מחזור הפתיחה: מכבי ת"א גוברת על מכבי חיפה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Aug 23, 2012.

1. Telkiyski Member

חיפה פראיירים
    מכבי ת"א נצחה אבל לדעתי שחקה לא טוב
    אפשר להגיד שהמשחק התנהל בשליטה מוחלטת של מכבי חיפה
    המון "חצאי מצבים" מה שנקראף עם נוכחות ברחבה
    שחקנים כמו עזרא גולערסה ו-ורד הצליחו לעשות הרבה בעיות להגנה של מכבי

לדעתי 2-1 לחיפה היה משקף, בטח שלא נצחון של מכבי

2. alexshw Member

מכבי חיפה פראיירים? מכבי ת"א ניצחה במרכז השדה, לכן התוצאה משקפת בהחלט ומגיע להם 3 נקודות.
    עמידה טקטיקה נכונה והכנה טובה של הספרדי.

מרגיש כמובן מאוכזב מההפסד אבל אין תחושת פספוס.

3. WellNeverDie Member

מכבי ת"א שלטה בשדה? מי שישמע. אומנם היינו קצת מפוזרים במחצית השניה בהתקפה אבל עדיין היינו רמה אחת מעל מכבי ת"א שמידי פעם ניסתה לצאת למתפרצות מהירות ולנצל את העובדה שמכבי חיפה לוחצת גבוה וצמד הבלמים שלנו ממש על החצי.

שחר כן צריך לחזק עוד את הקבוצה למרות שאני שונא שמגיעים שחקנים עכשיו - אבל אין לנו קשר אחורי ראוי לליגה. תמיר כהן יכול להיות סביר בתור מחליף מול סכנין אבל הוא לא מתאים למשחקים "הגדולים". חבל ששחר לא משקיע עוד קצת, כי אליפות השנה והעפלה לאלופות בשילוב עם האצטדיון החדש בשנה הבאה יזרימו למועדון הכנסות שיא.

4. skyday20 Member

2-1 מתחילה להיות תוצאה פופלארית במפגשים של שתי הקבוצות האלה.
    פעם שלישית ברצף אותה תוצאה.

5. aloneli Member

חיפה ניסתה למצוא קשר אחורי שהיא חשבה על מויאל ועל ידין.
    אולי בסופו של דבר היא לא מצאה מישהו מתאים והחליטה להישאר ככה אבל המרכז שדה שלה לא מספיק חזק ויציב ובכל מתפרצת מכבי הגיעה כמעט למצב מבלי שגולסה או תמיר כהן יפריעו בדרך.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל מי שאומר שחיפה היתה יותר טובה ממכבי:
    א. או שלא ראה את המשחק
    ב. או שאתמול התגלה למשחק הכדורגל
    ג. שקרן

חיפה לא היתה יותר טובה ממכבי, לבעוט אה-לה פיילאבסקי או אזולאי מ-20 מטר בעיטות של אימון לאניימה לא הופך אתכם ליותר טובים. משקוף של עזרא נו, אני יכול לעומת זה להעמיד את ההחמצה של דאבור או זו של עטר מול דוידוביץ', תבחרו אתם. איזה עוד מצב של גול וודאי היה לחיפה? כלום. איזה 7-8 נבדלים כי ההגנה שלנו עמדה כמו שצריך, חיפה החזיקה יותר בכדור? היא התמסרה כמו ברצלונה מצד לצד, הנעת כדור ששווה לכלום. בתאכלס, התוצאה צודקת. חיפה לא הגיעה כמעט למצבים, ולראייה העובדה שאם אין חן עזרא, חיפה גם לא עוברת את ה-30 מטר לפני הרחבה של מכבי. ימפולסקי זה נגר גדול בשניה שהוא נכנס ידעתי שננצח. הייתי לוקח עכשיו את שיימן למכבי...מתפרצות זה חלק מהמשחק, אבל להגיד שמכבי רק התבססה על מתפרצות? שטויות. ביום שההרכב של מכבי ישחק עם ההנעת כדור שאוסקר מנסה להנחיל לה, ההחזקת כדור תהיה 40-60 לטובת מכבי, נגד כל יריבה, לרבות חיפה והפועל, וזה עוד המון דקות מהמשחק. זה בדרך לשם, אבל עוד לא שם.

בעיניי עטר היה הכי חלש על המגרש
    אניימה לא ביכולת שיא אבל כלום לא הכניע אותו חוץ מהגול של עזרא שכולו יואב האפס זיו. לעטר יש המון עבודה, גם למכבי עצמה, אבל אני מקווה שיביאו מגן במקום זיו, ועוד חלוץ, כי בהתקפה אנחנו דלילים.

