פלא שבמשחק כזה אולגר משתחרר בקלילות מ-3 שחקנים? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx . המחצית הראשונה היתה מהטובות של ברצלונה בשנה האחרונה. הכדורגל השוטף והקליל שלנו בהחלט הזכיר ימים יפים של הדרים טים 2. מסי, עם יכולת סיומת מעולה, מראה שוב שבפוטנציאל הוא צריך להיות גדול יותר מרונאלדיניו בעוד מס' שנים. את הפריצה שלו הרי הוא עשה הרבה לפני הגיל שבו רונאלדיניו עשה את הפריצה שלו, והוא ממשיך להשתפר. אז בפוטנציה, מדובר במפלצת כדורגל שבשיאה עשויה להיות השחקן הטוב בהיסטוריה. אם יהיה פחות אגאויסט ויידע מתי הוא צריך לשחרר את הכדור ולא להמשיך איתו לעבר עוד שחקן ולא ייעלם לחלקים גדולים מידי מהמשחק, הוא יהיה בלתי ניתן לעצירה. אבל גם כרגע, כשהכדור ברגליו והוא מתחיל במאוץ שלו קדימה וחותך למרכז יש פשוט תחושה שזה מסתיים רק ברשת. פשוט מפחיד. לא פחות טוב ממסי הערב היה דקו, עם משחק דליקטס שלו ביכולת שיא. ממש כמו בעונות השיא שלו בפורטו ובבארסה. עשה הכל, ונראה שחדוות המשחק חזרה אליו. רק שימשיך כך. ביחד איתם כמובן הלבקן שלנו אינייסטה. שאוהדי הקבוצות האחרות ימשיכו לזלזל בו כאוות נפשם ואנחנו נמשיך להתענג עליו. כמה שאני מעריך אותו, טכניקה עילאית עם שילוב של שליטה אבסולוטית בכדור. אין מילים. צ'אבי במשחק סביר, לא הורגש יותר מידי. טורה כמו שהחברים היה מעולה, אבל הכניסה שלו במטוזאלם הורידה לו נקודות אצלי היום. כניסה דוחה, והזריקה של מטוזאלם הצידה היתה ממש מחליאה, כשמסתבר שמטוזאלם באמת נפצע קשה. אדום היה הולם את האירוע הזה. אנרי דווקא היה טוב, אבל אין ספק שיש עליו קללה כרגע. כמה אחד על אחד עם סזאר אפשר להחמיץ? שער אמור לפרוץ את הסכר ולסיים את הפארסה הזאת, בתקווה שזה יקרה כבר בשבת. אבידאל מתגלה כשחקן בעל פן התקפי חלש למדיי מההתרשמות שלי ממנו מתחילת העונה הזאת. וכשאני נזכר אחורה בצרפת של המונדיאל, גם שם היה חלש התקפית (לא שזה קל להיראות טוב בהתקפה תחת דומנק). הרמות מאד לא מדוייקות, טיפה איטי, לא עולה יותר מידי קדימה. בהגנה אין ספק שהוא מאסטר בתחומו. אני בהחלט מרוצה מההתקדמות שלנו בשבועיים האחרונים. אחרי אוסאסונה אמרתי שאנחנו חייבים לעשות את זה צמעד צעד, ולבנות בהדרגה את המומנטום והיכולת. אני שמח לראות שזה מה שקורה. היכולת בהחלט משתפרת. את הלחץ של התקשורת המעיקה הורדנו, תוצאות מתחילים להביא. אני מאמין שתהליך השיפור יימשך.
התפתחות היא לא לינארית, הוא יכול לתפוס את הצמיחה שלו בגיל מוקדם או בגיל מאוחר יחסית כמו רונאלדיניו. בכל מקרה, קשה לי לראות אותו הופך לטוב בהיסטוריה מ2 סיבות: האחת היא שאין לו יכולת מסירה כמו לדוגמא מראדונה. הוא מסוג לעשות הכל עם הכדור כשהוא אצלו אבל במידה וכמה פציעות יפגעו בזריזות שלו ההשפעה תהיה מיידית. והשנייה היא שמהיר יותר הוא כנראה לא יהיה, וגם לא זריז יותר. מול השער הסיומת שלו כמעט מושלמת והטכניקה שלו די מרשימה. לאיפה בדיוק הוא יכול להתקדם? ראיית משחק זה דבר שאו שיש או שאין, ואת זה כנראה אין למסי.
