מחזור הפתיחה: מכבי ת"א גוברת על מכבי חיפה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Aug 23, 2012.

1. Prometheus Member

לדעתי היה רשום על המשחק הזה תיקו.
    חששתי מאוד שחיפה תשווה, אבל ההימור של אוסקר עם החילופים ההגנתיים פגע בול, ובסופו של יום, לקחנו 3 נק' והורדנו את הקוף של חיפה מהגב שלנו.

איזה כיף לראות את אניימה במכבי. מאז אובארוב לא היה לנו שוער דומיננטי כל כך.

לזה ששאל כאן לגבי בן בן יאיר - קשר התקפי שעלה השנה מהנוער (יחד עם שחקנים נוספים כמו גאל מרגוליס, יגיל ביטון ורוסלן ברסקי). יש לו רגל שמאל אדירה, וזהו בערך. לא מדובר בשחקן מהיר במיוחד, ככה שחוץ מהבעיטה הטובה שלו (מחוץ לרחבה) אין לו הרבה, אבל הוא מרשים באימונים ומקבל קרדיט.

2. alexshw Member

לא נכון. זה לא שיטה של אלישע. הבעיה שאין לו את כל השחקנים עדיין לשיטה הזו.
    הוא כן מנסה לחדש, עם לחץ מושכל ומשחק מסירות מהיר והכנסות כדורים פנימה.

מה שכן לאלישע היו שחקנים מתאימים לשיטה שלו 3 שנים. עטר עוד בשלבי גיבוש. מקווה שבשבת נראה יותר טוב, אבל חייב לבוא חיזוק רציני, בושה ששחר ישן.

3. אלי מתחן Member

אני יכול לחיות בלי לדעת שום דבר על בן בן יאיר. זה מעצבן אותי שבמשחק כדורגל, פרשן ושדר שהדבר היחיד שהם צריכים לעשות זה לדווח לי מה קורה, ולהגיד לי דברים שאני לא אמור לדעת, לא מסוגלים לעשות תחקיר של 5 דקות (כמובן שלא בעצמם, יש צוות שלם שאחראי על זה) בשביל שיאמרו בשידור, לטובת אלה שלא כותבים בפורומים של כדורגל, את מה שסיפרת לנו עכשיו.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גול ראשון דווידוביץ' יותר צעיר וחד היה אולי מזנק לכדור. כרגע לא רלוונטי אם היה מגיע או לא. מה שכן, ואני אחזור על זה לדעתי עוד בהמשך: אניימה, עמוס, אדל ואיינוגבה הם יום שוערים יותר טובים מה'תמנון'. אותי זה מדאיג.

בשער השני דווידוביץ' לא אשם. קודם כל גולסה לא עושה את המוטל עליו הגנתית (אם הוא משחק כקשר הגנתי אז בכלל הוא צריך להתבייש) ומשאיר את שיימן לבד מול שני שחקנים. צ'וצ'אליץ' ופיליאבסקי צריכים לדאוג שחלוץ יחיד לא נוגח חופשי ביניהם מתיבת החמש...

5. oranfu Member

בשער הראשון הוא קיבל פס לפינה הקרובה. המיקום שלו היה גרוע.

הגול השני זה האמא של הגולים של שוער. כדור מוגבה לתוך רחבת החמש שלו (אפילו לא לפינה הרחוקה) ועובר לו מעל הראש.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחר 'ישן' כי הוא לא יפתח את הכיס גם בגלל שאנחנו לא משחקים באירופה. ברגע שעלינו לשלב הבתים הוא חיזק את הקבוצה עם 'כוכבים' א-לה שטרכמן (או איך קוראים לו) אז מה אתה מצפה מהבוס עכשיו?

אני הייתי כבר היום משחרר את דווידוביץ' וקטן ומביא את אניימה וקשר זר טוב. ברור לי שאניימה מרוויח משכורת נאה מאד במכבי ת"א ואולי העסקה הזאת לא היתה יוצאת לפועל, אבל טשיירה כנראה מאד רצה לחזור ארצה. איך שחר לא פעל בנושא הזה רק הוא יודע. אני אישית עדיין לא חושב שצ'וצ'ליץ' ופיליאבסקי המתכון להגנה טובה שתוביל אותנו לאליפות.

7. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

בשער השני לא חושב שצריך להפיל את כל על דוידוביץ', שני הבלמים שלכם לא עשו יותר טוב בזה שחלוץ מגיע ונוגח לשער בין שניהם.

Last edited: Aug 27, 2012
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עובר לו מעל לראש כי הוא מכסה את הקורה הקרובה ואולי מצפה שאחד משני הבלמים הליצנים שלנו (לפחות היום) ימנעו מדאבור לנגוח חופשי לשער. בכל מקרה בוא נעזוב את הויכוחון הזה, בעיניי יש לנו שוער שעוד יגרום לנו לאבד יותר נקודות.