עטר לא בשלבי גישוש ונעליים יש לו את כל השחקנים שהוא רק רצה, כבר אתם מתחילים לאכול את הלוקשים? יש למכבי חיפה קבוצה טובה יותר ממכבי, אולי לא מבחינת הזרים אבל בטח שמבחינת הישראלים, להוציא את אלברמן, וגם זה כי לשחקנים הישראלים שלה יש יותר ניסיון! (משומר, קטן, אזולאי, ורד, גולסה) מאמן שמביא את מכבי נתניה למכבי חיפה שלא יתפלא שזה לא עובד, מה שלא עבד בנתניה לא יעבוד בחיפה כי השחקנים ילבשו ירוק לבן. עזרא זה אחד, שאר נתניה זה חוטבי עצים בינוניים.

שי שחר לא ישן, הוא פשוט לא פותח ולא יפתח את הכיס זה לא משנה אם תשחקו או לא באירופה, במיוחד בשיטה החדשה, במיוחד שהוא הבין על בשרו שקבוצה בינונית יכולה לקחת אליפות, ובמיוחד שהוא עשה את זה כבר בעבר. לא איצטדיון חדש ולא נעליים ההשקעה שיש עכשי זה מה שיהיה בעתיד, גם בעוד 15 שנה תחת שחר, ולא שקל אחד יותר, בעצם אולי אם מכבי ת"א תיקח פה 5 אליפויות רצוף זה יפתח לו את התיאבון...

מכבי חיפה פראיירים? אוקיי לא רוצה לדעת מה היה קורה אם דאבור ועטר היו כובשים את המצבי 100 אחוז שלהם, 1:4 זה לא היה נשאר בוודאות.

Last edited: Aug 28, 2012
  7. oranfu Member

אלוהים יודע איזה משחק ראו חלק מהאנשים.
    אתה אומר שאנחנו לא ראינו את המשחק אבל מדבר על בעיטה של אזולאי שלא שיחק אתמול בכלל.
    מכבי שלטו במגרש סה"כ אולי 25 דקות במהלך המשחק. מדקה 60 היו בבונקר עם ביזבוזי זמן מביכים של אניימה.
    בלי חן עזרא אנחנו לא עוברים את ה30 מטר? אם אין דבידוביץ אתם לא מבקיעים אתמול..

סה"כ יש לנו 3 בעיות חמורות בסגל והן לא חדשות.
    1) אין לנו חלוץ. לא יודע מה עישנו שם שחשבו שאנדלובו הוא פיתרון. עמאשה פצוע תמידי, אזולאי בינוני ותורג'מן לדעתי לא רע אבל הוא גם לא ממש חלוץ.אבל זו הבעיה הפחות קשה שיש לנו.
    2)קשר אחורי. אין לנו. תמיר כהן כל כך גרוע שאתמול זה היה נראה כאילו הוא מוכר את המשחק, וזה עוד היה אחד המשחקים היותר טובים שלו. הוא ממש לא נראה כמו ספורטאי. הוא לא זז על המגרש. גולסה לא קשר אחורי ואנחנו סתם מאבדים אותו אם שמים אותו בעמדה הזאת.
    3)שוער. דבידוביץ חלש מאוד, הפך משוער שמביא נקודות לשוער שמפסיד נקודות. יש לו חלק בגול הראשון אתמול והגול השני כולו שלו. זה כבר לפחות שנתיים שהוא חלש מאוד אבל הודות למעמד שלו בקבוצה ובתקשורת (אף פרשן למעט שרף לא "ראה" אתמול את האחריות שלו בגולים). היינו צריכים להחליף אותו, ברור שזה לא יקרה כבר העונה. אני מקווה שהוא יפרוש אחרי העונה הזאת כי זקנתו מביישת את נעוריו.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, לגבי המשחק אתה מגזים.
    ראיתי את המשחק ולא ראיתי את 'ברצלונה' אלא קבוצה שרוצה לקחת אליפות ולא מתביישת במחצית השנייה לשחק בונקר שרואים מריאל מדריד...(מול ברצלונה). מה שאוסקר רוצה בעתיד נראה בעתיד, אני מתייחס רק למה שראיתי אתמול ואתמול לא ראיתי שום כדורגל שאמור להזכיר את ברצלונה...