תרשו לי לציין את ג'ובאני ובויאן: ג'ובאני עוד לא בכושר מלא,הוא מנסה לבנות מהלך והוא מתקלקל לו.בקרוב מאד זה ישתחרר לו,עם קצת יותר ניסיון ואימונים,והוא יצליח,חסר לו את זה קצת,אבל בכל זאת,רק השנה הוא עלה לבוגרים,לשחק מול שחקנים ברמה גבוהה. בויאן במעט שהוא עשה,הוא הראה מה שהוא יודע,הוא עשה חצי דאבל פס עם הנרי,בעיטה אדירה שהלוואי שהייתה נכנסת,והתזוזה שלו משמאל לאמצע... ד"א,הרגע שהכי הצחיק אותי במשחק,זה שאולגר נמצא 2 מטר ליד מסי שנמצא ועמדת נבדל והוא מוסר לו.פשוט קרע אותי... ציונים שלי: ואלדס(7.5) אבידל(8),מארקס(8.5),מיליטו(8),זאמברוטה(-)[אולגר(7)] טורה(7.5) צ'אבי(7),דקו(8.5)[ג'ובאני(6.5)] אינייסטה(9.5),הנרי(8.5),מסי(9.5)[בויאן(7)] אם המחצית השנייה היתה שונה,הציונים היו אחרים. הטובים ביותר היו מסי ואינייסטה ללא ספק, אחריהם מארקס,דקו והנרי(תבקיע כבר!) במשחק שהם לא שיחקו ככה כבר הרבה מאד זמן(שני בישולים לדקו,משחק הגנה מעולה של מארקס שקינח בשער). אחריהם מיליטו ואבידל,משחק הגנה מעולה כמו שצריך. אחר כך ואלדס,ג'ובאני וטורה,מהמעט שהיה ליד ואלדס הוא ספג והציל שערים נוספים,טורה לא בלט במיוחד,אבל הוא הגן הרבה על השער,רק שהעבירה שהייתה צריכה להיות יותר מצהוב הרסה לו את המשחק הטוב. בויאן,אולגר וצ'אבי.צ'אבי לא בלט במיוחד,פה ושם מסירות,לא היה צריך לעשות הגנה מי יודע מה. אולגר באחד המשחקים הטובים בקריירה. פה ושם מהלכים טובים,הגבהה שכמעט ומצאה ראש של בארסה,טריקים לאראגונים המסכנים...מסירת נבדל 2 מטר לפני הקו למישהו שנמצא 2 מטר אחרי הקו. בויאן,כמו שכתבתי למעלה,הבריק במעט שהיה במגרש,והבולט היה בעיטה לשער. ולסיום,ג'ובאני נכנס לקראת הסוף,לא היה לו מי יודע מה הזדמנויות. ציון משחק-9.5 רק בגלל המחצית השנייה.
פעם ראשונה השנה שויצא לי לראות את בארסה במשחק מלא, וזה פשוט תענוג. בתור אוהד ארסנל שנהנה מתצוגות איכותיות השנה (טפו טפו), אני חייב לצין איך שבארסה נראים זה פשוט מדהים. מסי פשוט שחקן שאין אבל אין דברים כאלה, אהבתי את המנהדס, איניסטה, איזה שחקן אלגנטי הכול בקלילות שחקן מעולה. טורה כל התקפה מחסל, הורס משחק מעולה מאחורה יש לבארסה . אני חייב לציין אבל משהו ,שאני רואה את הנרי מחמיץ ולא מבקיע עושה לי פשוט טוב בלב. שימשיכו ככה וגם הנרי שימשיך בהחמצות הללו, למרות שלא נראה לי שזה ימשך יותר מידי. נדב יעקבי צדק במשהו, כיום ארסנל ובארסה הכי איכותיות שיש, תענוג לראות אותם .
