מחזור הסיום בליגת העל: האליפות נשארת בבלומפילד, מכבי ת״א אלופה! ב״ש נשארת עם המחמאות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏23/5/25.

1. Love Is Red Member

אתה ממציא שטויות

2. DRORIKO Member

לא קשור לקיפוח. אם אני הייתי אוהד באר שבע הייתי זועם לא פחות מהם. זה גם לא תגיד שמדובר בחוליגנים שירדו להרביץ לשחקנים, הם ירדו להרביץ לטינופות שביזו את ההמנון, גברים על מלא מלא, אבל אין מה לעשות תקנון זה תקנון. כמו שהורידו למכבי נקודות על דרבי פואד וכמו שהורידו לביתר נקודות על גמר הגביע אי אפשר להחליק לבאר שבע על אותו דבר. עם כל ההזדהות שיש לי עם האוהדים שלה.

3. Morientes Member

חיפה פיצצו משחק, והם אלו שהסכימו לעונש הזה במקום לעמוד לדין..
    פעם הבאה שהאוהדים שלכם לא יפרצו למגרש כדי להרביץ, זה יעזור להימנע מעונשים.

4. Morientes Member

זה כי אתה הוזה שכל שער שאתה כובש חוקי.
    יש לכם בעיה עמוקה שמגיעה כנראה מתוך המועדון לגבי רגשי נחיתות.
    אתם תמיד חושבים שדופקים אותכם זאת הבעיה, אני בטוח שאם שני השערים האלה היו נכבשים על ידי קבוצה אחרת נגדכם והשופט היה פוסל היית מסכים שזה מוצדק.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מה שהכריע את האליפות זה המשחק החסר וניצחון טכני של מכבי ת"א. דברים מנותקים ממשחק הכדורגל. דברים אגב שמכבי ת"א לא אשמה בהם ואפילו האוהדים של באר שבע כן אשמים בהם, אין שום טענה למכבי ת"א.

אני לא מסתכל על הפנדלים הרכים, על הטעויות לכאן או לכאן- זה משחק כדורגל, גם אם מכבי ת"א הרוויחה יותר, זה חוסר מזל אבל כזה שאפשר לבלוע הוא נעשה במסגרת משחק כדורגל ולפעמים אתה מרוויח ולפעמים אתה נדפק (למרות ששוב- כשזה מול מכבי ת"א אתה בעיקר נדפק- גם אם לא ישירות אז בעקיפין כי אתה מתחרה מולה- אבל שוב- זו באמת פחות הפואנטה).

כמו שרשמתי, מכבי ת"א לא אשמה, לא שילמה לאף גורם ולא שיחדה אף אחד. רק צריך להבין (מי שרוצה, לא חייב, בטח לא אוהדי מכבי ת"א שמוזמנים להמשיך לחגוג כרגיל אליפות, לא מצפה מאוהדים להתייחס לכוכביות של אוהדי קבוצות יריבות כשהם יכולים לחגוג) שמשחק חסר, הורדת נקודה וניצחון טכני זה פוטנציאל ל7 נקודות שהכריעו פה לחלוטין את זהות האלופה, שכמובן מבחינתי הקבוצה היותר טובה מקצועית היא זו שסיימה במקום השני, תסריט שראיתי כבר בחודש ינואר קורה.

מדבר רק מזווית השחקנים והמאמן שבאמת לא עשו שום דבר- יש פה אשמה על הקהל של באר שבע, ההתאחדות והקהל של חיפה (בטכני).

כל איבוד נקודות היה לגיטימי, שום איבוד נקודות לא חירבן את זה , גם לא העובדה שלא ניצחנו את מכבי ת"א, זה מבאס ופגע בנו- אבל מסביב עשינו כל מה שצריך כדי לקחת אליפות למרות הנתון היבש הזה. עונה סדירה עם 2 הפסדים זה מדהים, פלייאוף עם 6 ניצחונות מתוך 10 זה לא חירבון ולא נעליים, זה בסדר גמור ומתמטית היה צריך להספיק לאליפות. וזה שאנחנו עושים את זה עם סגל כזה.. זה מטורף. היית שואל את המכביות ובית"ר בתחילת השנה מי הן רוצות לקחת מבאר שבע- כל קבוצה במקסימום הייתה מציינת 2-3 שמות, וגם הם לא בטוח להרכב- זה מעיד על גודל ההישג והדבר הבלתי נתפס שנעשה כאן השנה. (אם נוציא בצד את וונטורה וקינגס שלא באמת ידענו מה נקבל)