אין לי שום בעיה עם הניצחון של הקבוצה שלך, אבל אנא אל תגזים. מי שניצחה את המשחק היתה הגנת הצהובים. היא הצליחה בצורה מצויינת למנוע משחקני מכבי חיפה להגיע למצבים, אבל במחצית השנייה אני זוכר זינוק טוב של אניימה (כדור נבעט מקצה הרחבה לקורה השנייה ע"י נדמה לי ורד או גולסה). מבחינת הרצון לשחק כדורגל מכבי חיפה היתה צריכה להשיג את התיקו, אבל בכדורגל אין מגיע.

לגבי השחקנים הישראלים. על הנייר הם יכולים להיות יותר טובים, אבל המציאות אומרת דברים אחרים. קטן ודווידוביץ' צריכים לפרוש, גולסה לא נראה באופק אחרי פרשת לאציו (תפקודו במגרש בעיה, אבל לדעתי הבחור גם מנטלי חלש ביותר), משומר חור בהגנה כי אחרת איך תסביר למה הוא לא הגיע לנבחרת. חוץ מעזרא לא ראיתי ישראלים יותר טובים, גם לא ורד שאני עדיין לא מתלהב ממנו.

שחר? העובדה שלקחנו בעבר לפחות אליפות אחת עם סגל בינוני גרם לבוס לחשוב שבכל שנה אפשר לקחת אליפות עם שחקנים שלא מתאימים לקבוצה שלנו. בסה"כ אתמול לא נקבעה האליפות, אבל אין לי מושג למה בתקשורת מכבי חיפה עדיפה על למשל ק"ש והפועל ת"א? אני לא אופתע אם נסיים במקום הרביעי אחרי התל אביביות וק"ש. הנה פתאום גם רוני פורוקארה חתם בצפון. שחקן שהיה מועמד להגיע אלינו, אבל כנראה שחר לא רצה לבזבז יותר כסף. רק חסר לנו שהוא יוביל את ק"ש למיקום יותר טוב מאשר מכבי חיפה...

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו החלוץ הזה של חיפה אל תיכנס לי בקטנות אם אני זוכר אם זה אזולאי או השני...נו באמת. הבעיטת דרדלה בדקה 92 זו היתה הכוונה שלי. מה זה אם אין דוידוביץ' אתם לא כובשים, כמו שאמרתי ואם עטר בועט כמו בן אדם ואם ואם ואם בשורה התחתונה, כן דוידוביץ', לא דוידוביץ', הגענו ל-4 פעמים מצב מול שוער, זה המון למשחק, ובטח ובטח נגד קבוצה כמו מכבי חיפה.

שי איפה אמרתי שאנחנו ברצלונה? או וואנאבי? שיחקנו אתמול הרבה יותר טוב מהרבה משחקים נגד חיפה בעבר, ובטח ובטח מהשנה שעברה. מבחינת הנעת כדור זה נראה הרבה יותר טוב, כבר אתמול, וממשחק למשחק. הגנה זה חלק מהמשחק אתה יודע, מי כמוני, אוהד אינטר יכול להגיד לך דבר או שניים לגביי חוזקה של הגנה בשנים של הצלחות וכנ"ל כל מי שרואה מדי שבוע את ה-SERIE A, בכדורגל אין מגיע מהסיבה הפשוטה: כי מי שמגיע לו מנצח, וזה לא משנה אם הוא עשה התקפה אחת או 500. כי אם הוא עשה אחת, ובשאר המשחק התגונן בצורה מושלמת, אז כן מגיע לו לנצח כי הוא ניצל את כל החוזקות שלו והחולשות של היריב. עידן ורד שחקן נהדר לטעמי אני לא מבין למה אתם לא אוהבים אותו, גם אתמול בגול הוא עשה שם עקיפה שיואב זיו לא יידע לשמור אותה אם יקבל את הכישרון של זאנטי מהיום ולתמיד.

אני בהחלט לא מבין למה אתם עדיפים על קרית שמונה. על הפועל ת"א אני חושב שכן, אבל קרית שמונה קבוצה נהדרת, סך הכל אנחנו יודעים מי יהיו הטופ 4 של העונה, השאלה מה הסדר. אני מאחל לסלליך שיצליח, רק בגלל הויתור של עטר, שחקן נהדר שהלוואי והיה במכבי

10. oranfu Member

אני מחזיק מורד ואין שום דבר רע בהגנה חזקה.
    אני לא חושב שההגנה שלכם היתה חזקה במיוחד. היא היתה דיי מתואמת זה כן.
    נראיתם יותר טוב מאיך שאנחנו רגילים לראות אתכם, אבל מכאן ועד ההתלהבות של התקשורת וחלק מהאוהדים יש מרחק גדול.