צפיתי אתמול במשחק והרבה זמן לא נהנתי כפי שנהנתי אתמול. מחצית ראשונה אדירה שלנו, כאשר בראש המפרמידה נמצא מסי שכל נגיעה שלו בכדור היא פשוט תענוג. כצפוי תחילה השערים הגיעו ממנו, אך ככל שהזמן עבר ראינו שגם יתר השחקנים קיבלו ביטחון ותרמו בצורה יוצאת דופן. אני עדיין בתחושה כי כאשר רונאלדניו ומסי משחקים בצוותא באותו ההרכב, האחרון בא פחות לידי ביטוי. דקו וטורה פשוט מדהימים במרכז המגרש, אינייסטה בעוד משחק שגורם לך לתהות מהו המיקום האולטימטיבי עבורו. בנוגע להנרי, היום הוא הגיע 4 פעמים למצב של אחד על אחד מול השוער, ובכולם השוער יצא עם ידו על העליונה. לפני שנתיים הוא היה מסיים משחק שכזה עם צמד או אפילו שלושער, נקווה שעוד זה ייקרה בהמשך.
מסי אכן אמור להיות גדול יותר מרונאלדיניו ואחד השחקנים הטובים בהיסטוריה של הכדורגל, כרגע, אם לא ייפצע, אני לא רואה אותו 'נתקע' בדרך הזו ולא מתקדם. מסי שחקן מאוד מהיר שמעט מאוד שחקנים בעולם מצליחים להוציא לו כדור ללא עבירה כאשר הוא מתחיל לדהור. מה שמפחיד אצל מסי, אלו הפציעות. בשנתיים האחרונות הוא כל פעם החמיץ לפחות חודשיים מעונה וזה לא טוב. בואו נראה אם את העונה הזו הוא גומר ללא פציעה, ואוהדי ברצלונה יוכלו להינות ממנו עוד ועוד, בכל משחק מחדש. זינדין זידאן לדוגמא היה גאון כדורגל ואחד השחקנים הטובים בהיסטוריה. הייתה לו סיומת אדירה, משחק ראש, שליטה בכדור ויכולת מסירה מדהימה שלא נראתה בכדורגל כמעט. זיזו היה איטי, אבל כיפה על כך בזריזות עם הכדור בשנים היפות שלו, במסירות והעובדה שהוא לא היה צריך לעבור שחקנים כדי להראות מה הוא או לתת את הכדור לגול, הוא תמיד ידע מתי לשחרר אותו. מסי מכפה על כך שהוא לא מהמוסרים הגדולים בעולם, בכך שהוא מדרבל ומדרבל ומוסר רק בתוך הרחבה, או שהוא הולך לבד בדר"כ ומסיים כמו שצריך. מסי לא ניחן במשחק ראש או ניטור, אבל זה לא כל-כך קריטי כי ברצלונה משחקת על הקרקע ועושה זאת נהדר.
לצערי פיספתי את ההתחלה המדהימה של בארסה והספקתי לראות רק את השער הרביעי. ובכל זאת, מזמן לא נהנתי משחקן כמו שנהנתי אתמול מאנדרס אינייסטה. הקלילות שבה הוא עושה את הדברים היא מדהימה. אתמול הוא תפס משחק חלש מבחינה התקפית, קורה. ראית אותו מול סביליה ומול ליון? שני משחקים שהוא הבריק בהם בשני הצדדים. עוד משהו: במחצית המשחק הראו את התקציר של הניצחון של ולנסיה על חטאפה. נדב יעקבי האשים את אבונדאנסיירי (הוא בכלל פצוע) בשערים, אבל זה היה דווקא אוסקר אוסטארי שערך את הופעת הבכורה שלו בליגה הספרדית ונתן הופעה עלובה במיוחד.
http://img215.imageshack.us/img215/9826/realmadridlq4.Xxx ההרכב המשוער של האס, כשרוד והיינצה בספסל. אופציה נוספת היא שהיינצה יפתח באמצע לצד קנא וראמוס יוסט לימין ושסאביולה יפתח לצד ראול על חשבון אחד מגוטי/רוביניו/היגואין. ההרכב הנ"ל לטעמי פשוט נועד לכישלון עד החילוף של שוסטר. ראול לבד בחוד כ9 קלאסי זה אף פעם לא רעיון טוב. רובן עדין לא כשיר ל90 דקות, אבל אני לא מבין מה מונע משוסטר לתת לו לפתוח לוהוציא אותו במחצית/דקה 60. זה לבטח עדיף מלהכניס אותו בדקה ה70. אם שוסטר ילך ל4-4-2 ו יצטרך לבחור בין היגואין/רוביניו, אני חושב שלכולם אין ספק מי צריך לרדת לספסל. מעבר ליכולת הלא טובה של רוביניו הרגיל, הוא פשוט פתח את העונה בצורה גרועה. ואיפה סולדאדו? אם שוסטר מעדיף להפקיר את ראול לבד בחוד מאשר לתת ל9 אמיתי לשחק בשפיץ כשראול מאחוריו, סולדאדו בדרך הבטוחה לשחזר את הצלחותיו של פורטיו בסריה B עוד שנתיים.