9. alexshw Member

וב - 2009 הוא לא פתח את הכיס כדי "לקדם צעירים". מה זה לא באירופה?
    קבוצה טובה יכולה להבנות ואז לרוץ מספר שנים. פותחים כיס כשיש בעיות בקבוצה ולא כשאין.
    כרגע יש בעיה בסיסית מאוד בסגל באמצע השדה. הבעיה השנייה הכי גדולה זה יניב קטן שגם על הבלטה שלו כבר מזמן היה צריך לשחק זר.

וניר הוא צלם. כבר בקיץ כתבתי שטפשות גדולה לסכם איתו על חוזה חדש. היה צריך להיות משוחרר ובויאן היה תופס את מקומו.

Last edited: Aug 27, 2012
  10. Prometheus Member

אתה כותב את זה כאילו זאת הפעם הראשונה שאתה שומע שדרים ישראלים משדרים משחק...
    יורם ארבל, דני נוימן, יעקובי, שגיא כהן ועוד לא מעט ששכחתי - הבייתה!

11. oranfu Member

בגול השני הוא לא היה צריך להיות כל כך בקצה של השער. כדור כזה ברחבת החמש חייב להיות של השוער.

הבעיה היא כמו שאתה אומר לא רק הגולים היום, אלא שזה יחזור על עצמו עוד לא מעט פעמים העונה ואין לי ספק שזה יקרה.
    צוצאליץ מבחינתי הבלם הכי טוב בליגה. פיילאבסקי אני לא סגור עליו.
    אבל הם היו מופקרים לחלוטין היום. זה היה ההתקפה של מכבי נגד הרביעיה האחורית שלנו ששיחקה בקו הגנה גבוה.

12. אלי מתחן Member

מותר לי להתעצבן יותר מפעם אחת מעוול מתמשך שעושים לספורט האהוב עליי. אין לי טענות ליעוקבי ושגיא כהן כי הם לא משדרים כדורגל ישראלי, ובטוח שאם כן היו משדרים, היו מעשירים אותנו בידע.

13. WellNeverDie Member

שיחקנו בקו הגנה גבוה מאוד היום וראו ששימן לא ידע ממש איפה ומה הוא צריך לעשות, שברור שעוד צריך לעבוד על השילוב בין הבלמים שלנו. סך הכל אני מאוד מעריך את עטר שמנסה תמיד ללחוץ גבוה והבלמים שלנו דווקא די מהירים ככה שלא אמורה להיות עם זה בעיה גדולה ברגע שנתגבש ויהיה חיבור. גם בחלק הקדמי חיפה נראתה טוב מאוד מול קבוצה חזקה במשחק ראשון (בחוץ). העיקר שלחצנו המון וזה ישתפר עם קטן יהיה מחוץ להרכב ושחקן שיכול לרוץ 90 דקות יעלה במקומו. ועדיין, קטן היה לא רע היום.

הבעיה המרכזית שלנו כרגע היא תמיר כהן: בפן ההתקפי הוא היה בסדר והראה כמה מסירות לא רעות, למרות שהיה צריך גם לבעוט יותר. בפן ההגנתי הוא בדיחה. צריך קשר אחורי.

14. שער 7 Member

אתה יכול להגיד שזה שטותי, שאליפות לוקחים מול הקטנות ושהמשחק הראשון לא קובע כלום, אבל מבין כל הקבוצות הגדולות מכבי תל אביב היא הקבוצה שהכי רעבה להישגים. 10 שנים לא ראו אליפות, 8 שנים לא ראו גביע (וכמה שנים רצוף לא עברו את השמינית גמר), האוהדים רואים את הגב של חיפה, הפועל, בית"ר וקריית שמונה ואוכלים את הלב, היה ברור שבסוף זה יסתיים. הערב הם שברו בצורת של 3 שנים ללא ניצחון על מכבי חיפה, בשנה שעברה ניצחו בדרבי לאחר 4 שנים, אין להם אירופה על הראש ותירוצים של טיסות ועייפות. כל הסיבות מובילות לכך שהעונה הכל יתפוצץ. תוסיף את הבעלים הרעב להצלחות ואת המאמן הקטלוני. יש רק 3 גורמים שימנעו ממכבי תל אביב לקחת אליפות העונה :
    1. אם ביבי יתקוף באיראן.
    2. אם האיומים על ה- 21.12.2012 יתממשו.
    3. מכבי תל אביב עצמה.

15. alexshw Member

לנצח את מכבי חיפה(בפעם השנייה בלבד ב -20 משחקים) עוד לא אומר כלום.
    המבחן הגדול זה התמודדות עם הפסד ראשון ושני והם יגיעו.

חבל שבמכבי חיפה שחר מסרב לחזק את העמדות החלשות שלה, אחרת הליגה העונה לא הייתה כוחות.