הייתם בבונקר מדקה 60. אז להתלהב מהכדורגל שלכם? אני יכול להעריך הגנה חזקה, אבל זה לא איזה בשורה חדשה בכדורגל הישראלי כמו שחלק טוענים.

אולי לא תסכים איתי, אבל לדעתי אם המאמן זה לא גארסיה אלא רוני לוי לדוגמה, הדיבורים היו אחרים.

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק ראשון אי פעם בליגת העל שאני נמצא ביציע ושחקני מכבי נתניה לא נמצאים על הדשא. ומה שבאמת יפה, זה שכל התענוג של הסעה מסודרת מעפולה וכרטיס למשחק עלו לי 80 ¤ בסך הכל.

כל היום הייתה התלבטות קשה האם לבטל הגעתי. "לנסוע עד ליפו ולא בשביל לראות את מכבי נתניה אחרי שאני כבר כמה לילות בקושי ישן וברור לי שאני לא מגיע לעפולה לפני 1:00, בשביל מה אני צריך את זה?", חשבתי לעצמי. בסוף החלטתי להגיע רק כי נתתי את המילה שלי לאיש שמארגן את כל ההסעות מהצפון למשחקים של מכבי תל אביב ותמיד לוקח אותי בחשבון בהסעה כשהקבוצות שלנו נפגשות, לפעמים על חשבון אוהדים של מכבי תל אביב.
    ישבתי בשער 7, די קרוב לשער 5 וקרוב מאוד לגוש אוהדי מכבי חיפה שהסתנן לשער 7 ונהנתי מכל רגע. בחיים שלי לא חשבתי שאני אכנס לטירוף שכזה כשאני לא רואה את אחיי הצהובים שחורים מקיפים אותי ביציע. כנראה שהצבע הצהוב הזהה, הכחול שלהם שמזכיר יותר שחור מכחול והמגן דוד שמשותף לכל קבוצות מכבי עשו את שלהם והכניסו אותי לאשליה - כי תאכלס, זה כנראה היה הדבר הכי דומה לנצחון מול מכבי חיפה שאזכה לחוות בעונה הקרובה.
    הצטרפתי ברוב הדקות לעידוד
    כבר אחרי 10 דקות של משחק יחסי הכוחות ברורים - לא רק לגבי המשחק, אלא לגבי העונה כולה. מכבי חיפה כשרונית יותר, אבל מכבי תל אביב 'קבוצה יותר'. כשהצהובים כחולים עושים את הדברים נכון, הירוקים יכולים רק לנסות ולרדוף, אך ברגע שהצהובים כחולים מורידים מעט את הרגל מהגז, הירוקים משתלטים על העניינים. מכבי תל אביב תקום ותיפול על היכולת שלה להתמיד בדברים שהיא עושה טוב. מכבי חיפה תקום ותיפול על הצד בו קמו ביום המשחק הכשרונות הגדולים שלה. בגדול, אני חושב שמכבי תל אביב הייתה טובה יותר ולכן הייתה ראויה לנצחון.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנשים שוכחים שמכבי ת"א משחקת בלי מגן כי יואב זיו זה מכה, לא שעומר ורד הוא השוס הכי גדול שבעולם ואני מודה שדי ירדתי עליו לפני פתיחת העונה אבל גם מול נתניה וגם אתמול הוא הפתיע אותי לטובה במיוחד בחלק ההתקפי - אם ימשיך ככה, אני יהנה לאכול את הכובע שלי, עם מלח והרבה. אנשים לא מבינים, מי שיואב זיו, לא ראה אותו משחק בקבוצתו, זר לא יבין זאת. זה לא רק החור שהוא עושה, זה גם העובדה שלהתקיף הוא לא יודע, לשמור הוא לא יודע ולמעשה הוא גורר שחקנים אחרים שלא צריכים להיות שם לתפקיד שלו. זה נוראי. תוסיפו לזה את העובדה שהחוד של מכבי מתחיל ונגמר עם מה שהיה אתמול על הדשא כי את קולאוטי הוא לא סופר, גארסיה כמובן, וקישור קדמי זה משהו שאני עדיין לא יודע איך לאכול אותו. בעיניי דור מיכה חלש מאוד, להוציא בעיטת פלא מול דינאמו קייב, לא ראיתי אותו עושה במכבי שום דבר כבר שנה וחצי שמגיע לו קרדיט כזה גדול, להיפך. רפי דהן היה אלפי מונים טוב ממנו במחצית ששיחק, לוגאסי נחלש מאוד לטעמי, זאת אומרת יש לו עליות וירידות, אומנם כיאה לשחקן צעיר, ולכן אני לא יודע עדיין איך לאכול אותו. גונזאלו גארסיה מוכשר מאוד, הבעיה היא שאחרי 60 דקות הוא כבר גמור מבחינת כושר, אני לא יודע למה, אבל זה עדיין חסר. אנחנו צריכים חיזוק, 2-3 שחקנים עדיין חסרים לנו, מעניין באיזה עמדה גורי ישחק, אני מקווה שבמקום זיו, כי אני בטוח, שמבחינת שמירה, ריצה, סגירה, הוא לא רואה אותו ממטר, גם אם הוא בלם/מגן ימני, יותר גרוע מזיו לא יכול להיות, ותאמינו לי, כשיש שחקן שיודע מה לעשות הגנתית, זה יתרון עצום, זה משחרר שחקנים לעמוד בעמדות שלהם ולא לעזור כל התקפה שניה וזה מוציא הרבה כוחות. אמרת נכון ואני גם אמרתי, חיפה יותר מוכשרת כיום ממכבי, אבל גם ב-94/95, 95/96 ו-02/03 היא היתה קבוצה יותר מוכשרת - אבל מכבי היתה פשוט קבוצה באותם שנים, פחות ב-02/03 אולי אבל בעיקר בשנות ה-90. בסופו של דבר לא הכישרון יקבע אלא הקבוצה, מי שתהיה יותר קבוצה, תיקח את זה בסופו של דבר, ולראיה השנה שעברה אפילו, קרית שמונה לא היתה הכי מוכשרת, לא יותר ממכבי, חיפה או הפועל אבל היא היתה קבוצה.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אמרתי את זה דווקא אליך, אבל ליותר מדי אנשים בתקשורת הישראלית שמקבלים זקפה בגלל הקשר של יורדי קרויף ואוסקר גארסיה לברצלונה (ובעיניי אפשר לחשוב שהם היו כוכבים שם...).