סולדאדו פשוט קבור את שוסטר והחתמתו מתחילה להיראות כ-סתם. הוא סתם מבזבז את הזמן שלו. במקרה שימשיך להתייבש מחוץ לכר הדשא, אני מעדיף בשבילו שיעזוב את ריאל כי שוסטר איך שהתמונה מתבררת ובעיקר סביב כל השמועות על דרוגבה, סולדאדו, פשוט קבור בריאל. רובן ככל הנראה לא כשיר ושוסטר ככל הנראה רואה לנכון שהוא עדיין לא צריך לפתוח איתו. זו כבר החלטה מקצועית של המאמן. עד עכשיו זהו המערך הכי אידיאלי מבחיתנו שאת התצוגות הטובות נתנו דרכו. דרך משחק יצירתי ושילוב של סננידר את גוטי. במשחק נגד ויאדוליד חוליית הקישור הייתה חלשה ולגוטי היה די קשה לקחת על עצמו עול די כבד. עכשיו, עם המערך המדובר הוא נכון, אני די שמח לראות ששוסטר חחוזר לשחק במערך של 3 שחקני קישור מרכזי שדרכם הכל יעבור. כי אם כל הכבוד, לבנות על רוביניו שיהיה לנו לנסיך באגף ויקח על עצמו את המשחק, זו התאבדות לשמה.
למסי אין יכולות מסירה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx המשחק אתמול היה באמת חד צדדי לגמרי, כבר כשהיתישבתי אמרתי "סרגוסה היא קבוצה עם סגל מדהים, אבל משהו שם לא מיתחבר מתחילת העונה, בהמשך הם יתחברו. אנחנו ניקח היום, השאלה אם בגדול או בקטן". הגול שקיבלנו היה גול שאי אפששר לעצור, שחקן שמגיע מאחור ובועט ממרחק גדול זה לא משהו שאפשר להאשים את ההגנה, זה תלוי בשחקן ובשוער. הבעיטה שלו הייתה מושלמת וחזקה, לויקי לא היה סיכוי. עם זאת, קצת ציפוף באמצע ולחץ במקרה הזה היה עוזר. לכאלה מיקרים אני קורא "תיסמונת ברסה", היא לא יודעת לישמור על יתרון. הם יכבשו גול אחרי מהלך מבריק וקבוצתי, ויקבלו גול ממצב נייח מפגר. שתי המגנים שלנו לא עשו היום התקפה, אבל ליספול על אבידאל על משחק אחת זאת כזאת שטות, במשחק מול סיביליה הוא היה המיצטיין. זמברוטה נפצע ואוליגר נכנס, ואשרי המאמין הוא עשה פעולות חיוביות! עוד חשבתי ששוב אני יקבל מהקטלוני חורים בלבד, הפעם הוא הביא לי ג'וגה בוניטו. בקצב הזה הוא עוד יעיף את רונלדיניו מנייקי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx בקישור הכל הצליח. דקו דחף כמו בימים היפים, מסר מושלם, עשה דאבלים באמצע והכריח שחקנים לשחק דרך האמצע איתו ולפרק לאט לאט את ההגנה (אם אפשר ליקרוא להם ככה) של סרגוסה. פיתאום דיוגו לא נראה מפחיד. יא יא טורה (אני יעלה עליו עוד נקודה בהמשך) מיבחינה מיקצועית היה מושלם. תיקל אינספור בצורה מושלמת את איימאר, זפאטר (שחקן מעולה אגב, בלי קשר לגול אני עוקב אחריו מלפני שנתיים, לא הופתעתי כאשר הוא כבש) ואחרים. צ'אבי מהצד השני לא עשה טעויות כלל, איזן את המשחק ולא איבד כמעט ולא כדור אחד. מצד שני-הוא לא תמך מספיק בהתקפה לדעתי, אפילו שלא היה צריך ליתמוך בהתקפה. הייתי שמח יותר ליראות אותו נמצא ברחבה של היריבה ולא על החצי כל הזמן עסוק בלרוץ אחרי גמדים מהירים, יש לנו את טורה בישביל זה. בתחילת העונה ראיתי אותו עולה הרבה, עכשיו טיפה פחות. לא נורא, הוא ישתפר. בחלק הקידמי הכל היה מושלם חוץ מההחמצות של הנרי. איניסטה פורח בצד שמאל, ומסי נשאר מסי. הילד הרע של ברסה על המגרש, והמלאך מיחוץ למגרש. הוא פשוט עשה להם בית ספר, אין מילה אחרת. הנרי למרות ההחמצות, קיבל ממני עוד נקודות טובות. הוא נלחם בלי הפסקה, לוחץ על הקשרים והמגנים ועל כל מי שבסביבתו, רץ כל המשחק, הוא מנסה בלי סוף והכי חשוב-הוא נלחם. הוא בישל גול למסי, אבל כמה ששער היה עושה לו טוב. אבל זה יגיע, זה יגיע ואני בטוח שמתי שהוא כל הכישרון שלו יתפרץ, הרי הוא עבר שחקנים כמו כלום, הכישרון עדיין נשאר, החוצפה והיכולת עדיין שם, רק צריך להחזיר לו את הסיומת. הוא מסר מתי שהוא היה צריך לבעוט, ובעט מתי שהיה צריך לימסור. אני לא דואג, בעיני זה עניין של זמן בלבד. נקודות רעות? מבנאדם פסימי כמוני תמיד יש. *טורה. אתמול ראיתי את הצד הבעייתי והמגעיל של טורה. הפאול על מטוזאלם זה משהו בסדר, סה"כ עוד פאול שרבים עושים והייתי שמח ליראות אותו עושה כאלה פאולים במשחקים חשובים, אבל מה שהו עשה אחרי היה מגעיל ביותר. הוא פשוט העיף את מטוזלאם שנפצע קשות בברוטאליות מגעילה שהחליא אותי. באותו רגע פיללתי שהוא יקבל אדום, ובהחלט הייתי מבין את השופט אם הוא היה מקבל את האדום. היתנהגות מגעילה ביותר. אני לא רוצה קבוצה של חננות, וגם אני מאלה שחושבים שהפאולים והמכות הקטנות של מארקז טובות מידי פעם, אבל מצד שני אחרי שאתה פוצע ככה שחקן-מספיק. יש גבול, לא צריך גם לישבור לו רגל וגם להעיף אותו כשהוא כבר פצוע. *13 קרנות ולא מצב מסוכן אחד. עד מתי ברסה תגיע לאינספור מצבים נייחים ולא תיכבוש בהם גול אחד? חלאס, שהאוטיסט בחליפה יעבוד איתם על קרנות. אני לא מצפה שמיליטו\מארקז\רונלדיניו\פויול\טורה יכבשו לי כול קרן, אבל לפחות 5 שערים ממצבים נייחים, לפחות זה, וזה עוד קצת כשיש לך כאלה גונזילות! *חילופים איטיים. אני לא מבין מה ריקארד מסניף לפני משחק, באמת שלא. ניסיתי לעשן חרא של ציפור לפני כמה ימים, אפילו זה לא היה גורם לי לחכות עד לדקה 72 בישביל להכניס את ג'יו, ואחרי 5 דקות את בוחאן. אתה מוביל 4-1, למה אתה מחכה יותר מידי?! הוא סופר שניות עם סטופר או משהו? תכניס אותם כבר דקה 60, שיקבלו קצת דקות. מדברים כל הקיץ שלא נשאיל לא את בוחאן ולא את דוס סנטוס כי הם יקבלו דקות, בנבחרת הם מככבים אבל אצלינו הם מקבלים בלחץ 10 דקות במשחקים שכבר גמורים מדקה 30! שיזרים טיפה דם למוח, ושיתן לנו ולכול העולם מה שהוא רוצה ויפסיק עם העקשנות המעצבנת הזאת.
יאמר לזכותו הוא ניסה ללכת לכדור וגם הגיע אבל הרגל השנייה הורידה אותו.העבירה השנייה שלו באמת הייתה מגעילה ולא במקום אבל אני מקווה שזה לא יקרה לו עוד פעם.