה הם לא רצו לעבור את החצי. זה שאנחנו אימפוטנטים לא אומר שהם ניצחו בגלל שתי התקפות וחצי כי יותר לא ראיתי את הביתיים היום. אתם יורדים אולי בצדק על אנדלובו, אבל למה אין אף אחד שיורד על אדון לאציו? זה שקטן גמר את הקריירה כולם כבר יודעים, אבל מה עם גולסה? אלכס, הבחור הזה לא אוברייטד? אם גולסה היה מוכן להזיז את התחת השמן שלו ולרדת להגנה כדי לעזור לשיימן בחיפוי על שחקנים אז אולי היינו מוציאים היום נקודה. לי אישית לחלוטין נמאס מהבחורצ'יק הזה. מרכז ההגנה נראתה היום רע, פשווט זוועה. טוב שלא היינו משחקים היום באירופה מול קבוצה שכן רוצה לשחק כי אחרת היינו סופגים עוד איזה רביעייה. גם משומר לאט לאט מתחיל להמאס עליי. בסופו של דבר באמת לא קרה היום שום דבר. חן עזרא הוכיח במחצית הראשונה שהוא שחקן עם עתיד. ורד נתן מחצית נחמדה והכרחנו את 'ברצלונה הישראלית' להיות עכשיו שמחים עם ניצחון שלא בדיוק הגיעה לה. אנחנו עוד נראה אותם בהמשך הליגה... יאללה, במחזור הבא נראה מה נוכל לעשות מול האלופה היוצאת. אני לא מתבכיין על מי שקבע את לוח המשחקים כי חבל לי שאנחנו לא מקבלים במחזור השלישי את האדומים בבלומפילד כי אחרת היו טוענים שיש לנו לוח משחקים קל מדי...(באר שבע בחוץ זה גם 'קל'...)
עמי, זה הדבר הכי שטותי שאמרת כבר שנים. ברצינות, אתה שומע מה שאתה אומר? איך משחק פתיחה קובע מי האלופה? מה זה התרשמתי ממכבי ת"א, כל כך התרשמתי ממנה שאפילו המשקוף שמנע מחן עזרא שער בישר לנו שהנה חבל על כל המשך הליגה. אפשר ללכת לים :aaarofl:
שי גולסה אף פעם לא היה קשר אחורי, בטח לא כזה שנשאר מאחור ומשחק כקשר האחורי הבודד. הוא צריך לשחק מקדימה באגפים בדיוק כמו שעזרא משחק. תזכר מה הוא עשה למכבי בדיוק מהעמדה הזו בפעם הקודמת. זה שאלישע עשה אותו פעם אחת קשר באמצע ומאז הוחלט שהוא זה שצריך לרדוף אחרי שחקני ההתקפה של היריב זאת טפשות בדיוק כמו שבוקולי בשיא שלו היה שחקן אגף ולא קשר באמצע.
אני לא חושב שקטן הרס את גולסה אני חושב יותר בכיוון של אלישע(כן,שוב פעם הוא). הוא לא קשר מרכזי וזה הוכח פעם אחר פעם. אני מקווה מאוד שככל שהעונה תעבור וקטן יצטרך את המנוחה שלו נראה את גולסה יותר קרוב לשער כי זה המקום שהכישרון שלו יבוא לידי ביטוי. משומר שחקן טוב ויציב וכרגע אין מישהו שיכול לתפוס את מקומו בהרכב. גם אם הוא לא מגביה את הכדור הכי טוב. הבשורה מהמשחק היום שראינו שחקנים כמו טוואטחה, תמיר כהן ועידן ורד שחזרו לשחק כדורגל ונראים הרבה יותר רעבים. אם תמיר כהן ימשיך לשחק ככה אני לא רואה סיבה להביא קשר אחורי זר. הוא היה המצטיין שלנו היום לדעתי ביחד עם ורד ועזרא. הבעייה היחידה היא שהוא משחק לבד בקישור האחורי וביחד עם 2 בלמים איטיים(מבית היוצר של אלישע) יהיה לחוליה הזאת קשה להתמודד מול קבוצות שמשחקות על מתפרצות. חוץ מזה, אחלה משחק, השחקנים נראים רעבים ואפשר לצאת מרוצים גם אם התוצאה היום היא לרעתנו.
ברגע שעטר ממשיך לדגול בשיטה הלא שיטה של אלישע גם הוא לא יהיה המושיע. הרי למה הביאו אותו? בשביל שיביא שינוי. קטן ליציע, זה המקום שלו. גולסה חייב לשחק קדימה יותר, קשר אחורי נורמאלי לצד תמיר כהן, או בלם חדש ואז צ'וצאלוביץ' לעמדת הקשר האחורי, וברגע שחלוץ לא פוגע לדעת להוציא אותו, אין חוק נגד זה. זה רק התחלה ויש עוד הרבה זמן לשפר, אז רובן תתעורר, אתה יכול, רק צא מהראש של אלישע, זה לא עבד ולא יעבוד. ועם כל הכבוד לצהובים חיפה יותר הפסידה מאשר מכבי ניצחה. אני לא חושב שיש ספק בכלל מי הקבוצה הטובה יותר, אבל מצד אחד מאמן משתמש נכון בשחקנים שלו, מצד שני חיפה עולה עם 9 וחצי שחקנים (קטן ואנדולובו או איך שלא קוראים להם).
אייל גולסה צריך לשחק למעלה באמצע, וצריך להושיב את קטן על הספסל. ששחר יפתח את הכיס, ישים 300 אלף דולר ויביא קובי מויאל. מויאל חמור ולא מתוחכם במיוחד, אבל הוא קשר הגנתי הכי טוב בליגה. והוא גם ילד טוב ואישיות טובה. גם ככה שחר שפך מיליון דולר לחינם על אנדלובו, כלום לא יקרה אם ישים כמה גרושים בשביל מויאל, ואני מאוד אוהב את מויאל, פשוט אין לנו שחקנים ואנחנו צריכים את הכסף כדי להביא בלם וחלוץ.
ככה פותחים עונה - קהל תוסס שרעב לכדורגל, קבוצות שרצו 90 דק', שחקנים כשרוניים שהולכים לטרוף את הליגה. המשחק עמד בציפיות לדעתי למרות שעוד שער אף-פעם לא היה מזיק. צריך לזכור שמכבי ת"א ומכבי חיפה, מעבר לשינויים הגדולים שעשו בקיץ, כל קבוצה 'במגרש שלה' - לא ישתתפו באירופה וזה יתרון עצום על פני הפועל ת"א והסגל הדק שלה מה גם שהוא מעלה סימן שאלה גדול. לא חושב שמישהו במכבי היה בוכה על תיקו במחזור הפתיחה, אבל העובדה שמכבי הצליחה לנצח היא משמעותית. זה משחק שלוקחים בשיניים, ניצחון שמביא עוד 20% מוטיבצייה, ביטחון ואמונה. מכבי הרי ניצחה כאן טוענת אחרת לכתר וברוב הדקות שיחקה טוב יותר. אם המשחק היה נערך עוד 20 מחזורים הייתי אומר שזה 'ניצחון של אליפות' אבל עוד מוקדם. דאבור עם יופי של צמד ורק דקה לפני השער השני שלו הוא איחר בגדול במסירה. למכבי השנה אין 'כוכבים' וזה כנראה היתרון הגדול שלה, הפעם נראה קבוצה. אלברמן מעולה גם כן. הקהל של מכבי לא היה ככה בטירוף כבר זמן רב. מבחינת חיפה - בנתה בעיקר על הכישרון הפנומנלי חן עזרא. אני אוהב את משחק המסירות על שטח קטן אבל התלות בקטן עדיין גדולה מידי. ואגב, דיברתי על חן עזרא - שימו לב איך עידן ורד שנחשב להבטחה גדולה הרבה יותר בזמנו - לא תורם כמעט כלום. צריך לציין לטובה את תמיר כהן שהיה במקום הנכון ובהתחשב בחלודה האדירה שהפגין אשתקד הוא היה בסדר. העניין שחיפה צריכה עוד גרזן. ניהול המשחק של עטר היה יכול להיות יותר טוב אבל החילוף של טוואטחה היה טוב למשל. בחיפה לא צריכים להוריד את הראש - כולה משחק ראשון.
לא יודע איך מכבי ת"א היו טובים יותר. אני ראיתי שליטה כמעט מוחלטת שלנו מדקה 15. גול ראשון חצי טעות של דבידוביץ'. גול שני 100% של דבידוביץ'. היה בונקר צהוב לתפארת עם ביזבוזי זמן מדקה 60. גם אין לי מושג איך אנשים הגיעו למסקנה שתמיר כהן היה טוב. הוא לא שחקן, ובימים האלה הוא בכלל לא נראה ספורטאי. הוא לא זז על המגרש. בגדול,לא התרשמתי ממכבי. למדו לעשות נבדל. אם לא היה להם שוער מעולה, או לחילופין לנו לא היה שוער חלש, הם לא מנצחים.
מה נתפסת על עידן ורד? אחלא שחקן, טכני מאוד ויצירתי מאוד, והיחידי חוץ מעזרא שעשה היום פעולות התקפיות במשחק.