זה מה יש, כמו שרשמתי לפני חודשיים פלוס- גם הקבוצה הטובה ביותר העונה בתסריט מאוד מאוד ריאלי יכולה לסיים בלי תואר, זה יהיה מבאס מאוד, אבל בתור אוהד שלא רואה משחקים דרך המסך, אלא 90 אחוז מהם מהמגרש- אני חייב לציין שזה יהיה רחוק מלשבור כי הכדורגל העונה היה הכי מהנה שאני זוכר שראיתי מהקבוצה (כמובן תואר מוסיף לזה הרבה), כל שבוע שבאנו למגרש ראינו קבוצה יוזמת, דומיננטית, משחקת בדרך שלה בכל מגרש, אלו דברים מדהימים שנתנו לנו עונג צרוף שבוע אחרי שבוע, לא גדלנו על תארים, זה לא הבסיס מבחינתי, בבאר שבע רצו כדורגל טוב, יפה והתקפי- תמיד. לכן עשו את המוות פה לאלי גוטמן, רוני לוי וכד' גם כשהצליחו מבחינת תוצאות. אם מבטיחים לי כדורגל כזה גם בשנים הבאות, אני חותם מעכשיו שישרקו נגדי 3 פנדלים בעונה ושהיריבה לתואר שלי, במידה ונתמודד, תקבל 17. כמו שראינו השנה, זה מספיק לקחת אליפות. רק צריך לקוות שגורמים צדדי ג' לא יתנו להתאחדות סיבות לשחק סודוקו עם הטבלה. כי ההתאחדות תשמח לקבל את הצ'אנס ולעשות את זה לפי נראות עיניה בהתאם למה שיושביה בראש רוצים.

אין פה טענות לאף קבוצה אחרת, ומי שעוקב אחרי תגובות שלי ברשתות פנימיות יודע שאני הראשון שמאשים קודם כל את האוהדים שלנו. זה עדיין לא סותר את העובדה שהיינו הקבוצה הכי טובה בליגה העונה, אותי זה בהחלט מנחם ועוזר לי לישון טוב בלילה גם במוצ"ש האחרון.

6. hbs7 Member

רק דבר אחד שמתעלמים ממנו, בדרבי פואד וכל שאר המקרים שאתם מציינים פה, המשחק נפסק בהחלטת שופט ומשטרה.
    במשחק נגד סכנין היה הוראה מפורשת משניהם, כולל בדוח שיפוט שיש לקיים משחק, והוא לא קויים.
    בתקנון המקרה הזה מאוד ברור - טכני נגד הקבוצה שמסרבת לעלות. כולל מקרים מהעבר בהם קבוצות פחדו לעלות בגלל אלימות (קורה בעיקר במשחקי נוער וליגות נמוכות בגלל זריקות אבנים, קללות וכאלה) וספגו טכני, כי איך אמר השופט?
    אי אפשר לנהל ענף בו כל אחד יעשה דין לעצמו. אז גם אם השופט והמשטרה טעו באישור ולא היו צריכים לאשר, הם עדיין הסמכות העליונה והבלעדית המחליטה, וכל יציאה נגד זו עבירה שדינה הפסד טכני.

אז עצם הפשרה לקיים משחק חוזר היא התפשרות גדולה מאוד מצידנו. זה פשוט ההתאחדות שלא הייתה מוכנה וברור לכל מי שעיניו פקוחות למה. גם כששופט בית משפט אזרחי יותר מרמז שעל פי חוק העונש שניתן לא מתאים. חבל שהוא כזה אפס חסר סמכות ואשכרה החזיר את הכדור להתאחדות שטענה מראש שמשחק חוזר לא יהיה.