הרושם הראשון שקיבלתי אחרי המשחק היה שבתקשורת נהנו ממכבי ת"א. אני לא אובייקטיבי, אבל החלק היחיד שתפקד במכבי ת"א היתה ההגנה. שוב, אחרי מספר שבועות ש'הבטיחו' לנו בתקשורת הישראלית כדורגל 'ברצלונאי' אני חושב שאתמול בעיקר מכבי חיפה רצתה באמת לשחק בשביל לתת שואו לקהל. לי אין שום בעיה עם הניצחון של מכבי ת"א, אבל המנצחת לא ניצחה בגלל ההתקפה. זה הדבר היחיד שמפריע לי.

לגבי ק"ש אני מסכים איתך. לא אופתע אם היא מנצחת בסוף השבוע. בעיניי גם הפועל ת"א יותר טובה כי איכשהו אחרי כל הבלאגן שם הקבוצה התייצבה, התחזקה ובעיניי שוב נראה מועמדת לאליפות באדום.

14. oranfu Member

טוב אם ככה אז אנשים גם צריכים לזכור שחיפה שיחקו עם תמיר כהן שהוא בושה של שחקן..

אני גם לא מבין מה ההתלהבות הגדולה מדור מיכה. דאבור (אני בדעה הזאת ממש לא מאתמול) הוא הצעיר המבטיח שלכם. דפי דאהן גם הרבה יותר טוב ממיכה (לא אותו תפקיד כמובן).
    וממה שראיתי ממרגוליס בנוער כמה פעמים, הוא בוודאי יותר טוב ממיכה.

מיכה לא שחקן רע. יש לו טכניקה טובה והוא דיי זריז, יכול להיות שחקן לגמרי לא רע בכדורגל פח שלנו, אבל בינתיים הוא לא עשה כלום (חוץ מאותו גול נגד דינמו). אני זוכר שהתחילו להתלהב ממנו אחרי איזה משחק נגד קבוצת תחתית שהוא הבקיע מול שער ריק, ושירלי בר דיין כבר התחילה עם ה-"הדבר הגדול הבא בכדורגל הישראלי".

גם עומר ורד לדעתי יש לו פוטנציאל טוב.

15. alexshw Member

אם שחר לא מוכן להשקיע בשחקנים הדרושים ולהעלות חזרה את הסטנדרטים אני בהחלט לא מבין מה משאיר אותו עדיין בכדורגל הישראלי.