למכבי אין לי טענות, הטענה היחידה שלי זה שהשם חוגגים תואר שלא היה מגיע אליהם אלמלא התערבות בוטה של גורמים חיצוניים.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי אני טועה אבל נדמה לי שבאזור המשחק שלכם נגד סכנין מכבי הסכימה להעביר לכם את ביטון ובלטקסה, לא חושב שהם תפסו אתכם כיריבה שלהם לאליפות באותה נקודת זמן כמו שגם אוהדי ב"ש לא חשבו שיש בעונה הזו פוטנציאל לדאבל, זה היה גם בתקופה שקוז'וק התנדנד.
    אז מצטער לאכזב אבל אני לא חושב שמאירי הרשע והנורא היה זה שהנדס לכם את העונש אז, אנחנו רואים את כושר העמידה של ההתאחדות ובית הדין מול סכנין. מול כל קבוצה אחרת שהיא לא סכנין יש מצב שהייתם זוכים בניצחון טכני (-עונש של הפחתת נקודה לפחות על התפרעות האוהדים) בגלל הסירוב שלהם לחזור לשחק. ראינו בעוד כמה מקרים השנה שלסכנין יש מעמד אחר בתוך הכדורגל הישראלי והם מחזיקים את ההתאחדות בביצים בגלל הפחד של שינו מהשעיה וגם ריינה לפני חצי הגמר ניסתה לעשות סכנין כי ראתה שזה עובד, זה די נשכח כי ניצחנו אבל מה שהלך עם רבע הגמר וחצי הגמר היה יכול לקרות רק כשיש קבוצות ערביות בצד השני ובנוסף הסיפור עם החוזה הכפול של השחקן הזר שדופדף מהר מאוד בעסקת טיעון של הפסד טכני(אגב שימו לב איך ההתאחדות ובית הדין סוגרים בשקט עסקאות טיעון עם הקבוצות שאין רצון גדול להעניש אותם או חוסר עניין לציבור, הטכנולוגיה קיימת).

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  8. Don Joan Roman Member

מדויק

9. hbs7 Member

יש פה חור אחד בעלילה, שגם שכולם כבר ידעו מה המשמעות של זה, הרבה תודות להתאחדות שדאגה לגרור ולמתוח את הערעורים ועוד להאשים בזה את אלונה אחכ, הם עמדו על הרגליים האחוריות שלא יהיה משחק חוזר גם כשסכנין עצמם ושופט אזרחי היו בעד.

זה נכון שיש להם אישיו לטובת סכנין, אבל גם לא ברור מה המניע נגדנו.

נערך לאחרונה ב: ‏26/5/25
  10. Morientes Member

ורק לציין לכל הקונסיפרטורים הנקודות ירדו לבאר שבע ב17 בספטמבר 24.
    אחרי 3 משחקים(כולל זה של סכנין) שבהם באר שבע ניצחו אחד והפסידו אחד, ואף אחד (כולל האוהדים שלהם) לא הימר עליהם לאליפות.
    ואחרי ההדחה המביכה באירופה

11. Melikson24 Member

הזיכרון שלך לא משהו, משחק אחרי זה עשינו בית ספר למכבי ת"א בבלומפילד ויצאנו לריצה של 10 ניצחונות ותיקו.
    אבל כן זה בהחלט לא סביר שהיינו מנצחים את קבוצת הכוכבים של דראפיץ' בטרנר.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אחרי 2 משחקים. ניצחון במחזור הראשון. ואז סכנין משחק ראשון בטרנר. ולאחר מכן בלומפילד משחק מרשים מאוד יכולת גבוהה והפסד.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הקדמת אותי.

וזה פחות משנה אגב, הערעורים והרגליים האחוריות היו כבר עמוק בתוך העונה- ידוע מי האיש המשפטי החזק בהתאחדות, וידוע גם מי היה נציג כעורך דין של ההתאחדות. פוסטים מלאי אהדה קנאית למתמודדת הישירה על התואר הם לא מתביישים לעלות.. הכל חוקי.
    קונספירציות, מעשיות, אגדות.. הכל בסדר. הקהל שלנו אשם קודם כל, נתנו לליצנים את הכח לעוות את הטבלה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/5/25
  14. Morientes Member

אנחנו מדברים על לפני לא אחרי. אי אפשר לתת עונש בידיעה מה שקורה אחרי שנותנים את העונש(אלא אם כן מאירי הרשע גם קורא את העתיד).
    ובית ספר? הפסדתם חחח
    אף אחד לא אומר שלא הייתם מנצחים אותם, זה נגד הטענה שביטלו לכם את המשחק כי רצו לתת למכבי את האליפות, אף אחד לא חשב שאתם רצים לאליפות בכלל.

15. Morientes Member

מה הקשר לערעורים, העונש ניתן ולא השתנה.
    אז עובדתית העונש לא קשור בכלל למאבק האליפות.